Šta je novo?

Predlog (konzole)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni samo nije jasna jedna stvar...
Kako neko ko nikada nije imao neku konzolu moze da prica da su igre na konzolama shit!!!
Ja zaista ne shvatam ozbiljno ljude koji su onako sa drustvom,cirke iznajmili PS2 da bi pikali fudbal ili basket,i posle u cik zore pustili neku SP igru da bi ubili mamurluk!Takvi likovi posle ovde postuju neke gluposti o tome kako su konzole shit....
Pa jel ste bre vi svesni da sam ja prvi imao GameCube konzolu u Srbiji!Dok je Nik4life i ostalo drustvo sa emulationgalaxy-a moglo samo preko shotki da se divi nintendovim igrama,ja sam vec uveliko pikao SW:Rogue Squadron2,NBA Courtside,Luigi's Mansion....
Ja sam bre :) tu konzolu narucio iz USA kad se tamo pojavila i dobio je ovde za par dana po ceni od nekih 1000dem(sa DHL-om)...posle toga sam narucio i X-box ....to se bre zove ljubav prema konzolama(zvucim k'o neki retardirani Amer :D).
Od konzola sam imao SEGA mater sistem,SEGA mega drive2,SNES,SEGA Saturn,N64,PS,Nintendo GC,X-box....
Tako da sa punim pravom(kao sto sam gro puta rekao do sad)mogu da tvrdim da su igre na konzolama mnooooooogo zanimljivije i igrivije od igara za PC....

Milan out :p

Vidi...nemoj pogresno da me shvatis,imao sam ja tad i PC(AMDK6,voodoo2...)i igrao sam na oba cetri sistema :) (PC,PS,DC i MD2)ahhhh...slobodnog vremena nikad dosta :)....ali nije isto veruj mi kad sednes za neku konzolu tipa X-box i krenes da igras Fable ili na GC-Zeldu....jer igre za konzole su tako napravljene da se bukvalno uzivis u pricu i sam taj dozivljaj ti jednostavno neda da se odvojis od nje!
To nije isto kao kad igras HL2 od koga ti posle par sati ili desetina minuta,suze oci,hvata te mucnina ili sta vec,ne naprotiv....igre za konzole su mnogo opustenije i tako su napravljene da te jednostavno zaposednu! :)
E sad,druga je stvar sto smo svi mi malo prezasiceni od svih tih FPSova,RPGova....pa nam nista ne predstavlja odusevljenje.Ali to samo moze da vazi za PC...jer dok ti instaliras igru,dok podesis u setup-u da ti ne koci,dok skines zakrpe sa neta....igra ti vec i dosadi a nisi ni poceo da je igras....to je ono sto krasi konzole....ubacis disk i ne mislis niocemu drugom...samo se prepustis samoj igri!
Sad ce neko da se napravi pametan i da kaze "zato je PC bolji,zato sto mozes da podesis stvari da ti rade onako kako ti zelis,a ne glupe konzole....gde samo ubacis disc i to je sve"...a to je ustvari najveca zabuna,jer ako zelis da se igras-kupis konzolu,a ako ces da nesto radis-kupis PC!
Paz'te sad ovo....jedan od najvecih protivnika konzola,takozvani "Driver" :) od kad je kupio PS2(ili ukrao ili odakle mu vec :D)postao je i sam zavisnik od istog!!!!
Treba li vam jos neki primer? :)

@Milan
Nijednom nisam rekao da su konzole shit, ali eto, sam kazes da se igre za konzole veoma razlikuju o odnosu na one sa PC-a. Vidis, meni recimo takve igre (za PC)predstavljaju odusevljenje. Iskreno, XBOX sam samo probao, nemam nekog preteranog kontakta sa istim (sa'ce Pavle da napadne), dok sa PS2 imam mnogo cesce i upoznat sam sa naslovima i kvalitetom igara.
I dalje tvrdim da su PC igre ozbiljnije, ali ovde opet dolazimo do ukusa. Svakako da ce i konzole i PC imati svoje igrace, razlicitog poimanja kvalitetnih igara.
A sto se otvaranja nove sobe za konzole (sto je i tema), mislim da je to ok.

Poslednja izmena:
Ljudi pa evo zashto treba otvoriti posebnu sobu o konzolama... Pricha se razvezala na 13 strana... shto znachi da bi ipak mogao po neko raspravljati o konzolama

Agilni je napisao(la):
Hvala sto ces me vaspitati, ali kroz ceo tred se provlaci tvoje ubedjivanje drugih uz omalovazavanje njihovog misljenja, uz to si par puta rekao da su sve to "biseri", a ti si naravno u pravu. Jos malo me vaspitavaj.

Izvini za 9600 i 9800, necu vise, jer stvarno i nema potrebe :d

Nabroj mi bagove u NWN koje si registrovao. Ja sam ga igrao na 4 razlicite graficke i nikada ni najmanji bag nisam primetio.

Znam da si napomenuo da ne koristimo termin IGRICE, vec IGRE, ali 90% konzolaskih naslova dozivljavam kao IGRICE... procitaj ponovo taj post, pazljivije malo.

A ovo da imas PC-e kakve u zivotu necu videti.
BRATE, POSTAO SI MI IDOL, ZNAS?

Gde je smajli sa poljupcem, gde je, gde?!?

Necu te ja vaspitati, to se radi kod kuce, samo sam ti sugerisao na ponasanje, ako sam raspravljao nesto, nisam nikog vredjao, jer je to smesno raditi po forumima.

Pa sta da ti kazem za NwN, bravo ako si ga igrao na cetiri graficke karte bez baga. Mozda posto si primenio jedan od 124394 patch-a.

Ovo za PC...nemoj da se ljutis, ali...ne bih da raspravljam o ovakvim stvarima sa nekim ko nije napravio osnovne uslove da bi mogao uopste ulaziti u bilo kakvu normalnu konverzaciju vezanu za ovu temu. Ja sam se uopste i ukljucio u polemiku jer mi je glupo da ljudi kao ti sputavaju druge koji se ne razumeju dovoljno a dvoume se da li da kupuju konzole.

Za tebe je IGRICA Onimusha 1,2,3, Obscure, MGS 1,2,3 , X-files, Devil may cry 1,2...GT serijal?!!?!?!?!?!? A kad bi znao jos koliko ima ovakvih igara obesio bi se za vodokotlic u svom kupatilu koliko si ovde smesnih stvari rekao.

Vidi momce, ti toliko nemas POJMA o cemu govoris da bi te trebalo banovati jer je ovo kao da psujes clanove foruma, toliko si neinformisan i siris totalne dezinformacije da je to apsurd.

Momce... ako je psovanje clanova foruma i dezinformacija to sto vecinu naslova sa konzola dozivljavam kao IGRICE (vidim da te to vredja, pa poslednji put tako pisem), onda bi me stvarno trebalo banovati. Ali meni to sto sam napisao vise lici na iznosenje licnog stava i tebi se samo tako i suprotstavljam. Ako se nasmejem onome sto napises, tvoj je problem sto ti to dozivljavas kao licno vredjanje. Tvoj poslednji post pokazuje da ti to radis na malo drugaciji nacin...

A sada, hajde da stvarno uvredim sve forumase...

Ukoliko nemate PC sa procesorom od preko 3GHz sa minimum 1GB RAM-a, GF6800 sa 512MB RAM-a i pored toga malo slabiju masinu sa ATI 9800XT, kao i sve postojece konzole (i one dzepne), a pri tom odvojeno minimum 2000evra za sve nadolazece konzole koje ce pokopati igranje na PC-u, onda niste kompetentni za ovu raspravu, zapravo niste kompetentni ni za igranje, ma nikada se niste ni igrali kako treba i nista ne znate o tome... pitajte mene!

E ajde smirela vas dvojca,besportebno :) ce se pojaviti Ji ili Sasa(koji ionako ne voli konzole :)) i zatvoriti ovaj thread!A kladim se da jedva cekaju! :D :D

Agilni je napisao(la):
Momce... ako je psovanje clanova foruma i dezinformacija to sto vecinu naslova sa konzola dozivljavam kao IGRICE (vidim da te to vredja, pa poslednji put tako pisem), onda bi me stvarno trebalo banovati. Ali meni to sto sam napisao vise lici na iznosenje licnog stava i tebi se samo tako i suprotstavljam. Ako se nasmejem onome sto napises, tvoj je problem sto ti to dozivljavas kao licno vredjanje. Tvoj poslednji post pokazuje da ti to radis na malo drugaciji nacin...

A sada, hajde da stvarno uvredim sve forumase...

Ukoliko nemate PC sa procesorom od preko 3GHz sa minimum 1GB RAM-a, GF6800 sa 512MB RAM-a i pored toga malo slabiju masinu sa ATI 9800XT, kao i sve postojece konzole (i one dzepne), a pri tom odvojeno minimum 2000evra za sve nadolazece konzole koje ce pokopati igranje na PC-u, onda niste kompetentni za ovu raspravu, zapravo niste kompetentni ni za igranje, ma nikada se niste ni igrali kako treba i nista ne znate o tome... pitajte mene!

nisi nista procitao sto sam napisao, a jos manje shvatio.

a ovo drugo...nemas razloga da budes komplekas, zaista, i nije mi to bila namera.

u svakom slucaju, informisi se i sam stekni neko iskustvo pre negoli pocnes da komentarises stvari za koje se iz aviona vidi da si totalni laik.
ne zbog mene, nego zbog drugih ljudi koji dolaze ovde.
nista vise ni manje od toga.

Milan82bh je napisao(la):
E ajde smirela vas dvojca,besportebno :) ce se pojaviti Ji ili Sasa(koji ionako ne voli konzole :)) i zatvoriti ovaj thread!A kladim se da jedva cekaju! :D :D

zar Sasa nema ps2...? :)

Poslednja izmena:
Rekoh da imam uvid u igre i igranje na PS2 i skoro svaku sam probao, za PC jos vise. Znam sta se igra na XBOX-u. Konzole, ako kazes da sam laik, vise ni necu komentarisati, ali hocu svaku pogresnu izjavu koju neko izrekne na racun PC igara. I opet se ogradjujem time da je sve to moje misljenje, ako imas jace argumente, slobodno iznosi. Ima ovde jos laika, pa im niko ne brani da postuju i iznose svoje misljenje. Ukoliko nisu u pravu, drugi useri im sugerisu drugacije i to mogu prihvatiti ili ne.
I dalje sam pri tome da je za nase uslove, mnogo pogodnija stvar i za igranje PC, koji po mom ukusu ima i kvalitetnije naslove.

PavleB je napisao(la):
Pa sta da ti kazem za NwN, bravo ako si ga igrao na cetiri graficke karte bez baga. Mozda posto si primenio jedan od 124394 patch-a.
Osnovnu verziju sam igrao na Radeonu pre dve godine i radila je bez ikakvih problema, a poznato je kakvi su tada drajveri bili (narocito OpenGL sekcija).'
Istina, u zadnje vreme sam igrao pod patchevima, ali nikakvim specijalnim nego samo instaliran HoU...

gx-x je napisao(la):
@driver: nfs je shit , nfs je shit , nfs je shit.... pretera ga bre, kad je izasao NFS2 SE pitam se sta su igrali na konzolama sem maria, alterd wolf-a itd. (dobro ajde, to je sa sege) tebi je bio shit mozda, ali realno nije bilo bolje voznje NA SVETU u to vreme, pogotovo NFS2 SE sa voodoo kecom koji je kostao 500 maraka. Da si ga tada imao mozda bi i drugacije mislio :S: Seti se samo kolko je to davno bilo...kad je izasao NFS3 izasao je za PC kolko ja znam, nije ga bilo na konzoli. Cak bi rekao da je ceo underground serial bezveze naspram dozivljaja starih NFS-ova kad su izlazili.

Sto se tice zanrova, ne vidim kako su TOCA, Disciples, gothic2, freespace, quake2/3, Death cars, FarCry i Counter Strike isti po bilo cemu sem da ih nema na konzolama i da su sve dobre igre i kad bi ih bilo tolko dobrih na konzoli, bilo bi super :)

Reci mi samo jer ti uopste igras nesto sem GT serijala ? :) mislim super je sve to, i znam da si prerastao sve to, ali ozbiljno, reci mi koju graficku imas u kompu i zasto si je kupio kad su konzole toliko dobre ;) I jos jedno pitanje, da li bi mogao bez PC-a i da ostanes samo na konzoli ? ;)

Ja stvarno ne kapiram o chemu ti prichash...Dal je moguce da vama nije jasno koliko je PSX bio jak kad se pojavio ? PC je u to vreme bio dupe najobichnije, nisu mogli da se porede...Ja sam PSX kupio chim se pojavio kod nas, nije ni chip postojao, bilo 5 igara, i secam se da sam se smejao kada neshto vidim na PCu...Ko je od vas igrao Tekkena pochetkom 96. godine ? Igrali ste izometrijske igre, tada je 5% igara bilo 3d, a PSX je bio u rangu najboljih automata (ko nije u toku, automati su u to vreme bili daleko ispred PCa...
Stvarno ne znam o chemu prichamo, ali NFS od keca postoji na PSXu, i izgleda i radi daleko bolje...Alo bre, kada se PSX pojavio, bio je 486 :) Shta je na tome bilo da se igra ? :D
Shto se tiche mog igranja, Gran turismo je ono shto cu najvishe igrati, i zbog chega sam prvenstveno kupio sonija...Ja nisam klinac, imam zenu i klinca, i nemam vremena da se igram po ceo dan, ali ja do sada na PCu nisam nishta igrao jedno godinu i po dana...Na PS2 ima bar 10 igara koje bi sa uzivanjem preshao, i igram ih kada imam vremena...

Opet ponavljam, ti ochigledno nisi nikada imao ozbiljne dodire sa konzolama, i zato ne kapiram zashto uopshte uchestvujesh u ovoj prichi ? :)

Milane, otkad sam ja "protivnik konzola" ? Ja sam protivnik GCa i Xboxa u korist PS2...PS2 sam video prvi put 2001 godine i od tada sam igrao sve zivo shto je moglo (ortak je radio kod najjacheg pirata u beogradu za ps2, pa je mogao da dodje do svega)...Razlika je u tome shto ja o tome nisam previshe prichao, a nisam prichao ni o igrama za PC...Stvarno se ne secam kada sam poslednji put seo i preshao igru na PCu, i kada me je neka igra stvarno odushevila (HL2 sam preshao pola, iako je to po meni najbolji FPS svih vremena)...Na PS2 ima gomila igara koje bukvalno imaju dushu, totalno su drugachije....Pa juche sam bre pustio Spidermana koga sam na PCju deinstalirao posle "dve krivine", a ovo sam igrao jedno sat vremena, ne mogu ni da objasnim zashto :) To je to shto kazesh, igre na konzolama lepe i imaju totalno drugachiju zaraznost...Na PCju je sve vidjeno sto puta i od gameplaya ne mozesh da ochekujesh nishta posle toliko godina jednih te istih igara...
A najgore je od svega kada neko kaze "Imam Tocu, shta ce mi Gran turismo", ili imam tamo neke ikonice, shta ce mi Fable :), a pritom nije ni video ni jednu ni drugu :)
Opet ponavljam, ko nije video konzole osim na slikama, mojne da pravi shum u threadu :)

PC verzija Spajdermena je tesko ****** i nema veze sa Sonyjevom...
Ima u nekom Hackeru od pre par meseci opsiran review gde autor upravo pizdi o tome...

Eh koliko se muce ovi konzolasi da uzaludno dokazu kako PC ne rula, a on rula li rula :)
Konzole su super, ali za opustanje i generalno za relaksirajuci tip igara, tu je PC u zaostatku. Za iole ozbiljniju igru - po mojim kriterijumima ozbiljniju - (fps, rpg, strategije, p&c avanture) PC je kralj i to je to. Postoji samo jedna stvar koja je na konzolama a za koju mislim da PC-u nedostaje - GT4. Ostalo ? Kakav crni fable, nba courtside i final fantasy, klasicni smorovi, ali na konzolama od toga nema nista bolje u tim zanrovima.

@driver
I ja zamalo da odustanem na pola HL2, a uopste se nisam odusevio njime :) To ti samo pokazuje ne kakav je PC nego koliko je sama igra nezanimljiva. Fantasticna fizika - i nista osim toga, ali ti naravno neces to da priznas nego ti je najbolja zato sto je donela takvu fiziku, a to sto nema drugih elemenata je upravo razlog zbog kog igra ne moze da zadrzi coveka iole duze vremena i zbog kog si prestao da je igras. Mislim, kao najbolji ti je fps ikada pa nisi hteo da ga igras vise od pola ? Tu mogu biti samo 2 razloga - losa igra ili si prestao da volis fps :) To sigurno nije zbog toga sto je PC los za igranje. Mogu samo da zamislim kako bi se u*rao od srece kad bi izasla na Sonyju :d ;)

driver je napisao(la):
Ja stvarno ne kapiram o chemu ti prichash...Dal je moguce da vama nije jasno koliko je PSX bio jak kad se pojavio ? PC je u to vreme bio dupe najobichnije, nisu mogli da se porede...Ja sam PSX kupio chim se pojavio kod nas, nije ni chip postojao, bilo 5 igara, i secam se da sam se smejao kada neshto vidim na PCu...Ko je od vas igrao Tekkena pochetkom 96. godine ? Igrali ste izometrijske igre, tada je 5% igara bilo 3d, a PSX je bio u rangu najboljih automata (ko nije u toku, automati su u to vreme bili daleko ispred PCa...
Stvarno ne znam o chemu prichamo, ali NFS od keca postoji na PSXu, i izgleda i radi daleko bolje...Alo bre, kada se PSX pojavio, bio je 486 :) Shta je na tome bilo da se igra ? :D
Shto se tiche mog igranja, Gran turismo je ono shto cu najvishe igrati, i zbog chega sam prvenstveno kupio sonija...Ja nisam klinac, imam zenu i klinca, i nemam vremena da se igram po ceo dan, ali ja do sada na PCu nisam nishta igrao jedno godinu i po dana...Na PS2 ima bar 10 igara koje bi sa uzivanjem preshao, i igram ih kada imam vremena...

Opet ponavljam, ti ochigledno nisi nikada imao ozbiljne dodire sa konzolama, i zato ne kapiram zashto uopshte uchestvujesh u ovoj prichi ? :)

pa mislim... :) ja ne kapiram o cemu ti pricas :) Kakav 486 '96-te ?? Ja sam imao pentium na 133mhz i voodoo 1 i igrao sam pandemonium, NFS2 SE, Mortal kombat 4, quake 1/2...Bre konzola je tada bila...ono...pre toga sam imao amige sve redom i u to vreme je tek konzola bila smesna da je ni ne pominjem :) kad je izasao SB16 bio je vec uveliko doom2. Znam ja da ti nisi klinac (Vi niste klinac :) ). Sto se tice dodira sa konzolama, imao sam ih vise nego sto mislis, 94 i 95 sam iznajmljivao sege i video plejere, PS (mozda je bio i PSX) sam igrao kad sam bio u Engleskoj u skoli engleskog jezika 94-te godine i tada ovde ljudi nisu ni znali sta je to, u mom lokalu u mojoj zgradi moj prijatelj je dve godine drzao prodavnicu sonija i igara/dodatka za isti i dosta sam toga video kod njega jer je imao dva izlozena primerka u sonijevom ormanu sa dva pada, volanom i joystickom....Nisam ovo pominjao jer mi je glupo da ispadnem hvalisav, ali kad vec prozivas...Moj burazer ima PS2, doneo ga je iz afrike pre 3 godine (tamo je studirao) , donosio ga je kod mene da igramo GT2 i 3, GT2 sam davno igrao kod njega, jos kad je izasao i TOCA mi je bolja :p Necu da se hvalim, ali verovatno sam dosta toga video pre tebe posto cesto putujem u inostranstvo i imam dosta rodbine napolju. Dalje, drugar mi pise reviewove igara za "Gamer" tako da sam i sa njime imao ove rasprave itd.

I dalje je to stvar ukusa, ali cinjenica je da defakto ne postoji nista za konzolu sto ne moze da se igra na PC-u (kad bi hteli da naprave) ali postoji dosta toga sa PC-a sto ne moze da se igra na konzoli. Konzole su za decu i siguran sam da ce ti klinac biti zahvalan sto volis konzole :) i sugaran sam da si super tata sa "mladalackom dusom" ! Zelim tebi i tvojoj porodici puno srece i zdravlja u predstojecoj godini i sve najlepse ! :wave:

@voodoo: :p al si ga otreso, sa sve obrazlozenjem :d Sta je tek Halo onda ? Vietkong ? Zjuuu....SOF2 ? Samo nek nastave da izdaju takva ****** kao sto je HL2 i sve ce biti ok :)

Agilni je napisao(la):
Rekoh da imam uvid u igre i igranje na PS2 i skoro svaku sam probao, za PC jos vise. Znam sta se igra na XBOX-u. Konzole, ako kazes da sam laik, vise ni necu komentarisati, ali hocu svaku pogresnu izjavu koju neko izrekne na racun PC igara. I opet se ogradjujem time da je sve to moje misljenje, ako imas jace argumente, slobodno iznosi. Ima ovde jos laika, pa im niko ne brani da postuju i iznose svoje misljenje. Ukoliko nisu u pravu, drugi useri im sugerisu drugacije i to mogu prihvatiti ili ne.
I dalje sam pri tome da je za nase uslove, mnogo pogodnija stvar i za igranje PC, koji po mom ukusu ima i kvalitetnije naslove.

Ok, i to je misljenje koje potpuno mogu da postujem, i meni je ok. I da si tako rekao, u zivotu ne bih ni komentarisao.

OptiPlex je napisao(la):
Eh koliko se muce ovi konzolasi da uzaludno dokazu kako PC ne rula, a on rula li rula :)
Konzole su super, ali za opustanje i generalno za relaksirajuci tip igara, tu je PC u zaostatku. Za iole ozbiljniju igru - po mojim kriterijumima ozbiljniju - (fps, rpg, strategije, p&c avanture) PC je kralj i to je to. Postoji samo jedna stvar koja je na konzolama a za koju mislim da PC-u nedostaje - GT4. Ostalo ? Kakav crni fable, nba courtside i final fantasy, klasicni smorovi, ali na konzolama od toga nema nista bolje u tim zanrovima.

@driver
I ja zamalo da odustanem na pola HL2, a uopste se nisam odusevio njime :) To ti samo pokazuje ne kakav je PC nego koliko je sama igra nezanimljiva. Fantasticna fizika - i nista osim toga, ali ti naravno neces to da priznas nego ti je najbolja zato sto je donela takvu fiziku, a to sto nema drugih elemenata je upravo razlog zbog kog igra ne moze da zadrzi coveka iole duze vremena i zbog kog si prestao da je igras. Mislim, kao najbolji ti je fps ikada pa nisi hteo da ga igras vise od pola ? Tu mogu biti samo 2 razloga - losa igra ili si prestao da volis fps :) To sigurno nije zbog toga sto je PC los za igranje. Mogu samo da zamislim kako bi se u*rao od srece kad bi izasla na Sonyju :d ;)

Sve sve....ali Fable ******...
eto o tome pricam.

gx-x je napisao(la):
@voodoo: :p al si ga otreso, sa sve obrazlozenjem :d Sta je tek Halo onda ? Vietkong ? Zjuuu....SOF2 ? Samo nek nastave da izdaju takva ****** kao sto je HL2 i sve ce biti ok :)
I Halo je ******, i Vietkong (i sve igre iste tematike izasle tokom 2004.), i SoF2...
U stvari, kada bolje razmislim, jedine dobre pucacine na PC-u su Doomovi i Kvejkovi :)

gx-x je napisao(la):
pa mislim... :) ja ne kapiram o cemu ti pricas :) Kakav 486 '96-te ?? Ja sam imao pentium na 133mhz i voodoo 1 i igrao sam pandemonium, NFS2 SE, Mortal kombat 4, quake 1/2...Bre konzola je tada bila...ono...pre toga sam imao amige sve redom i u to vreme je tek konzola bila smesna da je ni ne pominjem :) kad je izasao SB16 bio je vec uveliko doom2. Znam ja da ti nisi klinac (Vi niste klinac :) ). Sto se tice dodira sa konzolama, imao sam ih vise nego sto mislis, 94 i 95 sam iznajmljivao sege i video plejere, PS (mozda je bio i PSX) sam igrao kad sam bio u Engleskoj u skoli engleskog jezika 94-te godine i tada ovde ljudi nisu ni znali sta je to, u mom lokalu u mojoj zgradi moj prijatelj je dve godine drzao prodavnicu sonija i igara/dodatka za isti i dosta sam toga video kod njega jer je imao dva izlozena primerka u sonijevom ormanu sa dva pada, volanom i joystickom....Nisam ovo pominjao jer mi je glupo da ispadnem hvalisav, ali kad vec prozivas...Moj burazer ima PS2, doneo ga je iz afrike pre 3 godine (tamo je studirao) , donosio ga je kod mene da igramo GT2 i 3, GT2 sam davno igrao kod njega, jos kad je izasao i TOCA mi je bolja :p Necu da se hvalim, ali verovatno sam dosta toga video pre tebe posto cesto putujem u inostranstvo i imam dosta rodbine napolju. Dalje, drugar mi pise reviewove igara za "Gamer" tako da sam i sa njime imao ove rasprave itd.

I dalje je to stvar ukusa, ali cinjenica je da defakto ne postoji nista za konzolu sto ne moze da se igra na PC-u (kad bi hteli da naprave) ali postoji dosta toga sa PC-a sto ne moze da se igra na konzoli. Konzole su za decu i siguran sam da ce ti klinac biti zahvalan sto volis konzole :) i sugaran sam da si super tata sa "mladalackom dusom" ! Zelim tebi i tvojoj porodici puno srece i zdravlja u predstojecoj godini i sve najlepse ! :wave:

Akhm...ne sećaš se baš dobro.

Prvo, Pandemonium i MK4 su se pojavili tek 1997. odnosno 1998. a ti 1996. sigurno nisi mogao da imaš Voodoo karticu, s obzirom da se još uvek nisu prodavale.

PSX sigurno nisi igrao 1994. jer je počeo da se prodaje tek u decembru te godine, i to samo u Japanu. U Evropu je došao mnogo kasnije.

Treće, prodaja dečjih igara je mnogo intenzivnija na PC-ju. Igre iz Barbie serijala ili Backyard Sports godinama dominiraju na PC top listama, a i Sims 2 ili Rollercoaster Tycoon ne možeš baš nazvati naslovima za hardcore igrače. Tako nečega nema na konzolama. Takvi naslovi se daleko manje izbacuju na konzolama.

Naravno, nije tačno da sve što ima na konzolama postoji na PC-ju. Ako i postoji, ponuda naslova u tom žanru je po pravilu daleko slabija nego na konzolama.

Niko ti ne brani da ne voliš konzole, ali treba da znaš da je PC igračko tržište daleko, daleko slabije. Pitanje je samo koliko si ti to u stanju da prihvatiš, tek činjenica je da PC, kao ni Amiga, nikada, ali nikada nisu imali šta da traže pored konzola. Osim na našem nesretnom tržištu.

Mogao bi da pogledaš
http://www.emulationgalaxy.co.yu/editorials-zrtvepiraterije.php
gde sam se trudio da objasnim anomalije naše igračke scene i njen istorijat čiji sam veći deo i sam proživeo

@gx-x: Ne vredi da ti pricham, ali ti ochigledno nisi video PSX kada se pojavio kod nas...Bio je jedno 3 godine ispred PCja...

@Filipenko: Ne vredi ni tebi :) RPG, FPS bla bla se nisu promenili godinama i svi jure grafiku...HL2 je to promenio donekle, ali opet nije dovoljan da ga predjem do kraja...Shta onda da kazem za sve ostale fpsove ili neke tps igre iz slichne teme ? Ne moze da mi drzi paznju ni 15 minuta...Kada sam krenuo da skidam sa EONa, probao sam sve zivo shto je stizalo, tek ono da vidim o chemu se radi, i secam se da sam samo deinstalirao sve redom...Kasnije vishe nisam ni probao, samo se gomilalo, jednostavno je dosadno i monotono...Ako se tebi stvarno nije smuchilo da igrash jedne te iste igre koje napreduju samo grafichki, dzabe ti pos'o :)
Ja vishe nisam klinac, jasno mi je da mi vecina igara nije interesantna, iako je mnogo ljudi igraju i prelaze (pogledaj NFSU2 koga igraju ko ludi i kao neshto pokazuju kola, to je chak i meni smor)...Hocu da igram neshto shto se izdvaja od ostalog klishea, koji je na PCu godinama jedno te isto, sve igre liche, svaka nova izgleda kao expansion za neku prethodnu, nishta nema svezinu, originalnost, gameplay koji ce te vuci da igrash dalje...Ja ne kazem da za PC nema dobrih igara, ali to je toliko mali procenat, da se bukvalno ne isplati da imas grafichku, nego je pozajmish svakih 6 meseci i drzish dok ne predjesh igru, a onda vratish...I najvishe shto me nervira kod PCa, je to shto svaka moguca igra MORA da ima neka chudovishta i da ima veze sa natprirodnim iako se totalno ne uklapa u prichu, temu, vrstu igre...Ne kapiram to i dalje, ali to je daleko vishe dechja stvar, nego Mario...

Da se osvrnem samo na ovo da na PC-u nema igre bez neceg natprirodnog i cudovista...

Mafia, Chrome, Pirates!, SimCity, CoD, MohAA, Vietcong, H&D, Total War serijal, Tycoon naslovi, BF1942, Blitzkrieg, NOLF, DeltaForce, RainbowSix, DRvs.AK, Falcon4.0, Flanker, LockOn, IGI, Il-2, MaxPayne, OperationFlashpoint, PortRoyale, Tropico, SilentStorm, Hitman...

Dobro, ne znam da li nesto od ovoga ima na konzolama, ali mislim da su uglavnom igre samo za PC. Neke novije, neke starije, ali sve su bile hitovi nakon svog pojavljivanja. I samo one kojih sam mogao na brzinu da se setim.

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Da se osvrnem samo na ovo da na PC-u nema igre bez neceg natprirodnog i cudovista...

Mafia, Chrome, Pirates!, SimCity, CoD, MohAA, Vietcong, H&D, Total War serijal, Tycoon naslovi, BF1942, Blitzkrieg, NOLF, DeltaForce, RainbowSix, DRvs.AK, Falcon4.0, Flanker, LockOn, IGI, Il-2, MaxPayne, OperationFlashpoint, PortRoyale, Tropico, SilentStorm, Hitman...

Dobro, ne znam da li nesto od ovoga ima na konzolama, ali mislim da su uglavnom igre samo za PC. Neke novije, neke starije, ali sve su bile hitovi nakon svog pojavljivanja. I samo one kojih sam mogao na brzinu da se setim.
Pola ovoga imash na PS2/Xbox-u

Barbie Horse Adventures je jedna od najprodavanijih igara u svetu.
Sims serijal takodje....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno