Šta je novo?

Prečistač vazduha

Meni je više bio trip sa ovom prečišćivačem da li je dovoljan za mojih 33kv. bez kupatila i ostave pa da zbog toga noću ne može da prečisti. Ali sad kad vidim da je preko dana uvek na 003 i totalno je u tišini ceo dan onda je verovatno ok za ovaj moj prostor. Jači bi verovatno samo brže odradio posao noću.

Kao neko ko od detinjstva pati od astme nikad nismo disali čist vazduh u gradu. Sad smo samo osvešćeni po pitanju toga i generalno ima više automobila pa se ni ne vidimo na ulici.

Ako ima neko ko duže koristi purifier 4. Da li ima cele godine da se kupi filter ili treba juriti dok ima na stanju?

Prijateljica ima frizerski salon pa se raspitiva u vezi nekog precistaca vazduha. Ona bi volela da moze da precisti i neugodne mirise od hemikalija . Salon je oko 20m2. Sta predlazete?

Meni je više bio trip sa ovom prečišćivačem da li je dovoljan za mojih 33kv. bez kupatila i ostave pa da zbog toga noću ne može da prečisti. Ali sad kad vidim da je preko dana uvek na 003 i totalno je u tišini ceo dan onda je verovatno ok za ovaj moj prostor. Jači bi verovatno samo brže odradio posao noću.

Kao neko ko od detinjstva pati od astme nikad nismo disali čist vazduh u gradu. Sad smo samo osvešćeni po pitanju toga i generalno ima više automobila pa se ni ne vidimo na ulici.

Ako ima neko ko duže koristi purifier 4. Da li ima cele godine da se kupi filter ili treba juriti dok ima na stanju?
Filtera za Purifier 4 nema već mesecima, medjutim pisao sam zvaničnom uvozniku i distributeru, koji je po zakonu u obavezi da obezbedi rezervne i potrosne delove za uredjaje 2 godine, dok traje i saobraznost.

Odgovor koji sam dobio je u prilogu.

Smatram da je ovo krajnje nemarno postupanje uvoznika prema potrošačima, a ja ću videti da li ću vratiti uredjaj uz povrat novca, čisto da bi uvoznik za ubuduce poštovao zakon za uredjaje koje prodaje.

Prilozi

• IMG_3272.jpeg
    IMG_3272.jpeg
    111.9 KB · Pregleda: 70
Slobodno korisiti “potrošen” filter. Kad stigne zamena, tad zameni. Ako ti u kući nije kataklizma od zgađenja, nema merljivog pada čišćenja čestica, bar ja nisam uspeo da izmerim razliku. Očigledno su projektovani za mnogo gore uslove.

Slažem se, ali krajnje je nemarno da zvanicni uvoznik i distributer uredno i dalje prodaje uredjaje, a nema mesecima filtere na stanju, nego se moramo dovijati drugim filterima ili juriti po evropi filtere.

Zakon je jasan i dok se ne desi da im 100 ljudi vrati uredjaje zbog nemogućnosti nabavke rezervnih filtera, neće se opametiti da uvoze na vreme filtere.

U 4 radnje ima na stanju, a verovatno i u mnogim drugim koje sajt ne obuhvata.

Koliko realno bilo koji od ovih komercijalnih preciscivaca eliminise dim i miris cigara? Proizvodjaci jako retko navode kolicinu akt uglja u filterima, a koliko sam shvatio samo od toga zavisi efikasnost u eliminaciji VOC cestica.

Koliko realno bilo koji od ovih komercijalnih preciscivaca eliminise dim i miris cigara? Proizvodjaci jako retko navode kolicinu akt uglja u filterima, a koliko sam shvatio samo od toga zavisi efikasnost u eliminaciji VOC cestica.
Za zepter garantujem da eliminise totalno duvanski dim i miris cigareta.

• Like
Reagovanja: Ira
Informaciju o količini aktivnog uglja ćeš teško da nađeš. Većina efikasno eliminiše dim, ali imaj na umu da se na taj način efikasno i skraćuje životni vek filtera, tako da ćeš morati češće da ih menjaš.

Većina ih lepo hvata mirise u početku, a onda se filter usmrdi i posle stalno smrdi.

ionako sve stvari u kući budu zasićene duvanskim dimom, tako da je miris konstantan i to oseti svako ko ne puši. Ostali koji borave u prostoru naviknu na miris, pa ga više i ne osećaju.

Sve dok pre par godina nisam sređivao kuću pušača koju sam dobio u nasledstvo nisam znao koliko se dima nahvata na stvarima. Unutrašnja jedinica klima uređaja je posle detaljnog pranja bila bela kao sir, a do tada komplet žuta (mislio sam da je plastika požutela od starosti). Televizor sam čistio pola sata i kako god pređem čistim belim ubrusom ili krpom na njima je ostajao braon trag sa specifičnim odvratnim mirisom ustajalog dima od cigareta. mogu tek da zamislim kako je tekstil, iverica... (nameštaj) primio u sebe taj dim. Sve sam na kraju bacio...

Bio je period kada su se preprodavale kuće zakletih pušača iz 70tih i 80tih, dakle duvan 24/7 decenijama, i gledao sam primjere gdje su morali do golog zida sve da skidaju, uključujući i kompletne sisteme ventilacije, sve je bilo toliko natopljeno da se nije isplatilo nikakvo čišćenje.

Kada sam išao sa sestrićem da pogledamo jedan auto na koji je on bacio oko jer mu se na Polovnim učinio kao dobar, čim smo otvorili vrata auta zapahnuo nas je užasan smrad od cigareta koji ne mogu da opišem! Samo sam mu rekao "Batali gledanje, idemo" jer ma kako god da auto čak i bude dobar onog smrada nikad se ne bi rešio uz milion osveživača i dubinskih čišćenja.
Ja samo ne znam kako je neko uopšte mogao da se vozi sa onim likom a da nije pušač ko Šilja u onom crtanom...

Prilozi

• Goofy_with_circles_around_his_eyes.png
    Goofy_with_circles_around_his_eyes.png
    69 KB · Pregleda: 24
Koji preciscivac vazduha je dobar za prostor od 25-30m² da ocisti od duvanskog dima?

Da li je model Sharp UA-HG50E-L dobar izbor?
Moze da se pronadje za 36.000rsd pa zanima da li za te pare mozda postoji i neki bolji izbor.

Da li je model Sharp UA-HG50E-L dobar izbor?
Moze da se pronadje za 36.000rsd pa zanima da li za te pare mozda postoji i neki bolji izbor.
Za te pare je Daikin bolji izbor po meni ako ga jos ima za te novce.
Sharp imam, HD, ali Daikin mi je bio skup.
HD i HG su bas bas slicni i sem usmerivog jonizatora razlike i nema...
Koji god da uzmes, neces pogresiti.
Cena je tu jedini faktor koji moze da presudi.

Ima li neko iskustva sa Dimplex prečišćivačima?

Trenutno su na akciji, a prave ih Norvežani.

Šta Norvežani znaju o zagađenom vazduhu!? To je najbolje kupiti ako ima neki da se proizvodi u Tuzli...🤡🤡🤡

Prvi put čujem za Dimplex...

To se zove korporativna sinergija.

Dobro, onda šta proizvođači radijatora znaju o zagađenom vazduhu? 😎
Kako ne znaju?
Ugradili ljudi senzor, koji skuplja i šalje informacije o kvalitetu vazduha, u svaki radijator, a pošto isti uvlači hladan vazduh dole, mo'š misliti kakve je sve podatke slao s obzirom na prljave čarape, mirisne patike, gaćerone i slično 😬

Na Amazon.uk ga uglavnom nahvalili, ali se žale na nabavku filtera.

Inače je filter HEPA 13, sa predfilterom, UV lampom...

Nazad
Vrh Dno