Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene ne stize ni redovna posta i racuni a kamoli posiljke sa Alija,od 12 postara 10 na bolovanju a plus dosta ih strajkuje.

@sad_man

Nasi "strucnjaci" nisu obavesteni da je bojler davno izmisljen , oni i dalje
izmisljaju kako da dobiju toplu vodu

ili u prevodu

• u Posti Srbije postoji sistem za pracenje posiljki koji funkcionise
  • u GPC Beograd postoje ( ali nisu u funkciji ) linije na kojima je moguce
automatsko evidentiranje posiljki
- na nivou Svetske postanske unije su uvedene elektronske carinske deklaracije...
i AE moze automatski da vrsi naplatu taksi pri naplati porudzbine

sve to i jos mnogo toga nasi "strucnjaci" zele da izmisle iznova

tax.jpg

I kod mene jedna stoji local delivery od 13.10 i imam pd 9.10...valjda nece jos dugo da cekamo
Tuga druze moj, i opet kazem nije mi toliki problem da sacekam da stigne koliki mi je da kazem zent (frka) da je neko "zagubio" posiljku i onda tu ide zurka u glavi al' sto kazes jedino nam preostaje cekanje i nada.. Doduse ja cu od danas svaki dan da posecujem moju postu i da ih smaram znaciii ima da me sanjaju ljudi :ROFLMAO:

@Bojan42

Aj da probam da te utesim, kod mene u drugom stanu aj sto obicne poste nema tojest nadjem je nekad u podrumu od zgrade, nego sto mi neko vec oko 15 godina gura papirice/celofane od cokoladica u postansko sanduce u zgradi

Tuga druze moj, i opet kazem nije mi toliki problem da sacekam da stigne koliki mi je da kazem zent (frka) da je neko "zagubio" posiljku i onda tu ide zurka u glavi al' sto kazes jedino nam preostaje cekanje i nada.. Doduse ja cu od danas svaki dan da posecujem moju postu i da ih smaram znaciii ima da me sanjaju ljudi :ROFLMAO:

@Bojan42

Aj da probam da te utesim, kod mene u drugom stanu aj sto obicne poste nema tojest nadjem je nekad u podrumu od zgrade, nego sto mi neko vec oko 15 godina gura papirice/celofane od cokoladica u postansko sanduce u zgradi
Bar da ti jednom gurne cokoladu a ne samo omot :D

Da li će ovo moći da se koristi od 1.novembra? I znali neko nešto opširnije hoće li se dobijati novi broj za praćenje u našoj posti? To znaci da će ua…hu moći da se prate kad udji u Srbiju posle 1. novembra?

https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...razumevanju-i-unapredjenju-poslovne-saradnje/
Pročitaj članak, kaže:

Đorđević je objasnio da će uz pomoć novog sistema evidencije građani znati kada je paket zapravo stigao u Srbiju, a on će biti u test fazi od 1. novembra ove godine, a u punom kapacitetu od 1. marta iduće godine.

Da li ima neko iz Novog Sada kome je stigao paket UA…HU sa poslednjim statusom arrived at local delivery center od 9. 10 ili mozda neki skoriji datum?

Da li ima neko iz Novog Sada kome je stigao paket UA…HU sa poslednjim statusom arrived at local delivery center od 9. 10 ili mozda neki skoriji datum?
Druže sve je blokirano od srede ne isporučuju ništa. Čak ni ne sortiraju ništa u Primorskoj, bukvalno sve stoji. Pošiljke primaju na isporuku, ali ih onda ponovo ne isporučuju. Koliko čujem nisu ni otpočeli pregovore.
Sad je jedino pitanje ko će nama nadoknaditi izgubljene pošiljke bar one registrovane. Najlogičnije je Kinez, pa neka on vija svoju poštu za refund, a oni Poštu Srbije. Tako to funkcioniše.

Za neregistrovane sam se pomirio sa ih nikad neće dostaviti.

Druže sve je blokirano od srede ne isporučuju ništa. Čak ni ne sortiraju ništa u Primorskoj, bukvalno sve stoji. Pošiljke primaju na isporuku, ali ih onda ponovo ne isporučuju. Koliko čujem nisu ni otpočeli pregovore.
Sad je jedino pitanje ko će nama nadoknaditi izgubljene pošiljke bar one registrovane. Najlogičnije je Kinez, pa neka on vija svoju poštu za refund, a oni Poštu Srbije. Tako to funkcioniše.

Za neregistrovane sam se pomirio sa ih nikad neće dostaviti.
Ma opušteno, neće ih baciti sigurno. Pošta kojoj ja pripadam je baš ta u Primorskoj, pa sam pre neki dan bio tamo nekim drugim poslom i pitao nekog radnika za pakete iz Kine i rekao mi je da mogu da pitam negde na ulazu kod nekog magacina. Ja sam bio posle podne, pa je tad već bilo zatvoreno, nakon toga je počeo štrajk i na kraju nisam ni otišao. Sve u svemu, ja sam svakako prvi put nešto naručivao pa nisam ni siguran da li bi mi uopšte iko i tražio paket… Svakako u mom slučaju on dalje od te pošte neće ni ići, evenutalno u paketomat tako da ne znam da li uopšte ima smisla tražiti tako paket kad prekinu štrajk jer ne znam kako da uopšte budem siguran da je u toj pošti. Za te neregistrovane pošiljke sa statusom arrived at local delivery center ta poruka može značiti da je u bilo kojoj pošti u Srbiji.

Meni, jedna takva danas ostavljena na paketomat, imam ih sigurno 6-7 od toga datuma, ali samo jedna ostavljena. Imam par i od 05.10. ni njih nema.

Prilozi

• Screenshot_20231101_184009_Viber.jpg
    Screenshot_20231101_184009_Viber.jpg
    213.7 KB · Pregleda: 40
Danas mi poslata PE posiljka iz ZR, odmah stiglo obavestenje da mogu da preusmerim na paketomat,eto kao nesto rade, a iz BG imam isto PE od proslog cetvrtka, nije ni optremljena iz BG.

LA...HU
Isporuka preko GPC BG i GPC Nis funkcionise , preko NS ne :(
( provereno na 100+ primera )

ns1.jpg

Meni, jedna takva danas ostavljena na paketomat, imam ih sigurno 6-7 od toga datuma, ali samo jedna ostavljena. Imam par i od 05.10. ni njih nema.

U tom UA...HU kodu fali jedna cifra , a inace vecina UA2664...HU posiljki ima status Arrived at local delivery center 2023-10-09

Samo da potvrdim da mi je u ponedeljak stigao paket preko GPC BG bez ikakvih problema, kao da nema strajka

He,he, i ovi su iz rukovodstva su dobri - "Imajući u vidu da navedeno predstavlja pojam više sile u smislu člana 83. stav 1. tačka 1) Zakona o poštanskim uslugama („Službeni glasnik RS“, broj 77/19)..." Nisi platio radnike,nisi obezbedio uslove ili si izabrao pogresne ljude i sad kao visa sila.
Bas cu ja da probam to sa strujom ili porezom - nemam da platim,*** visa sila,nisam ja kriv,nisam zaradio dovoljno :)
A i ovo sto strajkuju umesto da jednostavno ne primaju nove posiljke a ove sto su vec uzeli isporuce samo nerviraju narod jer su im blokirali imovinu.I onda kazu slaba podrska.Eto ideje ,moze da i onaj u GSP kad bude strajkovao zatvori putnike u autobus i ne pusta...On nema robu,vozi ljude ali svako mora da radi sa onim sto ima...

kakva visa sila? to je poplava, pozar, zemljotres….

Ma da potpuni nonsens izjednačiti višu silu i štrajk.
U samom Zakona o poštanskim uslugama, na koji se pozivaju, jasno stoji da su to dva različita pojma koja proizvode različite posledice.
Nego im je zgodno da lažu javnost, jer u slučaju više sile ne moraju da plate naknadu štete, pa računaju da gomila ljudi i neće podneti zahteve za naknadu jer je tobože kašnjenje / gubitak pošiljke...

Ako sam dobro razumeo i nema ga u celoj Pošti i Srbiji. Samo neki gradovi štrajkuju u zavisnosti koji sindikat drži koji grad.
Ima ga svugde sem na jugu. A kako GPC ne radi to praktično znači da niko ne dobija pošiljke (postoje neke bočne veze ali to je 30 % maks). Poštari rade za oko 50 60 k RSD i plus ih nema dovoljno. Moj poštar sa 62 godine mora da nosi 2 reona zbog toga...a to je mnogo dodatnih kilometara puta za iste pare.

Meni ovo lici više na pobunu jer se uvodi novi sistem pa nece moci više da se lapa, mislim na naše pošiljke.
Hoćeš li možda da preuzmeš da radiš poštanski poso za 60.000? Svi znamo da su to opako velike pare. A generalizacije nikome nisu ništa dobro donele. Recimo hipotetički naravno neko može da pomisli da neko ovde troluje,botuje i tako dalje i tako bliže.

I ti 60.000 treba da se zaradi i da se radi puno radno vreme i da se uvede radni učinak, a ne da postari rade do 12h i beže kući pa nam onda pošiljke ili račune donose sa zakašnjenjem. Ovo govorim iz iskustva jer znam sta i kako rade. Ranije kada pošiljka prodaje izmenicnu postu i ode u GPC tog dana uveče se slala u LPC a sada već duže vreme čami po 2 dana u GPC a nekad i više. da se uvede radni učinak pa će se videti ko radi kako treba a ko ladi **** dok drugi rade za njega.

Meni registrovanu pošiljku i ne donese nego je stavi na izvesten i onda čami tamo sve dok ja ne odem po nju u postu.

Poslednja izmena:
Danas trebalo da mi cucnu dve posiljke, kad ono medjutim gpc se pridruzio 😁 Samo da se ne izgube magicno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno