Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Porudzbine 28.04 - 03.05 - vecina UA...HU posiljki je stigla u Srbiju.
04.05 - 10.05 su stigle u Madjarsku i deo je vec spreman za transport u Srbiju.

@jogi

Od kada je Posta u sistemu instant prosledjivanja uplata ?
Sve uplate vikendom ( osim mozda BPS ) prolaze tek na prvom ili
drugom kliringu u ponedeljak...

Poste koje rade subotom isporuku PE

@NoName

Poznato je da je u pojedinim delovima NS situacija sa isporukom katastrofalna :(
Za Ux...xx ti preostaje samo da cekas...

Poznato je da je u pojedinim delovima NS situacija sa isporukom katastrofalna
To mi je postalo jasno kad sam pošiljku u domaćem saobraćaju (iz Beograda) čekala više od 10 dana i na kraju je ne bih ni dobila da nisam išla u poštu da tražim. :)

Konkretna pošiljka sa Alija o kojoj sam pisala je naručena 8. marta i po statusu, jako brzo je stigla u Srbiju. Onda je pisalo da je stigla u Novi Sad, pa je onda dan-dva pisalo kao da je vraćena na carinu, a onda od početka aprila pa do danas stoji onako kao na fotografiji koju sam okačila gore.

Samo da se pohvalim da danas usred subote videh magične brojke 61200. Ko bi se tome u subotu mogao nadati, ali eto, dogodilo se. Neko se setio da se posle 17 dana smiluje.

@NoName

UA...HU
Kada posiljka stigne u Budimpestu - Arrived at linehaul office , aplikacija oznaci da je stigla u mesto gde treba da bude isporucena :(.
Tek posle par dana kada je preuzme izmenicna posta u Budimpesti i prosledi ka Srbiji - Received by local delivery company , onda vrate
status na SRB Customs , a kada Posta Srbije potvrdi prijem transportnog pakovanja gde je na spisku i tvoja posiljka onda se pojavi status
[RS]Arrived at local delivery center i oznace kao da je stigla u lokalnu postu.

Мене занима, ако неко зна да одговори, како то да баш свака, али баш свака пошиљка са Али Експреса стигне у одредишну земљу-Србију нпр.(по праћењу са апликације). И да се свака, али баш свака пошиљка која не стигне до примаоца изгуби/нестане баш у пошти Србије (по праћењу са њихове апликације). Па и за регистроване пошиљке било које врсте се деси да се загубе по закону и великим бројевима из разних разлога.

@ssici

Koji su to veliki brojevi ???

Zar mislis da se kodovi na transportne liste unose rucno ???

Druga je prica sto "genijalci" u GPC-u i dalje pored digitalizovanih
linija ( koje ko zna kada ce da puste u pogon ) rade sve rucno.

Vrhunac trenutnog ludila su paketomati. ...

Кад кажем закон великих бројева, мислио сам да ли је могуће да од милиона нерегистрованих пошиљки све до једне стигну у Србију.

Из личног искуства знам да сам слао пакет (регистрована пошиљка-међународни пакет) и то један једини пут, за САД који је преко Немачке ишао за САД, где је и изгубљен, што сам сазнао преко рекламационог поступка.

Губе се пошиљке и у другим државама, и то развијенијим. Наравно, сразмерно технолошком стању, а и стању људске одговорности

За ГПЦ не знам , али пакетомати су посебна прича.....

П.С. Пошто сам ,,мало" старији, ако може објашњење шта представљају три упитника на крају питања?

2023-03-24 23:31 Out for delivery [RS]Arrived at local delivery center
2023-04-13 18:32 Out for delivery [RS]Arrived at local delivery center
2023-04-20 19:50 Out for delivery [RS]Arrived at local delivery center
2023-04-13 18:37 Out for delivery [RS]Arrived at local delivery center

Toliko o našoj pošti i UA.HU, nijedne nema.

Ali kako je moguće da apsolutno ništa ne može da se uradi? Toliko stvari sa aliekspresa se poručuje svakog dana i oni još nisu u stanju da to malo bolje organizuju?

Konkretno vrednost pošiljke koju sam naručila nije nešto velika, jedino mi je glupo što nisu sve stvari bile za mene, ali verujem da ima ljudi koji poruče i neke skuplje stvari, pa im ne stigne. Plus, kako je moguće da se iz Srbije najviše žale na nedostavljene pošiljke? Koja slučajnost, zar ne?

sasa022

Pisao je za postnet i za to sam mu odgovorio.

Кад кажем закон великих бројева, мислио сам да ли је могуће да од милиона нерегистрованих пошиљки све до једне стигну у Србију.
Pa naravno da moze kad su FAKE generisani statusi
To su neregistrovane posiljke sa laznim pracenjem

Pametnom dosta a ostali neka smaraju postare

Imas tacno pracenje na UPU (universal postal union),tacno ti kaze vreme kada je iz Madjarske krenulo za Srbiju,problem nastaje kada udje kod nas.Evo primer
posalto za Srbiju 16.05 u 21:13....ovde dobilo status od nas 18.05 arrived

fsfsf.jpg

Namerno to rade sa neregistrovanim pošiljkama da bi ljudi što manje naručivali, da bi relaksirali poštu, koja je pred pucanjem. Ne znaju više šta će sa tim paketima a famozni paketomati već počeli da se kvare. Na paketomatu sa kog ja podižem već tri ćelije nisu u funkciji, zaglavljuju se vrata.

Kako da relaksiraju pa u posti je zaposljeno na desetine hiljada neradnika!? samo da te uposle sto ni ne dolaze na posao ne bi bilo cekanja vise od 24h

Možda su oni i ubrzali LA....HU otkada ga šalju kao AliExpress standard shipping, ali meni već pet dana stoji Arrived at departure transport hub. Možda je i kineska carina zatrpana?

Meni ni jedan UA .. HU koji su svi 1-2$ a stigli su u srbiju pre 2-4 nedelje nije urucen jos, NS
tu ni nisma mogao registered jer sam bas neke sitnice narucivao samo

@jogi

Prevideo sam PostNet , ali...
Da li PE kuriri imaju PDA uredjaje , tj. da li se u trenutku isporuke
i naplate otkupnine odmah pusta PostNet nalog ?
Ili se razduzenje i pustanje naloga radi tek kada se kurir vrati u
lokalnu postu ?
Isto pitanje i za isporuku na salteru , da li se PostNet nalog pusta
odmah po naplati otkupnine ?

@ssici

Stvarni gubitci su zanemarivi.
O gubitcima koji su manji od 1% se pise kao da se radi o 10-15%.

Problem u Srbiji su pojedine lokalne poste koje enormno kasne sa
isporukama ili iz samo njima znanih razloga neregistrovane posiljke
ne stignu na adrese.

Moze sve to da se dovede u red , ali ne postoji namera i volja da se to ucini :(

Ima neko ideju sta se desava sa posiljkom, vec duze vreme stoji isti status. Do sada mi posle 10200 stizale u moju postu posle nekoliko dana. Bio do poste kazu na carini je. Iherb u pitanju.
Screenshot_20230521_084759.jpg

Pisano u carini, nesto ne update-uju statuse, ali ne brigaj. Kad budu ocarinili, stigne status. Nesto su usporili sa carinjenjem, ali bas muski :)

Mislim da je neko pisao ovde da je imao slanje Selection Saver Shipping sa pracenjem(tako pise), dobio s takodje UAxxxxxHU broj,pa me zanima da li se dobija alternativni broj za pracenje i da li je zaista Registrovana posiljka? Hvala.....

Ja sam uzeo par Baseus kablica koji su Ali Saver i nema upozorenja za posiljke koje nemaju pracenje a UA...HU su, tako da imaju pracenje.

Jesi li dobio drugi broj za pracenje ili se sa UAxxxxHU vidi na nasoj posti?

Isti broj imas, ne vidi se kod nas isto kao ni registrovani LA...HU za sad

Ja dam za LA HU imao pracenje i na nasoj posti.kakvo je onda ovo pracenje ako nemas uvid da li je i kada stigao u Srbiju i kada ce kod mene recimo?

Pa prati ga drugim trackerima, ni RB...SG nema neke specijalne informacije osim prijema dok ne dodje kod nas.

Za sad se za UA...HU najbolje pokazao Ship24, ovi ostali cesto ne ukljuce Universal Postal Union status ili tek nekad znatno kasnije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno