Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao da se odcepilo malo, pa i ja da se prijavim da su mi stigle 3 posiljke, dve preko Tonga (poslagi 6. 3. i 8.3.) i jedan Turcin poslat 16.5..

Aj to sto je stiglo, nego me je postar zvao, da pita hoce li nekoga biti sutta kuci ili da mu ostavim otkljucano sanduce, posto bas ne moze da ubaci u sanduce, a ne bi da ostavlja izvestaj. Dogivorimo se da se nadjemo odmah za 15 min ispred glavne poste da mi to on odmah da...Svaka pohvala za mog postara, NS je u pitanju.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
35f61daf5b8a9211d140296d6a4be972.jpg

Da ne znate kakvo je stanje sa onih mailboxde sto isporucuju pakete sa Amazon, Ebay.. ?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Rekao bih da stižu za nekoliko dana ako saljes preko nemačke pošte. Početkom nedelje sam dobio jedan paket, čekam drugi. Nije neki uzorak, ali...Nisam probao češku poštu od početka korone.

Kao da se odcepilo malo, pa i ja da se prijavim da su mi stigle 3 posiljke, dve preko Tonga (poslagi 6. 3. i 8.3.) i jedan Turcin poslat 16.5..

Aj to sto je stiglo, nego me je postar zvao, da pita hoce li nekoga biti sutta kuci ili da mu ostavim otkljucano sanduce, posto bas ne moze da ubaci u sanduce, a ne bi da ostavlja izvestaj. Dogivorimo se da se nadjemo odmah za 15 min ispred glavne poste da mi to on odmah da...Svaka pohvala za mog postara, NS je u pitanju.

35f61daf5b8a9211d140296d6a4be972.jpg

paketi izblede dok dodju do nas...

UH..TR - prosek za Yanwen preko Turske.

SunYou - Tonga
Mislim da je Tonga "okoncala karijeru" kao i Malezija pre nje.
Videcemo koliko ce LT i KG da izdrze sa SunYou dok ne pocnu drasticno da kasne.
Malezija je zavrsila sa rokom dostave od oko 4 meseca.
Tako je sada i sa Tongom.

Danas stigla 3 UH.... TR paketa, posle 44 dana tranzita..
Poslednji status:
5/28/20 16:31 - [İSTANBUL(AVR) - BAŞAKŞEHİR]Item Forwarded to Destination Country

Stiglo danas, naruceno 28.04

------------------------------
Apr 30, 2020 12:07 / SunYou Logistics / Pre Alert to Serbia
May 11, 2020 02:04 / SunYou Logistics / CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to Serbia
May 12, 2020 15:10 / SunYou Logistics / CHINA, SHENZHEN, Departed Sunyou Facility
May 13, 2020 07:45 / SunYou Logistics / HONG KONG, Departed HONG KONG Airport
May 15, 2020 06:39 / SunYou Logistics / GMTC, Arrived
May 28, 2020 05:17 / SunYou Logistics / GMTC, Departed
Jun 5, 2020 09:26 / SunYou Logistics / Serbia, Arrived at destination country airport
------------------------------

@sasa022
Zvala sam postu u koju je zalutala, ali je to jedna od onih gde ne dizu slusalicu a onda kad im dosadi zvonjava podignu slusalicu i zauzmu vezu tako da je stalno zauzeto. Takodje sam zvala i korisnicki servis poste gde su mi rekli da kod njih pise da je moja posiljka jos uvek na carini, sto veze s mozgom nema. :crash:

@ntop Hvala na informaciji, javljam ako se sutra promeni nesto.

Jel ima nekih vesti u vezi zalutale posiljke? Ja sam pisao korisnickom servisu, ali jos nista ne odgovaraju. :trust:

Pa dobro to se vec zna, sve sto nije interesantno njima oni stave na aukciju a sto je interesantno oni pokupe. Pitajte kurire po Nisu sta se sve radi u Brzim postama tima Royal Express i slicne pa ce vam biti sve jasno :)
Za Royal nismo ni sumnjali.
U normalnim firmama gde postoji nekakva odgovornost i uređen sistem takvi kuriri bi leteli sa posla uz krivičnu prijavu.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Ocekujem posiljku preko USPS pa me zanima ako je neko u toku jel se promenilo nesto na bolje vezano za pracenje kad posiljka stigne u Srbiju? ili je i dalje nevidljiva kad udje u Srbistan
Meni danas stigla preko usps, bez ikakve najave .. po njihovom trackingu od 23 maja je u usa, tako da izgleda da taj tracking bolje ne pratiti.

Gomila preko Tonga Post jos uvek nije stigla , pa su angazovali Kyrgyz Express
Videcemo do kada ce oni uspevati da bez zakasnjenja isporucuju posiljke.

kgb.jpg

@Gilgamesh

Iako na AE pise Cainiao to je SunYou -> Kyrgyz Express

@ vanbasten

Jel i kod tebe Kyrgyz Express ???

Meni danas stigla preko usps, bez ikakve najave .. po njihovom trackingu od 23 maja je u usa, tako da izgleda da taj tracking bolje ne pratiti.

Hvala za info, vazno da je stigla! Mesec dana nije strasno.... Nedavno sam cekao posiljku iz Kine 4 meseca koja nikad nije ni izasla odatle da bi na kraju bila vracena posiljaocu. Ne znam sta mi je bilo da narucujem iz Kine nocna mora... Samo USA uvek i nadalje

Trajalo je to od 9 aprila zapravo .. prvo se posiljka navodno vukla po us, pa je od 23 maja dobila taj poslednji status koji je jos uvek aktuelan na trackingu. Ocigledno da se to nadalje nije updateovalo, jer je paket stigao a status nema promene.

Pa dobro, po ovim podacima za LP posiljke neki prosek posle zadnjeg statusa ( Serbia, Arrived at destination country airport ) je oko mesec dana da stigne do adrese.

Ja imam nekoliko posiljki koje su od statusa ( Pre Alert to Serbia ) dosli do ( Serbia, Arrived at destination country airport ) za nekih 12 dana.

Tako da se nadam da ce biti neki paketici za mesec dana :D

Gomila preko Tonga Post jos uvek nije stigla , pa su angazovali Kyrgyz Express
Videcemo do kada ce oni uspevati da bez zakasnjenja isporucuju posiljke.

Pogledajte prilog 286935

@Gilgamesh

Iako na AE pise Cainiao to je SunYou -> Kyrgyz Express

@ vanbasten

Jel i kod tebe Kyrgyz Express ???

Kirgistan ista prica ko i lp i ub-lv, od 30 do 40 dana cekanje posle cuvenog statusa da je stilo u srb.

Stigle su mi danas tri male pošiljke sa Alija poslate krajem aprila (puna dva meseca tranzita), sve tri sa praćenjem do zemlje uručenja (koja ne znam koja je, na forumu je rečeno da to uopšte ne mora biti Srbija), sa treking kodom u formatu: LP0017521700xxxx (dva slova i puno cifara). Navodno su po tom trekingu u zemlju uručenja stigle početkom juna.

Sve tri pošiljke su stigle putem poštanskog operatera Kirgistana (Kyrgyz Express Post). Sa sve tri etikete ne može da se utvrdi odakle su poslate. Kao adresa za vraćanje stoji adresa u Kirgistanu, poštarina plaćena kod Kyrgyz Express Post, operater KGB. (Ovo poslednje je najjače!)

Takodje danas 3 kirgistanca stigla.
e85f387eeb898d5e1e0112f9d06ffeb8.jpg

Ne mogu da nadjem info gore, da li vam ove pakete dostavi postar ili samo potvrdu da imate nesto u posti? :) meni nista ne stize, a racuni za infostan se redovno nalaze u sanducetu :) ne znam da li da jurim do poste jednom nedeljno ili sta... razliciti su treking brojevi, nesto ima, nesto ne, ali nista ne stize do mene :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Мени пише за UB****LV да је 19.06. стигло у Србију!? Нисам сигуран да је тачно, мада је пре месец дан писало да је стигло у одредишну земљу.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ukoliko nekog zanima vreme isporuke iz Hrvatske, 19-tog Juna mi je poslat paket preporučeno, danas sam ga preuzeo u pošti, dakle 7 dana od predaje u pošti do preuzimanja.

Da li je neko primao posiljke iz Evrope? Paketi slati iz recimo Holandije, Belgije, Engleske da li stizu normalno za razliku iz Kine?
Ovo je mene zanima jer hoću nešto da poručim iz Holandije.
Naručio sam krajem aprila iz Austrije i putovala je skoro dva meseca (registrovana pošiljka vrednosti 48 EUR).

Sent from my Z2 Plus using Tapatalk

Мени пише за UB****LV да је 19.06. стигло у Србију!? Нисам сигуран да је тачно, мада је пре месец дан писало да је стигло у одредишну земљу.

Gde si uspeo da vidis da je stiglo u Srbiju? UB....LV mozes da pratis do Rige i od Rige do Srbije nema pracenja, a vreme dostave je mesec, mesec i nesto.

Пише Летонија-Србија, а пише и 'транзит локација', зато сам и поставио знак '!?'.
И прошло је месец и нешто откако је избацило да је у Летонији.

Poslednja izmena:
Da li je neko primao posiljke iz Evrope? Paketi slati iz recimo Holandije, Belgije, Engleske da li stizu normalno za razliku iz Kine?

Ja non stop i za vreme korone i pre korone i sada :D
Otprilike mesecak dana da stigne, meni su rekli da im je avio saobracaj zatrpan i da nema dovoljno letova pa salju drumom posiljke zato toliko i treba.
''I know this much that now they ship on land via partnering companies. Such as GLS and different other service providers. Every parcel may be handled by different company. We even have a list of countries that are available to ship to and this list changes every day.''

Jedna mi se registrovana posiljka poslata 28.04. zagubila, to jest jos nije stigla a par posle nje jeste, tako da u sustini treba dosta vremena, nije problem samo preko okeana..

UK royal mail poslat 22. juna, stigao na carinu 26. juna. Za njih izgleda nema korone.

LG...GB

26.06.2020 12:57:35 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА
23.06.2020 07:18:00 GB-GBLALA
22.06.2020 19:24:00 GB-London Central MC

Jeftiniji dhl, stoji vec nedelju dana kod nas u posti, stvarno nema smisla.
Nije u redu da ne postoji nikakav rok kod njih
339b8486727df3199f14ada589b0a6c9.jpg

Sent from my P30 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno