Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@NightCrawler

Za promenu , zahtevajte preuzimanje posiljki u lokalnoj posti

Zahtevajte kontakt sa kontrolorima u lokalnim PC

Zalite se konstantno na

posta.rs/cir/korisnicki-servis/reklamacije.aspx

portal.ratel.rs/sr/complaint

i drustvima za zastitu potrosaca

@Alexxx1

postal.ninja/en

Da li je i kada posiljka prosledjena iz LVA ?

I kod mene od 21.4. stoji da je UA..HU stigla u Srbiju. Ali izgleda da od toga neće ni biti ništa. Mali paketić sa dve maske za Pixel telefon. Što mi donekle daje nadu da nisu maznuli poštari, jer je Pixel raritet u Srbiji. Al ništa me više ne bi čudilo.

@Markic

Znas da je bio Vaskrs i 1.maj i kako se tada (ne) radi i opet se pitas sta se desava :(

Nezgodno je ako nisu isporucene UA..HU posiljke koje imaju status pre 18.04.

Sve posle toga najverovatnije upada u "praznicnu gomilu" koju ce da krce tokom maja

Stigla su mi danas 4 paketića preko Mađarske, poslednji status 26.04., a čekam još 5 koji imaju isti datum, i jedan koji ima poslednji status 29.04. Ako nekom nešto znače ovi podaci.

@NightCrawler

Za promenu , zahtevajte preuzimanje posiljki u lokalnoj posti

Zahtevajte kontakt sa kontrolorima u lokalnim PC

Zalite se konstantno na

posta.rs/cir/korisnicki-servis/reklamacije.aspx

portal.ratel.rs/sr/complaint

i drustvima za zastitu potrosaca
Video si odgovor koji sam dobio od Pošte.

Carina prebacuje na Poštu, pošta kaže da nije do njih i tako unedogled.
Nema paketa, nema refunda i kraj.

Imam dogovor sa poštarom i poštom kod mene kad se nakupe paketi odem i podignem.
Tako je funkcionisalo svih ovih godina do korone.
Problem je što ništa ne stiže do moje pošte.

I kakve veze Ratel ima sa pošiljkama iz Kine pa da se njima žalim?

Stigla su mi danas 4 paketića preko Mađarske, poslednji status 26.04., a čekam još 5 koji imaju isti datum, i jedan koji ima poslednji status 29.04. Ako nekom nešto znače ovi podaci.
Ako ce stici posiljka to je neko vreme od prilike za isporuku od poslednjeg statusa. Tako su i meni ranije stizali, najvise 5-6 dana posle posle obavestenja da je u lokalnoj posti ili dve nedelje za NS.

Hebe lud zbunjenog :) Registrovana pracena posiljka.
Za HU posiljke, nista stiglo nije, no dobro ocekivano.

Prilozi

• Screenshot_20220504-195152_Parcels.jpg
    Screenshot_20220504-195152_Parcels.jpg
    85.7 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_20220504-195212_Parcels.jpg
    Screenshot_20220504-195212_Parcels.jpg
    84 KB · Pregleda: 27
Danas stigle dve HU pošiljke sa poslednjim statusom 21.04. arrive at local delivery office, inače poručene 26.03. i 01.04.

Znaci , krece isporuka....

Vi kojima ne stizu posiljke , nemojte mnogo da se zalite ovde po forumu
, nego pun gas - lokalni postanski centar ,"centrala" BG i RATEL.
Kada ih dobro uzdrmate prilicno brzo pronadju gde je problem.

@NightCrawler

RATEL - Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i postanske usluge.
Ostao je stari naziv pa te to mozda buni , ali oni su zaduzeni i za kontrolu postanskih operatera ( Posta i kurirske sluzbe )

Procitaj PP

@warmaster

Da si ispratio temu , znao bi da za RF...LT postoji tih
par statusa koji unose zabunu.

LT-2132NM - Vilnius Logistics Center

@warmaster

Pa nema sta da se gleda , ta glupost sa statusima se stalno ponavlja...
Pratis ispravne statuse

rflt.jpg

@Alexxx1

Skoro mesec dana je posiljka bila u Rigi ( LVA )

Ako u tvom reonu / mestu nema problema sa dostavom posiljki ,
mislim da dostavu mozes da ocekujes u narednih 10-ak dana.

Joj ja nemam snage i živaca ni da pišem :D kad ih skupim napisaću moja iskustva s ratelom, nije još ni završeno. Odlazio sam ja tamo zbog nečeg drugog čak i lično nije me mrzelo, i pisao im u tri navrata a sledeći korak koji ću da uradim je da pismeno podnesem prijavu/žalbu na njih nekome ko je iznad njih, makar to bilo i ministarstvo telekomunikacija, otići ću lično tamo u ministarstvo da vidim šta kako. Jer se nisu udostojili ni da odgovore ni pismeno ni usmeno a sve sam im dostavio na tacni što su tražili i potpuno sam u pravu.

Danas konacno stigle 4 posiljke UB**LV koje su porucene oko 15 februara, ostala je jos jedna porucena 22 februara koja nije stigla, nadam se da ce i to uskoro..

Imam jedno pitanje, kod alija sam narucio neke male adaptere koji kostaju manje od 2 evra i pristao sam da platim postarinu 2 evra da bi posiljka bila pracena. Za tu postariu pise "tracking available", medjutim kod za pracenje koji sam dobio je u formatu UAxxxxxxxHU, to nije ono pracenje kao kad sam dobijao i alternativni kod kojim sam mogao i kod nase poste da pratim i vidim kad je postar zaduzo posiljku.
Takodje i ostale posiljke koje ocekujem su sa nekom malo postarinom ili besplatne ali uvek biram onu opciju gde postoji "tracking available".

Zasto pracenje nije vise kao ranije? Posiljku ciju sam postarinu platio vise od vrednosti te posiljke se vodi kao neregistrovana?

^ Pa transportne ture više nisu kao nekad pa samim tim ni praćenje pošiljke nije kao nekad.

Takođe mi smo stavljeni na neku vrstu crne liste kod Kineza, pa sve manji broj prodavaca uopšte hoće da šalje robu za Srbiju, a kad šalju šalju golibom pismonošom.

Po mom nekom iskustvu slanje preko Singapura i Turske je najbolje, ali sve manje prodavaca ga koristi...

Dobro je, znaci krenule su. Ja imam neke sa poslednjim statusom 22.04., 27.04. i 30.04.

Uh 4 dana pred dispute a ipak danas stiglo, Order placed on: Feb 22, 2022

Prilozi

• 05-05-2022 09;53;18PM.JPG
    05-05-2022 09;53;18PM.JPG
    254.6 KB · Pregleda: 29
Imam jedno pitanje, kod alija sam narucio neke male adaptere koji kostaju manje od 2 evra i pristao sam da platim postarinu 2 evra da bi posiljka bila pracena. Za tu postariu pise "tracking available", medjutim kod za pracenje koji sam dobio je u formatu UAxxxxxxxHU, to nije ono pracenje kao kad sam dobijao i alternativni kod kojim sam mogao i kod nase poste da pratim i vidim kad je postar zaduzo posiljku.

Pa ocigledno i jeste "tracking available" ali ne do tvoje kuce vec donekle.
To me podseca na one sto se peru donekle i odnekle.. E pa ovde nema ni nekle ni odnekle... 😁

Pa ocigledno i jeste "tracking available" ali ne do tvoje kuce vec donekle.
To me podseca na one sto se peru donekle i odnekle.. E pa ovde nema ni nekle ni odnekle... 😁
Skoro sam kupio nesto za oko 25e i postarina je bila oko 2e. Pracenje je bilo do kuce, imao sam kod za pracenje i za nasu postu, jednog dana pise otprema gpc bg, drugog dana urucenje i moje ime i prezime upisano u listingu. tada 2e i sada 2e ne vrede isto :cool:
Poruceno 31.03. stiglo danas, UA*******HU.
Dobro je sto uposte stize ;) meni od 20.03. do 30.03 4 posiljke narucene i poslednja informacija je od 26.4. Out for delivery, At local delivery center.

Poslednja izmena:
Sto ne prikazujete statuse ?
Nije vazno kad je poruceno - ne idu sve posiljke
istim tempom

kalin62 - UB...LV

lv04.jpg

UA...HU - ceka se isporuka

uahu.jpg

Pocinjem da mislim da u posti hara neka gopro mafija. Sve mi stize a vec drugi put mi ne stizu dodaci za gopro, 4-5 manjih dodataka. Prvi put pre NG aliex vratio novac, onda poruceno ponovo u martu, poslednji status pocetkom aprila da je stiglo u Srb i to je to. A sve ostalo stize, cak su stigle i stvari porucene 1-2. aprila

Meni danas stigla jedna pošiljka od 8.4 ali nije UAxxxHU nego LPxxxxxx....Cainaio Standard for Special Goods.

28.4 status bio "at local delivery center", 6.5 pošiljka već kod mene.

Ovo UAxxxxHU i dalje ništa, pitam poštara šta je sa ostalim paketima kaže čekaj. Kako nama proslede sa carine tako mi šaljemo odmah dalje.

Znaci jos ima nade. Meni je sve at local delivery office 11.04.

Mene zvali iz poste i pitali me da li mogu da dodjem da preuzmem posiljke sa Alija,verovatno nemaju postare ili su u deficitu sa njima,a grad je u pitanju,nije neko manje mesto.ljudi nece da rade za male plate kao postari,zato najvise i kasni dostava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno