Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Za 300 dinara u A1 imaš:
  • zbirno 100min i sms ka svim mrežama
  • neograničene pozive u mreži
  • 1GB interneta + 10GB za Facebook, FB Messenger, Whatsapp i Viber.

Za još 100 dinara može se dokupiti još 100min/sms koji važe do isteka prvobitno aktiviranog mesečnog plana.
dopuna:
i ako se dan pred istek promocije aktivira nova, ista, sbira se i prenosi net + min van mreže do isteka naredne promocije.

Zanima me da li neko ko koristi ovu promociju ima često lošu komunikaciju da se čuje eho ili tako nešto u toku razgovora, jednostavno loš kvalitet slušnosti ?
-------------------
izgleda da bolje nema od A1.
Ovo kod T-nora što se pominje za 100,00 na 7 dana, da li se sabira saobraćaj ako se novi aktivira ili ne?

Ја сам пре 2 године тражио од Теленора да пређем на припејд, али су ми понудили да останем на постојећем пакету за пола цене и пристао сам. Кад је пре пар месеци то истекло ништа нису нудили док нисам тражио раскид уговора. Е онда нуде и ово и оно али ми ништа није одговарало, понудише и припејд, видели су да сам раније то тражили. Нисам ни то прихватио јер трошио не трошио кредит који уплатиш узму ти све наком месец (или два), а тек то ми није прихватљиво, и раздружили смо се, на њихово незадовољство.

U tom slučaju, telenor pripejd može biti povoljniji od a1 i globaltela, ako se ima dovoljno sreće da ti zapadnu tako dobre promocije

Mix 7 je sa 49 otišao na 109 din, tako da je gotovo sa mesečnim ponudama za 200 din.
Potvrdjujem.
Ja imam jedan mts broj koji dopunjavam jednom godisnje i vise od 2 godine nisam koristio Mix. I meni je do pre par dana bio 49, a sada 109. Ako to daju nama, sto samo odrzavamo broj, kolika je tek "najjeftinija" ponuda novim korisnicima. LOL
U tom slučaju, telenor pripejd može biti povoljniji od a1 i globaltela, ako se ima dovoljno sreće da ti zapadnu tako dobre promocije
Generalno, kod Telenora se te ponude daju "starijim" i neaktivnim korisnicima. Ranije su cesce pravili "presek stanja" koriscenja i na osnovu toga kreirali promocije. Cini mi se da takve preseke nisu pravili od kraja decembra 2018. E sad, ako je osoba krajem 2018. bila neaktivan i "stariji" korisnik, sigurno i dalje koristi te njihove benefite. Toliko iz mog iskustva.

Poslednja izmena:
Potvrdjujem.
Ja imam jedan mts broj koji dopunjavam jednom godisnje i vise od 2 godine nisam koristio Mix. I meni je do pre par dana bio 49, a sada 109. Ako to daju nama, sto samo odrzavamo broj, kolika je tek "najjeftinija" ponuda novim korisnicima. LOL

Generalno, kod Telenora se te ponude daju "starijim" i neaktivnim korisnicima. Ranije su cesce pravili "presek stanja" koriscenja i na osnovu toga kreirali promocije. Cini mi se da takve preseke nisu pravili od kraja decembra 2018. E sad, ako je osoba krajem 2018. bila neaktivan i "stariji" korisnik, sigurno i dalje koristi te njihove benefite. Toliko iz mog iskustva.
Nisam bio nikakav "neaktivan korisnik". Broj se normalno koristi. Dosta potrosnje. Od pocetka, kako je kupljen, kupio u poslovnici jer mi trebao šestocifren tj zeleo sam, koristi se. Te dodatke, vidjao i ovde, slikali ste tako da nije retkost izgleda.

Какав бре неактиван корисник код теленора?! Прође годину дана и ћао, можеш да бациш сим картицу.

Nisam bio nikakav "neaktivan korisnik". Broj se normalno koristi. Dosta potrosnje. Od pocetka, kako je kupljen, kupio u poslovnici jer mi trebao šestocifren tj zeleo sam, koristi se. Te dodatke, vidjao i ovde, slikali ste tako da nije retkost izgleda.
Pretpostavljam da mislis na Telenor. Kada sam rekao "neaktivan korisnik", mislio sam na one koji dugo poseduju broj, odrzavaju ga dopunom, ali ga nesto posebno ne koriste. Njima sistem uglavnom dodeljuje povoljnije promocije, ali posle mnogo vremena od aktiviranja broja.

То је чисто бацање пара, те 'погодности' су већ позамашно преплаћене.
Након толико времена чему број који је дуго био неактиван.

Shvatam ja sta ste mislili pod "neaktivan broj". Ne, broj koristim aktivno, od kako sam kupio isti. Nikada ga nisam stavljao u "mirovanje" tj da ga samo odrzavam.

То је чисто бацање пара, те 'погодности' су већ позамашно преплаћене.
Након толико времена чему број који је дуго био неактиван.
Ne znam sta mislis pod "preplacene".
Nikako nije preplacen jer ja za 1000 din/mes imam 1500min u svim mrezama, neograniceno u telenoru, 10 Gb interneta. Nzm paket kod bilo kod provajdera u kom dobijes isti sadrzaj za 1000din.
Pritom, 1000din retko kada potrosim. Najcesce mi ode 500-600. Odredjujem potrosnju sam, nema ugovora. Mnogo lakse.

Моја објава се надовезивала на ону пре ње, па не би било лоше да се и она прочита, да не би било забуне.

Da da, krađa kredita nakon 60 dana, potpuno neprihvatljivo.
Kod Telenora može i dalje greb greb karticama da se produži rok isteka dopune na godinu dana. Ako unutar tog roka se normalno dopuni kredit, ostaje isti, ali se pomera važenje broja.
Cini mi se da takve preseke nisu pravili od kraja decembra 2018. E sad, ako je osoba krajem 2018. bila neaktivan i "stariji" korisnik, sigurno i dalje koristi te njihove benefite.
Preneo sam broj iz mts-a prošle godine. Tačno posle 6 meseci neaktivnosti je i na njemu stigla Pripejd trojka. Sistem je moje brojeve vodio kao neregistrovane.

Što se tiče ove problematike, kao veći problem vidim to što A1 gasi korisnike iz mreže posle 4 meseca neaktivnosti i mora da se zove korisnički servis sa drugog broja ili ide u A1 centar da se vrati iz mirovanja kako bi se u toku tih mesec dana od onda dopunio kredit. To ni Telenor ni mts tako ne rade i u toku tog perioda mogu normalno da stižu poruke, a neki brojevi mi služe upravo za 2fA.

Prebacio sam prepaid broj iz MTS u A1 da bih koristio mesečni plan 300. Ako 30. dana ima kredita sistem sam obnavlja, ali se poništava promocija iz prethodnog perioda, a ako se obnovi 29. dan onda se sabira, i to isključivo ručno, tako da ko hoće da akumulira nepotrošeno treba da obnavlja na 29 dana.

Druga stvar me interesuje, u poslovnici su mi rekli da su oni ukinuli poruku koja ide da li je neki broj promenio mrežu, istu poruku imam na drugim MTS i Telenor brojevima. Kako se aktivira ta poruka u A1 mreži?

Prebacio sam prepaid broj iz MTS u A1 da bih koristio mesečni plan 300. Ako 30. dana ima kredita sistem sam obnavlja, ali se poništava promocija iz prethodnog perioda, a ako se obnovi 29. dan onda se sabira, i to isključivo ručno, tako da ko hoće da akumulira nepotrošeno treba da obnavlja na 29 dana.

Druga stvar me interesuje, u poslovnici su mi rekli da su oni ukinuli poruku koja ide da li je neki broj promenio mrežu, istu poruku imam na drugim MTS i Telenor brojevima. Kako se aktivira ta poruka u A1 mreži?
Pisi im mail i aktivirace ti.
Cudi me da ti ne smeta to obavestenje ko je u kojoj mrezi, meni je bilo prilicno iritantno.

Kod Telenora može i dalje greb greb karticama da se produži rok isteka dopune na godinu dana. Ako unutar tog roka se normalno dopuni kredit, ostaje isti, ali se pomera važenje broja.

Preneo sam broj iz mts-a prošle godine. Tačno posle 6 meseci neaktivnosti je i na njemu stigla Pripejd trojka. Sistem je moje brojeve vodio kao neregistrovane.

Što se tiče ove problematike, kao veći problem vidim to što A1 gasi korisnike iz mreže posle 4 meseca neaktivnosti i mora da se zove korisnički servis sa drugog broja ili ide u A1 centar da se vrati iz mirovanja kako bi se u toku tih mesec dana od onda dopunio kredit. To ni Telenor ni mts tako ne rade i u toku tog perioda mogu normalno da stižu poruke, a neki brojevi mi služe upravo za 2fA.
Gde se kupuju te greb greb kartice, poslovnica? Koja je cena? Cena kao i klasicne dopune?

@tviteras Da, u Telenor radnjama, neko je ovde spomenuo EKO ili OMV pumpe. Zovu se pripejd vaučeri, koštaju koliko i dopune tj. 200, 300, 500 ili 1000 dinara, zavisno od toga gde je šta ostalo. Kod nas ih na primer ima od 300 pa naviše, negde su prodati pa se mora ići do druge poslovnice. Bitno je da su izdati od 2012. odn. crnim markerom precrtani ako napred piše telenor.co.yu jer vaučere izvorno izdate 2009. Telenorove radnje ne mogu prodavati tj. sistem u tom slučaju izbacuje grešku.

Treba mi 1GB prepaid interneta mesečno, da li ima nešto jeftinije od A1 paketa za 300 dinara/30 dana? Ili bar 500MB, možda bi mi i to bilo dovoljno

Koristim A1 od vanrednog stanja. Promocija 300 dinara. Osim što odem ko gospodin čovek u Poslovnicu. Dam im 300 dinara i kažem da mi produže promociju bez da taknem telefon. Zvuk ništa lošiji od mtsa. Novi Sad je dosta opterećen posebno Detelinara ali, kolika god da je gužva na mreži. Redovno je manji ping i bolji odziv ka svemu. 3CA skoro svagde imam. Star je telefon nema vise CA tako da ne znam sta biva iznad tri. U suštini koliko god je opterećena mreža nikad nisam imao problema. Za Viber i face oko 3MB je protok u suštini dovoljno da se instant učita sadržaj jer je odziv ekstremno brz. Kad je gužva bude da spadne ispod 1MB transfer ali ne tako često. Za redovan net nisam video ograničenja na gornjim brzinama. Ali nemam bas ni fore sa čime da testiram. Sve u svemu sve su prednosti sto se tiče prepaida. Jedina mana jeste sporadično lošiji signal na par mesta gde mts ima solidan signal. Barem što se tiče prepaida za sada znaš na čemu si.
A što drugi pitaju za kvalitet, U suštini nikad nisam imao problem sa zvukom, nisam nešto bio nedostupan a da imam signala. Iskreno i na mtsu sam bio nedostupan ponekada iako sam imao signala. Svakako niko mi se nije žalio, u suštini jedino kontam da ljudi imaju lošije uređaje pa je tu problem. Jer i na mtsu čovek sa Samsung A20 neki model mislim da je bio. Komunikacija ne može biti gora. Uspostava veze kao sa Hjustonom da pokusavas iz kosmosa da uspostavis a i kad se uspostavi zvuk katastrofa pola reči se nije čulo... Zamenio za Honor 9 i doslovno nije bilo više problema. Evo i sad koristi Honor 9 i taj Samsung samo u lošem sećanju ostao.

@chronograph U proseku ništa ispod 300 svuda, ali za Globaltel na svaku dopunu Master karticom do kraja godine dobijaš 20% više. Samo internet im je 5GB takođe za 300. Pored bonusa dobrodošlice 5GB/50min 7 dana ide i inicijalni kredit 50 dinara.

Ovako to kod mene izgleda u a1. Od početka aktiviram plan pre isteka starog. Jedino mi se net iz paketa trošio jer nam je 200gb kućnog neta bilo malo dok nisu uveli 400gb. Moje pitanje je radi li vam aplikacija a1 za ios? Ne radi mi ni na mobilnoj mreži ni na njihovom kućnom netu. Do adblocker-a nije.

Prilozi

• B9B89618-667B-4F84-8621-1CCA8DFF1FCE.jpeg
    B9B89618-667B-4F84-8621-1CCA8DFF1FCE.jpeg
    260 KB · Pregleda: 27
@bojilica Na starom broju mi Moj A1 ne dozvoljava da se ulogujem, na novom ga koristim. Oba su MNP kartice zbog neuspešnog prenosa. Palo mi je na pamet da odradim zamenu SIM kartice pošto sam sve drugo probao da uradim (registraciju uz e-mail, cimao kontakt centar i support na fb, ali ništa nisu uradili).

Pokušala sam preko broja moje majke da aktiviram aplikaciju kod mene da bi joj ja produžavala mesečni plan jer ona ne zna da otkuca poruku. Uspela sam da joj zablokiram aplikaciju. Pošalje kod na broj za aktivaciju ali kad ga otkucam u aplikaciji kod nije validan i odmah stiže drugi, tako u nedogled. Samo zbog aplikacije mi dođe da se vratim na Telenor postpejd.

Radi normalno iOS app Moj A1. Inace, preko bilo kod browser-a je moguca dopuna i aktivacija planova.

Vrh Dno