Šta je novo?

Prelazak na intela zboga GTA V, koju maticnu/cpu?

ako bash hocesh max iz tog 3570K, morash ga skalpirati, eventualno lapovati, i naravno ostatak komponenti da bude super, kuler, plocha, napajanje, memorija i mogao bi juriti nekih 4600-4800mhz...grafa moze mozda nekih ~10% da se ubrza.

Uf, uf, ajd polako, pa ja imam taj I5 3570K vec skoro tri godine i znam mu odlicno mogucnosti.
Evo, ovaj moj I5 3570k klokovan na 4.6Mhz i po svim testovima koje sam uradio moze da se izbori i da potera i ovu moju 980 i to klokovanu.
Za ovu gtx760 ce biti dovoljno i da radi na deafault boost-u od 3,8mhz. Za neki overklok ce ti sigurno trebati neki bojli cooler zbog problema sa temperaturama, jer su stvarno lose uradili pastu izmedju IHS-a i jezgra, pa se i vise greje nego sto bi trebalo.
Sve zavisi od primerka do primerka, moj primerak je bio bas los pa sam i odradio to skalpiranje i smanjio temperature za citavih 15-20C. Ali, sa nekim dobrim coolerom moze da se klokuje oko 4.4-4.5mhz bez problema, za vise treba seciranje i voda za hladjenje.

svejedno,nece se lepo provesti na gtaV kako god ga ocepi,zbogradi 2gb VRAM-a.

Kako bi mi radio na i3570k i gtx760?? Da li bi bilo potrebno odraditi neki OC?

3570k ce ti raditi u zoni 4,2-4,5Ghz sto je sasvim dovoljno. nije potrebno "skalpiranje", samo pristojan cooler, recimo Hyper 212 ili LC 120 ili nesto bolje. Ako budes koristio Hyper 212 ili LC120 cooler moci ces da poteras CPU na 4,2Ghz bez problema. Grafika je solidna, dovoljno brza, ali nazalost ima samo 2 GB memorije. Nista ne bi dobio ni da ides na GTX 960 mozda 15-20%, ali i dalje ostajes na 2GB. U poredjenju sa 140eur koliko kosta polovna GTX 760 koja je jos uvek u garanciji nema smisla da dajes 240EUR za GTX 960. Mozes razmotriti i 280x ima 3 GB, dosta je "zilavija" karta, ali je ATI (AMD), pa sad ako ga ne volis onda je to vec druga stvar, ali je ta karta bestbuy. Imas polovne 280x prakticno nove za 180eur, a za 150eur imas one koje su malko vise radile u rudniku, pa sam odluci. Davati pare za novu 280x nema smisla. Sledeca stepenica ti je GTX 970/290x, polovna ili nova GTX 770 polako gubi smisao bas zbog 2 GB memorije. Polovna gtx770 je 220, nova je besmislenih 300eur.

Poslednja izmena:
zaboga pogledaj bencheve,ova igra je pucala u glavu 770gtx,nikako se ne isplati pa sve i da je 50e jeftinija.

Polovan 290 u garanciji,cenim. Drugog izbora i nema ko hoce znacajno vise od 2gb vram. Jedino mozda 280x, koji ima 3gb.

kupio bih opet dve 280x kao i prosli put. :d

GTX 760, 770 i nazalost nov proizvod GTX960 su vec sada upucani zbog 2GB rama GTAv ih je sahranio sa AMD strane karta koje je takodje gotova je R9 285 zbog istog razloga 2GB rama.
R9 280/X se jos dobro drze zbog 3GB.
Idealno bi bilo nesto sa 4GB neka R9 290/X (problem velika potrosnja i zagrijavanje) ili GTX 970/980 (problem, nekome mozda i nije ,treba iskesirati veliku sumu)
Kao sto goran kaze jos je best buy R9 280X neko mozda ne voli amd- (ja ne volim one koji mi izgone pare iz dzepa :D), ali ljud moji R9 280X za ove pare nista ne fali tj, nevjerovatna karta moze se naci za cca 150€ sahrani sve jednu gtx 960/770/760, R9 285 koji su jos i skuplje od nje.

U jednu prodavnicu blizu mene imaju ovo thermal master napajanje na stanju za oko 4000 dinara.
THERMAL MASTER
500W napajanje (TM-500-PSAPI3-IT
Da li bi mi ovo napajanje zavrsilo posao i koliko je tiho?
Slabo ima po ovim prodavnicama kod mene bilo sta na lageru, uglavnom sve mora da se naruci pa stize za dan dva, a posto meni stize danas ploca i procesor mislio sam da ne cekam jos dan dva dok narucim i napajanje pa da vec danas da prikacim.

Poslednja izmena:
Vidi, ovo nije bas na tvoj racun, ali ovo je kao neko nepisano pravilo, koliko njih ima dobre i kvalitetne ostale komponente a stede na napajanju.
Ajd ono, dao si nekoliko stotina evra za procesor i plocu, nemoj sad da napravis gresku, strpi se par dana, uzmi neko krsteno napajanje od ovih koje su ti preporucili i uzivaj.:)

Ja se bas ni malo ne razumem u napajanja, sigurno je i to napajanje bolje od ovog tvog starog, sacekaj jos malo da ti neko da jos neki savet.

Razmisljam da narucim i ovo prazno kuciste:
http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/kucista/kuciste-raidmax-horus-mx-crno-tool-free-matx-1192653.html
Mnogo mi se se svidja, a moje kanta od kucista je stara 10 god, bela naprostija kao za pentium keca :D
ie2syr.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@test
Da te sluzi u zdravlju i veselju..i nemoj to slucajno prikljuciti na onaj tvoj "punjac za akumulatore"! :D

Dok ne uslikas neku kutiju sa napajanjem nista nisi uradio.:beat:
Jel sam sklapas komponente?

EDIT: E, sto se tice kucista, pa, mislim da moze da se nadje i neko malo bolje za slicne pare.

Poslednja izmena:
Mislio sam da doda joj nesto i da kupi mozda neko bolje, ipak sad menja kuciste pa kao da uzme neko bolje i da ne razmislja sledecih par godina.
Ako ne zeli da da vise novca i ako je to kuciste najbolje u tom cenovnom rangu, onda neka pazari.

Da se nadovezem na i5 3570k.

4.4 GHz na P8Z77-V LX i CM Hyper 212 EVO. 1.8V stabilno, ja ga držim ns 1.85. Full RPM tera samo u LinX-u i u njemu dolazi do 80c. U prajmu i ostalim testerima nize. Nije skalpiran, stavljena pasta koja dolazi uz kuler.

Nisam proveravao krajnje domete. Kad me ne bude mrzelo stavicu arctic pastu i igracu se jos malo, mada zbog nedostatka hladnjaka na mosfetima necu preterivati i drzati tako dugo. Kontam da mogu da izvuce 4.6 lagano, ako ne i vise.

Da, skoro svaki primerak sa nekim takvim ventom kao sto je taj CM Hyper 212 EVO moze da ide do 4.4 Ghz. sa nekim temperaturama u gamingu do 70-75C.
Samo nisam bas najbolje razumeo ovo za 1.8-1.85V, koja je to voltaza?

rivju:

nemam pojma sta si mislio,ali vidim sta si napisao.po tome se zakljucuje da postoji bolje kuciste za taj prajs point.naravno da ima boljih kucista,ali tom logikom docicemo na kraju do enthoo-a.ja se zadrzah u tom "ispod 50e" prajs pointu.

Overklokovan je.
A i sto ne bi, 3570K je brutalan CPU :)

Ionako je IPC upgrade od sandybridge-a jadan :(

Zao mi je sto nisam uzeo 2500/2600k pre par godina, i bolelo bi me dupe do 2018-e.

A sta ti sad fali, isto to ce da vazi i za taj Haswell :)....

Nazad
Vrh Dno