Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja imam slicnu situaciju, samo sto uopste ne pise da je otislo na carinu...isto od 30.6....zvao,pitao sve redom,kazu da je na carini iako to nigde ne pise, a uvek je pisalo do sada...

lv.png

ja imam slicnu situaciju, samo sto uopste ne pise da je otislo na carinu...isto od 30.6....zvao,pitao sve redom,kazu da je na carini iako to nigde ne pise, a uvek je pisalo do sada...

Pogledajte prilog 396861
Prema ovome statusu tebi je otposlat sa carine,tj nije ni islo na carinu,posle ovog statusa paket dodje na tvoju adresu za 2 dana.Sta se desilo nemam pojma ali prema ovome je u GPC Zemun ili tvojoj posti.A moguce da neko stavio pogresan status,to dok ne zavrse carinjenje nece ni videti pa ce promeniti.

@1893
Proveri na poštinom praćenju šta piše. Može biti da čeka u redu za carinjenje ili je zaturena pošiljka. Pošto je sa praćenjem odradićeš refund kada dodje vreme a zvanje ti ništa ne pomaže.

@Bojan42
Stručnjače za pošiljke svaka pošiljka MORA da prodje carinu te ne loži ljude. U praćenju može biti izmenična-GPC-carina-GPC-LPC ili izmenična-GPC-LPC ako ne ubacuju statuse.

Prema ovome statusu tebi je otposlat sa carine,tj nije ni islo na carinu,posle ovog statusa paket dodje na tvoju adresu za 2 dana.Sta se desilo nemam pojma ali prema ovome je u GPC Zemun ili tvojoj posti.A moguce da neko stavio pogresan status,to dok ne zavrse carinjenje nece ni videti pa ce promeniti.
tako je..posle ovog statusa za 2 dana max uglavnom stigne paket...ko zna sta se desilo...kakvi kmetovi tamo rade, ne bi me nista cudilo...
@1893
Proveri na poštinom praćenju šta piše. Može biti da čeka u redu za carinjenje ili je zaturena pošiljka. Pošto je sa praćenjem odradićeš refund kada dodje vreme a zvanje ti ništa ne pomaže.

@Bojan42
Stručnjače za pošiljke svaka pošiljka MORA da prodje carinu te ne loži ljude. U praćenju može biti izmenična-GPC-carina-GPC-LPC ili izmenična-GPC-LPC ako ne ubacuju statuse.
ovaj screenshot je sa postinog pracenja

@1893

@Bojan42
RSBEGC otprema sta znaci?

Sigurno ne znači carina jer se kod nih ne lageruju pošiljke, znači sorting centar.

"Prema ovome statusu tebi je otposlat sa carine,tj nije ni islo na carinu"
?
Nakon prijema na Izmenicnu ne idu svi paketi na carinjenje,ako odu pise IZMENICNA 11003 Za carinu a ako ne idu pise RSBEGC.Opet pitam sta sam pogresio osim sto ti sve naopako shvacas iz nekog tebi poznatog razloga?Mozda se ja nisam pravilno izrazio a to se moze i normalno napomenuti bez vredjanja.

@Bojan42
Kao prvo pošiljke ne idu već prolaze kroz ruke carine, dalje nije paket već pismonosna pošiljka i na kraju postoji 4 sortirna centra u Bgd. Da li to za carinu može biti i zadržano da se utvrdi vrednost?

@Bojan42
Kao prvo pošiljke ne idu već prolaze kroz ruke carine, dalje nije paket već pismonosna pošiljka i na kraju postoji 4 sortirna centra u Bgd. Da li to za carinu može biti i zadržano da se utvrdi vrednost?
Pa nije zadrzano na carinjenje vec otposlato u te sortirne centre gde posle ide primaocu i to je sve sto sam rekao clanu a i on je sam to znao.

ma nebitno ljudi, nema veze..nemojte se svadjati...negde je zapelo u sistemu, neko je pogresio da unese ili promeni status u nekom trenutku...saznacu kad tad...a svakako cu nagaziti onog nesrecnika sto mi donosi postu i udaricu mu shamar opet...

@1893: Kontaktiraj poštu preko maila ili telefonom ako uspeš. Ovo nije ni išlo na carinu tako da bi ti već isporučili. Ili je izgubljeno, ili se vraća nazad. Pogledaj i na https://postal.ninja/en možda se vidi nešto više.

@1893: Kontaktiraj poštu preko maila ili telefonom ako uspeš. Ovo nije ni išlo na carinu tako da bi ti već isporučili. Ili je izgubljeno, ili se vraća nazad. Pogledaj i na https://postal.ninja/en možda se vidi nešto više.
ma bio sam licno u posti i zvao sam telefonom i carinu ...rekli su kao da je u Zemunu...na postal ninja poslednji status isto 30.6. pise :
Shipment on the way
11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD

Da je vraćeno moralo bi da ima status carina i vraćeno, ne može GPC da vrati samoinicijativno i imalo bi status izmenična pošta. Najverovatnije čeka red za carinjenje a može biti već sutra ili prekosutra na vratima, ne upisuju sve statuse a poštar nema veze sa tim,

Kad ide na carinu i čeka onda je status ZA CARINU. Isto je drugačiji status kada završe sa carinjenjem. Slažem da bi trebalo da se vidi da se vraća ali možda su promenili broj za povratak ili tako nešto.

posta1.png

Kada ne ide na carinu onda izgleda ovako:

posta3.PNG

Meni je tako jednom nestala poste express pošiljka i nisu je našli. Nadam se da je pošailjaocu isplaćena odšteta
posta2.PNG

Da je vraćeno moralo bi da ima status carina i vraćeno, ne može GPC da vrati samoinicijativno i imalo bi status izmenična pošta. Najverovatnije čeka red za carinjenje a može biti već sutra ili prekosutra na vratima, ne upisuju sve statuse a poštar nema veze sa tim,
sve si u pravu... a postar nema veze sa tim, ali mi je on pri ruci...i bezobrazan je...vec smo mu dosta puta u kraju ovde kod mene ''objasnjavali'' ali ne vredi....elem..videcu za koji dan sta ce bidne, pa javljam...
Kad ide na carinu i čeka onda je status ZA CARINU. Isto je drugačiji status kada završe sa carinjenjem. Slažem da bi trebalo da se vidi da se vraća ali možda su promenili broj za povratak ili tako nešto.

Pogledajte prilog 396911

Kada ne ide na carinu onda izgleda ovako:

Pogledajte prilog 396913

Meni je tako jednom nestala poste express pošiljka i nisu je našli. Nadam se da je pošailjaocu isplaćena odšteta
Pogledajte prilog 396912
krade stoka...ko zna sta rade...zar te ista cudi u ovoj i ovakvoj zemlji ?

Poslednja izmena:
I izmeniča i RSBEG ,bez obzira koje je slovo posle, su 11003 i to je sve pre carine i GPC.

Pa to ti i pričamo - kada ode na carinu ima status da je otišlo na carinu :
30.06.2023 13:11:5711003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

I onda se čeka dok ne ocarine. Kad završe sa carinom onda ima status da su završili:
06.07.2023 12:21:4561200 ЦАРИНА ГПЦ БЕОГРАДОтпремa

Pošiljka o kojoj pričamo je nestala negde nakon što su procenili da ne treba da se carini. Da li je ukradena, zagubljena, vraćena ne znamo. Nego, jesi li ikad naručio nešto? Čini mi se da ti čitav postupak nije baš najjasniji.

Meni je jako jasno stim što sada ne ubacuju sve statuse i to što se pojavljuje je informativnog karaktera a to da li sam naručio nekada nešta da se malo prisetim i komunikacije sa Kinezima pre nego što je i počela kupovina na AE ili kod baje.
Čitajući malo komentare gde mnogi misle da je C iz RSBEGC carina mi je smešno i kako nisu "išle" pošiljke na carinu nego pravo na isporuku a inače čekam i ja nešta što L što U pošiljki pa se izborim sam možda uz pitanje do kog datum su stigle U pošiljke ako sam napravio pauzu.

Imam jednu pošiljku koja ide preko singapure, i već više od mesec dana je u statusu:

Out for delivery

Leaving from departure country/region
Obično mi te pošiljke preko Singapura stižu za maks 2-3 nedelje. U međuvremenu mi je stiglo još nekoliko pošiljka, isto preko singapura.
Da li se desilo nekome nešto slično? Kada mogu da tražim refund od alija, pošto je estimated delivery time bio 17 dana.

Kupio si Anker slusalice 99.9%, one kasne uvek i stici ce ti malo pred istek 75 dana.

Kupio si Anker slusalice 99.9%, one kasne uvek i stici ce ti malo pred istek 75 dana.
Meni jos nista iako je krenulo 5.7 iz tranzitne zemlje,jedan kolega sa foruma ima isto vreme 5.7 i on je dobio obavestenje od fedexa 12.07 da dodje da predigne posiljku.

Inace za 11 dana stigao jedan LA....HU

Kod mene su bile 2 razlicite situacije

• Promenio se status, stigla poruka od BEX, kurir zvao i dostavio
  • Nije se promenio status, nije stigla poruka od BEX, kurir zvao i dostavio

Tako da ocekuj ga bukvalno u nasumicnom trenutku u toku nedelje, verovatno sa troskovima carinjenja za placanje.

Kod mene su bile 2 razlicite situacije

• Promenio se status, stigla poruka od BEX, kurir zvao i dostavio
  • Nije se promenio status, nije stigla poruka od BEX, kurir zvao i dostavio

Tako da ocekuj ga bukvalno u nasumicnom trenutku u toku nedelje, verovatno sa troskovima carinjenja za placanje.
Nadam se,videcemo,verovatno angazuju Bex u nekim rejonima ili kada imaju previse posla.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno