Šta je novo?

Prečistač vazduha

Ja imam3c već 4 meseca, uzeo a pošto je jeftin a i žena stalno kuka kako joj smeta alergija neka i slabo spava zbog toga. Od kad je u spavaćoj sobi, non stop je uključen, supruga mi više nema tih problema sa nespavanjem i alergijom. Inače lepo radi, poludi kad detektuje dim cigarete iz kuhinje ili sa terase kao i one spirale za komarce kad zapalimo na terasi, tera oko 300 odmah.

Da li se još nekome desilo da displej prestane da prikazuje podatke? Tasteri svetle i funkcionišu, uredjaj vrti i radi, samo na displeju nema izmereno pm, temperatura itd.Pogledajte prilog 345703
Isti problem imam, s tim što ekran uopšte ništa ne prikazuje. Jesi saznao šta je u pitanju? Ja ću morati ovih dana da ga pošaljem na popravku.

Nikad više neću ni pomisliti da uzmem Xiaomi. Prvi uređaj (3H) je posle malo manje od godinu dana korišćenja imao problem sa čudnim zujanjem. Poslat je na reklamaciju, ali nisu pronašli kvar i vraćen je kao ispravan, što naravno nije bio jer se zujanje pogoršavalo. Malo pred istek garancije, posle skoro 2 godine, poslala sam ga ponovo i tad je ustanovljen kvar i dat mi je novi uređaj. I evo, sad je i taj nov posle samo 5 meseci počeo da brljavi. Ekran ne radi, a i ventilator lupa kao da se nešto otkačilo. On naravno nema garanciju. Sad ću videti da li mi se uopšte isplati da ga popravljam.

dat mi je novi uređaj. I evo, sad je i taj nov posle samo 5 meseci počeo da brljavi... On naravno nema garanciju.
Koliko se sećam, po Zakonu o zaštiti potrošača (ili tako nekom) ako se neispravni uređaj zameni novim, ponovo teče garancija ispočetka.

Koliko se sećam, po Zakonu o zaštiti potrošača (ili tako nekom) ako se neispravni uređaj zameni novim, ponovo teče garancija ispočetka.
Hvala na informaciji, raspitaću se. Ja sam ih baš pitala da li se dobija nova garancija, ali mi je rečeno da se garantni rok nastavlja, 2 godine od datuma kupovine prvog uređaja.

Isti problem imam, s tim što ekran uopšte ništa ne prikazuje. Jesi saznao šta je u pitanju? Ja ću morati ovih dana da ga pošaljem na popravku.

Nikad više neću ni pomisliti da uzmem Xiaomi. Prvi uređaj (3H) je posle malo manje od godinu dana korišćenja imao problem sa čudnim zujanjem. Poslat je na reklamaciju, ali nisu pronašli kvar i vraćen je kao ispravan, što naravno nije bio jer se zujanje pogoršavalo. Malo pred istek garancije, posle skoro 2 godine, poslala sam ga ponovo i tad je ustanovljen kvar i dat mi je novi uređaj. I evo, sad je i taj nov posle samo 5 meseci počeo da brljavi. Ekran ne radi, a i ventilator lupa kao da se nešto otkačilo. On naravno nema garanciju. Sad ću videti da li mi se uopšte isplati da ga popravljam.
Nije bilo isteklo dve godine od kupovine, dobio sam pare nazad.
Razmišljam da kao meru predostrožnosti, od sada uzimam direktno od Xiaomi-ja u njihovoj radnji, da ne rizikujem iskustva kao što si navela. Gde si bila uzela 3H, da znamo da izbegnemo muljatore?

Uzela sam na kp, ali u pitanju je bila legalna, domaća radnja iz Požarevca, tako da sam dobila uredno i fiskalni račun i pisanu garanciju. Uvoznik je Comtrade i njima sam slala na reklamaciju. Nisu oni toliki muljatori koliko je 3H loš uređaj. Prosto je neverovatno da se svaki kvari posle par meseci.
Gde uzeti filtere za 3h
Imaš ovde izlistane domaće prodavnice, a možeš da uzmeš i na kp. https://www.eponuda.com/uporedicene?ep=XIAOMI+Mi+Air+HEPA

Poslednja izmena:

Da li je ok kupiti sa ovog sajta i da li je ovo identican kao u Mi store?:)

Ili mozda sa ovog?

Zanima me zbog moguce reklamacije, garancije...

Pa i Mi store nije mi store kao takav - nema zašto da brineš. Uvoznik rešava reklamacije, tako da ti samo treba da imaš fiskalni račun.

Zujanje uglavnom bude od malog ventilatora u senzoru čestica, tupavo rešeno ali je tako.
Ventilator je dimenzija 20x20x6mm, recimo ovaj sa Aliexpressa je tih dimenzija:
RSD 438.52 5%OFF | 2006 5v 2CM 20MM Fan 20*20*6MM Cooling Fan Ultrathin Fan Mini Laptop Fan 3wire

ali je konektor drugačiji, mora se prelemiti sa starog, i gumena obloga se prebacuje, da je neko ne baci.

@Swiper 3H ti je danas od 18 do 20h u mi store 11990. Što se tiče BCG, Nepo im je servis sa kojima neki članovi nemaju lepa iskustva.

Uzela sam na kp, ali u pitanju je bila legalna, domaća radnja iz Požarevca, tako da sam dobila uredno i fiskalni račun i pisanu garanciju. Uvoznik je Comtrade i njima sam slala na reklamaciju. Nisu oni toliki muljatori koliko je 3H loš uređaj. Prosto je neverovatno da se svaki kvari posle par meseci.

Imaš ovde izlistane domaće prodavnice, a možeš da uzmeš i na kp. https://www.eponuda.com/uporedicene?ep=XIAOMI+Mi+Air+HEPA
Moj već skoro tri godine radi bez problema... A radi svaki dan.

da to zujanje je od ventilatora na senzoru za pm cestice...
to sto lupa u ventilatoru obrati paznju da nije nesto upalo unutra, meni se to desavalo, zena ga koristila kao nocni stocic jer je stajao blizu kreveta.. pa upadne snala unutra ili neke sitnice...

Moj već skoro tri godine radi bez problema... A radi svaki dan.
To onda imaš sreće. Čitala sam da su mnogi imali iste probleme kao ja. U svakom slučaju, Xiaomi od sada zaobilazim.
da to zujanje je od ventilatora na senzoru za pm cestice...
to sto lupa u ventilatoru obrati paznju da nije nesto upalo unutra, meni se to desavalo, zena ga koristila kao nocni stocic jer je stajao blizu kreveta.. pa upadne snala unutra ili neke sitnice...
Da je to zujanje bilo normalno, postojalo bi od prvog dana, i ne bi se pogoršavalo i ne bi zamenili uređaj. Nije ono bilo konstantno, ali se pojavljivalo na svakih par minuta i postajalo sve jače i trajalo sve duže.
Nije ništa upalo u ventilator, nikad ništa ne stavljam na njega.

Imam i 3C, ali ga ne koristim intenzivno. U principu, sve zavisi kako ti se zalomi. Ipak je Xiaomi brend za široke narodne mase. LG i Daikin imaju kvalitetniji proizvod, pa ko ima novca...

Može, polen je velika čestica. Google kaže u proseku 25, a dobar si sa hepom 0,3, pa i sitnije U praksi.

To onda imaš sreće. Čitala sam da su mnogi imali iste probleme kao ja. U svakom slučaju, Xiaomi od sada zaobilazim.

Da je to zujanje bilo normalno, postojalo bi od prvog dana, i ne bi se pogoršavalo i ne bi zamenili uređaj. Nije ono bilo konstantno, ali se pojavljivalo na svakih par minuta i postajalo sve jače i trajalo sve duže.
Nije ništa upalo u ventilator, nikad ništa ne stavljam na njega.
ne, nisam ni mislio da je normalno, samo sam potvrdio od cega je :)
taj vent se pali na par minuta da uvuce vazduh u kutiju sa senzorom. I kod meni se sad cuje ali nije nista nepodnosljivo... jos uvek... :)

Moze li pomoc?
Uzeo sam 3c.
Filter ima Mi oznaku, ali ga 3H ne cita kao original.
Izgleda drugacije, u smislu za 3H je otvoren sa obe strane, a ovaj je sa donje strane zatvoren.
3C ga cita normalno, ali ne vidim da pise koliko % je ostali, kao sto 3H izbacuje.
Ima li neka fora?
Kapirao sam da su filteri isti za 3c i 3H

Da, isti su filteri. Ostalo nisam ukapirao. Ako si izvadio filter iz 3C i stavio u 3H je vrv zato sto filter nema cip na sebi jer 3C nema tu opciju. Deluje mi da je to "problem". 3C racuna protok vremena u radu za % iskoriscenosti filtera.

Da iz 3c sam izvadio i stavio u 3h. Ni na oko nije isti, niti ga cita kao original.
Povezao sam 3c na app, on ga cita ispravno

Filter 3c nema RFID za razliku od 3h...

Neverovatno, nisam mislio da ću ovakvo nešto videti kod nas Mi 3H i 3C zajedno za 15k?!!! Kupujte dok ima 😀

Screenshot_2022-09-19-08-12-39-40_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Top ponuda, porucio odmah, a sestra nedavno vija nema nigde na stanju prvo bio na Ananasu 11990,al nema na stanju, posle Happy hour,al opet se razgrabilo i sad iskoci ova ponuda.

O cemu se radi kako ovoliko jeftino?
Gledam nema 3c na sajtu MI srbija

Da i meni je to palo na pamet. Vidim da na Mi srbija ima novi 4 lite.

Nazad
Vrh Dno