Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je nekome skoro stizalo nešto iz UK preko Asendie?

Poručeno 19.11. i već juče statusi "Arrived at destination" i "Out for delivery", pa ne znam da li to stvarno tako brzo stiže ili su to lažni statusi? :)

Tracking je u formatu AT0000xxxxxx

Браћо, колко дуго се чека да стигне UA HU пошиљка из Мађарске у Србију? пошто ми од 22.11.2022. године стоји још увек овако?image_2022-11-24_164755289.png

Tek si uleteo u igru, ima tu još lufta. Od ovog trenutka od nedelju do mesec dana... zavisi kakve si sreće.

@mitrovic__markoo

Od Received by local delivery company do [RS]At local delivery center prodje par dana.

[RS]At local delivery center znaci da je posiljka stigla u Srbiju

Ne nekim mestima je problem posle [RS]At local delivery center.
Ko je uporan moze da dozna da li je problem na relaciji GPC-LPC ,
u LPC-u ili u lokalnoj posti.

@mitrovic__markoo

Od Received by local delivery company do [RS]At local delivery center prodje par dana.

[RS]At local delivery center znaci da je posiljka stigla u Srbiju

Ne nekim mestima je problem posle [RS]At local delivery center.
Ko je uporan moze da dozna da li je problem na relaciji GPC-LPC ,
u LPC-u ili u lokalnoj posti.
Важи, пошто је ово она Cainiao economy пошиљка која кад дође у одређену државу, нема више нових статуса попут испоручено

Pre 2 dana me zvali iz lokalne pošte da dodjem po 2 paketa :) (od 28.10-Local delivery office) , ostalo još 18 😬.
Pregled datuma i statusa da je u lokalnoj pošti i sl. Poslednji je išao preko Belgije (mislim da je LPbroj) pa ima ovaj opis.

Prilozi

• posiljke.jpg
    posiljke.jpg
    153.5 KB · Pregleda: 67
-dupli post, prošlo vreme za izmenu.-

Upravo stigla poruka, prvo na Viber, a zatim i SMS. U SMS piše i rok za preuzimanje (2 dana je rok). Inače ovo je onaj Essager USB-C kablić, znači mala koverta.

Već vidim da će mnogi sada izmeniti adrese na ALiE odnosno postaviti paketomate za prijem pošiljki. Za mesec-dva blokada svih paketomata u najavi 😂

Prilozi

• WhatsApp Image 2022-11-25 at 08.17.43.jpg
    WhatsApp Image 2022-11-25 at 08.17.43.jpg
    51.1 KB · Pregleda: 74
UAxHU 10.11. stigla u lokalnu postu prema statusu, jutros mi je isporucena.

@pm.me

Napisano je ko zna koliko puta

[RS]At local delivery center znaci da je Posta Srbije
potvrdila prijem pakovanja koje sadrzi odredjenu posiljku !!!
ali NE da je stigla u lokalnu postu koja vrsi isporuku
na kucnu adresu.
Posiljka prolazi kroz GPC , pa kroz LPC , pa tek onda dolazi
u lokalnu postu , ali se o neregistrovanim posiljkama
ne vodi evidencija po kodu za pracenje.

kako to Posta potvrdi prijem neregistrovane posiljke?

Zasto se onda zove neregistrovana...?

Стварно ми је дегутантан такав однос једног предузећа које себе назива 'Пошта' према пошиљкама које су 'нерегистроване'. Свака пошиљка је, као што јој и назив каже, 'пошиљка', значи да је неко за слање дао новац који му је тражен. Нас као купце не треба да занима да ли пошта у Србији за такве пошиљке прима новац у износу за који сматра да није адекватан или чак не прима никакав новац. Ако је по неком правном акту дужна да их прими јер је предузеће које је регистровано за ту врсту делатности, онда би по истом том правном акту била дужна да испоручи примаоцу. Ако су паре у питању, нико им не брани да обрачунају по тарифи и наплате.
Немамо довољно информација па нас возају. Требало би да се у то укључи неко из институција, можда заштитник грађана и сл. коме би пошта била дужна да да конкретне одговоре на конкретна питања.

Poslednja izmena:
Ако су паре у питању, нико им не брани да обрачунају по тарифи и наплате.
Eto ideje - skeniraju na ulazu sve UA...HU i slične pošiljke, kako bi mogli da ih pratimo na našem sajtu, i naplate isporuku recimo 100 RSD, ko je za?! :)

Kreni-promeni? ;)

Стварно ми је дегутантан такав однос једног предузећа које себе назива 'Пошта' према пошиљкама које су 'нерегистроване'. Свака пошиљка је, као што јој и назив каже, 'пошиљка', значи да је неко за слање дао новац који му је тражен. Нас као купце не треба да занима да ли пошта у Србији за такве пошиљке прима новац у износу за који сматра да није адекватан или чак не прима никакав новац.
skroz ti je pogresna logika, ko sta placa i ko pare uzima, i sta je ko obavezan.
Prouci malo medjunarodni postanski saobracaj.

To je razlika između TCP i UDP pošte 🤪

skroz ti je pogresna logika, ko sta placa i ko pare uzima, i sta je ko obavezan.
Prouci malo medjunarodni postanski saobracaj.
Зашто бих то радио, ако си толико поткован знањем, било би коректно да објасниш, уместо да подбадаш.
Не морам да будем упућен у све детаље да бих овде коментарисао.
Овај твој коментар не служи на част форуму, и није баш у складу с правилима форума.

Sve posiljke - svako transportno pakovanje prati dokumentacija.
Zna se sadrzaj svakog transportnog pakovanja.
Svako u lancu ( od Kine do Srbije ) mora da potvrdi primopredaju.

Eto tako Posta Srbije interno potvrdjuje prijem svake posiljke.

Ali posto se jos uvek radi po veoma zastarelom medjunarodnom
sistemu / pravilniku koji ne predvidja evidentiranje neregistrovanih
posiljki i Posta Srbije se jos uvek drzi tog pravilnika.
Ne evidentiraju po kodu za pracenje prolazak neregistrovanih posiljki
kroz GPC , LPC ( lokalni postanski centar ) i lokalnu postu.
Pojedine lokalne poste imaju i status LPC-a i cesto i zajednicki magacin.
Postoji interna evidencija i "magacioneri" znaju sta , kada i kuda prosledjuju.

Uz malo dobre volje i po potrebi pritiska , na mestima gde postoji problem sa
isporukom moze se utvrditi da li je problem u nedostatku radne snage u magacinu
ili su problem radnici na terenu tj. kuriri-postari.

У овоме што си написао није баш најјасније шта је то нерегистрована пошиљка, да ли је то она која нема праћење?
Значи, ако нема праћење, онда појео вук магарца, морају да се хватају везе и познанства и врши притисак.
Шта је са основном делатношћу поште, имају ли они обавезу према примаоцу, или само према пошиљаоцу?

Sve posiljke - svako transportno pakovanje prati dokumentacija.
Zna se sadrzaj svakog transportnog pakovanja.
Svako u lancu ( od Kine do Srbije ) mora da potvrdi primopredaju.
Dokumentacija prati i ceo kontejner sa posiljkama i tako oni znaju da je kontejner sa nekom posiljkom stigao u neki postanski centar, ali ne znaju gde je svaka pojedinacna neregistrovana posiljka u tom kontejneru zavrsila.
Tu evidenciju pojedinacno vode samo za registrovane posiljke...

Ne znam ni sta sam se petljao da ucestvujem u ovoj glupoj diskusiji po ko zna koji put....

Boze moj, objasnjavam zasto neregistrovana posiljka nije registrovana, samo po sebi zvuci glupo :rolleyes:

Evo kako funkcioniše Poštin paketomat 😁
Danas dobijem prvo poruku preko Vibera da će pošiljka sa brojem UAxxxxHU biti isporučena na paketomat.
Malo kasnije dobijem i SMS da je pošiljka na paketomatu i tu je bio link do apk Direct4.me koju sam preuzeo sa play stora.
Kasnije, u toku dana, stigle su još 2 poruke za još dva paketa da se nalaze u istom paketomatu. Poruke stigle na Viber i preko apk. Rok za preuzimanje je 2 dana.
Večeras odem da podignem iste. Preko apk skeniram qr code koji se nalazi na samom paketomatu i onda trazi da prislonim telefon na taj neki deo gde posle par sekundi par puta zatreperi zelena lampica i otvori se pretinac. Ima još opcija za preuzimanje, pored opcije za poziv njihovog centra ima i NFC i još jedna opcija (zaboravio sam tačno koja).
Nema ekrana, nema kuckanja itd.
U jednom je bila samo 1 kovertica, u drugom povezana 2 paketića i u trećem povezana 4 paketića. Ukupno 7 paketa isporučeno.
Paketomat je veoma mali, ni nalik onima od DExpres ili Ananas na NISovim pumpama.

Ovo su porudzbine iz Oktobra i adresirane su bile na moju regulare adresu (da ne pomislite da sam na AliE upisao adresu paketomata :) ) Kako se broj telefona nalazi na samoj koverti tako su i kontaktirali.
Kao što rekoh, paketomat je smešno mali obzirom da se radi o Pošti.

Prilozi

• Screenshot_20221125-152717_Direct4me.jpg
    Screenshot_20221125-152717_Direct4me.jpg
    111.3 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_20221125-152746_Direct4me.jpg
    Screenshot_20221125-152746_Direct4me.jpg
    73.3 KB · Pregleda: 50
@bakara

Problem je sto su izmesali stari i novi sistem ,
nisu napravili novu kategorizaciju , a neregistrovane posiljke
vise nisu bez pracenja.
Tj. iako jos vaze stari propisi , tranzitni centri rade po novom sistemu
i prate i neregistrovane posiljke.
Prihvat posiljki sa spisakom svih kodova za pracenje u bilo kom obliku transportnog
pakovanja potvrdjuje Posta Srbije.

Umesto svih peripetija sa isporukom na nekim mestima neka u sistem pracenja uvedu i
neregistrovane posiljke kada ih dopreme u lokalne poste uz poruku :
npr. " datum 11xxx Beograd xx - posiljka prispela - isporucuje postar / isporuka na salteru
( ako postari nisu u mogucnosti da podele posiljke u predvidjenom roku ) "

Evo kako funkcioniše Poštin paketomat 😁
Danas dobijem prvo poruku preko Vibera da će pošiljka sa brojem UAxxxxHU biti isporučena na paketomat.
Malo kasnije dobijem i SMS da je pošiljka na paketomatu i tu je bio link do apk Direct4.me koju sam preuzeo sa play stora.
Kasnije, u toku dana, stigle su još 2 poruke za još dva paketa da se nalaze u istom paketomatu. Poruke stigle na Viber i preko apk. Rok za preuzimanje je 2 dana.
Večeras odem da podignem iste. Preko apk skeniram qr code koji se nalazi na samom paketomatu i onda trazi da prislonim telefon na taj neki deo gde posle par sekundi par puta zatreperi zelena lampica i otvori se pretinac. Ima još opcija za preuzimanje, pored opcije za poziv njihovog centra ima i NFC i još jedna opcija (zaboravio sam tačno koja).
Nema ekrana, nema kuckanja itd.
U jednom je bila samo 1 kovertica, u drugom povezana 2 paketića i u trećem povezana 4 paketića. Ukupno 7 paketa isporučeno.
Paketomat je veoma mali, ni nalik onima od DExpres ili Ananas na NISovim pumpama.

Ovo su porudzbine iz Oktobra i adresirane su bile na moju regulare adresu (da ne pomislite da sam na AliE upisao adresu paketomata :) ) Kako se broj telefona nalazi na samoj koverti tako su i kontaktirali.
Kao što rekoh, paketomat je smešno mali obzirom da se radi o Pošti.
Cekaj, ovo je paketomat u Glavnoj u Zemunu kod Poste jel da? Tamo sam svaki dan i tuda prolazim svaki dan a nisam video da tamo stoji isti, neverovatno. Od kad tu stoji brt?🤣🤣🤣

^Glavna ulica u Zemunu, tačno ispred pošte. Nemam pojma od kada je tu :)

Nisi jedini koji je tako prošao.

znaci ukrao/izgubio postar, aliexpress nije briga, i to je to?

Pogledajte prilog 365918
Zato ja vise ne kupujem na Ali,presao na JOOM i za sada sve stize,vec 15-tak posiljki je stiglo i to vremenski ne duze od 22 dana tako da sam zavrsio sa Alijem bar dok imaju ovakva slanja gde se posiljka ne dobije a izgubis spor i novac.

Zato ja vise ne kupujem na Ali,presao na JOOM i za sada sve stize,vec 15-tak posiljki je stiglo i to vremenski ne duze od 22 dana tako da sam zavrsio sa Alijem bar dok imaju ovakva slanja gde se posiljka ne dobije a izgubis spor i novac.
Realno, šta ih briga za Srbiju...
Neki dan je bio podatak da su za prvih devet meseci ove godine ostvarili profit od 25 milijardi USD samo od procenta na ime kupovina iz zapadnih zemalja i da pretenduju da postanu vodeća online prodavnica na svetu negde 2030 (sad su drugi, Amazon je prvi)...
Trenutno imaju kapital od 333 milijarde dolara...

To know more information,
Call the hotline: (+381 11) 3644 658
Za posiljku bez trakinga imam ovo u delu za pracenje kod Alije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno