Šta je novo?

Prečistač vazduha

Samo što su nivoi pm2.5 generalno niski u proleće/leto, tako da će na auto režimu prečišćivač raditi na najslabijoj snazi uvek..
Inače hvata čestice polena bez problema, one su dosta veće, tj >10um

Na mi pro 4 modelu mi danas izbacio da nema filter/da je potrosen. A uredjaj i filter novi, malo korisceni, kao da je neki bag? Zna li neko resenje mozda?

Колико нови, коришћени? Можеш ресетовати уређај. Мени је филтер трајао 18 месеци и заменио га новим.

Колико нови, коришћени? Можеш ресетовати уређај. Мени је филтер трајао 18 месеци и заменио га новим.
2 meseca stari. Nedovoljno da primetim da sam po usisavanju filtera vratio isti naopacke. 🫢

Nama je jedan na 3H okrenuo dva kruga, do poslednjeg dana nije izgubio kapacitet uklanjanja čestica. Ne zna on koliko je pun, meri samo vreme. Ako su uslovi u kojima radi čisti, nema šta da mu se desi, sem neku vlagu, plesan da pokupi, ili da se usmrdi, što bi sve provalio.

Prvi filter ikad koji sam izbacio je bio na pola života jer je iz nekog razloga počeo da ispušta neki miris. Svi kasnije, i drugi uređaj, ništa.

Имам 2х 4 про. Брине ме активни угаљ, ако се засити крене да испушта. Пише да има, осим ако нема... хех....

Ja sam danas resetovao filter, nek tera barem do zime. Mada se stvarno ne primeti da je gotov, obara vrednosti regularno.

Da li je 25.000 ok cena za XIAOMI Mi Air Purifier 4 Pro?
Ili da preformulišem, šta je trenutno best buy?

Imam skoro 300 kubika jednozapreminskog prostora u dve etaže. Plus sobe koje imaju vrata. Računam da ću sa dva uređaja dovoljno da pokrijem, jedan gore, jedan dole.

Već nekoliko zimskih sezona odlažem kupovinu, ali sada ću morati da uzmem, zbog polena. Pa će taman da ostanu i za zimu.

Ako uspes sacekaj pa uzmi za 20500 kao sto sam ja na Ananasu kad je bio popust.

Imam skoro 300 kubika jednozapreminskog prostora u dve etaže. Plus sobe koje imaju vrata. Računam da ću sa dva uređaja dovoljno da pokrijem, jedan gore, jedan dole.

Već nekoliko zimskih sezona odlažem kupovinu, ali sada ću morati da uzmem, zbog polena. Pa će taman da ostanu i za zimu.
Prečišćivač zimi u Srbiji je moranje. Bilo gde u Srbiji. Ako nosem i očima nisi do sada ocenio situaciju, kada ih kupiš ćeš se šokirati zimskim vrednostima unutrašnjeg vazduha, i spoljnjeg nakon luftiranja.

Најчешћа цена је око 23-4к дин.
Требало би да је један доста за 40м2.

Ako ti nije frka, sačekaj one vaučere na ananasu. Ovo je redovna cena.

Ono što nisam siguran je da ti je on rešenje za polen. Otvoreni su mi prozori non stop ovih dana osim uveče, upali se samo ako nešto kuvamo/pečemo.
Žena je alergična pa mislim da joj ne pravi nikakvu razlika, a živimo u kući uz zelenilo.

Nisam primetio da pomaze sa polenom imam onaj Saomi 3c, to mora da radi na max 24/7 da bi sav polen pokupio.
Vuce dosta prasine to je provereno
Za alerigje na zalost resenje antihistamini.

Nisam primetio da pomaze sa polenom imam onaj Saomi 3c, to mora da radi na max 24/7 da bi sav polen pokupio.
Vuce dosta prasine to je provereno
Za alerigje na zalost resenje antihistamini.
Meni i oko prašine baš slabo pomaže tj nema razlike sa i bez

Svakako, ako neko misli da se bori prečišćivačem protov polena, prvi i najvazniji korak u toj borbi su stalno zatvoreni prozori.

Svakako, ako neko misli da se bori prečišćivačem protov polena, prvi i najvazniji korak u toj borbi su stalno zatvoreni prozori.

U danima kada je kritično, nemam puno izbora. Zatvaram.

U zavisnosti od doba godine, šta je u piku aktivnosti, provodim više ili manje vremena kod kuće, na poslu, negde sasvim treće. Ali nekada nemam baš dovoljno fleksibilnosti.

Kraj aprila, prvi dani maja, razbi me breza. Nikada brezu nisam doživljavao kao bitan alergen. Komšija prekoputa ima dva prelepa stabla, gruba porcena, imaju najmanje 40 godina, baš ću ga pitatiti.
Kancelarija kod kuće mi je na prvom spratu, a ta dva stabala su samo preko ulice od mog prozora. Manje od 10 metara.

Automatika na tim uredjajima je beskorisna za polen, jer taj režim čisti samo one najsitnije čestice. Za polen bi verovatno trebalo pustiti da vrti 24/7 na maks.

Ja ne koristim automatiku. Ručno je namešten na brzinu koja nije suviše glasna a opet završi posao, tj prečisti vazduh relativno brzo.

Mislim, probaj. S obzirom da ti treba i za zimu, ne gubiš ništa da ga uzmeš i sad.

Погледајте величину полена, преко 2,5. Ради посао.

Kod mene je dosta vremena na max, mozda zato i nakupio prasinu, on je u spavacaj sobi i uvece ga pustamo na max
To mi je plan za leto, pravi lep povetarac u sobi. U dnevnoj se ne oseca uopste

nama prozor spavace gleda na hodnik i nemamo mogucnost provetravanja pogotovo sto je tu sada i krevet na sprat, zato ga i koristim za provetravanje, soba je mala nekih 10ak m2 i za 5 minuta kada je na max je vec vazduh osetno sveziji, posto je pored kreveta oseti se u grbinu da duva kada je na max :)
Filter ne perem nego kod komsije na kompresor izduvam, plastiku tj. kuceiste gde on stoji izduvam i nju operem vrelom vodom isprskam alkoholom i cepaj.
Posto su deca mala i tu spavaju menjam ga jednom godisnje, ne pusi se u kuci, lozim i kuvamo ali do sada za 4 god koriscenja jos nijedan filter nije navukao miris
Uredno se kada je na automatici poveca brzina kada kamin zadimi

Који филтер не переш тј шта опереш врелом водом??
Кућиште целог уређаја или филтер отвараш?

samo skinem gornji deo gde je motor i propeler, ispod se nalazi filter, njega izvadim a samu plastiku posto je to samo plastika nema elektronike operem, ovaj rupisacst deo njega operem. Ima sa strane da se pritisne skine se gornji deo.
Prosle godine kada sam skinuo filter a on pola santimetra prasine, nisam hteo da ga cistim jer sam imao zamenski.
Videcemo sl godine dal cu naci zamenski.

saomi.jpg

Капирам. Усисавам прашину одатле оним додатком за тастатуре, када усисавам иначе. У принципу можеш и филтер усисати
и на тај начин, извучеш ситну прашину са површине.

ko servisira Xiaomi prečišćivače?
na sajtu im vidim samo servise za telefone.

Pro H prosvirao, počeo da bruji, verovatno otišao ležaj ventilatora.

očistio, izduvao koliko sam mogao, ne pomaže. mogu i sam da ga rastavim ali džaba kad ne znam da popravim 😁

Jel ima neke razlike u kvalitetu između True HEPA filtera za Xiaomi koji prodaje Ananas i originalnog filtera? Vidim da je ovaj prvi jeftiniji.

По спец не. Једино да купиш оба па растуриш ради анализе. :)

Nazad
Vrh Dno