Šta je novo?

Prečistač vazduha

Kakva su iskustva sa uredjajima kod ljudi koji imaju problem sa alergijama? Kakav je Xiaomi po tom pitanju?
Iskreno se razmisljam za Zeppter jer vidim da je 70k sad na kao nekoj akciji sto je redovna cena RabbitAir MinusA2.

Protiv alergije se piju Antihistamini, ide se na more i na planinu.
Preciscavaci mogu samo da ublaze i olaksaju.
Ja sam ga kupio zbog malecke jer mi bolesljiva ima opstrukcije/spazmove, posto je jos mala ne mozemo da radimo alergotestove. Deluje da ok zavrsava poso 3C. Ako oces da se resis skroz alergija tu onda u svakoj rpostoriji mora preciscavac na maks da radi, biljke na prozorima da hvataju prasinu itd.

Heh :D Dosli smo sa mora pre 2 nedelje, ja za sad ne pijem nista (tvrdoglav sam), a zeni prepisan Xyzal, obrni okreni ista prica zadnje dve godine, najvise me iritira suzenje ociju.

Koristimo trenutno Xiaomi H3 u sobi gde spavamo, al me smara vise da prenosim isti uredjaj dnevna soba <-> spavaca, pa gledam za dnevnu da uzmem nesto. Inace na max mi stalno radi H3, nikad nije auto cak i kad spavamo (odgovara nam i da cujemo ventilator kako radi). Mozda mi najpametnije da za dnevnu i trpezariju 30m2 uzmem Xiaomi 4 Pro, i za kusur filtere.

Ako se odlucis za Zepter, javi da sredimo popust.

Probajte za alergiju Dymista dosta ga hvale, mi za sada koristimo Elaroten, cak je i zena ove godine pocela da ima alergije sto kao dugogodisnji pusac nikada nije imala problem.
Vratili smo se iz Sokobanje i posle dva dana svo troje smo imali simtome, kasalj, nos zapusen, mene oci svrbe, malecka poce da kija i slinavi.

@Stiven Xiaomi 4 Pro osim pm 2.5 senzora, ima i senzor za pm 10, pa može da detektuje polen, tako da je to pogodnost da ti u dnevnoj ne radi stalno na max. Mislim da kod nas samo još dosta skuplji Philips prečišćivači imaju senzor za alergene.

Kakva su iskustva sa uredjajima kod ljudi koji imaju problem sa alergijama? Kakav je Xiaomi po tom pitanju?
Iskreno se razmisljam za Zeppter jer vidim da je 70k sad na kao nekoj akciji sto je redovna cena RabbitAir MinusA2.
Daikin ili LG imaju profi uređaje. Zepter je prevara i to samo takva.

Zašto je Zepter prevara i gori od gore navedenih?

Zato što ne vredi toliko koliko traže. Firma koja ne proizvodi ništa, a nudi sve, od magičnih naočara koje leče sidu pa do lonaca za sarmu.
Konkretno, "njihov" uređaj se na drugim tržištima prodaje pod drugim brendovima...
Samo kod nas postoji taj mit o elitnoj robnoj marki zvanoj Cepter...

Za alergije je najproduktivnija korekcija ishrane. Sve drugo je zaobilazno rešavanje posledice, tj. simptoma. Ali, u skladu sa temom, da, prečišćivač uklanja iz vazduha i alergene, provereno pomaže. Ako ove druge stvari ne mogu da se reše, bar čovek može kvalitetno da se naspava.

Kakve veze ima hrana sa alergijom na Ambroziju, prasinu, grinje, duvanski dim?
Kada sam imao jednom prilikom reakciju na duvanski dim, zadnja faza pre nego sto sam uzeo antihistamin je nadutost gornje usne, pre toga svrab u ocima, peckanje u grlu? Sedeo sam sluzbeno u prostorijama drzavne firme gde je njih troje u isto vreme jelo i pusilo. Oces da kazes da je meni ta alergija od bureka, ili kad odem na slavu pa posle 3h imam slicne simptome da je opet od hrane ne od cigareta, ili u kaficu sa losijom ventilacijom da je od pica ne od cigareta...

Ne, nego da sa određenim izmenama u svojoj ishrani možeš da utičeš na to koliko će te jako pogađati alergije.

Zato što ne vredi toliko koliko traže. Firma koja ne proizvodi ništa, a nudi sve, od magičnih naočara koje leče sidu pa do lonaca za sarmu.
Konkretno, "njihov" uređaj se na drugim tržištima prodaje pod drugim brendovima...
Samo kod nas postoji taj mit o elitnoj robnoj marki zvanoj Cepter...
Moja iskustva sa Zepter proizvodima i moje uže familije .
Pre jedno 17 godina kad niko nije ni razmatrao prečišćivače vazduha, a još manje ih i bilo u ponudi u Srbiji, moja kuma je imala Zepter prečišćivač, evo ga i dan danas radi. Tri pušača u stanu, duvanski dim se ne oseća.
Mi u firmi imamo jedno 50 komada ovih novih, uzeti kad je počela korona. Jedan sam lično rasturio, imaju ozbiljan filter, tj, filtere.
Bioptron lampu imamo u familiji od kad se prvi put pojavila. Vrela voda iz šerpe se prosula detetu na ruku, od ramena do lakta. Evo dete nema ni trunku od ožiljka danas nakon tretmana lampom. Dal je do iste, ne znam, al je korišćena.
Tada su istu lampu koristili ovi iz DIVE za oporavak kože, lečenje akni itd.
Vaksi sistem za vakuumiranje, evo ga radi već tačno 18 godina.
Sistem za prečišćavanje vode koji ide direktno na vodovodne cevi pre slavine, mislim da je reversna osmoza itd, radi odlično.
Ekspres lonac im je odličan, kad to kaže baba, onda je to to :)

E sad, šta prave, prepakuju, čime se bave, ne znam, al radi posao.

Kakve veze ima hrana sa alergijom na Ambroziju, prasinu, grinje, duvanski dim?

Ima. Respiratorni sistem i organi za varenje su najveći input alergena i patogena, a opterećuju jedinstven imuni sistem, koji kao takav ima svoj neki organičen kapacitet koliko možeš da ga opterećuješ.

Ja imam Xiaomi Pro. Moja devojka ima problema sa kašljanjem uveče kada je vazduh zagađen. Od kako smo uzeli prečišćivač, kašalj joj se znatno poboljšao.

Što se tiče ostalih alergena, mene baš ubija ambrozija i moj utisak je da prečišćivač pomaže ali ne toliko jer svakako čim zatvorim prozor u stanu bude mi bolje. Moje mišljenje je da ne vredi da daješ te pare za Zeppter jer alergeni su svakako svuda oko nas, ulaze nam u kuće i stanove, udišemo ih kad smo napolju, jedino da budeš u zatvorenim prostorijama sve vreme i da ne otvaraš prozor. Ksizal, nazoneks sprej za nos, to mene spašava svako leto kad krene ambrozija.

Jel neko ima kombinaciju jedan preciscavac sa HEPA filterom a drugi sa onim za alergiju?

Ima. Respiratorni sistem i organi za varenje su najveći input alergena i patogena, a opterećuju jedinstven imuni sistem, koji kao takav ima svoj neki organičen kapacitet koliko možeš da ga opterećuješ.
Ne ide to tako kako si zamislio. Da ne širimo dezinformacije :)

Moja iskustva sa Zepter proizvodima i moje uže familije .
Pre jedno 17 godina kad niko nije ni razmatrao prečišćivače vazduha, a još manje ih i bilo u ponudi u Srbiji, moja kuma je imala Zepter prečišćivač, evo ga i dan danas radi. Tri pušača u stanu, duvanski dim se ne oseća.
Mi u firmi imamo jedno 50 komada ovih novih, uzeti kad je počela korona. Jedan sam lično rasturio, imaju ozbiljan filter, tj, filtere.
Bioptron lampu imamo u familiji od kad se prvi put pojavila. Vrela voda iz šerpe se prosula detetu na ruku, od ramena do lakta. Evo dete nema ni trunku od ožiljka danas nakon tretmana lampom. Dal je do iste, ne znam, al je korišćena.
Tada su istu lampu koristili ovi iz DIVE za oporavak kože, lečenje akni itd.
Vaksi sistem za vakuumiranje, evo ga radi već tačno 18 godina.
Sistem za prečišćavanje vode koji ide direktno na vodovodne cevi pre slavine, mislim da je reversna osmoza itd, radi odlično.
Ekspres lonac im je odličan, kad to kaže baba, onda je to to :)

E sad, šta prave, prepakuju, čime se bave, ne znam, al radi posao.
Kod mog pokojnog dede, sve u kući od tehnike radi, a većina je iz 70ih godina prošlog veka...

Prečišćivač vazduha nije nikakva kvantna fizika, napredna tehnologija... već prost uređaj gde filter igra najbitniju ulogu. Filter kod Ćomija je odličan i jeftin za zamenu i zbog toga nema potrebe davati 10x više novca za uređaj sličnih karakteristika. Dakle, da bi nešto opravdano koštalo 10x više, mora i da ponudi nešto više.
Inače, isti takav uređaj imaš pod drugim brendom u SAD za tačno pola cene Cepterovog uređaja. Čak im je i marketinški nastup sličan...

Kolika je razlika između 3h, običan 4 (ne lite) i 4 Pro?
Treba mi najviše zbog alergija, a imam i dve mačke.

Koliko vidim I filteri se razlikuju za sva 3 uređaja.

Ja skoro uzeh 4 pro, i ogroman je u odnosu na manju braću. Glavne razlike veliki filter sa godinu dana trajanjem, jonizator (koji može da se ugasi) i znatno veći protok vazduha.

Prilozi

• 20220923_184142.jpg
    20220923_184142.jpg
    137.2 KB · Pregleda: 65
Kod mog pokojnog dede, sve u kući od tehnike radi, a većina je iz 70ih godina prošlog veka...

Prečišćivač vazduha nije nikakva kvantna fizika, napredna tehnologija... već prost uređaj gde filter igra najbitniju ulogu. Filter kod Ćomija je odličan i jeftin za zamenu i zbog toga nema potrebe davati 10x više novca za uređaj sličnih karakteristika. Dakle, da bi nešto opravdano koštalo 10x više, mora i da ponudi nešto više.
Inače, isti takav uređaj imaš pod drugim brendom u SAD za tačno pola cene Cepterovog uređaja. Čak im je i marketinški nastup sličan...
Ne zalazim u cenu, kvalitet imaju, marketing im je vrv jača strana.. U USA je kilo banana 1$ a kod nas?

Filter i ventilator, to je sva mudrolija. Nema tu šta da košta puno novca.

Nakačio sam ventilator za WC u stari potrošeni filter od 3H i to šljaka super. Uređaj tu daje estetski i korisnički benefit, automatika, aplikacija bla bla.

Naručio sam 3H i 3C kad je bila ona akcija. Imate li preporuku koji je "bolji" da taj zadržim. Video sam razliku na netu, to što 3H ima nešto veći protok ne utiče bitno, jer je u pitanju samo jedna soba.

Videh da se @anicai na prethodnoj strani žalila na zujanje 3H, a čini mi se da sam još negde to video i da je navodno 3C bolje dizajniran. Naravno takva informacija ne piše u uporednim testovima sa 3C, pa zato pitam ovde.

Od primerka do primerka, poslusaj oba kad već imaš. Ja imam 3H jedan je necujan, stariji, ovaj novi se čuje malo i minimalno je decentriran ventilator, ali to sve ne smeta za spavanje. Preko dana se to ništa ne čuje.

Ne bih otvarao oba. Jedan ostavljam, drugi prodajem, pa bih ostavio da bude stiker na kutiji.

Ti imaš dva 3H?

Nazad
Vrh Dno