Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li uopšte postoji praćenje za USPS u Srbiji? Ja koliko se sećam ni jedan paket mi nije imao praćenje posle ulaska kod nas (do tada sve regularno na sajtu USPS-a)
Koliko se secam, LX posiljke(pisma) nisu pratili nasi, ne znam kakva je sada situacija, mada vidimo da sada prate ove evropske LX posiljke, tako da su mozda poceli i te americke da prate. Paketi (CX brojevi) su uvek imali kompletno pracenje.

Danas mi je stigao LA...HU paket za koji sam se u petak zalio Posti. Opet napominjem, da li je slucajnost ili ne, ne znam.

P.S. Cuo sam se sa jednim prodavcem sa AliExpress na WeChat i rekao mi je da sve posiljke kasne iz Kine, zato sto je bio 11.11, black friday i cyber monday. Logistika im je preopterecena, pa su zato svi paketi iz Kine u zastoju
Kako ide ta procedura žalbe?

Danas doneo poštar jednu LA... od 30. Oct dok druge dve od istog datuma još čuče u Mađarskoj.
Što se tiče UA-HU pošiljki još iz Septembra, mrka kapa. Tu su svakako ali ta gomila u GPC je tolika da je nemoguće prognozirati bilo kakav termin.

Kod mene mrka kapa, od 40 porudzbina nista ne stize, UA... HU ko zna gde su, a ove sto imaju pracanje ni jedna nemrda iz GPC 20200.

Moje četiri su u pošti (najstarija već 12 dana). Upravo bio ponovo da vidim o čemu se radi. Po proveri brojeva kažu, kod nas je u džakovima, kad će, zavisi od mog poštara. S obzirom da čovek očigledno pati od izuzetnog bola, računam dogodine

Kako ide ta procedura žalbe?

Pisi iskljucivo ako ti je paket u GPC i naravno navedi broj posiljke. Ako ti posiljka nema pracenje unutar zemlje, mislim da neces imati nikakve koristi od pisanja

Bila je priča da su ovde na jugu (čitaj Leskovac), najmanje štrajkovali. Nisu imali ni potrebe da štrajkuju jer i onako ništa ne rade.
Za sada, nestali u akciji:
UA25725....HU Arrived at local delivery center 05.10.
UA25971....HU Arrived at local delivery center 05.10.
UA26742....HU Arrived at local delivery center 09.10.
UA26681....HU Arrived at local delivery center 19.10.
Ove što su čekirani 20.11. da su stigli kod nas ne očekujem ove godine.
I naravno:
LA05302....HU Shipment is being prepared for international delivery, Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés 14.11.

2023-12-05_18-12-21.png

Na 2 reklamacije Posti, dobio sam bukvalno copy-paste odgovor na obe reklamacije. Mada koliko im vremena treba da odgovore, jedan paket mi je u medjuvremenu stigao 😂

Ili ja nisam normalan ili imam osecaj kao da mi BOT odgovorio na pitanje koje glasi:

Postovanje,

Treba mi informacija kad ce biti realizovan novi sistem pracenja neregistrovanih paketa iz Kine sa oznakama UA, UB i tako dalje.. Kad da ocekujem tu mogucnost koja je najavljena? Sve ostale Ex-Yu drzave (Makedonija, Republika Srpska, Crna Gora i Bosna) imaju pracenje takvih neregistrovanih paketa samo mi jos uvek nemamo. Hvala na brzom odgovoru

Oni mi odgovore sa:

Prilozi

• dnevna doza poste.png
    dnevna doza poste.png
    90.6 KB · Pregleda: 83
I ja sam dobila identičan tipski odgovor za pitanje gde su zalutale moje pošiljke koje mi nisu isporučene sa stigle su u Srbiju.

I ja sam dobila identičan tipski odgovor za pitanje gde su zalutale moje pošiljke koje mi nisu isporučene sa stigle su u Srbiju.
Aha znaci ipak idu Copy-Paste hvala ti za info. Sad cu i ja to da im radim doduse sa dosta detalja sa moje strane, paa valjda cu dobiti neki normalniji odgovor

Prilozi

• dnevna doza poste2.png
    dnevna doza poste2.png
    48.7 KB · Pregleda: 71
Bez obzira, čim se približi kraj roka za reklamaciju kod Alija (15 dana od kada ALI sam overi da je stiglo), uložiti im dispute request da NIJE stiglo.
Uglavnom od toga nema ništa ali svejedno, neka ostane trag pa ako svi tako uradimo možda se i potegne neka intervencija sa njihove strane jer i njima nisu u interesu masovne pritužbe.

Meni je ALI par puta vratio novac za takve posiljke a one posle stigle, bilo me malo blam ali...pa nije moja krivica za tu zavrzlamu.

Bez obzira, čim se približi kraj roka za reklamaciju kod Alija (15 dana od kada ALI sam overi da je stiglo), uložiti im dispute request da NIJE stiglo.
Uglavnom od toga nema ništa ali svejedno, neka ostane trag pa ako svi tako uradimo možda se i potegne neka intervencija sa njihove strane jer i njima nisu u interesu masovne pritužbe.

Meni je ALI par puta vratio novac za takve posiljke a one posle stigle, bilo me malo blam ali...pa nije moja krivica za tu zavrzlamu.
Neko sa foruma je rekao da nakon sto ALI sam potvrdi prijem paketa, mozes da se zalis samo na kvalitet robe i slicno, ali ne i na to da ti paket nije stigao. Ali vidim da je tebi prolazilo sto je zanimljivo :unsure:

Neko sa foruma je rekao da nakon sto ALI sam potvrdi prijem paketa, mozes da se zalis samo na kvalitet robe i slicno, ali ne i na to da ti paket nije stigao. Ali vidim da je tebi prolazilo sto je zanimljivo :unsure:

refund0.jpg

ako se ovo pojavi, ima taster ispod za Returns/refunds
pa izabrati Package not received

Čekaću do kraja tog roka pa ću uredno da se žalim. U većini slučajeva to neće prihvatiti ali eto, meni je par puta prošlo.
Poenta je da se SVI žalimo pa vratili novac ili ne, možda to odjekne tamo gde možda ima efekta,

refund.jpg

Poslednja izmena:
@ninjadoge

Jos uvek kroz GPC nisu prosle posiljke sa statusom
14.11.2023 05:24:00 HU-HU1005 Prijem

Imas GENERATOR kodova , pa mozes da pratis na stotine primera
Okej, skinuo sam generator, izgenerisao 100 kodova po uputstvu, i onda sam ih uneo na global.cainiao.com.
Uglavnom su sve pošiljke sa statusom "Received by local delivery company" od 14.11 ili 16.11.

Pisi iskljucivo ako ti je paket u GPC i naravno navedi broj posiljke. Ako ti posiljka nema pracenje unutar zemlje, mislim da neces imati nikakve koristi od pisanja
Naručujem poodavno isključivo sa praćenjem pošto poštar, pored bola, ima i lepljive prste. I paketi nisu u gpc već u lokalnoj pošti.

@ninjadoge

Najlakse je da pratis temu

14.11.2023 - HU1005
Danas izmenicna 11003
I to nekoliko paketa 0530..

a mozes i sam da generises kodove i pratis kretanje posiljki u Srbiji

@milkobgd

Izvini , ali ne lupaj gluposti :(

Napisali smo mnogo puta da za mnoge sitnice nije moguce dobiti
jeftinu isporuku sa pracenjem.

Ako budes dovoljno uporan , mozes dovoljno da zagorcas zivot tom
nenormalnom postaru da sam napusti posao 👹

Poslednja izmena:
Evo , malo sam se igrao :) - PROVERITE SVOJU SERIJU KODOVA

Isto ovako je sada u Madjarskoj deo posiljki od 20.11 prestigao one sa pocetka novembra koje su danima stajale u Kini.

537.jpg

@ninjadoge

Najlakse je da pratis temu

a mozes i sam da generises kodove i pratis kretanje posiljki u Srbiji

@milkobgd

Izvini , ali ne lupaj gluposti :(

Napisali smo mnogo puta da za mnoge sitnice nije moguce dobiti
jeftinu isporuku sa pracenjem.

Ako budes dovoljno uporan , mozes dovoljno da zagorcas zivot tom
nenormalnom postaru da sam napusti posao 👹
"Izvini", koju glupost sam konkretno lupio?

Poslednja izmena:
@milkobgd

Zasto sebe ogranicavas zbog ******a ?

Ako si dovoljno uporan , najcesce dodje do promene u lokalnoj posti.

Za sitnice od 2-3$ se ne isplati placati dostavu sa pracenjem.

Ma koju glupost sam lupio?

A kad već deliš savete, šta znači uporan? Kao to da izguram a da mi paketi ne zapadnu iza ormana ili da ne igraju fudbal sa njima? Pa ne mogu da "prođem" tetku na šalteru... a i poštar je baš u strahu. Privatno radi zanatske poslove. Malo malo pa je na bolovanju, ovo otaljava za penziju (verovatno čeka jači razlog da da otkaz).
Samo da mi dođu ovi paketi i završio sam sa ovom poštom. Naručivaću kod drugara, dobija i neregistrovane.

Poslednja izmena:
Je li sada novi paketi prolaze brzo ili ima i dalje dosta zastoja? Koliko videh u temi, neki su pisali da nove stvari prolaze brzo, a ovi stari paketi bez praćenja se čekaju još uvek (i ja čekam jedan bez trackinga).

Imam sada dva paketa, iz Italije i UK, iz ovih država mi inače dođe jako brzo ali s obzirom da su bili ovi protesti pa sam čekao po mesec dana pakete, šta znam.

Ima li ko iskustva? Specifično sa paketima odavde.

Стигао UA...HU наручен 3. октобра. Ценим да ће полако и остали из тог периода.
Једино што су убацили у пакетомат, нисам баш пратио тему, па је то можда и пракса сада.

@uroborosfault Neki paketi su mi stigli jako brzo (UA...HU), a da paradoks bude jos veci LA...HU mi zakucao 😂
Meni stoji negde zaglavljen iz Japana mali paket - 1 CD u njemu, jer je poslat greškom bez praćenja nekad davno, mislim da je bio tipa 12-13. Oktobar.

Ova dva sada su sa praćenjem, vidim napustila su oba države porekla pa me interesovalo da li prolazi išta ili ću ih čekati mesec dana da se skeniraju kod nas :D

IMG_0126.jpeg
Poslato iz Španije, vrednost povelika, sa osiguranjem i praćenjem. Španiju je paket napustio 27.11. A posle toga ni traga ni glasa. 😩

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno