Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I moj od 21.aprila krenuo, Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG) .

Koliko li će mu trebati da stigne? [emoji848]

Pa nisu stigli ni oni iz marta meseca, što mislite da će ovi singapurci da brzo stignu?
To što piše RSBEG to je oznaka gde je krenuo , a ne gde je stigao.
A ništa ne stiže od njih.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Od 10. Aprila kada je bio poslednji status je proslo preko 100 dana. Nisu stigli ali su makar zivi i i dalje u tranzitu. Nije tacno da nisu stizali vec, prelistaj temu.

Prošli paket koji je 21.04 dobio status despatched to overseas došao je krajem maja tako da očekujem i ovaj(21.07) da stigne za oko mesec dana...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Od danas na sajtu SG pošte nismo više na black listi, tako da će pošiljke preko njih verovatno početi polako da stižu.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Otkud ti to, upravo sam pogledao sajt, i dalje smo na listi...?

Tu smo, pomeri listu u desno do kraja...Screenshot_2020-07-28-16-42-59-606_com.android.chrome.jpg

@vladafkv nema šta ja da listam unazad i ja sam dobio te što su poleteli u aprilu.
Bolje ti otvori oči pa vidi šta sam ja napisao.
Inače još smo na listi gde ne šalju, gde su dodali/oduzeli neke zemlje danas.
Inače je optimistično nadati se da će ovo poslednje stići za mesec dana.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Zanimljivo:

Tracking number: SYRM105322928
------------------------------
Jul 17, 2020 10:42 / SunYou Logistics / Pre Alert to Serbia
Jul 17, 2020 18:42 / Aliexpress-Cainiao / China, Pre Alert to SERBIA
Jul 18, 2020 13:48 / SunYou Logistics / CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to Serbia
Jul 18, 2020 21:48 / Aliexpress-Cainiao / China, Acceptance, Sent to SERBIA
Jul 20, 2020 15:08 / SunYou Logistics / CHINA, SHENZHEN, Departed Sunyou Facility
Jul 20, 2020 23:08 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]Departed Sunyou Facility
Jul 21, 2020 07:30 / SunYou Logistics / HONG KONG, Departed HONG KONG Airport
Jul 21, 2020 15:30 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]HONG KONG, Departed Hong Kong Airport
Jul 23, 2020 06:33 / SunYou Logistics / GMTC, Arrived
Jul 23, 2020 14:33 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]GMTC, Arrived in transit country
Jul 25, 2020 05:09 / SunYou Logistics / GMTC, Departed
Jul 25, 2020 13:09 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]GMTC, Departed transit country
Jul 28, 2020 08:26 / SunYou Logistics / Serbia, Arrived at destination country airport
View more: https://postal.ninja/en/track/yyPgRy

Na opštinom sajtu nema ništa. Sada ćemo videti koliko im treba da uzmu kutiju sa aerodroma i pošalju meni na adresu.

Osim ako ovo nije lažni status. Mada piše Serbia.

Lazni status. Meni je za jedan ovakav paket proslo vise od 50 dana nakon ovog statusa do dolaska na kucnu adresu.
I sto je fora ovo je registrovana posiljka, koja ima i alternativni broj koji se moze pratiti na sajtu Poste, ali se alternativni broj ne pojavljuje na aplikacijama za pracenje posiljki.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Zanimljivo:

Tracking number: SYRM105322928
Jul 17, 2020 10:42 / SunYou Logistics / Pre Alert to Serbia
Jul 17, 2020 18:42 / Aliexpress-Cainiao / China, Pre Alert to SERBIA
Jul 18, 2020 13:48 / SunYou Logistics / CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to Serbia
Jul 18, 2020 21:48 / Aliexpress-Cainiao / China, Acceptance, Sent to SERBIA
Jul 20, 2020 15:08 / SunYou Logistics / CHINA, SHENZHEN, Departed Sunyou Facility
Jul 20, 2020 23:08 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]Departed Sunyou Facility
Jul 21, 2020 07:30 / SunYou Logistics / HONG KONG, Departed HONG KONG Airport
Jul 21, 2020 15:30 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]HONG KONG, Departed Hong Kong Airport
Jul 23, 2020 06:33 / SunYou Logistics / GMTC, Arrived
Jul 23, 2020 14:33 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]GMTC, Arrived in transit country
Jul 25, 2020 05:09 / SunYou Logistics / GMTC, Departed
Jul 25, 2020 13:09 / Aliexpress-Cainiao / [CHINA]GMTC, Departed transit country
Jul 28, 2020 08:26 / SunYou Logistics / Serbia, Arrived at destination country airport
View more: https://postal.ninja/en/track/yyPgRy

Na opštinom sajtu nema ništa. Sada ćemo videti koliko im treba da uzmu kutiju sa aerodroma i pošalju meni na adresu.

Osim ako ovo nije lažni status. Mada piše Serbia.

ovo je u aziji jos, pa vidis da je 11 dana tek proslo. Ocekuj sunyou za 2 meseca. Svakako je posiljka verovatno bezvredna cim ide neregistrovanom

edit: Ovo je pravi primer zasto se sire dezinformacije. Ljudi misle da je stiglo u srbiju i da bleji na carini a posiljka uopste nema pracenje. I onda posle ukrao carinik ili postar. Bas postaru treba maskica za telefon od $2

Poslednja izmena od urednika:
Game pad 17 dolara, tracking je 3 dolara. Piše tracking available ali nisam se ranije sretao sa Sunyou tako da ne znam. Obično za yanwen znam da destination country znači da je u rigi a ovo pojma nemam gde je.

Kao sto rekoh pošiljka je registrovana ali iz nekog razloga alternativni broj za praćenje se ne dobija. Kad ti stigne paket ukucaj broj na sajtu Pošte i videćeš celu putanju.
Meni je imala broj RR... TO ali sad su promenili valjda pa nije Tonga.

Cini mi se da je ipak malo krenulo za pet dana sam dobio 9 posiljki. Ove danas koje sam dobio pored standardno brze RHxxxTR sam dobio i jedan UBxxxLV i UDxxxxLT koji su poruceni pre malo vise od mesec dana.

Pa napisao sam vec. Dobio sam jednu takvu pošiljku, na paketu video alternativni broj proverio ga na sajtu Pošte i video da je imao praćenje i kroz Srbiju.

Sad mi je kolega koji ne moze pisati na forumu rekao da je primio neregistrovanu posiljku preko Sunyou, koja je poslata 3. jula a 15. jula je dobio status da je stigla u Srbiju. To je super prolazno vreme, poslednjih nekoliko paketica preko Cainao Economy Global mi je stiglo u proseku za 3 meseca. Ko zna gde je bila izmedju 15. jula i 28. jula? Da li zaista stigla u SRB 15. jula ili je jos putovala? Preko koje zemlje/poste je putovala? Za razliku od Yanwen preko Letonije i Turske ovde takvi statusi ne postoje. Mozda je isla preko Turske, meni je LED traka stigla za oko 2 nedelje preko Turske.

Pogledao sam alternativni broj koji pise na postal.ninja i kaze UDxxxxLT, Litvanija.

Poslednja izmena:
Na koju foru kad pošiljka udje PTT Srbija joj daje drugi broj, a Ti pojma nemaš koji je to broj, evo pitao ih kad cu dobiti i evo odgovora

"Поводом Вашег обраћања путем контакт форме на корпоративном сајту Предузећа, сагласно информацијама запослених Радне јединице „Земун“, обавештавамо Вас да је пошиљки LG29xxx8489, приликом уласка у Републику Србију промењен број у RR2712xxxx54RS. Сагласно информацији управнице поште 11197 xxxxxxxxcc"

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

na prostu foru

LG pošiljke nisu po međunarodnom standardi koji koriste pošte i zato dobija broj obično RR

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Pošiljka poslata preko Royal mail iz Londona, nešto nisam siguran da bi britanska državna pošta slala nešto što je van standarda, na njihovom sajtu pracena pošiljka sve do je ptt nije uzeo
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa napisao sam vec. Dobio sam jednu takvu pošiljku, na paketu video alternativni broj proverio ga na sajtu Pošte i video da je imao praćenje i kroz Srbiju.

Malo mi je cudno da "glavni" broj nije postanski - da pocinje sa R, vec je glavni broj neke kurirske sluzbe. Jesi li siguran da taj - alternativni broj nije broj nase poste? Obicno kod nas pretvaraju (lepe nase brojeve) obicne posiljke u preporuke ako je posiljka bila na carini, otvarana...ima neku vrednost.

Malo mi je cudno da "glavni" broj nije postanski - da pocinje sa R, vec je glavni broj neke kurirske sluzbe. Jesi li siguran da taj - alternativni broj nije broj nase poste? Obicno kod nas pretvaraju (lepe nase brojeve) obicne posiljke u preporuke ako je posiljka bila na carini, otvarana...ima neku vrednost.
RR... TO.

Juče stigao UB...TR male vrednosti posle 27 dana. Poslednji status ažuriran 14.07... Dobro prolazno vreme....

Stigla mozda poslednja posiljka preko NL Post poručena u Maju.

NL Post sa ka Srbiji obustavio isporuku pošiljaka.

Danas stigla 3 mala paketa naručena 8-12 juna.
Prelepljena nalepnica kirgizstanske (?!) pošte preko originalne nalepnice, morao sam da je skidam pa da po tracking broju skontam šta treba da potvrdim da je stiglo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno