Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

To je ona promocija 6x 1000din kad se aktivira Sim.

Zvezdaš, proveri u listingu koliko odstupa dužina razgovora u odnosu na onu koju je zabeležio telefon.

Samo sam pitao da li je inače takva praksa da kad razgovaraš tačno 1:00 to tarifiraju kao 2 minuta. Ja tu ne vidim nikakvu logiku.
Ako je pravilo da se odmah po uspostavljanju veze skine minut a razgovor traje tri minuta onda je u redu da se skine sva 4 minuta, ali koliko znam da se uspostava veze ne naplaćuje u VIP-u.

Nema potrebe da proveravam listing, neću da se raspravljam sa operaterima zbog jednog minuta. Ako je razgovor trajao tačno 3 minuta, onda toliko i treba da se tarifira jer se uspostava veze ne naplaćuje.
Ili se uspostava veze ne naplaćuje samo korisnicima koji ne koriste promo?!

Ja sam potpuno nov VIP korisnik i ne znam kako oni ovo obračunavaju, zato i pitam ljude da mi objasne.

Samo sam pitao da li je inače takva praksa da kad razgovaraš tačno 1:00 to tarifiraju kao 2 minuta. Ja tu ne vidim nikakvu logiku.
Ako je pravilo da se odmah po uspostavljanju veze skine minut a razgovor traje tri minuta onda je u redu da se skine sva 4 minuta, ali koliko znam da se uspostava veze ne naplaćuje u VIP-u.

Nema potrebe da proveravam listing, neću da se raspravljam sa operaterima zbog jednog minuta. Ako je razgovor trajao tačno 3 minuta, onda toliko i treba da se tarifira jer se uspostava veze ne naplaćuje.
Ili se uspostava veze ne naplaćuje samo korisnicima koji ne koriste promo?!

Ja sam potpuno nov VIP korisnik i ne znam kako oni ovo obračunavaju, zato i pitam ljude da mi objasne.

Dakle, prepaid sa kreditom :) Pa pogledaj sta pise listing da bi znao da li je naplaceno 3 ili 4 minuta, i da li je naplacena uspostava.

Ne treba da ti naplati ni uspostavu sada, ni da skine 4 umesto 3 minuta, vec mozes punih 4 da razgovaras.

Verovatno je neki bug u ovom slucaju zbog promene na 60/60 sa 90/60 i plus sto nema uspostave.

Od 01. septembra u VIP-u nema troška uspostave poziva. Kupovinom dodatka troše se minuti (ni tu nema, a i nikad nije ni bilo troška uspostave poziva).

Greške provajdera su moguće, kako nenamerne tako i one sa lošom namerom. Mislio sam da možeš on-line da pogledaš listing, bez da kontaktiraš bilo koga, ali sam pogrešio - to mogu samo VIP postpejd korisnici.

Haha, nema mi ih vise ona 2 broja sa isteklim kreditom!

I poverovao si u tako nesto?:)

Vama radi portal, kod mene piše radovi do 12.?

Upravo dobio sms odgovor od raspalog mts za onu reklamaciju i naravno da su je uvazili jer su mi ukrali kredit. Kad dodjem kuci okacicu taj sms na forum i posle nek samo neko kaze da nisu lopovi...i nisu,oni su lopovcine.
Znaci tek 2 i po meseca imam kod njih ovu karticu,jednu uplatu kredita i vec pokusali da mi maznu,sta ce tek biti za godinu dana,bar jos 4 puta ce me pokrasti? ;)
Kad dodjem kuci opet saljem mejl reklamaciju da su mi ovo vratili samo kredit sto su ukrali,ali ne i 10 din za poziv ka korisnickom kad sam to reklamirao,jer je to zvanje bilo zbog njihove kradje.
I naravno neizbezno pitanje sto cu im isto postaviti,kako u telenoru za 10 god. pospejda i jos oko 3 god pripejda nikad nisam imao "greski" u sistemu? ;)
I posle sve i da za 500 kinti kod njih imam 1000 min,5 gb neta itd. i u paketu ne bi presao da gubim zivce i isterujem pravdu za moje ukradene pare. ;)

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Proradio portal,
ove 2 sim kartice sa bonusom više nema, a nema ni treće sa 10000+ pravog kredita, samo neka četvrta za koju ni ne znam gde je.

I poverovao si u tako nesto?:)

Skoro da jesam, a baš sam želeo. :smash:

Ista informacija od komšije koji je bio ing. komunikacija u Telekomu, BizNet menadžerke (raspitala se kod kolega i sama to jedva čekala da se ispravi zbog roditelja) i mts SMS poruka (kao odgovor na prigovor).:trust:

I meni pripejd tutnuli u internet,nego sto za nijedan broj nista nije tacno Ama bas sve pobrkali.Trebali su to zavrse,pa da puste u rad.Bice to za par dana ok valjda.

A jeste i kod mene su pripaid br u internet, ali bez bilo kakve informacije.

A sad da okacimo dokaz onoga sto tvrdim evo vec 15-ak godina tj.MTS su najveci lopovi i najgora mreza,a evo i dokaza da ne bude nisam ga dostavio,a tvrdim da kradu,ja lazem i sl. :

Screenshot_2016-09-10-18-44-41_resized_20160910_064511033.png

Na koji mejl pisem reklamaciju jer ocu da mi vrate i onih 10 kinti za zvanje korisnickog zbog te reklamacije majku im lopovsku?
Da mi ne treba za roming Srpske majke mi imao bi dve telenor sim kartice u mobu i miran da budem.

Poslednja izmena:
Tebi je ovo lopovluk?

Meni Telenor nije hteo da prihvati telefon na popravku sa fiskalnim i garancijom, jer nije na moje ime! (a krsili su zakon!)
TO je kradja... ovo je greska u sistemu.

Kako ti se u Tnoru ne javi? Jer ne gledas. A u MTSu svako gleda, jer misli da ga kradu pa se primeti svaka. Prosta psihologija.

A kako možeš da znaš da li ljudi gledaju ili ne gledaju potrošnju?
Kad je Telenor pralazio na novi sistem obračuna u Maju mesecu pa nije radilo stanje nekoliko dana, skoro da je pobuna ovde izbila... Toliko o tome da se ne prati stanje.

Tebi je ovo lopovluk?

Meni Telenor nije hteo da prihvati telefon na popravku sa fiskalnim i garancijom, jer nije na moje ime! (a krsili su zakon!)
TO je kradja... ovo je greska u sistemu.

Kako ti se u Tnoru ne javi? Jer ne gledas. A u MTSu svako gleda, jer misli da ga kradu pa se primeti svaka. Prosta psihologija.

Koliko znam niko tako ne prihvata,sem toga sto nisi nosio u servis?

Da si mi ziv i zdrav bas zbog MTS loseg iskustva i u telenoru pratim svaki mesec evo vec skoro 10 god jel me kradu,ali bukvalno svaki mesec i gle cuda sa tih skoro 10 god. nikad ni para vise mi nije ukradena,tacno se u paru poklapa i moje i njihovo stanje kako na post tako i na pripejdu dok sam bio.
Verovao ili ne i sad proveravam,ali sam se odavno uverio da me ne kradu.
Ako ti ovo smatras da ja mislim da me kradu u MTS,a vidno je jasno da su me pokrali onda nesto sa tobom nije ok :D
I izvini mozda ti volis te MTS lopove da castis i sa 3 din ako ti cornu,ali ja necu nikome ni paru viska da ostavim ako to nisam potrosio.

Tako da Alfa druze da mi daju i za 500 kinti ne znam kakav paket sanse nema da bi bio kod njih jer je meni moje zdravlje na 1. mestu.
I ovo kad sam ih zvao da reklamiram sam urlao na onu tamo u korisnickom,sto mi to treba?
Da kidam zivce sa lopovima,ovako telenor i mirno kuntam evo vise od 13 god. ;)

Kad je Telenor pralazio na novi sistem obračuna u Maju mesecu pa nije radilo stanje nekoliko dana, skoro da je pobuna ovde izbila... Toliko o tome da se ne prati stanje.

Vala bas i svi su odmah kakav im je to sistem,kasni ovo ono,greske neke i sl.,a evo i MTS ako ne i gore ima probleme isto sa tim prelaskom :D
Kao sto rekoh upravo vodjen tim jako losim MTS iskustvom koje se i sad nastavlja redovno i telenor proveravam,ali ma koliko se trudio da vidim nece pa nece da me pokradu :D

Ne tvrdim, nego se salim sa kamenom :)
Ali mogu slobodno da se kladim da medju fizickim licima 90% njih ili ne gleda racun ili ne razume racun.
U stvari oko mene skoro da ne znam nikoga ko gleda racun i razume ga. A i medju ITevcima znam da vecina njih nema predstavu sta placa, sta dalje reci.

A ovaj forum je bas prestava tipicnog korisnika :)

Nego oce meni neko reci na koji mejl ovil lopovima da pisem nastavak reklamacije? Alfa voli da ih casti kad mu cornu,a ja ocu i mojih 10 kinti od zvanja korisnickog :D

Nemoj misliti da ocu da se prepirem sa tobom,ali brate nisi u pravu :D ,da izvines zabole me za sva 3 operatera,samo gledam gde je meni najbolje,a tebi fala za sve one instrukcije na PP ;)

Poslednja izmena:
Sistemske krađe nema.
Greške se već dešavaju manje ili više.

Ne bi ih ni ja castio za CC poziv, ali kada vidim koliko ustedim kod njih, ne smeta mi :)

^^Desp, bas to.

Upravo dobio sms odgovor od raspalog mts za onu reklamaciju i naravno da su je uvazili jer su mi ukrali kredit. Kad dodjem kuci okacicu taj sms na forum i posle nek samo neko kaze da nisu lopovi...i nisu,oni su lopovcine.

Али то нико није урадио намерно, нити је неко програмирао систем да (понекад) украде! :) Нема везе који оператер је у питању, то нико не ради, сем нешто баш у милион случајева; односно у 99% случајева кад се испостви да је грешка до оператера, то не значи да је тамо неко сео за комп па „хајде да украдем од овог 500 динара, биће „заувар" за фирму или мене".
Него је нешто забрљало у систему; а како и не би данас кад стално врше неке измене услова, пакета, промоција, итд.

Али то нико није урадио намерно, нити је неко програмирао систем да (понекад) украде! :) Нема везе који оператер је у питању, то нико не ради, сем нешто баш у милион случајева; односно у 99% случајева кад се испостви да је грешка до оператера, то не значи да је тамо неко сео за комп па „хајде да украдем од овог 500 динара, биће „заувар" за фирму или мене".
Него је нешто забрљало у систему; а како и не би данас кад стално врше неке измене услова, пакета, промоција, итд.
Sve to stoji naravno,ali njima cesto taj sistem "zabrlja" tako da postoje samo dve moguce opcije ili im je oprema toliko krs da zaglupi cesto i svaki put na stetu naravno nas. Kako se nikad ne desi da im zaglupi,ali u nasu korist,da doda sistem sam kredit,minute i sl.? ;)
A druga je da kradu ciljano sto ne iskljucujem u potpunosti kao nemoguce,drzavna firma,a kakva drzava,takva i firma tj.lopovska ;)

Sve to stoji naravno,ali njima cesto taj sistem "zabrlja" tako da postoje samo dve moguce opcije ili im je oprema toliko krs da zaglupi cesto i svaki put na stetu naravno nas. Kako se nikad ne desi da im zaglupi,ali u nasu korist,da doda sistem sam kredit,minute i sl.? ;)
Pa bilo je i toga. Jednom kada je nesto radjeno na sistemu saobracaj nije obracunat u tom periodu.

A druga je da kradu ciljano sto ne iskljucujem u potpunosti kao nemoguce,drzavna firma,a kakva drzava,takva i firma tj.lopovska ;)
Ma sve advokat do advokata i sudije bi ih tuzili Strazburu, samo cekaju tebe kao svedoka :D

Telenoru se može mnogo toga opravdano prigovoriti, ali da su lopovi to ne.
Ja za skoro 17 godina nisam imao ni jedan jedini problem, a veoma vodim računa.

Nazad
Vrh Dno