Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Počeli su i tim metodama da se služe cccc?!Nadam se da me nije mnogo zeznuo ako mi dođe ove nedelje... Dadoh mu više 120 "dinala" za nizašta, ako su približno tačne ove info kao sto vidim na pređašnjim postovima kolega forumaša... Uzgred imam i jednu LV(neregistrovana)...
IMG_20220201_151621.jpg

7 dana džudži na carini, i to ne računajući vikende. Koliko se dugo čeka ovih dana?
Meni je 15.01. usla posiljka u Srbiju, 17.01. bila na carini i 29.01. je prosla carinjenje.

Inace danas stiglo 6 posiljki UBxxxxxLV sa poslednjim statusom 19.01. porucene 04.-08.01. tako da dosta brzo idu.
Sutra mi najverovatnije stize jedna RFxxxxxLT koja je porucena 17.01.

Meni je 15.01. usla posiljka u Srbiju, 17.01. bila na carini i 29.01. je prosla carinjenje.

Inace danas stiglo 6 posiljki UBxxxxxLV sa poslednjim statusom 19.01. porucene 04.-08.01. tako da dosta brzo idu.
Sutra mi najverovatnije stize jedna RFxxxxxLT koja je porucena 17.01.
Tako brzo ne verujem , RFxxxxxLT koja je porucena 17.01. UBxxxxxLV je normalno

imam i ja dosta taj RF,,,,LT ,videcemo za koje vreme stize ,Order time: 09:19 Jan. 25 2022

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    90.3 KB · Pregleda: 47
Imam jedno pitanje, zašto mi posiljka ide kao neregistrovanih iako sam izabrao opciju sa trackingom, u pitanju je AliExpress standard shipping poslat preko Mađara (UAxxxxxxxHU-LPxxxxxx)? Nisam pratio duže ovu temu pa mi nemojte zameriti ako sam postavio možda glupo pitanje... Koliko znam posiljke koje su registrovane počinju sa Rxx. Sumnjam da me je Kinez zeznuo :)?!
Pogledajte prilog 333694
Ti si izabrao sa TRACKINGOM a ne REGISTROVANU !! Stalno ljudi mesaju to dvoje kao da sve svetske poste jos uvek rade po sistemimam iz 60-tih godina 20 veka. Danas mnoge svetske poste imaju TRACKING kako za REGISTROVANE , tako i za NEREGISTROVANE, sasvim je druga prica zasto Srbija jos uvek radi po nekom starom sistemu iz sredine 20 veka o kome smo polomili prste pisuci na prethodnim stranicama a koje ti ocigledno nisi citao . Ako Aliexpress smatra da je ovaj nacin slanja sa pracenjem onda nama nista drugo ne preostaje nego ili da IM VERUJEMO ili da NE KUPUJEMO ako ima taj sistem slanja .... Nekoliko nas ovde je pisalo posti Srbije u vezi tih posiljki UAxxxxxxxxHU povodom toga sto su nam istekli periodi za zastitu ( i dodatno vreme od 10-15 dana koje nam je prodavac produzio) i svi smo dobili IDENTICAN GENERICKI odgovor od sluzbe Poste koje kaze da su to NEREGISTROVANE POSILJKE BEZ PRACENJA , iako niko nije ni TVRDIO DA SU REGISTROVANE VEC SAMO da IMAJU PRACENJE , a nasa posta jos i tvrdi da NIKO U SVETU NI NE PRATI NEREGISTROVANE sto je isto tako laz i notorna glupost .Uglavnom vecini je dispute odbijen od strane ALiexpressa pod izgovorom da je " posiljke stigla u Srbiju u lokalnu postu i da treba tamo da se raspitamo za nju " .. e sad sto u lokalnoj posti niko nema pojma o tome to je druga prica, Kinezi su oprali ruke od cele ' saradnje " sa postom Srbije .

@ TechSamuraj

UB..LV najcesce budu urucene u roku 10-20 dana od prosledjivanja iz LV.
Tvoja je prosledjena 24.01.

Tvoja UA...HU ima "odlicno prolazno vreme" - pise da je 31.01stigla u Srbiju.
Videcemo da li ce ti je u narednih par dana uruciti.

Sakupio sam par UA..HU kodova - imaju statuse
25.01 Linehaul Budapest
27 ili 28.01 Arrive at destination country
ali ni jedna jos nije dobila Arrive at local delivery office
( oznacava da je posiljka usla u Srbiju )

Ti si izabrao sa TRACKINGOM a ne REGISTROVANU !! Stalno ljudi mesaju to dvoje kao da sve svetske poste jos uvek rade po sistemimam iz 60-tih godina 20 veka. Danas mnoge svetske poste imaju TRACKING kako za REGISTROVANE , tako i za NEREGISTROVANE, sasvim je druga prica zasto Srbija jos uvek radi po nekom starom sistemu iz sredine 20 veka o kome smo polomili prste pisuci na prethodnim stranicama a koje ti ocigledno nisi citao . Ako Aliexpress smatra da je ovaj nacin slanja sa pracenjem onda nama nista drugo ne preostaje nego ili da IM VERUJEMO ili da NE KUPUJEMO ako ima taj sistem slanja .... Nekoliko nas ovde je pisalo posti Srbije u vezi tih posiljki UAxxxxxxxxHU povodom toga sto su nam istekli periodi za zastitu ( i dodatno vreme od 10-15 dana koje nam je prodavac produzio) i svi smo dobili IDENTICAN GENERICKI odgovor od sluzbe Poste koje kaze da su to NEREGISTROVANE POSILJKE BEZ PRACENJA , iako niko nije ni TVRDIO DA SU REGISTROVANE VEC SAMO da IMAJU PRACENJE , a nasa posta jos i tvrdi da NIKO U SVETU NI NE PRATI NEREGISTROVANE sto je isto tako laz i notorna glupost .Uglavnom vecini je dispute odbijen od strane ALiexpressa pod izgovorom da je " posiljke stigla u Srbiju u lokalnu postu i da treba tamo da se raspitamo za nju " .. e sad sto u lokalnoj posti niko nema pojma o tome to je druga prica, Kinezi su oprali ruke od cele ' saradnje " sa postom Srbije .
Polako druže, nema potrebe da se raspisuješ, vičeš i nerviraš oko pošiljki, utiče na zdravlje... Nisam mislio nista loše, koliko se sećam u proteklih nekoliko godina uvek su mi slali registrovane pošiljke gde je jasno pisalo sa praćenjem pa sam se vodio tom logikom, pa me je malo začudilo da stoji UA umesto RA.

@sasa022
Da tako nekako bi trebalo da bude posto su do Rige precizni, posto sam i ranije imao iskustva sa njima. Hvala na informacijama
+1

Tako brzo ne verujem , RFxxxxxLT koja je porucena 17.01. UBxxxxxLV je normalno

imam i ja dosta taj RF,,,,LT ,videcemo za koje vreme stize ,Order time: 09:19 Jan. 25 2022
I ja sam se iznenadio brzinom, kao TR i HK nekada...

Prilozi

• LT.jpg
    LT.jpg
    89.2 KB · Pregleda: 52
Gle stvarno stiglo za 12 dana, Order time: 02:05 Jan. 20 2022,
Samo ovo mi nije jasno prvo dobijes SY 11111111 , posle UA,,,,,,HU , i kuci stigne sa UD,,, MY

Prilozi

• 02-02-2022 09;56;21AM.JPG
    02-02-2022 09;56;21AM.JPG
    177.1 KB · Pregleda: 40
  • Screenshot_.png
    Screenshot_.png
    104.6 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    30.2 KB · Pregleda: 40
SYRM... -> RF...LT
prvi status 13.01.
u LT 24.01.
danas stiglo kod nas, 02.02.

sad NS carina 3 nedelje da odradi svoje

meni je u pocetku od decembra stizalo normalno par paketa,a onda odjednom nema 10 tak,evo par primera

UA..........HU​

Screenshot_1.pngScreenshot_59.png
jel nekome stizalo ovako ili da idem u postu i dali je cekao ovoliko slicno ?

Juče stigla UB******LV koja je krenula 27.09.
Koliko znam ni za registrovanu nije garantovan tracking i to ako šalješ iz Srbije u USA. Više puta se dešavalo (možda i uvek, ali se ne žale uvek) da amer sa brojem za praćenje na sajtu USPS (tj. svoje pošte) nije mogao da je prati posle dolaska u USA. Ne znam kako je sada, ali tako je bilo, još koliko pre nepunu godinu poslednji put.
Inače koliko ja shvatam svi ste u pravu, tj. bakara izgleda ne kapira da vi, tj. nekolicina vas, želi samo da vidi da je pošiljka stigla u Srbiju. Ali zapitajte se zašto bi vam pošta to omogućila? Da bi ih onda još više zvali i smarali pitanjima "Gde mi je paket, vidim da je juče ušao u Srbiju...". I što kaže bakara, onda bi bio mnogo manji broj ljudi koji bi plaćali skuplje registovane. Mi bi da plaćamo sve manje i manje poštarinu (tj. da manje plaćamo registrovane) a da imamo sve bolju i bolju uslugu. Meni se dešava (retko, ali desi se) da mi i registrovanu donese tek posle 2 dana od dolaska u moju poštu (pri tom ove sitnije registrovane ubaci u sanduče, ranije je bio obavezan potpis - pretpostavljam zbog višestruko povećanog broja pošiljki nego pre 10 i više god.). I onda vidim po netu se javljaju ljudi koji kažu da su zvali poštu već posle jednog dana da pitaju gde im je pošiljka. Opet kažem, zamislite tek koliko bi takvih poziva bilo... Znači zaposliti još poštara, još ljudi za call centar... a platiti manje

Sigao paket porucen 12.01 (RF.........LT).
Mislio sam da ce trebati duze ali pisalo je kada sam porucivao da ce stici do 4.02. (y)

@ Animal

I TechSamuraj je na prethodnoj stranici dao primer za UA..HU
12.01 Feng Gang Kina
25.01 Budimpesta
31.01 Arrive at local delivery office ( sto bi trebalo da znaci da je posiljka stigla u Srbiju )

Tesko da ce mo saznati zasto pojedine posiljke tako brzo proslede , a druge iz iste ture
drze po mesec dana u Madjarskoj

@ Jeremy

Desi se ponekad da UB..LV zaglavi u Rigi , a mozda su je zaturili i negde kod nas
pa je pronasli posle par meseci.
Kada je posiljka prosledjena iz LVA ?

Cini mi se da niko na ovoj temi nije napisao da je saznao razlog zasto posiljke koje iz i u USA idu preko USPS iako su registrovane nemaju puno pracenje.

Sto se tice Poste Srbije - potrebna je samo dobra reorganizacija.
Drze se pravilnika i metoda rada starih i preko 50 godina :(

Meni te LV kad zaglave, nikad ne stignu, ili dođu za 20-40 dana, ili nikad. A gde zaglave, nemam pojma. Inače poručujem baš dosta paketa, uglavnom neregistrovane, i 95% stiže.

meni stiglo veoma malo par komada,a brdo ih nema kao u ovim mojim slikama od decembra,ne znam sto neko brani postu ili granicu,kad tamo neko ocigledno drpa,meni ovi paketi neki koji mi nisu stigli su solidno skupi,takodje gledao sam kod nekih prodavaca u 99 posto zemalja ljudima stigne paket,ispada da jedino ovde ne stizu,jos par dana cu sacekati a onda odo do posta cisto da pogledam da slucajno nije tamo

Pozdrav svima,
Imam posiljku koja je zaglavljena u transportu ,porucena je 5.11.2021. zadnje pracenje je zabelezeno 22.11.2021.u vidu RS,Receive receptacle from abroad ( RESDES EDI-reCeived) na 17track-u a na sajtu nase poste zadnje pracenje je zabelezeno 16.11.2021. u vidu LT-2132NM prijem .Na zalost vreme zastite kupca je isteklo (onih 80 dana), disput je prekinut zbog dogovora sa prodavcem da ce vratiti novac ili ponovo poslati proizvod ,pre dva dana je isteklo onih 15 dana mogucnosti da se pokrene disput, mojim propustom.... Ali moje pitanje je sta mogu uciniti da dobijem jos neku informaciju u vezi posiljke kojoj je vreme zastite isteklo i da li da se nadam da ce mozda nekad stici paket na osnovu prilozenog,da li je neko imao slicna iskustva i sta ste radili u takvim situacijama ?

Otkočila se najzad pošiljka. Inače pošiljka je bila od 25.01 na Niškoj carinarnici (takvu sam informaciju dobio od njih) a po ovim podacima tek danas ažurirano nešto.

Prilozi

• Otkociloseee.png
    Otkociloseee.png
    12.8 KB · Pregleda: 21
Stigle dve UB...LV za 21 dan, preusmerene 26.01, mada nekoliko prosleđene 19. 22. i 24 danas nisu stigle. Nekoliko mađara juče dobilo status da su stigli, očekujem ih sutra.
Pozdrav svima,
Imam posiljku koja je zaglavljena u transportu ,porucena je 5.11.2021. zadnje pracenje je zabelezeno 22.11.2021.u vidu RS,Receive receptacle from abroad ( RESDES EDI-reCeived) na 17track-u a na sajtu nase poste zadnje pracenje je zabelezeno 16.11.2021. u vidu LT-2132NM prijem .Na zalost vreme zastite kupca je isteklo (onih 80 dana), disput je prekinut zbog dogovora sa prodavcem da ce vratiti novac ili ponovo poslati proizvod ,pre dva dana je isteklo onih 15 dana mogucnosti da se pokrene disput, mojim propustom.... Ali moje pitanje je sta mogu uciniti da dobijem jos neku informaciju u vezi posiljke kojoj je vreme zastite isteklo i da li da se nadam da ce mozda nekad stici paket na osnovu prilozenog,da li je neko imao slicna iskustva i sta ste radili u takvim situacijama ?
Pošiljka ti je izgubljena negde kod nas, pre i nego da je izmenična registruje. Možda je nekada i pronađu, nije nemoguće.

Poslednja izmena:
Stigle dve UB...LV za 21 dan, preusmerene 26.01, mada nekoliko prosleđene 19. 22. i 24 danas nisu stigle. Nekoliko mađara juče dobilo status da su stigli, očekujem ih sutra.

Pošiljka ti je izgubljena negde kod nas, pre i nego da je izmenična registruje. Možda je nekada i pronađu, nije nemoguće.
kako pise da su stigli madjari,gde pratis ?

@dragan0001
Na osnovu zadnjeg statusa, Arrive at local delivery office. Do sada mi se nije desilo da mi ne stignu pole 2-7 dana od tog datuma, za dalje videću

I to očekujem mađare poručene pre samo 20 dana, dok se oni poručeni pre mesec i po nisu mrdnuli dugo i ko zna kada će da stignu.

U ponedeljak 31.1. stigao jedan UB...LV paket porucen 14.1., iz Rige prosledjen 26.1..
U utorak 1.2. stigla dva UB...LV porucena 14.1., iz Rige prosledjeni 24.1..
Danas stigla cetiri UB...LV paketa porucena 13.1. (tri paketa) I 14.1. (jedan) iz Rige prosledjeni 24.1. (dva) I 26.1. (dva).
Ja sam u BG-u.

@ dragan0001

Za UA...HU

Ako si sa podrucja GPC BG idi u lokalnu postu jer Arrive at local delivery office
znaci da je posiljka stigla u Srbiju.
Od 15.01 do sada su posiljke iz GPC trebale da budu prosledjene u lokalnu postu.

Isto i za UB...LV - treba da budu na isporuci na teritoriji koju pokriva GPC BG u proseku posle 10-20 dana - za NS taj period moze biti znatno duzi od statusa Departure LVA ( Object routed ako gledas preko AE aplikacije )

@ dzokar

Ima primera da UB...LV iz LVA budu prosledjene posle mesec-dva od dana
kada su stigle u Rigu.

Isto sada imamo primere za UA...HU - vidimo da je deo posiljki koje su u Budimpestu
stigle 25.01 vec isporucene u Srbiji.
Za neke nema statusa da su prosledjene i da su stigle u Srbiju.

@ 29vojka

RF...LT su registrovane posiljke i imaju pracenje.

LT-2132NM - Vilnius Logistics Center, metal g. 5, Vilnius

LT.jpg

Koji je zadnji status na AE pracenju , sta kaze postal.ninja ?

Na osnovu statusa da posiljka nije urucena i poruka i obecanja trgovca verovatno postoji sansa da preko Eva podrske pokrenes Dispute.

@ dragan0001

Za UA...HU

Ako si sa podrucja GPC BG idi u lokalnu postu jer Arrive at local delivery office
znaci da je posiljka stigla u Srbiju.
Od 15.01 do sada su posiljke iz GPC trebale da budu prosledjene u lokalnu postu.

Isto i za UB...LV - treba da budu na isporuci na teritoriji koju pokriva GPC BG u proseku posle 10-20 dana - za NS taj period moze biti znatno duzi od statusa Departure LVA ( Object routed ako gledas preko AE aplikacije )

@ dzokar

Ima primera da UB...LV iz LVA budu prosledjene posle mesec-dva od dana
kada su stigle u Rigu.

Isto sada imamo primere za UA...HU - vidimo da je deo posiljki koje su u Budimpestu
stigle 25.01 vec isporucene u Srbiji.
Za neke nema statusa da su prosledjene i da su stigle u Srbiju.

@ 29vojka

RF...LT su registrovane posiljke i imaju pracenje.

LT-2132NM - Vilnius Logistics Center, metal g. 5, Vilnius

Pogledajte prilog 334003

Koji je zadnji status na AE pracenju , sta kaze postal.ninja ?

Na osnovu statusa da posiljka nije urucena i poruka i obecanja trgovca verovatno postoji sansa da preko Eva podrske pokrenes Dispute.
Hvala na odgovoru,ali iz nekog razloga ne mogu da prikacim snimak ekrana i prikazem original stanje pracenja ,uglavnom na cianu track je poslednje zabelezeno 18.11.2021. Arrive at destination country, a na ninji 16.11.2021. polazak iz spoljne razmene vilnius psd ,posta srbije.
Sta je to Eva podrska i da li postoje detaljni koraci kako to mogu podneti?

Skupio sam par kodova UA..HU posiljki koje su u Budimpestu stigle 25.01 i koliko vidim one koje su iz Kine prosledjene preko 4PX su stigle u Srbiju , a preko Yanwen nisu.

@ 29vojka

Prvo pokusaj sa robotom , ali verovatno ces morati doci do live podrske .
Ne uspe uvek iz prvog pokusaja

Spremi sliku prepiske sa trgovcem gde obecava refund ili ponovno slanje
i spremi slike statusa.

evarobot.jpg

lti.jpg

Stigli juče pominjani mađari, za 21 dan, zadnji status dobili 2.2. Takođe stigle dve LV, jedna preusmerena 19.01 druga 24.01

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno