Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Većina ovde piše svašta a da zapravo malo toga realno i zna
Ne znam sta se desava ali meni je registrovana posiljka od 30 novembra stoji u posti,nepuna dva dana bila na carini i od tad stoji status "otprema" E sad koliko vremena treba da otpreme,proslo je 10 dana. Ne znam da li je to normalno?
Pošiljka ti je još uvek na carini, tek kada je carina otpremi, nastavlja put dalje

Većina ovde piše svašta a da zapravo malo toga realno i zna

Pošiljka ti je još uvek na carini, tek kada je carina otpremi, nastavlja put dalje
Od pre pisiljka
mb.png
Mislio sam da je sa carine prebacena direktno za otpremanje.
Sto su promenili status ako je i dalje neocarinjena.

По овом задњем статусу ''40200 ГПЦ НИШ - отпрема'' се види да је пребачена (отпремљена) из ГПЦ Ниш, али се не види где.
Ако имаш андроид апликацију Поште погледај шта пише тамо на праћењу.
Тамо је комплетно праћење, на сајту поште само пише да је отпремљено али не и где.

Уколико немаш, можеш проверити и на сајту postal.ninja, тамо такође постоји детаљно праћење.

Imam aplikaciju ali pise isto kao i na sajtu.
A posta da li ponekad zabusava ili menja statuse kako im se cefne,na ninja kad sam gledao pre par dana pisalo je na carini ili tako nesta. Mada sad cu da pogledam opet.

https://parcelsapp.com/en daje najviše podataka u praćenju pošiljki a to što misliš da je prošla carinu za nepuna 2 dana grešiš jer se pošiljke carine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu prema regionima primaoca pošiljke. To što piše 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА za carinu znači da je prosledjena Carinskoj pošti Niš na carinski pregled, ne carine se sve pošiljke u Beogradu.

Parcelsapp mi je u bookmark :D ,nisam ga koristio dosta dugo,ovde su mi preporucili da pratim preko ninja.Na parcelsaap pise da je u Beogradu 30 novembra ali odmah prebaceno za Nis i ceka se otpremanje.

To što piše otprema znači da je na čekanju i pojavljuje se sve dok se ne završi procedura, kad napišu otprema ka tvojoj pošti znaš da očekuješ pošiljku.
Ovako dok piše danima samo otprema je najzanimljivije, čekaš i razmišljaš koliko će te klepiti :ROFLMAO:.

Neka klepaju,uskoro necu ni da kupujem,pa nek klepaju drugog 😊

Prvo se izjasniš da li je registrovana pošiljka ili ne.

Ако немам појма шта то значи, онда вероватно није?
Видим да има неки Tracking Number у AliExpress-u, неки LP...
Да ли то има неки значај?

Poslednja izmena:
@ cronnin

Potrebno je da prelistas temu jer mnogo puta je sve detaljno objasnjeno....

Kada postavljas pitanje , obavezno navedi format koda za pracenje.

Ukratko , sa AliExpress-a

Rx...xx i SYxx... su registrovane posiljke i imaju puno pracenje

S..... , LP..... i Ux...xx su neregistrovane posiljke i nemaju puno pracenje
( i imaju gomilu nepreciznih / netacnih statusa )

@ cronnin

LP... nije međunarodni format pošiljke nego interni kineski (npr. 4PX ga interno koristi), a kada dobije međunarodni pandan, to može biti i registrovani i neregistrovani TN, u zavisnosti šta je platio pošiljalac..
U jednom trenutku odmah posle početka epidemije Kinezi su slali preko Uzbekistana neregistrovane pošiljke bez promene TN, tako da su kod nas stizale samo sa LP brojem. Ne znam kako su to izvodili ali se sećam da je taj sistem dosta brzo napušten.

Uglavnom 3-4 radna dana, mada desi se da zaglavi.
Meni dokumenta u koverti tako stižu, ako se pošalju u ponedeljak, 19 od 20 koverti stigne do petka. Jednom mi se desilo da sam čekao 20 dana, ali zagubilo se kod nas.😁
Hvala puno na informacijama! Mislio sam da ce da traje iz belgije nekih mesec dana minimum. Super je onda to

Hvala puno na informacijama! Mislio sam da ce da traje iz belgije nekih mesec dana minimum. Super je onda to
Ma kakvi.
Po mom iskustvu sa zemljama zapadne i severne Evrope (izuzev Nemačke koja je malo sporija i baltičkih zemalja u koje nisam ništa slao, samo primao preko Alije) pošiljke se dostavljaju promptno u oba smera (iz iz Srbije i u Srbiju).
Što se mediranskih zemalja tiče (Španija, Italija, Portugal...) tu je katastrofa, najviše zbog carine koja je težak krš kao i kod nas...

Ovo pišem na osnovu iskustva sa običnim RR Economy shipping pošiljkama.

Danas konacno stigo jedan HU
Order time: 02:50 Oct. 22 2021

Prilozi

• Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    101.8 KB · Pregleda: 38
Da li ovo znaci da mi je paket u posti i da moram do nje da pokupim isti? Iako nije pokusana isporuka?

1639402531778.png

Da , uskoro bi trebalo i da pise u koju postu je postar ostavio posiljku
Mada 11.12 je bila subota .
Najbolje nazovi kontakt centar da ti rastumace

@ZGavrilovic

По том праћењу се види да је ''остављен извештај'', као и да је пакет ''задужен за испоруку'' (на шалтеру) у пошти 11000 Београд 6
То је пошта на адреси Савска 2.

Poslednja izmena:
@ cronnin

Potrebno je da prelistas temu jer mnogo puta je sve detaljno objasnjeno....

Kada postavljas pitanje , obavezno navedi format koda za pracenje.

Ukratko , sa AliExpress-a

Ех, да нема преко 500 страна... 😩
Хвала на појашњењу. (y)

Stigla mi je pošiljka danas poručena pre 13 dana. Očekujem još nekoliko u sledećih 10-ak dana (ako tracking ne laže). Izgleda da je došlo do poboljšanja transporta iz Kine.

@ZGavrilovic

По том праћењу се види да је ''остављен извештај'', као и да је пакет ''задужен за испоруку'' (на шалтеру) у пошти 11000 Београд 6
То је пошта на адреси Савска 2.
Jasno, hvala. Samo ne znam koga su izvestili :)

Svakako cu otici da pokupim u posti, ali nisam bio siguran da je to to.

Stigla mi je pošiljka danas poručena pre 13 dana. Očekujem još nekoliko u sledećih 10-ak dana (ako tracking ne laže). Izgleda da je došlo do poboljšanja transporta iz Kine.
Lepo , samo pojasni preko kojeg tranzita su isle?? Ja jos uvek cekam 7 posiljki koje idu preko MAdjarske , narucene od pocetka oktobra pa do kraja istog meseca , za sve njih stoji da su sad
"Parcel at destination office for final delivery " i to jos neke od 25.11 a zadnja je dobila taj status 10.12 .. ili neko ovde daje lazne satuse ili nasi na carini i posti pocinju ' Novogodisnju kupovinu"..
Meni su danas stigle 2 posiljke preko JooM-a narucene 8.11 i 11.11 i dve od Aliexpressa ali sa LV tranzitom isto od 11.11 , samo Madjara nema koji su poruceni i po 30-40 dana ranije i vec im polako istice zastita :(

Lepo , samo pojasni preko kojeg tranzita su isle?? Ja jos uvek cekam 7 posiljki koje idu preko MAdjarske , narucene od pocetka oktobra pa do kraja istog meseca , za sve njih stoji da su sad
"Parcel at destination office for final delivery " i to jos neke od 25.11 a zadnja je dobila taj status 10.12 .. ili neko ovde daje lazne satuse ili nasi na carini i posti pocinju ' Novogodisnju kupovinu"..
Meni su danas stigle 2 posiljke preko JooM-a narucene 8.11 i 11.11 i dve od Aliexpressa ali sa LV tranzitom isto od 11.11 , samo Madjara nema koji su poruceni i po 30-40 dana ranije i vec im polako istice zastita :(
Litvanijia i Mađarska. Sad čekam jedan veći paket sa DHgate-a, juče poslali, baš me interesuje koliko će da putuje.

Iskreno vise volim one pakete koji nemaju pracenje,porucim pa kad stigne. A ovako kad ima broj za pracenje i gledam svaki dan po 10 puta da li je paket krenuo,a ovi na carinu ispijaju kafe.

@Miki_ pre nego što utrčiš da vidiš status pošiljke skuvaš si kafu i uživaš dok gledaš status, kao da si na carini jedino da li se izdržava 10 kafa dnevno.

Napokon stiglo 5 posiljki koje su isle preko Madjarske ( UdxxxxxxxxHU) , sve su porucene u oktobru (izmedju 10.10-27.10 ), samo jos jedna nije stigla koja je porucena 27.09 kojoj sam trazio produzenje roka a li sad istice i taj produzetak a jos je nisam dobio iako stoji za nju status :

• 2021.11.25 03:47 (GMT-7): Parcel at destination office for final delivery
Ocigledno je neko klepio, samo ne znam kome trebaju fiberglas i carbon cevcice precnika 2 mm i duzine 50 cm ukupno 20 komada koje su kostale 12,48$ sa sve sipingom ..NAsa carina ili posta su stvarno nemoguce, a sad ne verujem ni da cu da vratim ove pare jer sam se vec cuo sa Kinezom koji mi je rekao da se obratim Psoti i Carini Srbije i cak mi dao neke brojeve telefona
"Dear, please contact the local post office to verify the status of the package Serbia Post: Customer Service Phone: (+381 11) 3644 658, Customs Phone: (+381 11) 264 6492."
I kad sam pozvao ove brojeve , prvi je stalno zauzet a drugi je ' nepostojeci" ...ne znam da li samo da trazim dispute bez obzira na sve pa sta mi se "zalomi" ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno