Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beograd..
Pre korone ni jedan paket, ukupno oko 30ak komada (svi su bili od 15 do 30 dolara vrednosti) nikada nije otisao na carinu i bio otvaran, ali sad nakon korone eto, od 3 paketa dva otisla. Ili su poostrili, ili nema mnogo paketa pa imaju vremena da otvaraju i ove manje posiljke.

EDIT: Evo sad mi zena javila da je sa ovim RH.....TR sto nije otisao na carinu stigao i jedan UH....TR, takodje samo prosledjen bez carine. Putovao 28 dana.

Poslednja izmena:
Da li je nekome stizalo nesto preko USPS skoro?

Poslato 6. marta, zadnji status:

Your item departed a transfer airport in METROPOLITAN AREA, PANAMA CITY, PANAMA on March 16, 2020 at 6:51 am. The item is currently in transit to the destination.

^Stigla je jedna pošiljka sredinom aprila ali ta je već krajem marta bila u Nemačkoj. Imam još jednu na putu sa čudnim statusima: LA->Čikago->Vankuver->Frakfurt->Beč->NY Ako su pravi statusi ovo će baš da se naputuje :d

Yanwen economic air mail.
Poslato 03.04. Sriglo danas 01.06.

U pitanju maska za telefon, stigla polomljena.
3fa05d0a0a14f16baeae662860bb5ab0.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

@Rax032
Zastita traje jos 15 dana nakon sto se narudzbina zatvori odnosno 15 dana nakon sto istekne vreme za koje posiljka treba da stigne (45 dana, 60, 90 dana nebitno). Dispute se otvara dan pre isteka tih dodatnih 15 dana najkasnije na sam dan isteka i tako ne dolazis u situaciju da dobijes odgovr da je razlog invalid, no ako ne postigne s dogovr sa prodavce Aliexpress s opet ukljucuje i kad istekne 15 dana presudi u tvoju korist. Sto i pise u obrazlozenju

Nisam toliko lud baš. Zaštita je trajala 60 dana jer je poručen pre nego što su uveli 90 dana zaštitu. Prodavac je kulirao moje poruke zaštita istekla, i ja 2 dana kasnije otvorio dispute.
Nije finalna presuda, ali su odbili zahtev i naveli da zaštita traje što je totalna glupost. Solucija koju su predložili je čekanje još 10 dana.
Prosto se ljudi bahate kako im je volja.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Bangood je poceo da salje ponovo za Srbiju,po meni bolje kupiti tamo nego na aliju gde uglavnom deru sa shipingom ili putuje u nedogled.

Evo ja trazio neku sitnicu od 4$ na Bangoodu...shipping je ili 3$ ili 23$, tako da je isto kao na Aliju.. :)

Banggood salje sad samo sa trakingom
Meni je njihova posiljka putovala od pocetka Januara do pocetka Maja po Kini (kineskom postom) , neki dan sam trazio refund .
Druga posiljka Svedskom postom mi je stigla posl 40 dana

Poslednja izmena:
Ja sam gledao neki box i air mouse za prijatelja,shiping za box je 6 a za mouse 3 dolara sto je ok.
Meni nikad nije putovao paket vise od mesec dana...prvi box je putovao 15 dana,drugi u jeku korone ovde,mesec dana,oba kineskom postom.

Poslednja izmena:
Sve što počinje sa R znači da ima praćenje do tebe, to je registrovana pošiljka, to svi i znate.
Ono što mene čudi za registovane pošiljke je zašto nema praćenje ako se vrati nazad prodavcu, tj taj zadnji status da je prodavac preuzeo pošiljku????

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Stigao paket, placen 26 dolara, carina ga procenila na 4700 i naplaceni PDV i otvaranje 1100 din... Uzas..

Zanimljivo je kako svi zakukate kad vam naplate za jedan paket carinu i pdv, a lepo vam je kad carinici ne poštuju zakon i puštaju vam sve sitnije pakete bez ikakvih troškova a trebali su da naplate pdv.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Dobio sam tracking broj LB....SE, navodno FedEx, gde ga mogu pratiti? Na FedEx sajtu pise da ne postoji, 17track ga ne prepoznaje.

Poanta online kupovine Aliexpres, bangood,ebay itd nije zato jer je roba kvalitetnija nego kod nas vec zato sto nas izadje mnogo jeftinije kupiti tamo nego da smo kod nas kupili: A konkretan primer gospodinu da se objasni maskica 1.2$ otvaranje 200rsd pdv na robu jos 100rsd izadje oko 500 +/- rsd ukupno a toliko izadje da se i kupi kod nas ista takva maskica. Sto dovodi do zakljucka zasto bi onda kupovali na dalje online i cekali taj prozivod 2-4 meseca ili nikad ne stigne da bi na kraju ispala cena ista? IQ200.

Čekanje vec dugo, prvi put narucujem preko aliexpresa ima jos par paketa isto sve. Shipping je cainiao super economy.. Da li je ovo nešto uobičajeno ili..?
Sta sada, jel ima jos nekog? I sl put koju postu treba odabrati?
(vec sam "objavio", nzm da li se ceka na moderatora ako je tako sry)
c876c6f0629d8637ec357f42015d2a35.jpg

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Ja kad porucim nesto za 1.2e, toliko i izadje, nema otvaranja i tih gluposti... :)

Evo, treba mi sockalica za papir, na aliju je 2e, kod nas 1000din plus postarina...e sad, ja ne mogu da cekam, pa cu uzeti kod nas...ali kada mogu, narucim na aliju, i to je to... :D

To je tako ukoliko ti carina ne otvori paket...
Ono o cemu mi pricamo je, da carinik moze da ti proceni tu seckalocu od 2 eur na 10 eur, pa ti naplati otvaranje 200 din + PDV 200 din i ti na kraju cekao 2 meseca za skoro isti novac...
Potpuno bi bilo ok da ti platis PDV na tih 2 eur. To niko ne spori.

@Argentto
Hvala sto si shvatio poantu moje poruke...I to je sva ukupna logika kupovine online..Covek je jednostavnije od mene objasnio..

zz, na Alliju mi prikazuje da mi je posiljka na carini

Started customs clearance process
2020-05-28 11:35:00

sa carine kazu da nemaju info za moju posiljku i da se obratim posti
u posti mi kazu da oni prate posiljke samo ako imaju 2 slova 9brojeva 2 slova tipa lb000000000lb
a moja posiljka ima 2 slova i 14 brojeva tipa LB0000000000000.
Posto vidim da se dosta razumete u pracenje posiljki,
pitanje je kako mogu da proverim status moje posiljke?
thx!

Ja ne znam kako neko ne shvata (a mali deo mog posla je trgovina, pa se srećem sa takvim ljudima svaki dan) da postoji ponuda i potražnja. Ako ponudiš nešto što niko neće, ili neće da plati tu cenu, ćao, zdravo, zatvaraš i tačka. Mene tako svaki dan ubeđuju kako nešto treba da bude jeftinije, a neke usluge i besplatne. Pa kad niko ne bi plaćao, mi bi zatvorili odavno. Pravim digresiju, ali ovde mislim na državu i dažbine - tu tek nema objašnjavanja. Takođe, kao kupac kupuješ tamo gde ti se isplati (ili što kažu u jednoj trgovini "gde te cene" - nije sve ni u novcu i kvalitetu robe). Znači ako ti se isplati da naručiš iz Kine, naručiš. A ako ti se više ne isplati da naručuješ (zato što čekaš 4 meseca i na kraju platiš isto kao ovde ili zato što te država "maltretira" pa naplaćuje 100 din otvaranje paketa od 50 din) - onda jednostavno prestaneš da naručuješ. Neki se ponašaju kao da je rečeno "od sada pa zauvek biće jeftinije da naručujete iz Kine". Bilo nekad, bilo lepo dok je trajalo, sad više nema! Ali dobro znate da će se sve normalizovati...

Evo ja par meseci (od kad traje corona) nisam ništa naručio. Zato sam sad i posetio temu, da vidim šta se dešava, kad će mi stići preko NL. Javljam... za sada je tek "The item is pre-advised to PostNL" od 30.05. (btw. u pitanju je fm transmiter/charger, poveća kutija, videćemo šta će biti sa dažbinama)

Valjda pretpostavljate da je mnogo manje paketa. Znači, isti broj službenika + manje paketa = na više paketa se naplate dažbine. Inače nismo mi banana država što se toga tiče, koliko znam i u zapadnim zemljama se mora platiti pdv na sve, bez obzira koliko mali iznos bio - ali ni tamo to nije slučaj. Znam i za slučajeve da su u Nemačkoj primali pakete (naravno, pristigle izvan EU) od preko 500 eur (trebala i carina da se plati) bez dažbina. Desi se to i tamo. Valjda je sasvim logično da većinu malih paketa (koje procene na par dolara) neće otvarati, jer je čisto gubljenje vremena. Zato valjda i naplaćuju otvaranje, da naplate bar nešto, treba novca i za njihove plate i za budžet (mada otvaranje bi trebalo da bude gratis za skuplje pakete:D) I koliko se sećam negde (Bosna čini mi se) su doneli neku uredbu da na svaki paket iz Kine ide neka taksa u vrednosti 50 ili 100 din baš zbog tolikog broja tih najjeftinijih paketa.

A koliko se sećam ovde je uvek bilo onih što kukaju. Bez obzira što im mnogo više prođe paketa sa 0 troškova nego onih nerealno ocenjenih i više naplaćenih. Dakle bez obzira što kad se sabere oni su u plusu! Tako da nema to veze sa sadašnjom situacijom. A ako su tebi Argentto 2 maske i 2 silikonske narukvice procenili na 4700, onda je to stvarno bedak i van svake pameti! Ali moraš znati da su carinicima po zakonu odrešene ruke baš, baš... a to je tako rešeno da ako želiš da se žališ i dokažeš koliko si platio, moraš platiti taksu koja ti se ne refundira kad dokažeš da si u pravu. Znači neisplativo. Tako da se ne vredi nervirati. Opet se vaćam na početak - kome sve to ne odgovara i nije spreman na sve te rizike, ne treba ni da naručuje (pogotovo u današnje vreme dok se ne stabilizuje stanje)... to je jednostavno tako!

@ Argentto
@ AnnarioN

Neke vase poruke koje ste napisali tokom dana su moderatori pobrisali...

Ako zelite procitajte sta sam pisao i sta pisem .

.... i budite srecni sto niste na teritoriji koja je pod nadleznosti NS carine

Cainiao Super Economy LP**** krenula 29.05. iz Shenzhen-a a 02.06. stigla i predata avio prevozniku u Hong Kongu i dobila 13 cifreni broj. Do Hong Konga pelazila iz ruke u ruke Yanwen-a, SunYou-a i sad je SunYou dalje prosledjuje.

Da li je nekom stigla UW****CN? Koliko sam prelistaro i propratio ne videh dal ima i pozitivan primer za CN postu. Imam jednu od 09.03. za koju prodavac dva puta produzio rok te sad istice krajem meseca. Zadnji status je istog dana - Wenzhou International.

Poslednja izmena:
Juče isporučen jedan UH TR preko Yanwena, poručen 2.5. zadnji status bio 19.5. Item forwarded to destination country.

Još uvek čekam UH TR koji je navodno pristigao u Srbiju 1.5. , pet LP pošiljki zadnji status 28.5. depart transit country, dva Litvanca koji su destination country 21.5. i 24.5. , dva Letonca zadnji statusi Transit arrival 26.5. i 28.5. i jedan RB SG Despatched to overseas 15.3.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno