Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja LAxxxHU usla u Srbiju juce i jos uvek nije prispela na sajtu poste. Saga se nastavlja......🥴🥴

Ne znam sta se desava sa LA..HU posiljkama ali usporile su se. Da prica bude jos jaca, kupio sam istog dana od istog prodavaca robu i poslato mi je vise paketa robe, 2 paketa prosli srpsku carinu, dok 2 su zaglavljena u madjarsku vec danima o_O kako god nece stici za famoznih 14 dana :(

Danas je napokon bilo pomeranja na carini,proslo je veoma brzo.

Prilozi

• Screenshot_20230824_133645_edit_12606184108886.jpg
    Screenshot_20230824_133645_edit_12606184108886.jpg
    137.9 KB · Pregleda: 33
koja proseravanja, ja sve pakete vidim gde su dok ne dodju u SRB....

***** po obicaju i kao pokusavaju jos od 2016-te da na nivou Svetskog Postanskog Saveza
( UPU ) usklade propise.

Dovoljno je da uvedu kategoriju pisama sa komercijalnim sadrzajem i resena stvar.

U Posti Srbije treba da se sete i aktiviraju digitalne linije u GPC-u.
Svaka posiljka ima bar-kod i moze da se prati ( za komercijalne posiljke mogu i da naplate uslugu )

Napisao sam jos nesto , ali moderatori kazu da sam nepristojan :unsure: :ROFLMAO:

Meni je LA***HU punjač od 18e stigao danas, naručen pre tačno 15 dana.

UA....HU Received by local delivery company. Значи да нема више статуса [RS]...
Ни мађарка пошта не региструје УА пошиљке. Бар ја нисам успео да нађем. Ако је тако, повећава се вероватноћа да нећемо добити пошиљку.

Ima prefiks RS kada stigne u Srbiju,mozda se potkrade nekad taj prefiks ali retko.imao sam poslednji put 3 posiljke i ma 2 je bio prefiks RS a na jednu nije i sve 3 su stigle dan za danom.

Stiglo je meni nekoliko UA...
Dobio od pošte SMS za paketomat za jednu pošiljku, a u paketomatu uvezane tri pošiljke. Na onom sajtu koji je ovde pomenut piše da su "on route" 🙂
U pošti kažu da često ubace te bez traga u paketomat. LA... se normalno prate na pošta sajtu.
Edit: Imam jednu LA... u pošti a očekujem još par UA... Baš ću da proverim da li su stigle i te neregistrovane. Takođe imaju neki status lokalno...

Meni je pošta registrovala pošiljku iako sam išao na besplatnu pošiljku standard shiping.

Posle 12 dana je stiglo u Srbiju što je svakako brzo za free standard shiping.

B92: Paket iz Kine nikako da vam stigne? Rešenje na jesen http://www.b92.net/biz/vesti/svet/paket-iz-kine-nikako-da-vam-stigne-resenje-na-jesen-2385485
Gospodin Ud (odaziva se i na Đorđević) ponovo obećava.
Jel' vodio neko evidenciju koji je ovo put da najavljuju da će ovo rešiti?
Баш као што рече неко, чисто просеравање. Па не долазе ванземаљци да односе пакете кад уђу у Србију, нити су Мађари морали да зову амбасадоре да би им радило праћење пошиљки, да оно што добију и пошаљу даље.

Мени је лик који ради у пошти ладно у фацу рекао да они краду пошиљке да зајебу менаџмент јер ови неће да им повећају плате колико они мисле да су заслужили, а то је било у време неког штрајка, негде у доба око ковида, дакле бар неколико година.

Знак је неспособног менаџмента да не може да обезбеди туђу имовину којом рукују, па шта год украду прогласе за писмо, јер јелте писма је ок да нестају и крадуцкају се, не постоји никакав начин да се то спречи, не постоји аутоматизација и компјутери, све друге поштанске службе имају дил са кинезима само нас кинези зајебали па шаљу са напоменом обавезно украсти...

Počelo ponovo punjenje budžeta. Na jedan ronda kvarcni mehanizam i dve špune (dakle pismo veličine kutije šibica), a koje sve zajedno koštaju ispod 8 usd, platio 1400 din (pdv plus carina plus ona poština naknada za prenos novca)...
Izgleda da se carinarnica NS vraća u formu.

Isto za postekspres paket čije uručenje nije ni pokušano 22.08, danas otišao u poštu i platio 395 din (nije bili otkupa). Kad sam pitao šta je i zašto toliko, kažu 300din plus ležarina 4 dana. Šta bi sa onim da PE mora pokušati dve dostave?

Koliko sada budu paketi na našoj carini naknon što udju u Srbiju (naročito neke sitnice koje neće biti carinjene)?

Posle par godina naručio nešto iz kine,neke ventilatore (3-10$) i vidim stigli iz Kine u Srbiju za 10-15 dana (?!)....da li je tako nešto moguće?......sećam se da je to ranije putovalo mesecima....ali uprkos tom brzom stizanju iz Kine,već danima stoje kod nas na carini,tj ne stiže do mene...

Paket sa statusom "izmenična pošta" skeniran sad u subotu (Beograd). Je li prolaze išta brže paketi? Prošlih par paketa sam čekao sa tim statusom 20ak dana da stignu

Meni je u petak prosla neizmenicnu, danas je zaduzena za dostavu ali posto nisam jos dobio posiljku verujem da je necu ni dobiti vec ce napisati da je dostava pokusana iako nije,jer oni to rade redovno a ne dodju do zgrade i sanduceta.

Stigla jos jedna UA...HU posiljka, narucena 02.08., danas 28.08. ostavljena u paketomat.

UA...HU

2023-08-06 Received by logistics company
2023-08-14 Arrived at linehaul office
2023-08-21 RS_Arrived at local delivery center
28.08 - lokalna posta

---

Order date: Aug 23, 2023
Aug 27, 2023, 23:46 - Arrived at linehaul office

Meni je u petak prosla neizmenicnu, danas je zaduzena za dostavu ali posto nisam jos dobio posiljku verujem da je necu ni dobiti vec ce napisati da je dostava pokusana iako nije,jer oni to rade redovno a ne dodju do zgrade i sanduceta.
Mene nazove poštar barem, zna da me nema pre 6 a pošta je 20m od mene.

Nego, kada ti je stigao status da je u izmeničnoj? Rekao si da ti je prošla u petak, mene interesuje koliko dugo se čeka da prođe.

Istog dana je prosla kada je i prispela,proslo je mozda sat vremena izmedju.

Danas prvi put da nadjem LA... HU posiljku u sanducetu, a da postar nije zvao da je preuzmem licno.

Prilozi

• Screenshot_20230828_163333_Chrome.jpg
    Screenshot_20230828_163333_Chrome.jpg
    92.3 KB · Pregleda: 22
I meni se to desavalo da ubaci u sanduce ako moze da prodje i potpise umesto mene,nista cudno ako te postar poznaje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno