Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znate kako kineski prodavac razmišlja, pa ste malo naivni što doplaćujete dodatno za singapursku poštu.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока
Možeš malo da pojasnis , šta si hteo da kažeš sa tim? Ako si mislio aliexpress standard ok.Ako si mislio da biraš između China post gde čekaš pošiljku mesec - dva, i ako doplatis I čekaš preko Singapurske maksimum dve nedelje.. Pa ti vidi dal se isplati dati par evra više...

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ima raznih radnji i različitih proizvoda, pa ne može ukratko da se objasni. Ali prodavac će gledati da pošalje kao i ostalima, tako da ako dominantno šalje kineskom poštom ili mu se jednostavno učini povoljnije, on će tako poslati, jer je rok za isporuku isti. Ili je singapursku pošta nešto poskupela pa mu se ne isplati da pošalje istom.
Neće ti on poslati ako mu se ne isplati i pritom su jako neiskreni. Jedino će reći:
I am sorry.
Zato preporučujem da naručujete dominantnom vidom isporuke, a to je uglavnom ona koja se i prva nudi. I naoružanje se strpljenjem.
Ako se baš žurite, bolje pronađite prodavca koji isključivo šalje singapurskom, oni su u startu skuplji, pa će biti ok. Ove varijante sa doplatom nisu sigurne. Neki sajtovi (GB) nude da platiš osiguranje pošiljke.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Pazi dosta naručujem, to mi je bio jedini slučaj da nisu ispoštovali dogovor oko pošte. U svakom slučaju kada mogu da biram uvek biram Singapursku.. Nekad se dešava da stigne za par dana u Srbiju.. Sve u svemu izbegavam da naručujem bez broja za praćenje, jer mi se mnogo puta desilo da paketi uopšte ne stignu..

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Je l' ovo neki novi zapis za podnošenje na carinski pregled?
c3b9001a17f72088a3170f294a09d598.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

nešto mi nije jasno oko statusa pošiljke...imam 2-3 stvari koje su već više dana u statusu accepted by last mile carrier...to je bar ranije značilo da je roba stigla u srbiju, i nakon par dana stigne mi na kuću...sada stoje tako već desetak dana...da li sam ja to nešto pogrešno razumeo, ili taj status ne znači baš ništa?

@Altru meni tako stojalo 2 meseca i otvorio dispute nekad sa lv na kraju nekad sa cn

ima li neko iskustva sa UAxxxxxxxxTO to su ove LPxxxxxxxxxxxx pa im dodeljen ovaj prvi
ja imam dve posiljke ali kao i kod kolege altru tj mojih nema od pocetka oktobra (Accepted by Last Mile Carrier 2019-10-11)

Poslednja izmena:
Nece to nikad ni stici.
Cekaces na refaund 3 meseca uz reci, ''strpite se sve je ok... ubrzacemo dostavu...''
Na kraju ces dobiti refaund a paket nikad, ako narucis kod istog prodavca istu situaciju ima da dozivis i tako u krug do ko zna kad.

Ovo je moje iskustvo (samo da napomenem)

Kolko bese treba vremena da legne refund sa AE?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ovo UT450569609CN nikako da promeni status otkad je poslato... Sumnjam da će promeniti status. Bitna mi je stvarčica. Šta mi ostaje sem da čekam?
b260a2b04536f9dd3882a06852aef9da.jpg

Number: RBxxxxxxxxxSG
Package status: In transit
Country: Singapore -> Serbia
Destination:
2019-11-06 06:02, RS, 26200 PC Pančevo - 26101 Pančevo 1, Otprema
2019-11-06 00:55, RS, 26200 PC Pančevo, Otprema
2019-11-05 15:06, RS, 11003 IZMENIČNA POŠTA - 26200 PC Pančevo, Otprema
2019-11-05 14:22, RS, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
Origin:
2019-11-05 00:00, Arrival at Processing Center (Country code: RS)
2019-11-05 00:00, Arrival at Destination Post (Country: RS)
2019-11-01 00:00, Despatched to overseas (Country code: RS)
======================================
Powered by www.17track.net

Veoma brzo, SG rules.

Kakve su prognoze za novi status:
Guangzhou, leaving Guangzhou Terminal, the next stop , Beijing Terminal (via transfer)
2019-11-05 15:50

Pre toga je bilo:
Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return

Poslednja izmena:
Sta da cekas druze? Nije ni poslato. Refaund...

Verovatno ipak jeste, ali mnogi sajtovi ne prepoznaju taj UT... broj. Meni su svi proradili u TrackCheckerMobile app. kad su opet pustili china_alt tracking.
Što se brojeva koji završavaju na TO (Tonga Post) tiče, ako ste dobili samo takav broj probajte da pratite preko Yanwen ili SunYou jer upravo oni angažuju Tongoansku poštu, a za nju nema nigde samostalnog praćenja.

@mcnie7
Nije ni meni stigla nijedna pošiljka preko Tonge već neko vreme iako piše da je stiglo u Srbiju polovinom oktobra. To lupaju ovi iz Yanwena. Do skora je doduše brže stizalo, ali cenim da će i ovo ipak uskoro da stigne.

Poslednja izmena:
@ ytrewq

Pisali smo pre mesec dana.
Yanwen oduvek laze , a sada ga prate i SunYou i Cainiao

Racunajte da ce vecina posiljki ( LP...-> Ux..TO ) stici 25-40 dana posle statusa Depart from transit country or district

Sta je sa litvanskom postom, stoji mi za 2 posiljke da su usle 25.10. u destination country (nemaju tracking), a jos uvek nisu stigle do mene? U medjuvremenu mi je stigao na ruke singapurac za 10 dana (placen nakon "ulaska" tih posiljki) - licni rekord.

@ ytrewq

Pisali smo pre mesec dana.
Yanwen oduvek laze , a sada ga prate i SunYou i Cainiao

Racunajte da ce vecina posiljki ( LP...-> Ux..TO ) stici 25-40 dana posle statusa Depart from transit country or district

Znam šta smo pisali, ali ne znam šta sam suprotno od toga sada rekao. Samo sam konstatovao da je do skora Tonga stizala brže, a sad sporije.
Inače Cainiao iz mog iskustva i ne laže nešto naročito, 90% mi stigne dan-dva ili max. 3 posle onog što objave, a onih 10% uglavnom i dalje čekam pa nisu baš ni relevantni za ovu priču jer im se možda i nešto loše desilo...

Sta je sa litvanskom postom, stoji mi za 2 posiljke da su usle 25.10. u destination country (nemaju tracking), a jos uvek nisu stigle do mene? U medjuvremenu mi je stigao na ruke singapurac za 10 dana (placen nakon "ulaska" tih posiljki) - licni rekord.

I ja imam slican problem, dobijem mail 04.11. gde piše

Package arrived in destination country, for more information you can track it here.

ORDER NUMBER:8*************1.

TRACKING NUMBER :UB012817953LV.

Medjutim kad odem na sajt pošte i unesem ovaj TN još uvek piše da ne postoje podaci o ovoj pošiljci.

Nije nešto skupo što bi bilo za carinu, bar nije za carinu u BG (2,6e)

na sajtu pošte nikad nećeš imati informaciju za taj TN. taj tn samo do izlaska iz zemlje pošiljaoca ali ne na sajtu naše nego njihove pošte ili 17track i sl.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ako neko zna...
Imam 4 porudzbine sa Ali-a.
Kada su poslate imale su tracking kod LP........., nakon sto su pristigle u Srbiju tako kaze Global Tracking dobile su UA......
Dve su pristigle 24.10.2019 a druge dve 29.10.2019.
To su neregistrovane posiljke i nasa posta nema nikakvu informaciju o tim posiljkama, dok global tracking kaze da su prispele.
To jos uvek nije stiglo kod mene, da li jos neko ima problem sa isporukom ili sam jedini.
Predhodno sve sto je bilo poslato je bilo reg.
Sada da li je do onih koji salju ne znam, sve nesto neregistrovano.

Poslednja izmena od urednika:
Evo sta se desava samo zato sto na svakoj strani ponovimo isto :( :(

@VladaR76

Ta posiljka je stigla u Letoniju i tek treba da bude prosledjena u Srbiju

Objasnjenje ima napisano bar 10 puta

@ nidzesi

Vec ti je napisano....
Za oko 3 nedelje dodje iz Pekinga

@ vuk125

Vec mesec dana pisemo o tim posiljkama , i ti opet postavljas pitanje :( :(

Yanwen postavlja lazne statuse !!!

Evo da ponovimo za sve koji hoce da prate

Vecina posiljki ( LP...-> Ux..TO ) ce stici 25-40 dana posle statusa Depart from transit country or district .

I sve ostale posiljke sto idu preko posrednika Yanwen , SunYou , Cainiao trenutno dolaze tek posle 40-ak dana.

Singapurcani su jedini koji jos odolevaju i idu veoma brzo.
Videcemo sada posle 11.11 da li ce uspeti da zadrze tempo.

meni za 3 pošiljke, pisali smo već pre neki dan...u međuvremenu mi stižu neke druge stvari koje sam mnogo kasnije naručio...status je kod mene accepted by last mile carrier i tako stoji sad već dve nedelje...ranije je nakon tog statusa roba bila kod mene nakon par dana ali sada ništa...taj tracking očito nije pouzdan, sumnjam da je to zaista stiglo u srbiju...ili prosto nisu došle na red za obradu ali ne verujem...

Jos malo mesec dana kako kruzi paket po Kini..

A slika broj 3, za tu posiljku nema nikakvih informacija..
0ef40aa62b38403b84ab39bb2e853c14.jpg
829965a87fba3a3ddafd1599e71ee43d.jpg
720e91c81fc410a4ac2e69a547d55306.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Singapurska pošta je stvarno brza. 30.10. uveče sam naručio (gamepad), danas je stigao. To je manje od deset dana.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk
P.S. Stigao na adresu.

Covek vam lepo napisao da se ceka i do 40 dana posle zadnjeg statusa i vi isto pisete.

Kod mene i jos par njih je cak i proslo tih 40 dana ... cak i 2 meseca od zadnjeg statusa, dobio sam refaund i narucio preko singapurske i rekao sam da ne narucijem vise nikad neregistrovane posiljke.

Nemojte da se zalite vise kako vam je proslo 5 dana od zadnjeg statusa jer to nece pomoci... vrlo je lako moguce da prodje i 55 dana pa da ne stigne. Nema smisla vise narucivati tom vrstom slanja i to je to.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno