Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo meni stigla jos jedna posiljka od 15.04.2020. poslata kako se vidi 17.04 i evo koliko je trebalo da stigne. Po statusu SG posiljke ne menjaju status od 17.04 i ne znam sta se desava, slika 3.
b4da17d595551b10d80125f5f1da072d.jpg
89d59721e05022f8903e470f7f52e85f.jpg
c87f0c32c4d70cbc9d9baf7fe7544eda.jpg

Poslato sa Huawei P10 lite

Update mojih porudzbina:
1. Speedpak 14. jun - 22.06.
Frankfurt Main, DE
Flight landed in destination country (videcemo koliko do Srbije)
2. Yanwen/Sunyou LP 10. jun - 22.06. Arrived at destination country airport Serbia (videcemo kad ce to zaista ovde da stigne)
3. Yanwen/Sunyou LP 30. maj - 17.06. Arrived at destination country airport Serbia (videcemo kad ce to zaista ovde da stigne)
4. RH****TR 11. jun - 17.06. The item was forwarded to the destination country (Otb) Za srbiju, videcemo kad stize
5. UH****TR 09. jun - 16.06. İSTANBUL(AVR) - BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country
6. UH****TR 09. jun - 15.06. İSTANBUL(AVR) - BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country
7. UB****LV 08.jun - 16.06. Airline arrive at destination country Riga
8. UW****CN jos ni traga ni glasa, pitao prodavca da produzi jos zastittu i on jeste hteo da produzi i stigla mi poruka ali i Dalje stoji 26.06. kao rok (verovatno ili ima ogranicenje na AE koliko piuta mozes da produzavas zastitu ili koliko maksimalno dna moze ista da traje)

Evo ljudi da vas obavestim da mi je stigao LPxxxxxxxxx (UBxxxxxxxxTO) paket preko Tonge na tačno 120. (danas) dan. Eto bar da se nadate čemu ukoliko imate pakete preko njih.

Uzgred da li da se javim Kinezu da mu platim pošto mi je povraćen novac pre neki dan? Paket je male vrednosti (1-2$).

Evo meni stigla jos jedna posiljka od 15.04.2020. poslata kako se vidi 17.04 i evo koliko je trebalo da stigne. Po statusu SG posiljke ne menjaju status od 17.04 i ne znam sta se desava, slika 3.
b4da17d595551b10d80125f5f1da072d.jpg
89d59721e05022f8903e470f7f52e85f.jpg
c87f0c32c4d70cbc9d9baf7fe7544eda.jpg

Ovo neki troll ili? Stvarno pratis posiljke sa ali aplikacije? Pa vise istine ima u ovim izborima nego na aliexpress trackingu na njihovom sajtu..

p.s. kao sto neko rece iznad...RBSG mart/april hand over to airiline status mozemo cekati iha..

Poslednja izmena:
Ovo neki troll ili? Stvarno pratis posiljke sa ali aplikacije? Pa vise istine ima u ovim izborima nego na aliexpress trackingu na njihovom sajtu..

p.s. kao sto neko rece iznad...RBSG mart/april hand over to airiline status mozemo cekati iha..
Pa isto mi je, pratio tu ili preko chekera, nema razlike. Pre korone mi je sve redovno prikazivalo a sad ona prethodna posiljka od pre 10 dana sto mi je stigla jos uvek ne pokazuje da mi je isporucena.

22.06.2020 15:38:56 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Зa цaрину
22.06.2020 14:03:40 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa
08.04.2020 20:43:00 RU-RUMOWS Приспелa
06.04.2020 15:43:00 RU-241050 Пријем

Stigao moj rus na carinu posle 77 dana

Evo ljudi da vas obavestim da mi je stigao LPxxxxxxxxx (UBxxxxxxxxTO) paket preko Tonge na tačno 120. (danas) dan. Eto bar da se nadate čemu ukoliko imate pakete preko njih.

Uzgred da li da se javim Kinezu da mu platim pošto mi je povraćen novac pre neki dan? Paket je male vrednosti (1-2$).

Znaci ima nade za moja cetiri paketa preko TO porucena pocetkom marta za koje inace stoje fake statusi da su dosli u Srbiju jos u martu.

Kakvo je stanje sa registrovanim UK royal mail posiljkama? Za koliko stizu?

Stigla dva paketa iz Letonije preko Yanwen Economic Air Mail,druga dva ih jos nema preko Cainiao Super Economy Global kao ni iz Hong Konga onaj SunYou.

Kakvo je stanje sa registrovanim UK royal mail posiljkama? Za koliko stizu?
Прошли месец ми стигла непраћена пошиљка за 10-ак дана. Без задржавања на царини.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Isporucene ove dve UH****TR

5. UH****TR 09. jun - 16.06. İSTANBUL(AVR) - BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country
6. UH****TR 09. jun - 15.06. İSTANBUL(AVR) - BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country

Kad se danas ne slogirah... :) Stigla cetiri UA....TO paketa porucena 10.03. i 11.02. Ja zaboravio na njih ni dispute nisam otvarao.

Danas isporučena dva letonca kojima je poslednji status bio 26.05. i 28.05.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

2020-06-22 12:52
RS, 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema

2020-06-22 14:42
RS, 10200 GPC BEOGRAD, Otprema

2020-06-23 03:53
RS, 10200 GPC BEOGRAD - 11107 Beograd 11, Otprema

2020-06-23 16:13
RS, 11107 Beograd 11 - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema

Jutros je otpremljeno u postu Beograd 11 koja inace nije moja posta, ista je opstina ali druga posta.
Pretpostavljam da je ovo sad vracanje u GPC zbog pogresne poste, da bi sutra ujutru poslali u moju postu?
Da li je neko imao slicnu situaciju da moze da mi potvrdi?

Stigao Letonac UBxxxxxxxLV koji je poslednji status imao 30.5. iz Rige.

Mene zanima zašto ovih pošiljki koje idu preko Letonije nema u Poštinom sistemu praćenja?

Da li je to zbog prvog slova "U" ?

Hvala

Svi su " pogubljeni u vremenu i prostoru ".

TR stizu , ali se desava da stoje u Turskoj veoma dugo.
LV - napokon su poceli da stizu oni koji su u Rigu stigli tokom maja.
TO - stizu posle 4 - 5 meseci.
CN - ko zna da li ce i kada stici.
SG - uglavnom zaglavljeni u HK i SG

@ topdeel

Mnogo puta ponovljeno - nema pracenja za neregistrovane ( Unregistred ) posiljke

2020-06-22 12:52
RS, 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema

2020-06-22 14:42
RS, 10200 GPC BEOGRAD, Otprema

2020-06-23 03:53
RS, 10200 GPC BEOGRAD - 11107 Beograd 11, Otprema

2020-06-23 16:13
RS, 11107 Beograd 11 - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema

Jutros je otpremljeno u postu Beograd 11 koja inace nije moja posta, ista je opstina ali druga posta.
Pretpostavljam da je ovo sad vracanje u GPC zbog pogresne poste, da bi sutra ujutru poslali u moju postu?
Da li je neko imao slicnu situaciju da moze da mi potvrdi?

Pre par strana sam okacio sliku sa istom situacijom. Otisao u Banovce, nije cak ni isti grad. Sinoc vracen u GPC10200 i stoji tako. Cekam da vidim sta ce biti dalje.

Stiglo i meni juče 9 Tongi odjednom, sve iz marta (mada fali još par komada) - izgleda da se negde otčepilo... Zanimljivo da su mi za ove xxxxTO iz marta svi produžavali protection i preko 100 dana, a za većinu iz aprila neki drugi prodavci misu hteli da produžuju iste takve preko Tonge, nego "prijatelju, otvori dispute"...

I malo "zabave" :S:, nadam se da naše pošiljke neće završiti kao ove:

https://www.reddit.com/r/Aliexpress/comments/he0plf/to_anyone_in_the_belgium_netherlands_area_your/

@ ntop
@ SYMA.X8

Lepo se pise svakih par strana i vi opet necete da citate...
Posle ce te se zaliti kako vam posiljka nije urucena :(

Cim primetite da posiljka luta , zovite lokalnu postu u koju je zalutala.

Da ne znate kakvo je stanje sa onih mailboxde sto isporucuju pakete sa Amazon, Ebay.. ?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

@sasa022
Zvala sam postu u koju je zalutala, ali je to jedna od onih gde ne dizu slusalicu a onda kad im dosadi zvonjava podignu slusalicu i zauzmu vezu tako da je stalno zauzeto. Takodje sam zvala i korisnicki servis poste gde su mi rekli da kod njih pise da je moja posiljka jos uvek na carini, sto veze s mozgom nema. :crash:

@ntop Hvala na informaciji, javljam ako se sutra promeni nesto.

@sasa022
Zvala sam postu u koju je zalutala, ali je to jedna od onih gde ne dizu slusalicu a onda kad im dosadi zvonjava podignu slusalicu i zauzmu vezu tako da je stalno zauzeto. Takodje sam zvala i korisnicki servis poste gde su mi rekli da kod njih pise da je moja posiljka jos uvek na carini, sto veze s mozgom nema. :crash:

:S:

A to da u Korisnickom servisu cesto gube vezu sa realnoscu ( tj. da odgovori "nemaju veze sa mozgom" ) je odavno poznata stvar :mad::mad::mad::mad:

@ topdeel

Mnogo puta ponovljeno - nema pracenja za neregistrovane ( Unregistred ) posiljke[/QUOTE]

Da, Da znam za to ali sada gledam sve pošiljke koje idu preko Letonije i sve su sa UBxxxxx (one od par $ a isto i one od 100$)

Pa kako moze kinez da mi posalje vredniju UNREGISTRED posiljku :S:

Da li su i vama sve posiljke koje idu preko Letonije Unregistred?

Show!

Naravno, sve su Unregistered, to je Cainiao Economy shipping i po definiciji je neregistrovana pošta. To što ti neko da ovakav tracking broj za pošiljku od $100 znači ili da te folira da je poslao, ili je očajnik rešen na sve, pa i da rizikuje da mu propadne vredna pošiljka ako se izgubi, jer toliku vrednost, ja bar mislim, ne može regularno da prijavi na ovakvom tipu pošiljke. Mada realno mala je šansa da se izgubi, pa mu možda i vredi da reskira.

Poslednja izmena:
Naravno, sve su Unregistered, to je Cainiao Economy shipping i po definiciji je neregistrovana pošta. To što ti neko da ovakav tracking broj za pošiljku od $100 znači ili da te folira da je poslao, ili je očajnik rešen na sve, pa i da rizikuje da mu propadne vredna pošiljka ako se izgubi, jer toliku vrednost, ja bar mislim, ne može regularno da prijavi na ovakvom tipu pošiljke. Mada realno mala je šansa da se izgubi, pa mu možda i vredi da reskira.

Ako su sve pošiljke koje idu preko Letonije Unregistred onda mi apsolutno nemamo zaštitu za te pošiljke i Aliexpress nas moze zezati i ne dozvoliti pokretanje
Dispute u slučaju da pošiljke ne stignu do kupaca, jer su te pošiljke uglavnom zakucane u statusu "Arrived at destination country" i sve se nalaze u Rigi.

Nzm. da li sam u pravu ?

Recimo da bi mogao, ali ne znam da li se to ikada i desilo, meni su uvek sve stizale, osim jedne od par centi, gde nisam ni otvarao dispute.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno