Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da li još neko ima slično iskustvo, LV pošiljke praktično više uopšte ne stižu, a onih nekoliko koje su mi stigle u poslednjih desetak dana imale su preko svih postojećih nalepnica i još jednu prelepljenu na kojoj piše Asendia Paris, France. Pošto se radi o pošiljkama koje su odavno stigle u Latviju, ispada da ih sad guraju, i to u malim količinama, preko Francuske ?!?
Sad sam morao da tražim produženje za neke LV jer nisu stigle ni za 3 meseca već ...i naravno ono standardno slanje screenshotova "prijatelju, tebi je ovo stiglo pre 2 meseca, možda je na carini itd.", pa onda moje objašnjavanje da nije to u pitanju ...totalno gubljenje vremena svaki dan zbog par dolara.

Jel si mislio na LV ili LT posiljke da imaju "Asendia Paris" posto je meni stigla LT posiljka sa tom nalepnicom?

Upravo zbog ljudi koji razmisljaju na takav nacin, sve manje prodavaca zeli da salje robu u Srbiju, stavljaju nas na crne liste...
Zasto sto ako si nesto porucio, to treba da platis druze.
Covek koji ti je poslao proizvod nije nista kriv za probleme sa transportom, on je svoj deo uradio. Novac ti je vracen pod pretpostvakom da paket nece stici, ali ukoliko ti ipak stigne, fer je i posteno da kontaktiras prodavca i platis proizvod.

To sto neki od vas misle da su vispreni jer su dobili proizvod za dzabe, rezultira time da sada vecina prodavaca nece da rizikuje vise i salju samo skupim servisima.
Ali dobro, verujem da je za one koji imaju takvo plemensko razmisljanje, 8 ili 13 dolara veliki novac...

Potpisujem... Zapene za par evra posiljke kad im ne stignu i otvaraju dispute bez produzenja roka, ali zato kad stigne refund-ovana posiljka onda nikom nista.

Evo ja par posiljki vec po 120 dana i tek sad uzimam refaund. Cak sam za neke cekao i po 120 dana + onih 15 dana nakon toga. Naravno ako stignem ponudim prodavcima da vratim novac prvo preko paypala ako imaju, ako nemaju onda preko AE.
Smatram da je to sasvim normalno, ispadnete ljudi pre svega.
Ne znam da li ste upuceni ali mnogo prodavaca cak i uopste ne salje vise za Srbiju jos pre korone, dosta njih salje samo preko skupih dostava... a dok oni koji i salju nesto npr. sa 10e dostavom, kad promenite na neku drugu zemlju tipa Rusija, Nemacka itd. uglavnom bude besplatna dostava ... i tako dolazimo do zakljucka da nije vise isplativo kao pre narucivati u Srbiji, delom je to i zbog takvih kupaca a delom i zbog nekih drugih stvari.

SG 16.3 zaglavio u HK, a od danas:
Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)

Dobio sam refund, ako paket stigne, javljam se da im platim i to naravno iznos koji su mi refundirali. Trenutna cena proizvoda i transporta nemaju veze sa onom iz marta.

Čim se stanje sa transportom pošiljki bude normalizovalo u celom svetu (vratilo na ono kako je bilo pre korone) i prodavci na Aliju će nastaviti da šalju u Srbiju besplatno pakete. To što se sad dešava na Aliju najmanje ima veze sa time što neki kupci traže refund a onda ne vrate pare kada dobiju paket.

Da dodam da su i prodavci sa Alija prevejani lisci. Kad krene da ističe zaštitno vreme i ja upozorim prodavca porukom da produži vreme ili ću otvoriti dispute, on kaze ma otvori paket se ionako vratio??? To je samo jedan primer, ima tamo raznih prevaranata koji sa namerom žele da prevare kupce.

Kupci o kojima ovde pričamo su u dobroj veri, sa najboljom namerom, i plaćanjem unapred, kupili robu. Nisu kupci krivi ako pošiljka stigne nakon 3-4-5 meseci a u medjuvremenu zaštitno vreme istekne, ili ga prodavac ne produži blagovremeno.

Dakle haos je u celom svetu, naravno da se odražava i na ovaj segment života. Kad se svet vrati u neku normalu i ovo će, bez brige za to.

Inače probao sam naručivanje sa ebay, gde su stvari malo skuplje nego na Aliju ali ima besplatnog slanja kod nas. Paketi su mi stigli za neko normalno vreme (3-4 nedelje). Probajte i taj workaround.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

I upravo zato kada paket ne stigne, obavezno otvorim dispute. Ako stigne, stigao je.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

SG 16.3 zaglavio u HK, a od danas:
Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)

Dobio sam refund, ako paket stigne, javljam se da im platim i to naravno iznos koji su mi refundirali. Trenutna cena proizvoda i transporta nemaju veze sa onom iz marta.

Tokom refunda se umesao AE kao strana, prodavac se ne javlja. Cekam odgovor ali se nije javio ni kada sam pokrenuo dispute. Da odbijem posiljku nema smisla nasa posta nece vratiti robu u Kinu nego je poslati na javnu aukciju a da vracam u Kinu nisam siguran da je moguce a i da jeste kosta duplo vise nego sto sam platio robu. Zaista nezgodna situacija.

Mislim da nas nece vracati na staro, nismo atraktivno trziste. Imali smo solidne uslove kupovine a to smo prokockali kako na drzavnom tako i licnom nivou. Sve je pocelo kada je ugasen onaj famozni bratski let za Peking kojim je retko ko putovao. Izgleda da kineskim stomacima nije prijala voda sa Morave.

Eventualne nade polazem u nastavak kineske ekspanzije i da mozda postanemo jedno od skladista u ovom regionu kao sto imaju u Poljskoj i Ceskoj. Onda bi imali robu jeftinije nego da je narucujemo direktno iz Kine.

Problema ne bi bilo da smo zdravo trziste sa raznolikom ponudom kvalitetne robe po konkurentnim cenama. Kod nas kada obrises sverc komerc iz Madjarske i narucivanje na malo iz Kine ostaje jako losa, gotovo nikakva ponuda tehnicke robe svih vrsta i tipova.

Poceo sam a istrazujem taobao uz posrednika. Za jedan artikal izadje skupo iako su cene 1/4 od onoga na Aliju ali je slanje skupo. Na vise se verovatno isplati ali mozda ispadnu problemi sa carinom.

Poslednja izmena:
Dva RB...SG su prešla sa Hand over to airline to Dispatched to overseas, jedan je bio na hand over od 27.04 a drugi od 02.05. Biće zanimljivo videti sad koliko će im trebati da stignu... prethodni SG koji mi je stigao je putovao malo više od mesec dana od Dispatched do ulaska u Srbiju

Meni juče stigao paket UB...LV koji je stigao u Rigu 30. maja.
A čekam još jedan paket koji je stigao u Rigu još 14 maja.
Izgleda da ovi Letonci rade obrnuto, odnosno prvo otpremaju pakete koji poslednji stignu, a onda tek one starije.

Стигао један UB... LV коме се губи траг 14.05. Иначе наручен је 20.04..

Meni juče stigao paket UB...LV koji je stigao u Rigu 30. maja.
A čekam još jedan paket koji je stigao u Rigu još 14 maja.
Izgleda da ovi Letonci rade obrnuto, odnosno prvo otpremaju pakete koji poslednji stignu, a onda tek one starije.

Tako je i kod mene. Izgleda da uzimaju sa vrha gomile. :laugh:

I gde sad ovo stoji, carina, pošta, aerodrom e bay neki njihov sistem slanja

J
377528c2f826a0e08ba7083c031c4e01.jpg

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

@jaksa007

:D - julska porudzbina i vec se pitas gde je

Ocigledno ne pratis sta se desava i nemas iskustva sa statusima

Flight landed in destination country znaci da je posiljka stigla u zemlju iz koje je posta koja doprema tu posiljku do Srbije.

Najbolji primer su pomenute UB...LV

@jaksa007

:D - julska porudzbina i vec se pitas gde je

Ocigledno ne pratis sta se desava i nemas iskustva sa statusima

Flight landed in destination country znaci da je posiljka stigla u zemlju iz koje je posta koja doprema tu posiljku do Srbije.

Najbolji primer su pomenute UB...LV
Hvala, svaki dan napredujem u svakom pogledu, učim [emoji854][emoji854][emoji854][emoji854]

J

Imas jos dosta da ucis, kad mi cekamo posiljke iz marta meseca, to mu dodje kao da ti sad cekas do novembra ili decembra ako ti carina zadrzi paket pa ti se sad zapitaj za tvoj paket iz Jula meseca :)

Stigla još 3 paketa UD.... LT preko Francuske. 2 naručena 13.06 i jedan 17.06... I jedan juče stigao IMG_20200722_130320.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imas jos dosta da ucis, kad mi cekamo posiljke iz marta meseca, to mu dodje kao da ti sad cekas do novembra ili decembra ako ti carina zadrzi paket pa ti se sad zapitaj za tvoj paket iz Jula meseca :)
Moracu da promenim učitelja, paket sad stigao [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847]

K

Prodavac koji salje kostim od nas trazi 37 dolara za Aliexpress standard shipping, od albanaca i čini mi se hrvata 21 dolara a od letonaca i grka 14 dolara. Vece zemlje imaju free shipping. Izgleda da je Aliexpress zemlje rangirao po nekom kriterijumu, prodavci nemaju veze sa tim. Čini se da nema previše veze sa koronom.

Ништа нелогично, вероватно рангира земље по укупној вредности робе која се купује.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Jedan RB..SG jutros dobio update nakon 3.5 meseca mraka. Ostalih 5 porucenih u martu i dalje u mraku.
Poslednji RB..SG sam dobio 28 maja, isto narucen u martu.
Za sve ove sto nisam dobio prodavac je uspeo da produzi rok tako da mi je zastita jos uvek aktivna, mada istice za par dana. Svejedno, i nakon isteka zastite cu cekati jos 14 dana pre nego sto otvorim dispute.IMG_20200722_172249.jpg

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Isti statusi stigli i meni za neke Singapurce, mada imam jos dosta njih koji su mi vazni i za sad ne dobijaju nikakve statuse.

Meni juče stigla dva paketa naručena sa Alija 20.05. Oba bez praćenja kao opcija je bila Cainiao Global Economy, vidm na paketima nalepljeno Kyrgiz Post Express.

Није само до Кинеза и до транзита има и до наше поште. Пошиљка која је наручена још у априлу, стигла је у мају на наш аеродром и од тада негде тамо код нас чами - чекајући. Највероватније у пошти у неком магацину. Јуче сам је нашао у сандучету.

AliExp_Apr.jpg

Пошто је била мала вредност нисам ни хтео да отварам приговор.

Upravo mi stigo paket,Isto bez pracenja ista posta kyrgiz post express 51 dan

Није само до Кинеза и до транзита има и до наше поште. Пошиљка која је наручена још у априлу, стигла је у мају на наш аеродром и од тада негде тамо код нас чами - чекајући. Највероватније у пошти у неком магацину. Јуче сам је нашао у сандучету.

Sve je netacno sto si napisao. Bukvalno.

Brate nisu tacni ti statusi, taj status da je uslo u Srbiju je isto lazan. Za te posiljke je i ranije bilo normalno cekanje bas dugo posle tog statusa ... a tek sad.

Za divno cudo, malopre mi je stigao jedan UB...LV, narucen 16.06. Naravno da u tim trakerima ne stoji da je stigao na odrediste. :)

Upravo mi stigao paket naručen 18.6. preko Cainiao Super Economy Global (UD...LT). Prosto nevjerovatno, vidim i naljepnicu France la poste Paris. To je posljednji paket koji sam naručio a stigao je prije većine ostalih koji su čak i mjesecima ranije naručeni.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Danas stigla 2 komada UB ... LV

Zadnji statusi 23.5.2020 i drugi sa zadnjim statusom 2.7.2020 godine.

Danas je bio dobar dan. :) Tri Yanwen LPxxxx preko Kirgistana i jedan UBxxxLV sa poslednjim statusom od 21.05.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno