Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

„Након што је Вип увео такав систем наплате и Теленор од 1. августа 2026. почиње тарифирање на 35+5 минута". Логично, зар не!

Poslednja izmena:
Pa prate se.. Telenor poceo sa 60 taxno pre nego je VIP dosao, sada VIP poceo 90, i tako dalje. Sve da bi se izgurali jeftini paketi jer postaju beskorisni.

Dolazi mi ekipa iz Svedske i bice u Srbiji 7 dana.
Posto imaju potrebu za internetom preporucicu im neke PREPAID varijante koje nude Telenor, VIP i MTS.

Moje pitanje za znalce sa direktnim iskustvom (sajt znamo svi da čitamo. Dobro, neki jos ne znaju):
Da li neko koristi MTS prepaid internet dodatke i da li postoje bilo kakvi problemi sto se tice:

1) aktivacije dodataka i provere stanja?
2) kakav je prepaid net po Beogradu
3) da li su limitirane brzine
4) da li je slobodan pristup 4G mrezi (pise da nije ali mozda je bajata informacija)
5) kakva je MTS mreza na Adi Ciganliji

Dodaci su:
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/pripejd/internetdodaci

Poslednja izmena:
4g ima samo na Tourist SIM karticama na prepaidu. E sad da li je isplativ je drugo... Tourist SIM 7 dana, 1750 za net bez ogranicenja, brzina max 15/5 na 4g.

Meni je prepaid radio isto kao postpaid (imao sam ono frei net na prepaid kartici po dan tokom prelaska paketa)

Prepaid provera i aktivacije su uvek radile. Nije bilo kao one fore sa roming dodacima, posto je real time pravi za prepaid.

Thnx za info.

Setih se da VIP ima odlican dodatak 4GB za 300rsd 7 dana.

Mislis ono 7 dana sto se dobija uz nove prepaid kartice? Odlicno je za BG.
Jedini manji minus je sto nije 4g

Ma MTS prepaid je smejurija :)

Danas došao čovek iz susedne zemlje pa ajd da ga odvedem da kupi neki br dok je ovde.... ja reko aj telenor nisu loši s ponudama na prepaid..... kaže ona teta na kasi ali znate sad nisu više 200 nego 300 dinara......
-dobro dajte nam jedan br... i recite mi koliko ima kredita?
-jao ja stvarno ne znam valjda 100din?!?
-ok.....

Palimo karticu kad ono celih 25 dinara ;)

Mogli su bar za start da se isprse ili bar par dana neku promociju čisto da ispadnu lafovi ovako qrc od ovce.

Toliko ima i kod Mts-a. Kod VIP-a je 1 dinar. Tako je bilo negde krajem prošle godine, ne znam da li je nešto promenjeno.

Poslato sa HUAWEI MT7-L09

Danas došao čovek iz susedne zemlje pa ajd da ga odvedem da kupi neki br dok je ovde.... ja reko aj telenor nisu loši s ponudama na prepaid..... kaže ona teta na kasi ali znate sad nisu više 200 nego 300 dinara......
-dobro dajte nam jedan br... i recite mi koliko ima kredita?
-jao ja stvarno ne znam valjda 100din?!?
-ok.....

Palimo karticu kad ono celih 25 dinara ;)

Mogli su bar za start da se isprse ili bar par dana neku promociju čisto da ispadnu lafovi ovako qrc od ovce.
Hteo ne hteo morao si Telenor jer MTS u Vlasotincu ima očajnu mrežu. Kad uhvatiš internet ko bingo da si dobio :D

Za mts ne znam ali imam i telenor i vip i mogu ti reci da su obe mreze odlicno pokrivene, cak u nekim delovima vio dominira sa 3g dok telenor ima sam gsm....

Uplatio letnju promociju na telenor broju i privremeno preusmerio pozive na drugi broj, a oni mi svaki preusmereni poziv odbili od kredita iako sam imao xx minuta ka svim mrežama. Kažu tako treba. Na mts postpaid broju preusmereni pozivi mi se odbijaju od besplatnih minuta.

Haha koja sprdnja :)

Ali poredi pripejd jedne mreze sa postpejdom druge. Bez obzira sto je preusmeravanje poziva. ;)

Telenor je pre par dana lansirao novi "Telenor pripejd region" paket, za koji gotovo i da ne postoji nikakva reklama. Čini mi se da postoje 2 benefita: 6 meseci po 1GB koji važi 30 dana, kao i 100 minuta ka svim mrežama nakon bilo koje dopune (u periodu od 6 meseci), koji važe 7 dana. Ako sam dobro razumeo tekst, tih 100 minuta se aktivira nakon dopune i ništa se ne skida sa kredita. Neka me neko ispravi ako sam pogrešno shvatio.
Tu je i bespalatan Facebook, za koji ne piše da li je besplatan na godišnjem ili samo na mesečnom nivou.
A tu je i jedna caka: dopuna važi 30 dana. Imajući u vidu pobrojane pogodnosti, validnost dopune bih mogao tolerisati.

https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/tarifni-paketi/pripejd/region

Za Vip prepaid koliko traje kartica, koliko vazi od uplate kredita? nista nemaju na sajtu o tome.

Kredit 6 meseci, kartica 12 meseci. Otprilike tako nekako.

Pogledah danas status za MTS ugovore... kad ono, vidim da mi je produzena vaznost svih prepaid kartica :) Za neke koje bi istekle, sada kaze 2god, a jedna koja je nova, i kao trajala bi 2+1 mesec, sada opet godinu dana :)

I meni produzena vaznost pripejd kartica,niti dopunjao skoro.To sam video na portalu,mislio sam da su istekle sve.

Послато са Lenovo P1a42 уз помоћ Тапатока

Pogledah danas status za MTS ugovore... kad ono, vidim da mi je produzena vaznost svih prepaid kartica :) Za neke koje bi istekle, sada kaze 2god, a jedna koja je nova, i kao trajala bi 2+1 mesec, sada opet godinu dana :)
Pumpaju broj korisnika. :) (kao što si i sam zaključio). [emoji1]

Моје нису продужили, две трају још месец дана мада и није страшно, ионако је пре месец дана поништен кредит на њима. Можда их и не допуним, сада су ми мање потребне него до скоро.

Meni je produzen rok nakon sto su istekle ;)

Те две моје су имале неки ситан кредит до половине јула па је поништен и сада трају до половине септембра. Можда их касније продуже а можда си ти специјалац који добија преко везе. ;)

Ni meni nije ostao kredit na ove dve :)

Nazad
Vrh Dno