Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@uroborosfault

Slabo pratis temu :(

@vasilji17

UA...HU - [RS] Arrived at local delivery center. Arrive at local delivery office
UH...BE - Shipment being prepared by the postman

znaci da je posiljka stigla u Srbiju.

Za bilo koju neregistrovanu posiljku Ux...xx jos uvek ne postoji pracenje
na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx
( osim u slucaju kada je strpaju u paketomat pa stigne obavestenje gde se nalazi )

Posiljka iz GPC Beograd-Zemun treba da stigne u LPC pa u lokalnu postu.

Prodje i po 15 dana od tog statusa dok posiljka ne stigne u lokalnu postu.
U pojedinim postama na teritoriji PC Novi Sad prodje i vise od mesec dana :(

@Astmario

Veoma brzo bi se rasteretili kada bi napravili malu izmenu u sistemu.
Dovoljno je da skeniraju kod svake posiljke kada stigne u lokalnu postu
i ako nemaju dovoljan broj postara objave status - Posiljka spremna za
isporuku u posti

Da pitam nije mi jasan poslednji status posiljke, ovo 00001 šta znači?
Čini mi se da nisam to viđao ranije

Prilozi

• 00001 status.jpg
    00001 status.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 46
Konacno stize i Belgijanac u Srbiju

Dec 08, 2022, 19:35
bpost
Departure from office of exchange

Jan 08, 2023, 14:03
bpost
Shipment being prepared by the postman

Kupujem neke arduino komponente iz Engleske, jel stizao nekom Royal Mail International Standard u poslednje vreme?
Untracked opcija je £4.35, a tracked & signed £11.95. Da li da porucim skupljom varijantom ili i ova jeftina stize regularno?

^Meni je pre nove godine stiglo nekoliko RMl Standard paketa od kojih je najsporiji krenuo krajem novembra. Navodno je tamo bio neki štrajk pošte pa se usporilo zbog toga. Mada RM je i ranije znao da bude prilično spor.

@jedandva ako je neka veća vrednost komponenti, ja bih uvek doplatio tih 6-7 funti za registrovanu pošiljku ;)

Pitanje za korisnike 17TRACK aplikacije koji prate i domaće pošiljke preko iste:
Ranije je aplikacija bez problema i pravovremeno prikazivala i podatke za post express pošiljke. U ponedeljak ubacim broj pošiljke koju sam poslao, ista isporučena juče ali u aplikaciji samo piše "Waiting for update from the carrier." i ništa ne prikazuje dok na sajtu post expresa sve regularno.
I na sajtu isto ne radi!
1673473839252.png

Postal njinja uredno prikazuje statuse.
Izgleda da su nešto zeznuli.

Kakav je ovo kod: LA038654435HU
Ovo je standard for special goods ali deluje kao da nije

Kako ide LAxxxxHU ,isto kao i ovi klasicni,nema status 15 dana

Ja sam pitao za ovaj kod pre mesecak dana niko nista nije mogao da kaze.. izgleda da su ga skoro uveli.

Kao sto se moze videti kod mene, za nekih 25 dana jedva da je krenuo iz Kine.. ako je ovo uopste tacno i ako je registrovana posiljka u pitanju, ako nije onda su statusi bezvezni i moze se ocekivati kad god. Za sada pojma nemam sta se desava a voleo bih ako je neko primio posiljku sa ovom vrstom koda preko madjara da se oglasi i kaze o cemu se radi.

Prilozi

• lahu.png
    lahu.png
    68.9 KB · Pregleda: 32
"L" su registrovane posiljke, a prijava posiljke nasima ce verovatno biti nakon sto paket stigne u Madjarsku i tada ce se videti i na sajtu nase poste.

Pozdrav. Narucio sam sa Ebaya paket koji je poslat SpeedPAK-om i pise da je stigao kod nas pre vise od 2 meseca ali idalje mi nije dostavljen. Kontaktirao sam carinsku ispsotavu i oni su rekli samo ne mozemo da pratimo paket zato sto nije "standardni" kod koji oni imaju da provere.. Ne znam sta da radim, da li imate neki savet?

"L" su registrovane posiljke, a prijava posiljke nasima ce verovatno biti nakon sto paket stigne u Madjarsku i tada ce se videti i na sajtu nase poste.

Po svemu ispada da je tako, ali se posiljka ponasa kao da nije, cak i UA**HU brze stizu.

Pozdrav. Narucio sam sa Ebaya paket koji je poslat SpeedPAK-om i pise da je stigao kod nas pre vise od 2 meseca ali idalje mi nije dostavljen. Kontaktirao sam carinsku ispsotavu i oni su rekli samo ne mozemo da pratimo paket zato sto nije "standardni" kod koji oni imaju da provere.. Ne znam sta da radim, da li imate neki savet?

Isto sto i drugi, da cekas i da se nadas da ce doci ako nemas pravo pracenje.

Isto sto i drugi, da cekas i da se nadas da ce doci ako nemas pravo pracenje.
Da li se desavalo ljudima da im posiljke ne stignu preko SpeedPAKa? Nije bila jeftina posiljka ni malo, razmisljam se da li cu moci da trazim povrat novca od starne Ebaya posto mi nije stiglo vec 2 meseca ili ce mi reci samo "to je problem do tebe, poslodavac je poslao paket"..

Nemam pojma preko cega ide taj speed pack ali ako me secanje dobro sluzi u vreme korone je isao Kina - UK - Nemacka i znam da se cekalo isto masu vremena reda do 3 meseca..
Jesi dobio kakav kod za pracenje trebalo bi da ima, bar orijentaciono da znas rutu ?

Dobio sam kod za pracenje, i pisalo je departed Hong Kong, par dana posle departed London i zatim 9tog novembra je pisalo Arrived in country samo, sad nisam siguran da li se odnosi na Nemacku ili Srbiju nemam vise informacija od toga. Takodje posle 9tog novembra kad pise to "Arrived in country" nema nikakvih promena, nista se ne desava sa paketom.

Pa ovako na slepo mi se cini da je verovatno to ta putanja kao pre, koja je bila jakoo spora, verovatno da je ostalo tako i do dan danas.

Okej je ako je jako spora, dok god ja dobijem paket koji sam porucio.. Ebay ima garanciju od mesec dana za povracaj novca koliko sam procitao, tako da na to ne mogu racunati, ali sam ipak otvorio request za refund pa cemo videti.

Da li se desavalo ljudima da im posiljke ne stignu preko SpeedPAKa? Nije bila jeftina posiljka ni malo, razmisljam se da li cu moci da trazim povrat novca od starne Ebaya posto mi nije stiglo vec 2 meseca ili ce mi reci samo "to je problem do tebe, poslodavac je poslao paket"..
Ako je preko EB i ako je plaćeno preko PayPala dobićeš refundaciju sigurno, jer je tamo sve uređeno kako treba, tj. odgovornost za pošiljku je na prodavcu a ne na kupcu.

Treba da mi stigne neki paketic iz Francuske do 500gr preko Colossima one njihove poste, napustio njihov distributivni centar 4.1 i nema da se pojavi kod nase poste. Trackin pocinje sa EY pa broj i na kraju FR. Jel' se broj menja kod nase poste? Obicno preko Colossima stigne za 10 dana.

Nema veze, ako si platio na eBayu onda će da ti refundiraju.

Od jesenas sam , preko AE, poručivao nekih 10tak proizvoda, od kojih je najskuplji bio 80€ i svi su stigli, baš nijedan problem nisam imao. Stiglo sve u roku od 20tak dana.
Prvi put, kada budem imao problem, menjam firmu.

Tesko, jedna je posta. 😃 Salim se naravno. Problem je sa paketima koji nemaju pracenje, ako imas registrovanu posiljku onda nemas sta da brines kada je Ali u pitanju. Za neregistrovane posiljke ibej i dalje postuje ono sto kazu na sajtu za zastitu kupaca, za razliku od Alija.

Ako posiljka ima status registrovane 99,5% stize bez problema ako je neregistrovana procenat pada na 80-90% ,kako se kome zalomi.

a.jpg
Da li neko zna je l ovo znaci da ce se posiljka ocariniti ?
Koliko sam ja razumeo posle 11003 Izmenicna posta ako se ne carini ide odmah 61200 CARINA GPC BEOGRAD a ako se carini ide 10250 Posta carinjenja pa tek na kraju 61200 CARINA GPC BEOGRAD.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno