Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može li mi neko reći ko je imao iskustva kada imate mogućnost izbora shippinga da birate preko DHL, UPS, China post-a, šta izabrati ako su sve opcije free? Paket nema vrednost, a ne znam da li će mi DHL možda naplatiti ovde u srbiji dostavu ili kako to već funkcioniše?

Ne ne nije aliexpres, radi se o nekim pcb plocicama, dobio sam kupon za prvu kupovinu pa izadje kao besplatno, ali me zanima da ne bude posle veći ceh za postarinu, da ne gubim vreme ako je neko imao iskustva. inače nije privatan prodavac, firma je u pitanju pcbway, pa ako je neko imao iskustva da je poručivao preko njih nešto?

Ne ne nije aliexpres, radi se o nekim pcb plocicama, dobio sam kupon za prvu kupovinu pa izadje kao besplatno, ali me zanima da ne bude posle veći ceh za postarinu, da ne gubim vreme ako je neko imao iskustva. inače nije privatan prodavac, firma je u pitanju pcbway, pa ako je neko imao iskustva da je poručivao preko njih nešto?
DHL ce ti mozda naplatiti spediciju ako proceni da paket vredi vise od 50e

Danas krš i lom Litvanaca na dostavi.

Nešto se pošta ubrzala - malopre mi je stigao CD poslat iz Francuske pre pet dana običnom poštom.

Stigo jedan litvanac i jedan madjar, ostalo jos 2 litvanca, vrv su zaglavili na carini sa obzirom da su 2 paketa isti dan napustili Litvaniju, a jedan od ta dva je danas stigao.

Ima li neko da i dalje ceka Litvance jos od Oktobra?Jos mi nista nije stiglo od Oktobra,a nesto i iz Novembra.

Da li su posiljke uopste stigle u Litvaniju ( LT ) ?

Izmedju Litvanije i Kine bukti diplomatski ( i ekonomski ) rat zbog Tajvana.

Naručio neki ukras, košta 7USD shipping 8.
Treba da ide preko Cainiao for special goods. Sad vidim da je prodavac zamenio metodu shippinga, stavio seller shipping method.
Neki kod sa SY. Imam osećaj da me je za****o ali videćemo... obično nikad ne dižem dispute ali videću...

Danas mi postar urucio 5 posiljki , dve su od 11 .11. kupljene na Aliexpresu isle preko LV ... a tri su sa Joom-a isto kupljene 11.11. isle preko Holandije.. UDxxxxxxxxxxNL ... a imam 6 " Madjara" koji su jos od oktobra a jedan cak od 27.09 i NIJEDAN jos nisam dobio. neki imaju status : ": Parcel at destination office for final delivery " koji stoji jos od 25.11 a nisam ih dobio . Sta se desava sa posiljkma koje idu preko Madjarske ne znam niti me briga ali da JEFTINE neregistrovane posiljke stoje na carini po 15-20 dana sto je mnogo , mnogo je a u isto vreme one koje imaju LV, NL kod stizu za oko 25-30 dana . Nije mi to jasno , ocigledno kod Madjara nesto ne stima i bilo bi potrebno da se nekako dogovorimo sa Aliexpresom da salje ili preko Turske ili Holandije neregistrovane posiljke jer odatle imaj avio letovi i Njihovih i nasih avio kompanija a ne da se ceka po mesec -dva dana da Madajri natovare kamion paketa

I meni gomila stigla sve LATVIA , mislim da nema bolji i sigurnji
Od, Order time: 12:33 Nov. 10 2021 Do ,Order time: 09:00 Nov. 18 2021
Naručio neki ukras, košta 7USD shipping 8.
Treba da ide preko Cainiao for special goods. Sad vidim da je prodavac zamenio metodu shippinga, stavio seller shipping method.
Neki kod sa SY. Imam osećaj da me je za****o ali videćemo... obično nikad ne dižem dispute ali videću...
Dobices drugi kod, bar kod mene tako bilo

Prilozi

• viber_slika_2021-12-08_13-29-04-902.jpg
    viber_slika_2021-12-08_13-29-04-902.jpg
    148.3 KB · Pregleda: 21
Nešta se čudno dogadja sa pošiljkama iz Kine, do sada su max za 7 dana u Shenzhenu završavali izvozne papire sada je taj rok duži, konkretno radi se o LV pošiljkama. Da li se to dogadja zbog ogromnog broja pošiljki ili je nešta drugo u pitanju videćemo,

Nešta se čudno dogadja sa pošiljkama iz Kine, do sada su max za 7 dana u Shenzhenu završavali izvozne papire sada je taj rok duži, konkretno radi se o LV pošiljkama. Da li se to dogadja zbog ogromnog broja pošiljki ili je nešta drugo u pitanju videćemo,
Kao sto je gore receno, najverovatnije ekonomski i diplomski rat Litvanije i Kine zbog Taiwana.

@mitar00 malo brkaš skraćenice, Litvanija u mojom postu nije ni spomenuta. LT-Litvanija (Lietuvos Pastas-Pošta Litvanije), LV-Letonija (Latvian Post-Pošta Letonije). Što se tiče toga šta se dogadja u odnosima Kina-Litvanija odavno se odrazilo na kašnjenje pošiljki jer su registrovane pošiljke išle preko LT pošte a neregistrovane pošiljke uglavnom idu preko LV pošte i do pre par dana su napuštale KInu za max 7 dana od pristizanja u Shenzhen.

bilo bi potrebno da se nekako dogovorimo sa Aliexpresom da salje ili preko Turske ili Holandije neregistrovane posiljke jer odatle imaj avio letovi i Njihovih i nasih avio kompanija a ne da se ceka po mesec -dva dana da Madajri natovare kamion paketa
Mi smo sitno trziste da bi se Ali cimao oko toga

@mitar00 malo brkaš skraćenice, Litvanija u mojom postu nije ni spomenuta. LT-Litvanija (Lietuvos Pastas-Pošta Litvanije), LV-Letonija (Latvian Post-Pošta Letonije). Što se tiče toga šta se dogadja u odnosima Kina-Litvanija odavno se odrazilo na kašnjenje pošiljki jer su registrovane pošiljke išle preko LT pošte a neregistrovane pošiljke uglavnom idu preko LV pošte i do pre par dana su napuštale KInu za max 7 dana od pristizanja u Shenzhen.
U pravu si, moja greska.

Preko koje zemlje je sada bolje ici neregistrovane posiljke,da li da idu preko Litvanije ili Letonije?meni jos nijedna posiljka preko Litvanije (LT) nije stigla i to jos porucene od krajem Septembra i krajem Oktobra.Preporuka preko koje tranzitne zemlje brze stigne?

Preko koje zemlje je sada bolje ici neregistrovane posiljke,da li da idu preko Litvanije ili Letonije?meni jos nijedna posiljka preko Litvanije (LT) nije stigla i to jos porucene od krajem Septembra i krajem Oktobra.Preporuka preko koje tranzitne zemlje brze stigne?
Nista ti niko ne moze reci sa sigurnoscu , sad jos pocinju Bozicne i Novogodisnje guzve i kupovina sa silnim popustima , tako da kako ce ti prodavac nesto poslati i kojim putem ce ici ni on sam ne zna dok ne posalje . Ne bih da reklamiran ali sam bas zbog ovog presao na kupovinu sa JOOM-a ako postoji isti prodavac i na Aliju i na JOOMu sa istim proizvodom , obicno je na JOOM-u , jeftiniji nema shipinga i salje se preko Holandije ,tj dobija sifru UDxxxxxxxxxxxNL ( neregistrovana) ali posto su ipak Holandjani zapad ima uredno pracenje do ulaska u Srbiju .... tako da ti odluci sta ces .

Mi smo sitno trziste da bi se Ali cimao oko toga
PA nemoj tako, kakav si ti to covek ,pa bivsi taksista tj direktor Poste Srbije je javno rekao " da je sve dogovorio sa Kinezima i da od 1 januara krece nesmetana i brza isporuka robe iz KIne za Srbe sa Balkana :) " . NAse malo trziste ima " bratsku' protekciju od Kineza, , dobili smo gas jeftino od Rusa jos da dobijemo brzu isporuku jefine robe iz Kine i postajemo " ekonomski medved " ( ekonomski tigar je otisao u korona izolaciju ) :)

Lol.. evo kako to izgleda sa mesta Kineza .. ovo je LOODILOOOO Breeee

Ovo je iz 2018 , kako je tek sad kad zbog pandemije svi kupuju jos vise on line

Čini mi se da je to stariji snimak, prikazivali su kako je za black friday.
Danas doneo poštar LV koje su krenule 30.11. iz Rige.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno