Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslao sam... bas da vidim sta ce da odgovori
Ali sam i otvorio dispute, naveo sam gde je trazio doplatu i treking informacije pa da vidim kako cu da prodjem.

ja ocekujem da ce prodavac nesto da izmislja da je u pitanju greska, i da "obeca" da ce poslati novi paket.
To bi vec bila klasika.
Pa sto bi odgovarao kad si vec otvorio dispute ?

Sto forsiraju sad Madjare kad su jezivo spori, u cemu je fora, kad SG savraeno radi, sto su sad ovo uradili, sad ne vredi ni doplacivati AE standard shipping a do juce je extra funkcionisalo.

Sto forsiraju sad Madjare kad su jezivo spori, u cemu je fora, kad SG savraeno radi, sto su sad ovo uradili, sad ne vredi ni doplacivati AE standard shipping a do juce je extra funkcionisalo.
Forsiraju jer im je jeftinije nego SG verovatno.

Kako ti znaš koliko Kineza košta?
Isto kosta mene, ne znam koliko njega kosta. Al do juce mi je za istu cenu slao preko SG poste.
A i to je zamisljeno kao malo brza posta od free shippinga jer je i registrovana posiljka sto znaci brza i sigurnija dostava

SG posta je uvek bila brza i skuplja opcija
Madjari su najjeftinija opcija.

A to koliko Kinez plaća shipping zna samo Kinez.

Ne znam zašto ne vrate china i HK post to su dve brze i najjeftinije opcije.

SG posta je uvek bila brza i skuplja opcija
Madjari su najjeftinija opcija.

A to koliko Kinez plaća shipping zna samo Kinez.

Ne znam zašto ne vrate china i HK post to su dve brze i najjeftinije opcije.
Ti ne znas koliko Kinez placa SG postu pa ne mozes ni reci da je najskuplja.
China je bila skoro uvek free ali ne i brza kao sto kazes, naprotiv uvek sam doplacivao za HK ili SG to pricam za od pocetka rada AE do "corone", a HK je bila top brza secam se rekorda od 7 dana od dana kupovine do mojih vrata.
Na AE kupujem od pocetka rada AE i svake faze sam prosao tih shippinga, ali ovo je jadno pa sad mozda jedino vredi onaj "for special goods".
Sad ja platih juce preko 5$ shipping da bi mi dosao za 2-3 meseca paket, to sam mogao i free opciju da izaberem jer je postojala, koja je poenta onda tog "brzeg shippinga"?

Singapur meni uvek ide na carinu,plus 20 dana i jos placanje haraca

uaxxhu nikad ne ide na carinu i stigne priblizno kao sg a ne placam pdv

Eto,kupujem skuplje iteme i na zalost uvek salju shit singapurom

Nikad nisam nista platio SG postom proleti carinu odmah, dal bilo 1$ ili 50-60 sad pre 10 dana 45€ paket omah proslo carinu kao i bilo koje vrednosti i bas nije bio mali pritom.
A koja carina je u pitanju, ja pripadam BG carini, ako pripadas NS ili NI carini nije cudno uopšte.

Niska carina

Sve sto ima traking ide na pdv

Danas dosao cpu 50$,srecom kinez pisao 3$ ali uredno naplacen pdv oko 170din.

E pa to ti kazem BG carina pusta vecinu paketa ne prolaze, telefoni i slicna tehnika a ove druge stvari laganica.
Zato sam te i pitao koja je carina.

Nije tacno da sve sto ima tracking ide na pdv,imao sam posiljku sa tracking i bila je na paketomatu.

A ladno mi stavili u paketomat jednu od UA...HU onu koju sam gore spominjao da je dosla u Srbiju 24.03 i sad gledam po telefonu kad vidim u onoj direct4.me app da mi je ostalo jos 8 sati za preuzimanje paketa iz paketomata, ko zna odkad stoji tamo a niko me nista nije ni pitao da li hocu u paketomat, nikakav sms, nista.
I sta ja sad u 01h ujutru trebam da idem do paketomata jer ujutru rano u 5 idem na posao i dolazim oko 14h a tu ima vise od 8 sati koliko mi je ostalo.
Nisu normalni ni malo.🤬🤬🤬🤬
PS. Uzeo sam ga.

Poslednja izmena:
A ladno mi stavili u paketomat jednu od UA...HU onu koju sam gore spominjao da je dosla u Srbiju 24.03 i sad gledam po telefonu kad vidim u onoj direct4.me app da mi je ostalo jos 8 sati za preuzimanje paketa iz paketomata, ko zna odkad stoji tamo a niko me nista nije ni pitao da li hocu u paketomat, nikakav sms, nista.
I sta ja sad u 01h ujutru trebam da idem do paketomata jer ujutru rano u 5 idem na posao i dolazim oko 14h a tu ima vise od 8 sati koliko mi je ostalo.
Nisu normalni ni malo.🤬🤬🤬🤬
PS. Uzeo sam ga.
Dostavili bi ti na adresu nakon isteka roka za preuzimanje, ali opet nije u redu sa njihove strane. Ne znam da li oni misle da ljudi treba da gataju kada će im pošiljke doći ili ne, može se desiti da dođe za mesec dana, a može doći i za 3. Najbolje bi bilo da uvedu da skeniraju te neregistrovane pošiljke kada dođu u mesto gde treba da budu dostavljene, tako bi makar znali da očekujemo paket.

Eno koliko neregistrovanih prolazi kroz Belgiju i Holandiju, pa se lepo i uredno mogu pratiti na sajtu njihovih pošta. Možda ako bi se dovoljan broj ljudi požalio i zatražio tako nešto, možda bi zaživelo. Ostaje nam samo da se nadamo..

A dostavili bi mi, ok, ali nije uredu da mi ne posalju poruku sms ili viber, prosli put(prvi ujedno put) su mi poslali sms poruku da za mene stize taj i taj paket i pitanje da li zelim da mi stave isti u paketomat, ja reko da, a sad me nista nisu pitali doduse taj prvi je bio iz domaceg saobracaja paket a ovaj sa AE ali to ne bi trebalo da igra bilo kakvu ulogu.
Slucajno videh ta app mi ne stoji na pocetnom ekranu, bilo kako bilo sad znam da sve od njih mogu da ocekujem a pre par dana bio u posti i pitao ih da provere jer vidim da je stiglo kod njih jos 24.03 kad je cula broj samo kaze to je neregistrovana posiljka i mi ne znamo gde je, ja joj kazem jeste neregistrovana je ali se zna gde je i pokazujem joj ona samo kaze mi je ne vidimo u sistemu i cao, okrenem se i odem.
Sve je to moglo i brze i lakse i bolje ali oni nece nista kod sebe da menjaju, neradnici totalni. Necu sad da kazem da su svi neradnici tamo jer i ja radim u jednom drzavnom velikom sistemu ali ja svoj posao radim posteno sve sto mi pise u ugovoru kojeg sam potpisao davno, davnoooo.
Iznervirase me bez veze sad prred spavanje.

Pozdrav drugari,
nisam skoro nista skuplje od 2 dolara narucivao :D, pa sad narucih neki sat iz Kine. Evo pojma nemam sta se desava, i kakvi su ovo statusi. Je l ovo sad ide preko Budimpeste?
Nekad su mi takvi paketi stizali za 8 do 10 dana preko sg... Imate li neki info koliko se ceka ovo ?

Prilozi

• Screenshot 2023-05-12 022701.png
    Screenshot 2023-05-12 022701.png
    79.1 KB · Pregleda: 30
Veoma cesto se pominju LA...HU posiljke - isle su veoma sporo.
Poslednjih par primera - veoma brzo su stigle u Budimpestu.
Ostaje da se vidi u kom roku ce stici u Srbiju

Da li zna neko kolika je cena Postexpress usluge za internu dostavu ona najbazičnija usluga (zvala se danas za sutra do 19č)...

Dok sam ja intenzivnije koristio njihove usluge bila je 150, pa 180 din, pa je bila priča da su ludovali sa cenama od početka korone...

Juče posle dužeg vremena stiže jedan paket preko PE težine do 500g bez otkupa, cena 300 din.

Danas stiže poruka da stiže još jedan paket preko PE težine do 500g bez otkupa, cena 460 din.

Na sajtu im piše da je minimalna cena 350 din?

Kako sam ja onda juče platio 300, ako je cena 350? I kako i zašto danas plaćam 460, ako je cena 350?

Da li zna neko kolika je cena Postexpress usluge za internu dostavu ona najbazičnija usluga (zvala se danas za sutra do 19č)...

Dok sam ja intenzivnije koristio njihove usluge bila je 150, pa 180 din, pa je bila priča da su ludovali sa cenama od početka korone...

Juče posle dužeg vremena stiže jedan paket preko PE težine do 500g bez otkupa, cena 300 din.

Danas stiže poruka da stiže još jedan paket preko PE težine do 500g bez otkupa, cena 460 din.

Na sajtu im piše da je minimalna cena 350 din?

Kako sam ja onda juče platio 300, ako je cena 350? I kako i zašto danas plaćam 460, ako je cena 350?
Ja sam poslao jednu 1.2kg juce,covek treba da plati 370din.Da nije onaj sto poslao stiklira da ga obaveste sms-om o isporuci ili ukucao samo vrednost (bez otkupa) da se zastiti u slucaju gubitka posiljke.

Ja sam poslao jednu 1.2kg juce,covek treba da plati 370din.Da nije onaj sto posalo platio da ga obaveste sms ili ukucao samo vrednost (bez otkupa) da se zastiti u slucaju gubitka posiljke.
Ne znam, tek sam dobio poruku, nisam video papir da ustanovim šta je.

Ali eto ti si juče poslao predmet od 1,2kg za 370 din a po cenovniku sa sajta PE to bi trebalo da košta minimum 420din, što govori u prilog lud-zbunjenog...

Uf dobro je ako je tako onda su skoro kao SG, ali oni brzo stignu do Madjarske to sam pratio i sa neregistrovanim posiljkama tipa 5-6 dana kao na gornjem primeru, e onda to cemi u HU nekih 10 dana pisem o neregistrovanim posiljkama, pa onda dodju kod nas nasi se prave ludi pa drze po mesec i po dana a generalno i neregistrovane brzo stizu. Kao moj primer predzadnja neregistrovana narucio 06.03. u Beogradu bila 24.03. dakle nekih 18 dana u putu napominjem neregistrovana, sto noje ni brzo ni sporo, e od 24.03 do juce sam cekao da mi donesu a nisu ni doneli vec ubacili u paketomat a nisu ni javili vec slucajno videh nocas u 1 sat posle ponoci, pisao sam gore.
Sad me interesuje ta ruta HU-BG aerodrom koliko se ceka kad je registrovana posiljka, posle ce oni brzo ovde kad je registrovana, nego mene Madjari bune, ajd da vidimo.
Javicu svakako imam dve LA...HU u putu.

Uf dobro je ako je tako onda su skoro kao SG, ali oni brzo stignu do Madjarske to sam pratio i sa neregistrovanim posiljkama tipa 5-6 dana kao na gornjem primeru, e onda to cemi u HU nekih 10 dana pisem o neregistrovanim posiljkama, pa onda dodju kod nas nasi se prave ludi pa drze po mesec i po dana a generalno i neregistrovane brzo stizu. Kao moj primer predzadnja neregistrovana narucio 06.03. u Beogradu bila 24.03. dakle nekih 18 dana u putu napominjem neregistrovana, sto noje ni brzo ni sporo, e od 24.03 do juce sam cekao da mi donesu a nisu ni doneli vec ubacili u paketomat a nisu ni javili vec slucajno videh nocas u 1 sat posle ponoci, pisao sam gore.
Sad me interesuje ta ruta HU-BG aerodrom koliko se ceka kad je registrovana posiljka, posle ce oni brzo ovde kad je registrovana, nego mene Madjari bune, ajd da vidimo.
Javicu svakako imam dve LA...HU u putu.
Kad ti iskoci ono HU na nasoj posti znaci taj dan je poslato iz Madjarske,vec sutra je na izmenicnoj.U sutini nekad treba dan a nekad dva.Bar moje zadnje tri posiljke.

Meni na poštinom trekeru ne registruje nijednu od tih LA...HU pošiljka. Samo ove RB...SG koje idu preko singapura.

Mala ispravka, sad su mi se pojavila dva komada kod nas, piše:
Kod:
12.05.2023 06:25:00    HU-HU1005    Пријем

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno