Šta je novo?

Prečistač vazduha

Javljaj bas kako radi. Ja uzeh jedan Mi 4 Pro juce. Ogroman je, testiracu ga ovih dana.
 
Javljaj bas kako radi. Ja uzeh jedan Mi 4 Pro juce. Ogroman je, testiracu ga ovih dana.
Nemam sa čim da uporedim jer mi je ovo prvi prečišćivač vazduha. Kada sam ga tek uključio pokazao je da je PM2.5 oko 50, za nekih 10min je skinuo na 10. Kada supruga otvori prozor i zapali cigaretu onda podivlja PM2.5 ode čak na 600. Inače držim stalno na auto i najnižu vrednost za PM2.5 je dostigao 2. Ako želiš nešto da testiram reci kako jer nisam do sad koristio prečišćivače.
 

Prilozi

  • Screenshot_20230314_184916_Mi Home.jpg
    Screenshot_20230314_184916_Mi Home.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 72
@TwistedMind Bas mi niko ne veruje :)
Da, bas tako sam isao i tim redom postavio screenshotove. Jednostavno, od stanja koji su uslov ima samo "on" i "off". Verovatno zbog toga sto 4C ima IR senzor za PM2.5 koji i nije bas precizan, pa nisu hteli da izlazu njegova merenja u rezoluciji od 1µg/m³ koju svi ocekuju, pa onda nisu izlozili nista. Kad otvoris stranicu uredjaja, ne pise konkretna vrednost kao, na primer, na Elite par postova iznad, vec samo Excellent. Nema ni grafikona.

Edit: firmware kaze poslednji, 2.2.1.0014, app isto nema update 8.1.704
 

Prilozi

  • Screenshot_20230315_095053_Mi Home.jpg
    Screenshot_20230315_095053_Mi Home.jpg
    40.7 KB · Pregleda: 70
  • Screen_Recording_20230315_094019_Mi Home_1.mp4
    1.2 MB
Bedak totalni za tu automatizaciju. Ok, sada verujem i ja.
 
Ja da sam znao, verovatno ga ne bih ni uzimao, al' ajde posluzice makar za jednu sobu.
 
Koga zanima, napravio sam pull request za Xiaomi Miot integraciju za Home Assistant tako da sada HA ispravno čita i numeričku vrednost PM2.5 sa compact-ovog senzora, a izložena je i mogućnost postavljanja brzine ventilatora u manuelnom režimu u 15 koraka. Sada se može izmestiti logika za kontrolu brzine na HA.

Sada sam prezadovoljan uređajem :)

P.S. Očitavanje senzora se manje-više poklapa sa senzorima u IKEA STARKVIND i IKEA VINDRIKTNING. Mada je sada čist vazduh, tj male vrednosti, pa se ne može baš proceniti odstupanje. Sva tri prikazuju 10 µg/m³ plus-minus 2. Videćemo kad bude zagađenije.
 
Da li neki prečistač pomaže oko prašine? Ne može da se živi od prašinčine koja upada u stan, iako živim na petom spratu, pa gledam šta mi je činiti.
 
Pa nije da pomaže, ali ja sam primetio da u sobama gde ne prečišćivač ima dosta manje prašine. Doduše, tu moram filter malo češće da usisavam od prašine.
 
Aj slikam ti filter malo kasnije ili sutra, pa da vidiš kako ide.
 
Imam Xiaomi Mi Air Purifier 3C, kako mu se resetuje vreme za filter? Ima 2 tastera, na netu sam nasao neki sto ima sa zadnje strane dugme, moj to nema.

Takodje ti filteri je li imaju nesto u sebi sto se trosi? Kada sam ga otvorio, nahvatala se malo prasine koja se lako skinula i izgleda kao nov. Pa mi ne deluje da mu je vreme za zamenu.
 
Imam Xiaomi Mi Air Purifier 3C, kako mu se resetuje vreme za filter? Ima 2 tastera, na netu sam nasao neki sto ima sa zadnje strane dugme, moj to nema.
Za model koji nema to dugme pozadi, pritisne se Mode taster (onaj desni) i drži 10 sekundi (a ne 6 sekundi kako negde piše).
Prvo bipne i isključi se, a posle 10tak sekundi bipne dvaput i uključi se. Tek onda pustiti taster. Filter lifespan: 146 days (kod mene).
 
Ako je nekome potreban Mi Air Purifier 4 Pro, trenutno na sniženju kod borove jabuke i košta 26k dinara ...
 
Regularna cena, nista spec. Kad bude ispod 20K onda je vreme za kupovinu.

Cekam Elite, ne znam da li bi on bio bolji za jedno 50-60kv ili ovaj..
 
Да ли је добар овај Цептеров пречишћивач који се нуди у МТС-у на рате?
 
Ja ga imam već godinama, dobar jeste u smislu da radi ono što mu je namena ali da li vredi tih para, po meni ne vredi... (kao uostalom ni bilo šta drugo što prodaje Zepter)
 
Uzmi Ćomi, najbolji odnos uloženo - dobijeno :D

Šalim se, kupi stvarno Xiaomi jer im je HEPA filter odličan.
 
A SmartMi, P2, valja li čemu? Meni ti Mi-jevi svi dođu na isto... Xiaomi, SmartMi, Redmi... :LOL:
 
Da li mogu ovi preciscivaci vazduha da eliminisu neprijatne mirise u kuhinji, tipa kada se nesto przi ili pece u kuhinji? Nemam mogucnost za ugradnju aspiratora, pa me interesuje da li mogu ovakvi uredjaji da pomognu oko ovoga.
 
Nazad
Vrh Dno