Šta je novo?

Predlog (konzole)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ja mislim na hardverski dodatak koji bi koristili kad igramo igre,a kad ih ne igra$
dignes win,priznajem da se bas ne razumem u tematiku pa necu vise da lupam.
Nego jedno pitanje, procitao sam da X-box ima bus (memory bandwidth) 6.4Gb/s
i protok za teksture 96Gb/s,4 simultane teksture po objektu i kompresiju tekstura
6:1,sta mu dodju ovi podaci u odnosu na propusne moci PC konfiguracija,i jos navodno moze da iscrta 125Milpoligona/sec.?!

mislim da je to pitanje isto sto i "zasto ne vozimo automobile na struju ili hidrogen ?" ;)

Somilic je napisao(la):
Na X-boxu je slika duplo
cistija preciznija bez nazubljenosti itd.Animacija je vrhunska i igra radi i izgleda bolje nego na mom radeonu 9500 pro sa 768Mb

:d :d :d Mora da ti je ta graficka zver,kad ima 768mb!!! :D :D

Milan82bh je napisao(la):
:d :d :d Mora da ti je ta graficka zver,kad ima 768mb!!! :D :D
Aha kod tog modela su se za*ebali pa stavili toliko,ne treba mi ram memorija uopste za igre,sve radi kartica!hehe. :wave:

Ser_Zile je napisao(la):
pa to je bas brdo kesa :zgran:

zamislite ljudi da treba da date 1000€ za PS3, pa sta cete pre da uzmete:
novu graficku ~200€ ili da cekate na PS3 jos dve godine posle njegovog pojavljivanja da bi ga kupili???

e vidis to bi donelo ogromno povecanje performansi ali bi ostao bez 90% opcija koje PC ima, a i morali bi da imamo svi isti ili u potpunosti kompatibilan HW sto je nemoguce...

Prijavio sam se jos odavno na pre-buy listu, pricali smo vec o tome, bice tu negde oko 800e ja se nadam, ali ce pasti posle cena brzo.

PavleB je napisao(la):
Prijavio sam se jos odavno na pre-buy listu, pricali smo vec o tome, bice tu negde oko 800e ja se nadam, ali ce pasti posle cena brzo.

ma svaka cast ako imas tolko para za konzolu ali nema jos mnogo takvih ovde (jos neko?), a cena ce pasti na 300e godinu dana po pojavljivanju....
bice to makina, samo jos da dozvole mis i tastatura da se nakace bez ikakvih dodataka i vozi....

Ser_Zile je napisao(la):
ma svaka cast ako imas tolko para za konzolu ali nema jos mnogo takvih ovde (jos neko?), a cena ce pasti na 300e godinu dana po pojavljivanju....
bice to makina, samo jos da dozvole mis i tastatura da se nakace bez ikakvih dodataka i vozi....

izvini stvarno, ali to nisu neke pare jer je to cena jednog prosecnog PC racunara koji ja moram ionako da upgrade na svakih 3,4 meseca, narocito zbog posla. (da ti ne pricam sto treba 3 takva upgradeovati)
kada pogledas taj trosak, ovo je totalno NISTA, narocito jer si miran narednih bar 4 godine.

i mislim da svaki ljubitelj konzola/gaminga u globalu, NEVEZANO ZA MATERIJALNO STANJE, mora da kupi PS3 u prvih 6 meseci...jer da su ljudi stedeli po 50e mesecno otkad je krenula prica o izlasku PS3, bukvalno bi SVAKO mogao da je kupi...

koliko para ti cenis ovo:

2.8
1 gb ram
9600 256 ram
dvd rezac
21" crt

to je prosecna masina uz sve dodatke koji idu uz nju i ne moze da izadje ispod 800e, evo cak neka bude 19" crt...
to je neka optimum gaming masina.

:trust: 800 evra ?

To ti uopste nije optimalna gaming masina... gaming masina sadrzi 17" monitor (osim ako nemas 6800 pa mozes da teras u 1600x1200) i ne sadrzi 9600, nego 5900XT ili 9800Pro...

takodje sadrzi i fino klokovani , otkljucani AMD barton na bar 200fsb i bar 2ghz. Nije ni cudno sto mu se ne svidjaju performanse na PCI-u kad testira igre na r9600xt :S:

PavleB je napisao(la):
izvini stvarno, ali to nisu neke pare jer je to cena jednog prosecnog PC racunara koji ja moram ionako da upgrade na svakih 3,4 meseca, narocito zbog posla. (da ti ne pricam sto treba 3 takva upgradeovati)
kada pogledas taj trosak, ovo je totalno NISTA, narocito jer si miran narednih bar 4 godine.

i mislim da svaki ljubitelj konzola/gaminga u globalu, NEVEZANO ZA MATERIJALNO STANJE, mora da kupi PS3 u prvih 6 meseci...jer da su ljudi stedeli po 50e mesecno otkad je krenula prica o izlasku PS3, bukvalno bi SVAKO mogao da je kupi...

ma gde nisu pare? gde ti zivis? voleo bi da mi pc vredi 800€ sa sve ovim stampacem, skenerom i djakonijama koje imam(sto za racunar i stolica)....

od mene imaju 300€ pa nek vide :d

PavleB je napisao(la):
koliko para ti cenis ovo:

2.8
1 gb ram
9600 256 ram
dvd rezac
21" crt

to je prosecna masina uz sve dodatke koji idu uz nju i ne moze da izadje ispod 800e, evo cak neka bude 19" crt...
to je neka optimum gaming masina.
Sta ce ti za gaming DVD rezac,onda bolje volan da si stavio za tu razliku do nekog kombo uredjaja.Inace 9600 256Mb nikako,9800pro obavezno i bez tog volana vec se uklapa,sta ca ti 21" crt,i gde je to prosek,dobro nisi naveo kuciste sa neonkama od 80eu!?

gx-x je napisao(la):
mislim da je to pitanje isto sto i "zasto ne vozimo automobile na struju ili hidrogen ?" ;)

A odakle nam hidrogen. I za njegovu proizvodnju mora da se potrosi neka energija.

Ser_Zile je napisao(la):
ma gde nisu pare? gde ti zivis? voleo bi da mi pc vredi 800€ sa sve ovim stampacem, skenerom i djakonijama koje imam(sto za racunar i stolica)....

od mene imaju 300€ pa nek vide :d

e pa jebi ga....
ne znam sta da ti kazem.

Somilic je napisao(la):
Sta ce ti za gaming DVD rezac,onda bolje volan da si stavio za tu razliku do nekog kombo uredjaja.Inace 9600 256Mb nikako,9800pro obavezno i bez tog volana vec se uklapa,sta ca ti 21" crt,i gde je to prosek,dobro nisi naveo kuciste sa neonkama od 80eu!?

pa dobro, kad mislim GAMING masina, naravno da se podrazumeva i neki osnovni radni prostor za recimo photoshop/corel/cad, tako nesto, + dvd rezac kao neki standard za backup harda i slicnih stvari....

pa rekao sam, moze i 19 crt.

koja je razlika izmedju 9600 256 i ove 9800pro?
sto mislis da je prva bolja? meni nekako sve bolje radi na masini koja ima 9600-icu ali nije mi nikad bilo jasno zasto? ocigledno da ima smisla.

9600 (ma, moze da ima i 512 mega rama!) i 9800 Pro?

Nebo i zemlja.

Hoces da kazes da imas ili si imao i 9600 i 9800pro i bolja ti je 9600,pazi ni 9600xt ne moze da pridje 9800pro,i to svi znaju tako da mi se cini da ti nas malo z,aaa sta kazes,malo ti sa nama teras shegu!?

Poslednja izmena:
Pa racunar koji bude jak hardverski kao konzola sledece generacije ce kostati bar 3 puta vise od nje. Playstation 1 je imao ukupno 4 mb memorije i radio na 16 Mhz a igre su izgledale bolje nego na mom tadasnjem Pentium MMX 233 MHz 32MB i S3 Virge 4MB grafickom. Inace je to tada bila prilicno jaka konfiguracija jer je 3Dfx kartica bila oko 720 Dem. Kada je X Box izasao slicna konfiguracija je kostala preko tri puta vise.

Milos77 je napisao(la):
Pa racunar koji bude jak hardverski kao konzola sledece generacije ce kostati bar 3 puta vise od nje. Playstation 1 je imao ukupno 4 mb memorije i radio na 16 Mhz a igre su izgledale bolje nego na mom tadasnjem Pentium MMX 233 MHz 32MB i S3 Virge 4MB grafickom. Inace je to tada bila prilicno jaka konfiguracija jer je 3Dfx kartica bila oko 720 Dem. Kada je X Box izasao slicna konfiguracija je kostala preko tri puta vise.

Drugar je 1998.godine cini mi se, dosao kod mene i odusevljen je bio grafikom u NFS3 na konfiguraciji identicnoj tvojoj (znaci Virge, tj.software render), a imao je istu stvar na Sony-u. A da ne pominjemo tada ponudu igara za PC i Sony. A tek kada sam ubrzo posle pazario Voodoo2 (150dem-toliko o cenama grafickih danas), sto je bio vrh uz TNT tada, on je svoj Sony bukvalno poklonio i kupio PC, koji i dan danas unapredjuje. Kaze, bolje je da radi upgrade od 100-200 evra na godinu dana, nego da na svake tri godine da 300 za novi Sony, koji ce biti vrh samo u prvih godinu dana, a da druge dve place za PC-om. Dobro, ova prica se odnosi na graficki aspekt igara, a sama ponuda je sada nesto izmenjena.

Somilic je napisao(la):
Hoces da kazes da imas ili si imao i 9600 i 9800pro i bolja ti je 9600,pazi ni 9600xt ne moze da pridje 9800pro,i to svi znaju tako da mi se cini da ti nas malo z,aaa sta kazes,malo ti sa nama teras shegu!?

ne, imam i jednu i drugu.

verovatno je ova masina gde je 9600 mnogo bolje optimizovana, ***** li ga sta je, a mozda je zaista do omega drajvera....
mada mi je razlika totalno neverovatna...doduse probao sam samo 2,3 stvari i nekako mi se cinilo da sve mnogo tecnije radi na 9600...kazem, ne znam zasto.

Agilni je napisao(la):
Drugar je 1998.godine cini mi se, dosao kod mene i odusevljen je bio grafikom u NFS3 na konfiguraciji identicnoj tvojoj (znaci Virge, tj.software render), a imao je istu stvar na Sony-u. A da ne pominjemo tada ponudu igara za PC i Sony. A tek kada sam ubrzo posle pazario Voodoo2 (150dem-toliko o cenama grafickih danas), sto je bio vrh uz TNT tada, on je svoj Sony bukvalno poklonio i kupio PC, koji i dan danas unapredjuje. Kaze, bolje je da radi upgrade od 100-200 evra na godinu dana, nego da na svake tri godine da 300 za novi Sony, koji ce biti vrh samo u prvih godinu dana, a da druge dve place za PC-om. Dobro, ova prica se odnosi na graficki aspekt igara, a sama ponuda je sada nesto izmenjena.

100,200e na godinu dana?
pa sta ce da igra sa tim parama ?
FIFA World CUP 1998?

znam da si mislio na upgrade....ali....to mi deluje malo....

PavleB je napisao(la):
ne, imam i jednu i drugu.

verovatno je ova masina gde je 9600 mnogo bolje optimizovana, ***** li ga sta je, a mozda je zaista do omega drajvera....
mada mi je razlika totalno neverovatna...doduse probao sam samo 2,3 stvari i nekako mi se cinilo da sve mnogo tecnije radi na 9600...kazem, ne znam zasto.
Da ti nemas mozda 9800 SE?

Ivan® je napisao(la):
mmmm.......mora da mnogo dobro izgleda na nekom High definition TV-u....
jel i sony bese to podrzava?

PS2 podrzava do 1280....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno