Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
*mjau**mjau**mjau* kako imate vise zivaca (i smisla) da ista i kupujete iz te Kine,obzirom na tako pedantnu i "brzu" isporuku?

Sta mislite da li ce se taj postanski saobracaj sa Kinom IKADA vratiti na ono normalno stanje od npr prosle godine kada su posiljke iz Kine,poslate bilo kojom postom,stizale za 20,25,30 dana do kupaca u Srbiji

nece, zauvek ce biti korone i ovakvog stanja

Doduse,taj saobracaj sa Kinomje pukao jos krajem prosle godine i pre pojave korone...meni npr neke posiljke poslate jos proslog novembra nikada nisu ni stigle.....

Neko je ovde objasnjavao(ako je to tacno) da su ukinuli (iz ko zna kojeg razloga) direktan let iz Pekinga za Beograd,pa su onda posiljke kruzile po ogromnoj Kini nedeljama pre nego sto (mozda) krenu za Bg.....

Eh kako lepa bila ona vremena od pre godinu dve,vidis nesto na Ebay-u iz Kine,jeftino,treba ti i kupis i za 20-30 dana je kod tebe....

Danas sam dobio dva koda za registrovane Turke koji prema recima prodavca najbrze idu do nas u ''ovim vremenima''.
Pa cu izvestavati da li se mrdaju i kako se mrdaju..

Pa tako je i meni rekao prodavac, to je fenomenalno vreme u ovo doba, registrovani Holandjanin 45 dana jos nije stigao, Singapurcani se ne mrdaju pisu ljudi ovde, Kinom vise niko i ne salje, jedino ne znam kakva je situacija sa Hong Kongom..
Tako da su Turci izgleda najbrzi i najbolji sada.

Pa tako je i meni rekao prodavac, to je fenomenalno vreme u ovo doba, registrovani Holandjanin 45 dana jos nije stigao, Singapurcani se ne mrdaju pisu ljudi ovde, Kinom vise niko i ne salje, jedino ne znam kakva je situacija sa Hong Kongom..
Tako da su Turci izgleda najbrzi i najbolji sada.

Pa mislim da je problem i u Hong Kongu jer su mi tamo sve SG posiljke. Sad nemam blage, ali SG je isao extra do korone,cak i kad su svi ostali stekali i trebalo po par meseci oni su stizali za 2do4 nedelje sve top. Sto se tice turaka, necu nista porucivati tog singapurci ne krenu, ali da, definitvno su oni prvi poceli normalno raditi. Nadam se samo da nece biti slucaj kao i sa SG.

Šta piše pod Carrier kad je turska pošta?

@ Animal

Kada kreiras porudzbinu > Shipping Method
Kasnije u Tracking > Carrier i Tracking Number

@outlaw

Za UH..TR uglavnom Yanwen - prvo dobiju kod Sxxxx
Nisam odavno imao Rx..TR na pracenju pa nisam siguran da li i to ide preko YW.

U Shipping Method nema, jer sam se prepiskom dogovarao sa prodavcem oko slanja i sta nudi i koja cena itd..
A u trekingu pise samo sledece.
Tracking number:
RH*********TR
Logistics company:
Turkey Post

Za UH..TR uglavnom Yanwen - prvo dobiju kod Sxxxx
Nisam odavno imao Rx..TR na pracenju pa nisam siguran da li i to ide preko YW.

Hvala, baš ću da probam sa nekom sitnicom da vidimo kako funkcioniše ;)

YANWEN Logistics / SunYou Logistics nesto opasno muljaju sa LPxxx paketicima

UA..TO koji je navodno 21.04 stigao u Srbiju nije isporucen
UA..TO 26.04 2 komada isporuceni
UD..LT 26.04 nisu isporuceni

Imam i ja dva LP koji su navodno stigli u Srbiju jos 21. i 25. marta i ni traga ni glasa od njih.

Nasi je jos nisu skenirali i ubacili u sistem, cim je ubace videces status, ne brini.
Svakako je dosla na aerodrom.
Свашта. Пошиљка ми је на царини од 19. маја, наши се праве луди, као да није ни стигло до Србије.
Проверавао сам више сајтова, многи дефинитивно тврде да је пошиљка у Србији.

UW*****CN
Poslato 08.01, stiglo danas. Pet meseci! Ima nade...

Хвала на обавештењу. Мени ако нешто не стигне из Кине, не стигне. Мада нисам са свим загубљеним пакетићима прегурао 5 месеци. Истини за вољу, стигла ми плоча из Канаде после годину дана, али то не рачунам, били неки фини поштари, вероватно. А то је било у пред-пандемијском периоду.

Dva paketa od 02.decembra i 04.decembra sa iHerb i dalje nema...

Jel poručivao neko nešto decembra sa iHerb??
Нисам никада имао проблеме са њима, укључујући и период пандемије.
Јесте да пошиљка касни, али стигне, одприлике месец и по дана.
Што им се не јавиш, рефундираће ти новац.

Juče mi isporučen paket koji je navodno po trackingu ušao u Srbiju 17.04.

Sent from my Redmi Note 7

Danas sam na pošti pokupio još neke LV (poslednji eventi 15.05 i 20.05) i sada nemam više zaostalih LV do 20.05, OSIM 7-8 komada koji su sigli u Latviju 14.05 i posle toga nemaju nikakav dalji status da su krenuli za RU. Na dva od tih pojavili su se doduše pre neki dan neki sasvim novi statusi na letonskom jeziku, tipa "prosleđeno dalje u tranzit". Na ostalima ni to ... Da li još neko ima ovakav slučaj ? Saša022 ?

Od ovih preko Tonge stigle su mi one koje imaju da su "stigle" u drugoj polovini aprila, ali one pre njih sa zadnjim statusima iz marta i početka aprila ništa ...Neke prodavce više ne mogu da ubedim da ta destination country nije moja zemlja, neće više da produžuju, postaju prilično drski, kažu to je stiglo, idi u svoj Post office ...

LT isto ništa več par nedelja, nekoliko je ekspresno stiglo i posle toga ništa.

Inače od juče je Kina dozvolila više avio linija za strane prevoznike nego do sada (mada je i dalje neuporedivo manje nego pre korone. Neki u stvari do juče nisu imali pravo ni na jedan let, pa je povećanje na 1-2 nedeljno velika razlika). Možda to nešto promeni bar malo ?

Naručio sam nešto još u martu, status stoji od 21.04. Hand over to airline HK.
RB... SG pošiljka.
Znam da je već bilo govora o ovome ali ipak pitam pošto nije baš jeftina pošiljka, 130 dolara a stoji da treba da stigne za 8 dana, pretpostavljam tada ističe protection? Šta da radim, pišem prodavcu, tražim produženje protection-a, uložim dispute..? Naravno ako bih uložio dispute i oni mi refundirali novac, a ja kasnije dobio paket, platio bih im.
9f5f7a63d07023f2cc8c2ed869ae4e73.jpg
a1cd7d7f998bb44446535d413da522bf.jpg

RB... SG pošiljka.
Znam da je već bilo govora o ovome ali ipak pitam pošto nije baš jeftina pošiljka, 130 dolara a stoji da treba da stigne za 8 dana, pretpostavljam tada ističe protection? Šta da radim, pišem prodavcu, tražim produženje protection-a, uložim dispute..? Naravno ako bih uložio dispute i oni mi refundirali novac, a ja kasnije dobio paket, platio bih im.

Da, piši prodavcu, verovatno će i sam da primeti, ali ipak bolje mu odmah skreni pažnju da je pošiljka zaglavljena između HK i SG i traži da ti produži protection bar za još 20 dana.
HI Fi College je dobra radnja i vlasnik prilično dobro zna engleski, tako da sa njim ne bi trebalo da imaš nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Ма, тражи диспут, не замлаћуј се са продавцем. Сви су они велика банда. Мешетаре са превозницима, мувају како стигну. Знају они добро колико ће пошиљка да путује, а нуде 8 дана. Тако навлаче купце, а кад им се купци обрате, кукају, продужавају рокове, све само да добију паре. Ако се већ рекламирао са тих 8 дана, нека га кошта реклама.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Nisi shvatio, ostalo je od danas još 8 dana, bilo je verovatno 60 u startu. Ne znam što padaš u vatru, pa kako je prodavac mogao da zna da će Singapur da obustavi slanje.

Ма, тражи диспут, не замлаћуј се са продавцем. Сви су они велика банда. Мешетаре са превозницима, мувају како стигну. Знају они добро колико ће пошиљка да путује, а нуде 8 дана. Тако навлаче купце, а кад им се купци обрате, кукају, продужавају рокове, све само да добију паре. Ако се већ рекламирао са тих 8 дана, нека га кошта реклама.

Prijatelju, ne citas sta je covek napisao. 8 dana je do isteka perioda za otvaranje spora a ne da ce posiljka stici za 8 dana od dana slanja. Ne mozes tako da sudis o nekome koga ne znas, to sto si ti napisao nema veze s vezom. Otezan je saobracaj u celom svetu a ne samo kod njih i treba prvo da kontaktira prodavca. Ako mu se ne javi onda ostane opcija da dan pre isteka perioda otvori spor.

Poslato sa Huawei P10 lite

Можда нисам пажљиво прочитао за тих 8 дана, али све остало што сам написао и даље стоји. Био је хаос око дистрибуције пошиљака скоро годину дана пре пандемије. Нису они мутави, ово им добро дође да кукају, и не падам у ватру. На крају крајева, са својим парама свако има прво да ради шта жели, писао сам у најбољој намери. Ви што сте ме напали, посаветујте човека шта му је најбоље, ви то сигурно знате боље од мене.

Можда нисам пажљиво прочитао за тих 8 дана, али све остало што сам написао и даље стоји. Био је хаос око дистрибуције пошиљака скоро годину дана пре пандемије. Нису они мутави, ово им добро дође да кукају, и не падам у ватру. На крају крајева, са својим парама свако има прво да ради шта жели, писао сам у најбољој намери. Ви што сте ме напали, посаветујте човека шта му је најбоље, ви то сигурно знате боље од мене.

Pa postoje rokovi koje moraju obe strane ispostovati a normalno je da kontaktira prodavca i da vidi sa njim da mu produzi vreme za otvaranje spora i ako to sve padne u vodu onda otvara spor 1 dan pre isteka tog perioda. Lupetas bzvz, ja kupujem stalno nesto i nisi u pravu da godinu dana u nazad je problem sa isporukom posiljaka. Veci su problem nase poste i carina nego oni. Ja sam kupovao telefone 3x i sve sam adresirao na nemacku i stigne za 15-ak dana otprilike. Neke posiljke koje sam adresirao na srbiju isto tako su stizale relativno brzo, od 14-25 dana a desavalo se i da cekam i 40, sve zavisi preko koga salju, da li je free shiping ili ne.

Poslato sa Huawei P10 lite

Samo da podsetim da je nekima bilo mnogo skupo platiti Singapursku poštu 2-3€ više za paket koji je stizao za 7 dana.
E pa gospodo sad će paketi putovati ne za 7 dana nego po 7 meseci... Ono što vam treba na leto moraćete da naručujete zimi da bi stiglo do tad.

E sad da se zahvalimo i svima koji nakon što im stigne neki predmet a da su pre toga dobili refaund... nisu vraćali novac prodavcima. Zbog njih imamo situaciju da većina prodavaca više neće ni slati za Srbiju pakete zbog negativnih iskustva.

Ovima koji imaju rodbinu po Nemačkoj, Rusiji, Americi i tako tim državama gde je mnogo jeftinija dostava a i mnogo brža ostaje naručivanje preko rodbine i prijatelja.

A mi koji nemamo rodbinu, ostaje nam kupovina preko KP sajta po 10 puta većim cenama + dostava za kurirsku službu i jurnjava sa kuririma.

viber_image_2020-06-10_00-29-11.jpg

Po praćenju koje je samo do zemlje uručenja (nije standardni broj za praćenje), stoji mi da su mi iz Kine stigla tri mala paketa (koverte) 26.maja u SRB.
Kada okvirno mogu da očekujem da će to da stigne (Beograd)?

Sent from my Z2 Plus using Tapatalk

Ти @Gilgamesh си стварно безобразан. Рећи нкоме да лупета је право лупетање. То што си купио пар мобилних телефона ти не даје за право да другима говориш безобразлуке. Свако има прво да изнесе своје мишљење и нека искуства, али увреде појазују какав си као човек, никакав.

Majskih 7 komada UB..LV je "izgubljeno" negde u tranzitu.................

@ytrewq

Spisak se povecava :S:

Za 2 komada LV koji su po statusima 19.05 prosledjeni u Srbiju jedan je isporucen , jedan nije

14.05 , 18.05 , 04.06 , 05.06 - stigli i stoje u Rigi
ima par komada koji imaju status da su 28.05 i 03.06 prosledjeni u Srbiju.

Gomila LP za koje pise da su u Srbiju stigli jos u aprilu , nisu isporuceni.

Od U CN i SG nema ni traga.

I TR koji imaju veze sa Yanwen Logistics kasne.

RB... SG pošiljka.
9f5f7a63d07023f2cc8c2ed869ae4e73.jpg
a1cd7d7f998bb44446535d413da522bf.jpg

Kratko i jednostavno cu ti odgovoriti jer se pisalo vec 10000x o tome. Meni su singapurci jos od marta na HK hand over to airline i ne ocekujem ih skoro, ali sam uveren 95% da ce stici kad tad, Pisi prodavcu, neka ti produzi za jos mesec dana i dogovori se sa njim ako ne stigne za mesec dana da ti vrati novac i da ukoliko stigne nakon tih mesec dana i tebi on vrati nazad novac da ces mu ti uplatiti isti taj novac nazad ali naravno bez shippinga. Poz.

Ја контактирах продавца са Gearbest-а да провери са браћом Турцима где ми је запео пакет који је наводно 04. маја из Турске послат за Србију.
Кажу да је наводно испорука на одредиште неуспела због погрешне адресе или да ме нису могли контактирати што наравно није тачно, а то сам им и написао. Тражио сам да још једном провере са Турцима шта се дешава, а ако добију исти одговор, онда да ми или пошаљу други уређај другом поштом, или да врате паре.

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno