Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko sam ja čuo zabrana je u oba smera (što je i logično ako je kao što piše obustavljen avio saobraćaj).
A Pošta Srbije to nije navela, jer ono što nije stiglo u Srbiju i nije u njihovoj nadležnosti. Drugim rečima, ne tiče ih se, to je do zemlje koja šalje.
Znači ono što je izašlo iz Kine (pa je u Turskoj, Belgiji, Holandiji...) čekamo, a ostalo je na ledu. Do daljnjeg ništa ne naručivati.

Obustavljaju se letovi, što za sobom vuče posledicu da paketi ne odlaze za Kinu.
Bar sam ja tako shvatio okačen dopis.

Ovo što si ti napisao je samo nagađanje.

Ja imam dva sitna paketa na cekanju, order napravljen 22.01. I dalje nisu poslati, ali posto su sitni bas me briga neka stoje na cekanju (ima jos 16 dana rok za slanje) pa cu bas videti kada i da li ce krenuti.

Takodje...u protivnom mi se vraca novac i ajmo nova runda

A ova je spremna da poleti iz Kine pa pratim desavanja da vidim hoce li i kad poleteti.

Jan 29, 2020 10:34 YANWEN Logistics
Last mile => Destination country post, number LP........
Feb 1, 2020 00:36 SunYou Logistics
Acceptance, Sent to Serbia
CHINA, SHENZHEN
Feb 1, 2020 08:36 Aliexpress-Cainiao
Received by line-haul
Feb 2, 2020 15:12 SunYou Logistics
Departed HONG KONG Airport
HONG KONG
Feb 3, 2020 15:17 Aliexpress-Cainiao
Hand over to airline

Koliko sam ja čuo zabrana je u oba smera (što je i logično ako je kao što piše obustavljen avio saobraćaj).
A Pošta Srbije to nije navela, jer ono što nije stiglo u Srbiju i nije u njihovoj nadležnosti. Drugim rečima, ne tiče ih se, to je do zemlje koja šalje.
Znači ono što je izašlo iz Kine (pa je u Turskoj, Belgiji, Holandiji...) čekamo, a ostalo je na ledu. Do daljnjeg ništa ne naručivati.

Nemoj me j****. Pa zar cu nakon vise od 2 meseca cekanja paketa i konacno sad ceka da poleti iz Beijinga docekati novi strajk?! Pa ja nemam reci...

Одредиште - Време складиштења: 2020-02-03 08:45:36 (GMT+01:00)
2019-11-29 09:36

CN, CNFYSA, Prispeće
2019-11-23 20:53

CN, Roger

Порекло - Време складиштења: 2020-02-03 08:45:35 (GMT+01:00)
2020-01-31 00:10

Beijing, Airlines
2020-01-26 19:11

Beijing, leaving the Beijing International Mail Exchange Station, the next stop ,Beijing International Mail Exchange Station (via transfer)
2020-01-26 04:53

Beijing, delivered to air transport
2020-01-26 04:53

2020-01-25 16:55

2020-01-25 13:05

Beijing, Beijing International Mail Processing Center has been exported directly sealed
2020-01-25 13:05

Beijing, Beijing International Mail Processing Center return, note: security return
2020-01-24 06:34

Beijing, Beijing International Mail Exchange Station Returned
2020-01-22 12:25

2020-01-22 12:25

2020-01-21 03:58

Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2020-01-21 03:58

Beijing, Beijing Post International return, note: security return
2020-01-05 14:54

Beijing, Beijing Exchange Station Return
2019-11-30 06:35

2019-11-30 06:35

2019-11-29 13:33

Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-11-28 04:50

Beijing, arriving at beijing comprehensive mail processing center (via transfer)
2019-11-27 01:02

Nanjing, leaving the "Nanjing Hub", the next stop , Beijing Integrated Mail Processing Center
2019-11-26 08:12

Nanjing, arriving at The Post Nanjing Nanjing Station
2019-11-24 15:55

Nanjing, leaving the International Bulk Collection Center, the next stop , Nanjing International
2019-11-23 20:53

Nanjing City, "International Bulk Collection Center" has received, agent: Meng Boof
2019-11-21 21:30

Logistics orders created (quick-selling platform)

Kako to?
Ako je krenulo sada je verovatno negde na presedanju u Turskoj ili gde vec preseda

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa nemam pojma, ja mislim da Beijing Airlines znaci da ceka prvi sledeci slobodan avion, mozda gresim..Sad videcemo, javljam situaciju..

Ovo valjda znaci da je poletelo?

Nažalost, ali ne znači da je poletelo. Nego da je stiglo na aerodrom i čeka poletanje.
Moj primer je da mi pošiljka stoji od 28. decembra u tom statusu kao i tvoja :).
Budi strpljiv mnogo.

Stiglo mi 12 pošiljaka u roku od 3 dana, sve naručeno prošle godine, nešto od 11.11 još.
Ja se oprostio od njih već

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ja sam narucio staklo preko nillkinovog sajta direktno 07.01... mislio sam da ono znaci da je vec poletelo... bukvalno cekam samo da mi stigne staklo da bih kupio telefon...
Ako je zaglavilo tacno zivce da iskidam

Od dve Rv****CN posiljke (koju su prodavci popnovo poslali) obe su renule 09.01. a status Beijing, Airlines je prva dobila 21.01., druga je imala jedan security return pa je satus Beijing Airlines dobila 31.01., e ova od 31.01. danas dobila status da je prispela u naizmenicnu postu. Videcu do kraja dana ili sutra da li i ova prva prispela ili ne.
Dakle, paketi i avioni stizu, ako je sve tacno ovo je vec po starom kad je bilo od Beijing, Airlines do prispeca 3-4 dana.

Rx..CN pratite na https://postal.ninja/en

Airlines have to pay transportation - Beijing switching station
Paket ceka let

Airline departure - Beijing Air China
paket je krenuo iz Pekinga

Evo update...RP******CN
Datum Mesto Status Primalac
03.02.2020 14:44:12 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
03.02.2020 13:13:45 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela
29.11.2019 09:36:00 CN-CNBJSA Prispela
23.11.2019 20:53:00 CN- Prijem

Obustavljaju se letovi, što za sobom vuče posledicu da paketi ne odlaze za Kinu.
Bar sam ja tako shvatio okačen dopis.

Ovo što si ti napisao je samo nagađanje.

Nema tu šta da se nagađa. Ustvari ja nagađam da ti ne želiš da vidiš i prihvatiš situaciju:)
A dopis si dobro shvatio, bar onaj deo koji si želeo. Pa i u naslovu lepo piše "privremena obustava saobraćaja", nije to put, ulica pa da bude obustava samo u jednom smeru. A čak i da jeste nešto nagađam (a ne znam zašto:)), bila bi iz Kine. I taj dopis je poslat u sve pošte da bi kao što lepo piše "obustavili prijem svih vrsta poštanskih pošiljaka za Kinu i navedene zemlje u tranzitu". Znači to je razlog. A nema nikakvog razloga da obaveste svoje radnike (ovo je upućeno njihovim radnicima a ne nama korisnicima) da kinezi ne šalju pošiljke za Srbiju. To njihove radnike u pošti ne zanima, oni se bave tim pošiljkama tek kad stignu u Srbiju.

Moj poslednji paket bi trebalo da je poleteo iz Kine 21.01., ja sigurno neću naručivati dok se situacija ne normalizuje.
Kako kažu ne treba preterivati ni u čemu, pa ni u optimizmu. Ali ako hoćeš ti slobodno budi optimista pa veruj da se u Kinu ne može a iz Kine može (a tamo je virus) pa naručuj. U svakom slučaju će potrajati ako šalju brodovima, vozovima... (mada ne znam kuda jer su kopnene granice sa nekim zemljama recimo za Rusiju i Mongoliju sam čuo, zatvorene). A svako za svoj groš i sa svojom pameću nek radi kako mu volja.

Ja ne znam kojim sve rutama su išle pošiljke za Srbiju, i kakav je sad status poštanskih pošiljki na komercijalnim letovima, ali čisto istine radi da kažem da neki od najvećih svetskih avio prevoznika jesu obustavili linije iz Kine, ali nisu baš svi. Recimo Cathay Pacific (glavna avio kompanija u HK) je smanjio broj letova između HK i mainland-a na pola. Ne znam kako stoji sa Singapurom. Postoje i cargo linije. Zato valjda i ne kaže niko "neće vam stići do daljnjeg" nego "slanje je otežano". Kako će dalje da se razvija ostaje da vidimo. Mislim da je Kinezima jako u interesu da se ne ugasi skroz online prodaja, a zna se da paketi nisu opasni u smislu prenošenja virusa, tako da verujem da će gledati da nešto šalju koliko mogu.

Možda paketi jesu opasni, niko to ne zna sa sigurnošću da kaže.

Dosta stručnih ljudi sam čuo da kažu da nema šanse da nijedan tip korona virusa preživi na neživoj površini duže od 4-5 dana, a nikog nisam (od stručnjaka) čuo da tvrdi bilo šta suprotno. Virusima je potreban domaćin, ne mogu da žive na koverti.

Možda paketi jesu opasni, niko to ne zna sa sigurnošću da kaže.
Ja sam objasnjavao, aman ljudi, virus da bi preziveo potreban mu je domacin i odredjena temperatura. Ne postoji virus koji ce bez domacina preziveti duze od 48h a da bude "ziv", ne postoji ni u teoriju brate.
Vidim da mnogi ovde ne kapiraju kako virus ostaje ziv, kako se odredjeni virusi prenose a ova vrsta tj porodica korona virusa u koju spada i sars i mers zapravo korona virusi prelaze sa zivotinja na coveka a ovaj "novi" soj korona virusa je dobio zvanicni naziv 2019-nCoV tako se zaista zove i presao je sa zarazene zmije na coveka kad je neki Kinez jeo ziju zarazenu tim virusom.
Da ne idem dalje u strucne analize prosecnom coveku je ovo sasvim dovoljno da zna i da vam kazem da ne postoji mogucnost da se prenese ovako virus.
Da vas podsetim da je 2003 god u Kini krenula epidemija sarsa i da je umrlo 774 osobe a od ovog nCoV virusa 213 i svi u Kini. Inace od sarsa su bile zarazene oko 8100 ljudi.
Dakle, nema mesta nikakvoj panici, virus ko virus ko je zdrav nece mu nista biti ko ima osnovnu boles treba da se cuva za sada ga nema kod nas i nece nikakvim posiljkama doci, samo ga moze doneti covek. E sad jos utvrdjuju naucnici u kom trenutku i na koji nacin i kako prelazi na drugu osobu osim sa zarazene zivotinje

Ne ne nego da li prosto rukovanje, da li kijanjem u osobu i ostalo a i rade na vakcini.
Tebi smesno a neki ljudi umiru, ma bravo.

Covece korona virus nije pronadjen juce da ne znaju nista o njemu. Ovo je samo jedna mutacija, naravno da znaju kako se prenosi.

Drustvo mozda imam dobru vest...
Order od 29. 01 izgleda da je malo pre preuzet od Singapurcana..
I ako sam platio za NL.
Screenshot_20200204_102115.jpg

Poslednja izmena:
Koliko ja znam ova tema se ne zove '' Korona virus, njegov nastanak i prenosenje'' vec se tema zove pracenje posiljki.

Dakle... mnogo bi bolje bilo da se neko icima i vidi gde se uopste nalaze ti paketi sa statusima Beijing, Airlines nego da pisete o virusu.

Kako se niko ne zapita da paketi sa tim statusom nekad dobace i do 40 dana do ulaska u zemlju...? Gde uopste prolazi ta posiljka ako taj status stvarno znaci odlazak aviona. Avionom iz Kine se ne putuje mesec dana. Tako da ili ta posiljka obidje ko zna koliko drzava ili bude cuvana negde u nekoj zemlji odnosno preseda na drugi avion sa pauzom od jedno par nedelja.

Jedino je to normalno objasnjenje, da cim putuje nekom drugom avio komanijom moguce je da zbog toga mnogo brze stigne... nekad i za 3 dana.
Samo kako naci te avio kompanije i kako tacno videti gde se nalazi paket, u kojoj drzavi?
Bolje o tome da raspravljate nego o virusu, ili otvorite novu temu za virus.
Nije mi jasno sta rade ovi admini, bitno je da se oni samo podsmevaju umesto da brisu poruke koje nemaju veze sa pracenjem posiljki.

Ja imam par tih statusa 16.1, 20.1. i 24.1.

P.S. da Singapur stize bez problema, i meni je stiglo par komada danas i juce.

P.S. da Singapur stize bez problema, i meni je stiglo par komada danas i juce.

Evo kako Singapur stize bez problema...

UQ*******SG

Jan 15, 2020 20:41
Picked up Package from Origin
Shenzhen

Jan 15, 2020 20:41
Processing shipment
SHENZHEN

Jan 16, 2020 08:08
Enroute to Next Operation Center
Shenzhen

Jan 17, 2020 15:15
Enroute to Carrier’s Depot to be shipped via [Singapore Post]
Dongguan

Jan 20, 2020 00:00
Singapore Post
Information Received – Item En Route to Postal Facility

I taj poslednji status od 20 januara tako stoji vec 15 *mjau**mjau**mjau**mjau**ih dana,nista posle njega nema....

Evo kako Singapur stize bez problema...

UQ*******SG

Sokole moj, nije to ta Singapurska posiljka. Ta tvoja je neregistrovana i ona nema status posle tog tvog koji ti trenutno stoji.

Ta tvoja nema ni pracenje kroz Srbiju, ne znam sta ocekujes?
Prelistaj malo temu pa ces videti kakve su te posiljke koje pocinju sa slovom U pre nego sto lupis nesto.

Evo ti Singapur registrovani za koliko stize i to pored Kineske nove godine pa je stigao za 15ak dana.

Tebi ako ne odgovara Singapur onda uzmi Kinesku registrovanu postu pa cekaj po 3 meseca, ili u ovom slucaju sad sa virusom mozda potraje i 4-5 meseci... niko ti ne brani.

Screenshot-20200204-134442-com-android-chrome.jpg

Screenshot-20200204-134458-yqtrack-app.jpg

Poslednja izmena:
Od ovog paketa nema nista?
Jos 17 dana do isporuke a on jos u Kini ili je los kod za pracenje?

Screenshot_2020-02-04 ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING 17TRACK.png

Poslednja izmena:
I meni isto sa tim statusom, slao sam bas gore.
Pre toga ga cekam 3 meseca da konacno dodje do tog statusa i kad je konacno dosao nema ga. Neke posle toga su prosle bez problema sa istim statusima.

I onda dodje neko i zali se kako mu Singapur ne stize na vreme, jos to napise za neregistrovanu singapursku postu koja se vodi kao obicno pismo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno