TechSamuraj
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 17.03.2020
- Poena
- 95
Meni je 15.01. usla posiljka u Srbiju, 17.01. bila na carini i 29.01. je prosla carinjenje.7 dana džudži na carini, i to ne računajući vikende. Koliko se dugo čeka ovih dana?
Tako brzo ne verujem , RFxxxxxLT koja je porucena 17.01. UBxxxxxLV je normalnoMeni je 15.01. usla posiljka u Srbiju, 17.01. bila na carini i 29.01. je prosla carinjenje.
Inace danas stiglo 6 posiljki UBxxxxxLV sa poslednjim statusom 19.01. porucene 04.-08.01. tako da dosta brzo idu.
Sutra mi najverovatnije stize jedna RFxxxxxLT koja je porucena 17.01.
Ti si izabrao sa TRACKINGOM a ne REGISTROVANU !! Stalno ljudi mesaju to dvoje kao da sve svetske poste jos uvek rade po sistemimam iz 60-tih godina 20 veka. Danas mnoge svetske poste imaju TRACKING kako za REGISTROVANE , tako i za NEREGISTROVANE, sasvim je druga prica zasto Srbija jos uvek radi po nekom starom sistemu iz sredine 20 veka o kome smo polomili prste pisuci na prethodnim stranicama a koje ti ocigledno nisi citao . Ako Aliexpress smatra da je ovaj nacin slanja sa pracenjem onda nama nista drugo ne preostaje nego ili da IM VERUJEMO ili da NE KUPUJEMO ako ima taj sistem slanja .... Nekoliko nas ovde je pisalo posti Srbije u vezi tih posiljki UAxxxxxxxxHU povodom toga sto su nam istekli periodi za zastitu ( i dodatno vreme od 10-15 dana koje nam je prodavac produzio) i svi smo dobili IDENTICAN GENERICKI odgovor od sluzbe Poste koje kaze da su to NEREGISTROVANE POSILJKE BEZ PRACENJA , iako niko nije ni TVRDIO DA SU REGISTROVANE VEC SAMO da IMAJU PRACENJE , a nasa posta jos i tvrdi da NIKO U SVETU NI NE PRATI NEREGISTROVANE sto je isto tako laz i notorna glupost .Uglavnom vecini je dispute odbijen od strane ALiexpressa pod izgovorom da je " posiljke stigla u Srbiju u lokalnu postu i da treba tamo da se raspitamo za nju " .. e sad sto u lokalnoj posti niko nema pojma o tome to je druga prica, Kinezi su oprali ruke od cele ' saradnje " sa postom Srbije .Imam jedno pitanje, zašto mi posiljka ide kao neregistrovanih iako sam izabrao opciju sa trackingom, u pitanju je AliExpress standard shipping poslat preko Mađara (UAxxxxxxxHU-LPxxxxxx)? Nisam pratio duže ovu temu pa mi nemojte zameriti ako sam postavio možda glupo pitanje... Koliko znam posiljke koje su registrovane počinju sa Rxx. Sumnjam da me je Kinez zeznuo?!
Pogledajte prilog 333694
Polako druže, nema potrebe da se raspisuješ, vičeš i nerviraš oko pošiljki, utiče na zdravlje... Nisam mislio nista loše, koliko se sećam u proteklih nekoliko godina uvek su mi slali registrovane pošiljke gde je jasno pisalo sa praćenjem pa sam se vodio tom logikom, pa me je malo začudilo da stoji UA umesto RA.Ti si izabrao sa TRACKINGOM a ne REGISTROVANU !! Stalno ljudi mesaju to dvoje kao da sve svetske poste jos uvek rade po sistemimam iz 60-tih godina 20 veka. Danas mnoge svetske poste imaju TRACKING kako za REGISTROVANE , tako i za NEREGISTROVANE, sasvim je druga prica zasto Srbija jos uvek radi po nekom starom sistemu iz sredine 20 veka o kome smo polomili prste pisuci na prethodnim stranicama a koje ti ocigledno nisi citao . Ako Aliexpress smatra da je ovaj nacin slanja sa pracenjem onda nama nista drugo ne preostaje nego ili da IM VERUJEMO ili da NE KUPUJEMO ako ima taj sistem slanja .... Nekoliko nas ovde je pisalo posti Srbije u vezi tih posiljki UAxxxxxxxxHU povodom toga sto su nam istekli periodi za zastitu ( i dodatno vreme od 10-15 dana koje nam je prodavac produzio) i svi smo dobili IDENTICAN GENERICKI odgovor od sluzbe Poste koje kaze da su to NEREGISTROVANE POSILJKE BEZ PRACENJA , iako niko nije ni TVRDIO DA SU REGISTROVANE VEC SAMO da IMAJU PRACENJE , a nasa posta jos i tvrdi da NIKO U SVETU NI NE PRATI NEREGISTROVANE sto je isto tako laz i notorna glupost .Uglavnom vecini je dispute odbijen od strane ALiexpressa pod izgovorom da je " posiljke stigla u Srbiju u lokalnu postu i da treba tamo da se raspitamo za nju " .. e sad sto u lokalnoj posti niko nema pojma o tome to je druga prica, Kinezi su oprali ruke od cele ' saradnje " sa postom Srbije .
I ja sam se iznenadio brzinom, kao TR i HK nekada...Tako brzo ne verujem , RFxxxxxLT koja je porucena 17.01. UBxxxxxLV je normalno
imam i ja dosta taj RF,,,,LT ,videcemo za koje vreme stize ,Order time: 09:19 Jan. 25 2022
Pošiljka ti je izgubljena negde kod nas, pre i nego da je izmenična registruje. Možda je nekada i pronađu, nije nemoguće.Pozdrav svima,
Imam posiljku koja je zaglavljena u transportu ,porucena je 5.11.2021. zadnje pracenje je zabelezeno 22.11.2021.u vidu RS,Receive receptacle from abroad ( RESDES EDI-reCeived) na 17track-u a na sajtu nase poste zadnje pracenje je zabelezeno 16.11.2021. u vidu LT-2132NM prijem .Na zalost vreme zastite kupca je isteklo (onih 80 dana), disput je prekinut zbog dogovora sa prodavcem da ce vratiti novac ili ponovo poslati proizvod ,pre dva dana je isteklo onih 15 dana mogucnosti da se pokrene disput, mojim propustom.... Ali moje pitanje je sta mogu uciniti da dobijem jos neku informaciju u vezi posiljke kojoj je vreme zastite isteklo i da li da se nadam da ce mozda nekad stici paket na osnovu prilozenog,da li je neko imao slicna iskustva i sta ste radili u takvim situacijama ?
kako pise da su stigli madjari,gde pratis ?Stigle dve UB...LV za 21 dan, preusmerene 26.01, mada nekoliko prosleđene 19. 22. i 24 danas nisu stigle. Nekoliko mađara juče dobilo status da su stigli, očekujem ih sutra.
Pošiljka ti je izgubljena negde kod nas, pre i nego da je izmenična registruje. Možda je nekada i pronađu, nije nemoguće.
Hvala na odgovoru,ali iz nekog razloga ne mogu da prikacim snimak ekrana i prikazem original stanje pracenja ,uglavnom na cianu track je poslednje zabelezeno 18.11.2021. Arrive at destination country, a na ninji 16.11.2021. polazak iz spoljne razmene vilnius psd ,posta srbije.@ dragan0001
Za UA...HU
Ako si sa podrucja GPC BG idi u lokalnu postu jer Arrive at local delivery office
znaci da je posiljka stigla u Srbiju.
Od 15.01 do sada su posiljke iz GPC trebale da budu prosledjene u lokalnu postu.
Isto i za UB...LV - treba da budu na isporuci na teritoriji koju pokriva GPC BG u proseku posle 10-20 dana - za NS taj period moze biti znatno duzi od statusa Departure LVA ( Object routed ako gledas preko AE aplikacije )
@ dzokar
Ima primera da UB...LV iz LVA budu prosledjene posle mesec-dva od dana
kada su stigle u Rigu.
Isto sada imamo primere za UA...HU - vidimo da je deo posiljki koje su u Budimpestu
stigle 25.01 vec isporucene u Srbiji.
Za neke nema statusa da su prosledjene i da su stigle u Srbiju.
@ 29vojka
RF...LT su registrovane posiljke i imaju pracenje.
LT-2132NM - Vilnius Logistics Center, metal g. 5, Vilnius
Pogledajte prilog 334003
Koji je zadnji status na AE pracenju , sta kaze postal.ninja ?
Na osnovu statusa da posiljka nije urucena i poruka i obecanja trgovca verovatno postoji sansa da preko Eva podrske pokrenes Dispute.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari