Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Animal
Paket od 100g sa pastom od 2g :D
Mogo nemac bar i novine da ubaci da ne šamara špric po kutiji za zamrzivač a i malo da se informišeš šta ima novo na zapadu :D
Skidali fakturu da pročitaju a žuta traka košta, mora pošta da vrati u prvobitno stanje.

@ DusaN

Pre par dana RR..RS - pismo za Sloveniju , imalo je puno pracenje .

@ Animal

Da su spric poslali u koverti niko ne bi ni pogledao.

Drugaru su obicne ukrasne LED sijalice ( 1€ ) isle na pregled jer su stigle u kutijama
od stiropora , a Smart sa BT kontrolom u najobicnijim kartonskim kutijama su prosle
bez ikakvog zadrzavanja.

@Masinac, stavio je malo nekog braon papira, cisto radi reda eto. Sama kutijica ima 60 grama i 10 grama ova pasta sa sve spricem i pakovanjem i eto ga blizu 100 vec.

Kakav si ti car ja neverujem, lepo objasnjeno zasto je paket otvoren i ti opet tvoju neku filozofiju.. ne vredi izgleda tebi nema pomoci.
Nije poenta ni u koverti ni u kutijici ni u cemu je poslato nego nacin na koji je poslato ! A poslato je kao paket a ne kao obicna ili preporucena posiljka.
Clan tiha je objasnio vec a evo ja cu da ga citiram :
''Ako se pošiljka vodi kao paket mora da se otvori. Verovatno je to neki zastareli propis još iz doba SFRJ ali ga se uglavnom pridržavaju. Do pre 5-6 godina su morali i da stave olovnu plombu i uvežu paket kanapčetom. Možda će neko tamo da shvati da je i pregled skenerom dovoljno dobar.''

Meni su kao preporucene i obicne posiljke stizale i kao kutije velike i kao koverte i nije bilo otvarano a ovo ''prdalo'' malo ''otvorili'', tako da nema veze u cemu dolazi nego na koji nacin.

Screenshot_20210411-214657.png
Izgleda da je konačno stigao moj paket preko Singapore posta. Još uvek ga ne pronalazi na sajtu Pošte.

Naruceno 11. марта danas stiglo JOOM , tako i pise Free shipping, 17 – 45 days

Prilozi

• Screenshot_64.png
    Screenshot_64.png
    216.3 KB · Pregleda: 17
  • 04-12-2021 12;43;25PM.JPG
    04-12-2021 12;43;25PM.JPG
    248.1 KB · Pregleda: 20
@olimpik
Napisao sam AKO je stiglo mada sam napisao u nekom od prethodnih postova za pošiljke bez praćenja da se praćenje završava napuštanjem zemlje pošte slanja (CN, KG. LV. LT itd) pa kad poštar zazvoni. Zadnji pravi status je onaj koji okači pošta preko koje ide pošiljka a statusi logističke kompanije su do pošte.

Stiglo danas.
UB*LV poruceni 22.02, 09.03 i 14.03. Onih 5-6 komada od 22-26.02 sto su poruceni jos ih nema a ovi od 15 dana kasnije stigli, tako da toliko o tom nekom redosledu..
UE*KG poruceni 01.03 i 11.03 oba sa LP***.

Naruceno 19 mart SY14089439809 , danas stiglo UE962494920KG, ovaj broj za pracenje nemam nigde dok ne stigne roba
sa AE cekam od februara

Prilozi

• 04-14-2021 01;50;58PM.JPG
    04-14-2021 01;50;58PM.JPG
    216.4 KB · Pregleda: 63
Sada vec prekjuce 13.04. stiglo :
UB**LV poruceni 26.02 i 09.03.
UH**TR porucen 26.03.
Juce 14.04 stiglo 6x UB**LV.
Poruceni 22.02 do 09.03.

Uzgred jel ima neki proveren nacin kako da se zaobidje ova Eva robot da pricam sa ljudskim bicem ?

@ Animal

Zavisi o kakvom problemu se radi.
U nekim situacijama nije moguce dobiti live podrsku , a za neke probleme
se javljaju posle 2-3 poruke sa robotom.
Ima dosta neiskusnih operatera sa kojima se gubi veoma mnogo
vremena.Ponekad imam utisak da je sa druge strane i dalje robot , a ne covek :(
Ako se javi neko iskusan , u par recenica se problem resava ili se sve prosledjuje
menadzerima koji prilicno brzo reaguju.

Evo primer od pre neki dan

evabf.jpg

Da li su UB..LV iz LV odmah prosledjene ili su stajale i kada su prosledjene ?

Pre par dana nisi odgovorio na pitanja u vezi slanja preko Turske

I meni stigo danas AE Време поруџбине: 01:15 12. марта 2021 prvi put ovako brzo

Prilozi

• 04-15-2021 11;22;43AM.JPG
    04-15-2021 11;22;43AM.JPG
    222.7 KB · Pregleda: 41
malv.jpg
UB241...LV je u tranzitu prestigla UB239....LV - videcemo kada ce biti isporuka.
Zbog toga sam gore postavio pitanje.

SpeedPAK

EE...A0N

28.01. poslato
03.02. zadnji status ("Arrived at Transit Hub")

Jos nije stigla.

Stigla danas nova tura UB**LV.
Poruceni 23.02, 06.03, 07.03, 3x 09.03, 2x 12.03, i jedan 15.03..

Tako da je dosta stiglo ove sedmice sto se tice njih. Ovi LP*** i SY*** kasne dosta.

Prilozi

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    949.4 KB · Pregleda: 26
Danas stiglo JOOM Order date March 19

Prilozi

• Screenshot_68.png
    Screenshot_68.png
    72.6 KB · Pregleda: 24
  • 04-16-2021 09;51;33PM.JPG
    04-16-2021 09;51;33PM.JPG
    216.6 KB · Pregleda: 41
Sad dodatno iscekivanje nase carine da se smiluje... SG
Screenshot_20210417-093040.png

Pozdrav forumaši, dugo vas pratim i konačno reših da vam se priključim. Imam dva paketa naručena preko AE.
Prvi paket RFxxxLT, stigao u rekordnom vremenu.

tracking2.jpg

Drugi sa kodom UVxxxDE čami u Singapuru duže vreme. Koliko sam shvatio praćenje ovhi UV paketa nije pouzdano? Nelogično je i što je navodno paket završio u Londonu, a onda otišao za Singapur???
tracking1.jpg

@Gemini
Pošiljke označene sa prvim slovom U su bez praćenja, ima ga dok ne krene iz pošte zemlje slanja. Ova tvoja ide preko Nemačke pošte (DE) te bi trebalo da se pojavi u praćenju kad stigne u Nemačku. Ovo kod tebe je nešta po statusima iz Kine išlo za London i stiglo u Singapur kao krajnja destinacija. Može da bude da ti je prodavac dao dupli broj, proveri na https://postal.ninja/en da vidiš šta kaže praćenje i tamo piše i koja je krajnja destinacija. Vidi se koliko pratiš :D

Hvala, piše i na 17track da je krajnja destinacija Srbija (slika 2, prvi red u sredini).

@Gemini

Vidim šta piše na 17track po tome sam ti objasnio šta se dogadja, proveri šta piše kod nindže, ne mogu ja da ti proveravam.

Izvini, stvarno ne razumem. U ovom slučaju, Ninja praćenje vuče podatke isto i jedino od DHL e-commerce Asia i tamo ne piše ništa više, a ni manje od ovog što sam postavio. To što sam uradio screenshot sa 17track je zato što mi je to praćenje bilo otvoreno. Prenosim svoje iskustvo i tražim savet od nekoga ko je imao paket poslat ovim putem. Čudna putanja paketa, pa sam mislio da prodiskutujem. Ako nema praćenja kad izađe iz Kine, odakle ovi statusi iz Londona i Singapura? Srdačan pozdrav.

Čekaš da istekne zaštita i otvoriš dispute ako ne stigne do tad. Zadnji status bi trebao da bude da je stiglo u Nemačku i eventualno da je krenulo ka tranzitnoj zemlji. DHL samo vrši uslugu prevoza od Kine do Nemačke jer se pošiljka šalje preko Nemačke pošte. Za sve pošiljke bez praćenja postoji samo praćenje dok ne napusti zemlju pošte preko koje se šalje.

@fanste992, e steta, em smo se nacekali neverovatno em jos ovde cekas, moj je prosao odmah srecom.
@Gemini imao sam ja pre 4-5 meseci te RX**DE, samo su moji bili registrovani, ide ti putanja Kina, Hong Kong, Engleska, Nemacka, cekao sam tada oko 45 dana. Iz Kine do Engleske 15 dana, ostalo sve premestanje do nas..

Inace danas stigla nova tura Turcica kod nas, isporuka u ponedeljak / utorak. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno