Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kljucno pitanje je da li je to registrovana ili neregistrovana posiljka.
Ako je neregistrovana nece se ni pojaviti na sajtu nase poste, ide totalno drugim dzakom sa ostalim medjunarodnim neregistrovanim posiljkama.

Pocinje sa LB,, od istog prodavca sam kupio i prosli put isto bio kod sa LB i bio je kod poste na pracenju.
Ovo mi je zadnji status sa nemacke poste:
The item was handed over to the International Logistics Center on 27.01.2022 to be forwarded to Serbia. Further information is also provided by the website of the country of destination.
I ovde pise da ce biti na sajtu srpske poste.

Pocinje sa LB,, od istog prodavca sam kupio i prosli put isto bio kod sa LB i bio je kod poste na pracenju.
Ovo mi je zadnji status sa nemacke poste:
The item was handed over to the International Logistics Center on 27.01.2022 to be forwarded to Serbia. Further information is also provided by the website of the country of destination.
I ovde pise da ce biti na sajtu srpske poste.

Pazi, tu piše da je predat u logistički centar kako bi bio prosleđen za Srbiju. Dakle ne kaže i da je stvarno već prosleđen.
Najverovatnije čeka da bude ukrcan negde, to ne mora nužno da bude avion (mada možda i jeste, zavisi od logistike). Kodovi koji počinju na L jesu sa praćenjem, ali nisu registrovana pošta (kao što su oni koji počinju na R), tako da možda imaju niži prioritet (samo nagađam).

Uvek je to iz Frankfurta do nas sporo stizalo a sad je izgleda još gore. Eno imate u temi o carini da je status u Frankfurtu bio 6.1 a kod nas stiglo 31.1.

Izgleda da su poceli i Svabe da osljare. Sad sam proverio pre pola godine mi stiglo za 5 dana na carinu od zadnjeg statusa.

Evo da editujem info vezano za dva mađara iz mog posta sa prethodne strane:
Pošiljka
prijavljena Jan. 4 - isporučena Feb. 8
prijavljena Dec. 17 - isporučena Feb. 8
prijavljena Jan. 7 - isporučena Feb. 3

Posiljka poslata dhl-om, ima broj za pracenje preko poste, od 2.2. status na sajtu nase poste: Prispela... Sta to znaci?

@mrmilos Uglavnom ne znaci nista, nasa posta je dobila informaciju da treba da stigne posiljka po tim brojem.

Aha, hvala, rekoh da nije recimo stiglo a da stoji u posti. Tako mi se desilo sa paketom iz USA u decembru. Nikakav info nisam dobio da je paket stigao

Ja sam se oprostio od UA*HU posiljke koja ima status Dec 11, 2021 06:09 Aliexpress-Cainiao Arrive at local delivery office

Dobio sam refund iako je Aliexpress predlozio da ne dobijem nista jer je posiljka u Srbiji.

Da li ima smisla da odem u postu i pitam ih u vezi posiljke? Jel uopste nekom poslo za rukom da "pogura" paket kroz Srbiju?
Meni su predložili refund 0 (kaže idi u loaklnu poštu) i mogu ili da prihvatim ili da odbijem i čekam njihovo "finalno rešenje". Kako je tekao tvoj disput?
Kada pokušam da dodam "more info", neće da submituje, samo vrti onaj kružć u prazno. Zakačio sam i fotgrafiju.

Lose zakljucujes, ne zelim i jare i pare, vise puta se desilo da posliljka stigne nakon dispute i svaki puta sam javio prodavcu i poslao mu novac.

Pitam zato sto vec dva puta narucujem isti proizvod od razlicitih prodavaca. Prvi nije stigao preko Rige, sada preko HU. I pre nego li narucim treci put, i ako postoji sansa da je paket u Srbiji da nesto uradim povodom toga. Pozdrav.

Edit.

Gde tacno proveravam na PU, moze link?
Meni je ovo četvrti put, od različitih prodavaca, za godinu dana i to je jedini artikl koji mi ne stiže. U pitanju je komad plastike od 5$ plus 3$ za shipping.
Niti je nešto veliko, niti je nešto vredno.

Evo da javim,da je meni konacnooo danas stiglo cak 10 paketa, pracenje UA..........HU kad sam ih video ispred vrata sokirao sam se he he,istekao mi je skoro na sve pakete dispute i debelo posle toga stigli,gotovo svi paketi su od pocetka decembra verovali ili ne,tako da ko zna sta se ovde desava i ko to zadrzava i ko je tu spor,dali madjari,nasi ili posta,za ove preko letonije cu javiti kada stignu,oni idu brze )

Yeah, Serbian Customs/Post live in the middle of the last century... No wonder that 1/3 aliexpress sellers don't even bother to send to Serbia, another 1/3 asks enormous fee for delivery via DHL for 130 euros...

To je redovna posta, cekaces kao i sve drugo sto se ceka, nista brze nego standardna neregistrovana posiljka iz kine.
Izgleda da si bio u pravu, proslo je vec puna 2 meseca, a ni traga ni glasa od te moje posiljke neregistrovane iz Nemacke, bruka i sramota..jednom recju tuga zapravo..
Obecavali su na sajtu 7-14 working days, malo sutra... Niko me nista jos nije obavestio, a ti rokovi su odavno prosli.. i vise nisam ni optimista da ce mi to ikad stici u Srb...
oko 10.12 je to poslato iz Nemacke i 16,99 eur je placeno kao DHL Standard shipping ( Deutsche Post , neregistrovana posiljka..), zeznula me ta osoba sto nije doplatila za tracking , ***..
ali opet , prosto je neverovatno da to ne moze da stigne... zvao sam Postu i naravno ne mogu nista da provere bez trackinga, tako da je bas bezvezna situacija sada...
Tuzno je da to putuje na kraju zaista bas kao i ti paketi iz Kine .. a do Nemacke ima samo 2 hiljade km od tog grada odakle mi je poslat paket....a do Kine ima skoro 7 hiljada km..
tako da mi sada nista nije jasno..i zasto to ide u isti koš onda da se tako izrazim, to nema ama bas nikakve logike ali izgleda da je tako.. Bas tuga , ali zaista..
Mnogo sam razocaran, bio sam ubedjen da ce to do sada vec uveliko stici... :|

Poslednja izmena:
Pitao me postar jel me sramota da toliko nosi :ROFLMAO:
Ove UB**LV stigle brze sada nego UD**MY.

Prilozi

• 1644527704747.jpg
    1644527704747.jpg
    328.4 KB · Pregleda: 97
Meni su predložili refund 0 (kaže idi u loaklnu poštu) i mogu ili da prihvatim ili da odbijem i čekam njihovo "finalno rešenje". Kako je tekao tvoj disput?
Kada pokušam da dodam "more info", neće da submituje, samo vrti onaj kružć u prazno. Zakačio sam i fotgrafiju.

Meni je ovo četvrti put, od različitih prodavaca, za godinu dana i to je jedini artikl koji mi ne stiže. U pitanju je komad plastike od 5$ plus 3$ za shipping.
Niti je nešto veliko, niti je nešto vredno.
Ja sam pitao prodavca gde je zapelo pošto je i dodatni rok od 30 dana isticao, rekao mi je da pokrenem dispute ako ne stigne za nedelju dana. Odmah mi vratio pare, bez obzira što se Aliexpress umešao sa predlogom refund 0…

Da li ima još nekog, da je naručio UB LV i da mu je ovaj zadnji status.
Narednih nedelja, ako stigne nekome... neka napiše ovde da znam da odem do pošte. To najverovatnije ima da bude za nekih mesec dana

Prilozi

• Screenshot_20220212_094332.jpg
    Screenshot_20220212_094332.jpg
    66.1 KB · Pregleda: 68
To je zbog toga što je Srbija zadnja rupa na svirali, ako uspeš da prevedeš.
da =)
Pokušavam da budem konstruktivan

Сentri za sortiranje u Kini i tranzitnim zemljama ne kombinuju male pakete jer znaju da će to značiti potpuno neadekvatne troškove na srpskoj carini (translation from English)

@ qwerty96

Kao clan koji je posecivao temu , ovo bi trebao vec da znas...

Od trenutka kada se pojavi status Departure LVA ( Object routed ) na teritoriji GPC Beograd se ceka 10-20 dana da posiljka stigne u lokalnu postu.
Za Nis , a narocito NS taj period moze znatno da varira.

Kakav je ovo status, nisam se pre susretao sa sličnim?

Prilozi

• Screenshot_20220212-200300_17TRACK.jpg
    Screenshot_20220212-200300_17TRACK.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 58
@ e46glogi

Jedan od standardnih SunYou statusa dok pripremaju posiljku za slanje ( u Srbiju ).

Sledeci SY status je Acceptance, Sent to Serbia

@e46glogi,​

The parcel has been shipped the moment it gets a tracking number. A delivering service courier hasn’t come to the seller's warehouse yet to pick up the parcel.

Nije prvi primer - desavalo se vec sa HGH , ali posalju za LV najkasnije posle 20-ak dana.
Ne cine ludost kao China Post da vrte posiljku 2-3 meseca izmedju Pekinga i Guangdonga i onda odustanu.

Zna li neko šta ovo znači

Prilozi

• Screenshot_2022-02-14-11-48-22-348_com.brave.browser.jpg
    Screenshot_2022-02-14-11-48-22-348_com.brave.browser.jpg
    79.9 KB · Pregleda: 49
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno