Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ vetropir

Da li ces za stvari koje ti nisu hitno potrebne a kostaju 2-3$ svaki put platiti 2-3$ postarinu ???

Pa lako je reci platite malo vise, to malo vise moze da bude i 2 do 3 puta vise nego vrednost robe koju kupujete u pojedinim slucajevima. Takodje, ako se kupuje prozivod po vecoj ceni nego u nekim drugim prodavnicama + dodatno za slanje onda moze i kupovina da bude besmislena jer za tu cifru mozete i kod domacih prodavaca da nabavite iste ili slicne stvari (pogotovo ako se uzme u obzir da dodatno moze da se plati i pdv+otvaranje paketa ili pdv+carina+otvaranje paketa)

Sustina kupovine na Aliexpresu je bila i veliki izbor artikala i realtivno niska cena ili niza cena (cak i kada se uracuna pdv tj pdv+carina).

Sto se tice isporukle jasno se da zakljuciti da nije svaka CN posiljka identicna jer neke stizu relativno brzo i bez zaglavljivanja a neke pak debelo okasne i stoje mesecima u istoj tacki. A donkele se moze i ispratiti njihov put - to sto za Srbiju stiuzu avionom nije slucaj u samoj Kini, gde posiljke transportuju i vozom, i avionom, i raznoraznim kurirskim i spediterskim sluzbama.

Primera radi od nekoliko CN registrovanih koje su sve dobile status Beijing, delivered to air transport u razmaku od 2-3 dana one koje su pristigle kasnije su i otpremljene na avion a ove cekaju neku drugu turu. Sve mi se cini da neki spediteri ili kurirske sluzbe imaju prioritet nad drugim... a svi rade za China post ili kako vec.

@dstamenkovic90

Obavezno se zali na www.posta.rs/cir/korisnicki-servis/reklamacije.aspx i kod kontrolora u postanskom centru iz kog se posiljke upucuju u lokalnu postu.

Uglavnom posle toga postari "dobro upamte slucaj"

( bar je kod mene bilo tako :-devil-: )
Prijavio sam odmah na neki broj telefona.. i namerno sam pitao ko ce meni da plati sto ja moram da za nesto sto kosta 10e platim 20e postarinu(10+10), batica kaze to nije nas problem.[emoji1787] pa naravno da nije njihov problem.[emoji1787]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Sustina kupovine na Aliexpresu je bila i veliki izbor artikala i realtivno niska cena ili niza cena (cak i kada se uracuna pdv tj pdv+carina).

Tacno i ranijih godina je stvarno bilo moguce naci brdo dobrih stvari za smesne pare + besplata isporuka + cesto ovi kod nas nisu ni otvarali posiljke tako da je bilo odlicno kupovati preko AE, Ebay-a itd.

Medjutim kako vreme sve vise odmice usluga je sve gora, besplatne isporuke skoro da ne daje vise niko a i kad daje obicno onda predmet koji prodaje prodavac prodaje po vecoj ceni od ostalih, ovi nasi pocinju da otvaraju svaki paket i naplacuju otvaranje, neke njihove procene itd.

Evo sinoc kasno narucim nesto preko AE i platim dodatno za isporuku za Singapursku postu... ujutru ustajem vidim da je prodavac vec rezervisao broj za pracenje i kazem sebi u super onda... tako sanjiv ni ne zagledam da *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* nije rezervisao broj za pracnje preko Singapurske poste nego Kineske i to tek danas zagledam i uocim.
Nije mi jasno da li misle da smo toliki *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i ili oni nisu normalni... pa covece kad kreiras posiljku da saljes kupcu vidis valjda majku mu koju metodu slanja je odabrao, ne razumem majke mi.

Da li je moguce da ja uvek naletim na takve dileje kad kupujem nesto, sto kaze gore ovaj kolega sa foruma ko ce meni da plati moje cekanje paketa i ponovno slanje iznova i iznova zbog tudje gluposti.
Stvarno je sve otislo u 3 lepe pm.

https://www.dodaj.rs/image/L8Fteu

Ako se pitate gde vam je posiljka https://www.instagram.com/p/B4UZKo6ghYE/?utm_source=ig_web_copy_link , :D

Inace ove kineske registrovane su uzas, nikad vise...Imam dve, jedan stala jos 3. oktobra u Guangzou, jedna putuje po Kini 20 dana...:wall:
Poznato mi to... Nikad više China royal Air mail. Katastrofa su.
4e96af733e239cc05ecdefa16bca0175.jpg

Poslednja izmena:
Poznato mi to... Nikad više China royal Air mail. Katastrofa su.

:)

Inače, pošto se ovo sa beskonačnim security returnima očigledno svima dešava, zaključujem da je ili neki ozbiljan problem kod njih u kapacitetima pa moraju da izmišljaju opravdanja, ili možda hoće da privatizuju Poštu pa gledaju da joj ubiju vrednoat ?

Poslednja izmena:
Ne dešava se baš svima, imaš gore onog lika što mu sve stiže za 10 dana, već godinama :d

Da li neko zna sta moze da se desava sa ovom USPS posiljkom (oko 1kg)?

Poslata je October 18th

Package status: In transit
Country: United States -> Serbia
Destination:

Origin:
2019-11-03 01:32, JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility -> Your item arrived at our USPS facility in JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER on November 3, 2019 at 1:32 am. The item is currently in transit to the destination.
2019-11-02 00:00, In Transit to Next Facility
2019-11-01 16:41, CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Departed USPS Regional Facility
2019-10-30 07:18, CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility
2019-10-29 14:15, ISC CHICAGO IL (USPS), Processed Through Facility
2019-10-24 03:06, Origin Post is Preparing Shipment
2019-10-24 03:06, JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility
2019-10-22 08:52, CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Departed USPS Regional Facility
2019-10-19 16:56, CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility
2019-10-18 17:38, PARK RIDGE, IL 60068, USPS in possession of item
======================================

Da, znam da je u NY to. Ali vec je bila tu 24.10 pa se vratila za Cikago, pa opet na istom mestu.
I ima li neko ideju kada ce paket konacno napustiti US? Covek koji mi je poslao taj paket, inace stalno salje po celom svetu, kaze da nikad ovako nije bilo i da ne zna o cemu se radi :/

Za 2-3 dana ocekuj

UNITED STATES, NEW YORK, Arrived, Your item arrived at an origin transfer airport in JOHN F KENNEDY INTL, NEW YORK, UNITED STATES

ako se pojavi znaci da je sve u redu i da je status 2019-10-24 03:06, JAMAICA NY bio pogresan.

Ako se vrati u Cikago , e onda postoji neki problem.

Ajmo iskusni forumaši ako može mala pomoć. Šta raditi sa ovim likom od Kineza koji mi je poslao paket umesto Singapurskom poštom koju sam uredno odabrao i platio on je poslao Kineskom poštom. Još me pravi budalom i kaže kako je Kineska pošta pouzdanija i bolja i da brže stiže koliko ja razumem njega sa ovim mojim indijanskim engleskim jezikom.
Kako bi mu zahvalio jednu šamarčinu da je pored mene... Samo iz razloga što me pravi budalom. Ja sad ne vidim šta se dešava sa Kineskom poštom da vraćaju pakete... Da mi u prethodnim mesecima pola paketa nije ni došlo itd.
Ajde neko pomoć ako može stvarno ne znam da li su oni normalni. Ovo mi već ide na...

https://www.dodaj.rs/images/viber_slika_2019-11-04_12-26-59.jpg

Evo status od Kineske poste kojom je poslao, iako sam platio SG postu:

Tracking number: RPXXXXXXXXXCN
------------------------------
Nov 1, 2019 11:18 / China Post / Logistics order has been created (AliExpress platform)
Nov 1, 2019 11:18 / Aliexpress-Cainiao / Waiting for pick up
Nov 1, 2019 11:18 / Aliexpress-Cainiao / Logistics order has been created (AliExpress platform)
Nov 2, 2019 10:41 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Nov 3, 2019 13:22 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Nov 3, 2019 13:22 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Nov 3, 2019 13:40 / Serbia Post / CN-, Reception
Nov 3, 2019 13:40 / China Post / Zhengzhou City delivery concerns a small international division taking part to vote, Has been recipient, embrace cast member: 程赦彬
Nov 3, 2019 13:40 / Aliexpress-Cainiao / [Zhengzhou City] [Zhengzhou City, the delivering Division International Investment Department] has swept the small recipient, embrace cast members: Cheng Bin amnesty
Nov 3, 2019 18:17 / China Post / Zhengzhou City delivery concerns a small international division taking part to vote, Left, next stop Zhengzhou international airport
Nov 3, 2019 18:17 / Aliexpress-Cainiao / Zhengzhou City, [Zhengzhou City, leaving the delivering of the International Division of taking small investment department], [next] Zhengzhou International
------------------------------

Ovo kinezi nisu normalni, pošiljka već treći put dolazi do Šangaja, i onda se vraća u određenu poštu, da bi onda opet došlo do Šangaja, pa opet nazad.. [emoji2357][emoji34]

Number: RV.... CN
Package status: In transit
Country: China -> Serbia
Destination:
2019-10-13 18:20, CN, Roger
Origin:
2019-11-04 18:30, Nanchang City, to Nanchang Center (via transfer)
2019-11-04 15:22, Yingtan City, leave the Post Yingtan City Mail, the next stop " Nanchang Center" (via transfer)
2019-11-04 14:36, Yingtan City, arriving at The Post Yingtan City Mail (via transfer)
2019-11-04 04:48, Shanghai, leaving the Shanghai Central Bureau Mail Processing Center, the next stop , Post Yingtan City Mail (via transfer)
2019-11-01 14:20, Shanghai, arrival at the International Mail Processing Center (via transfer)
2019-10-31 21:35, Nanchang City, leaving the Nanchang Center, the next stop , International Mail Processing Center (via transfer)
2019-10-30 18:02, Jiujiang City, leaving the "Yuyang District Express Package Center", the next stop , Nanchang Post District Central Bureau
2019-10-26 02:38, Nanchang City, to Nanchang Center (via transfer)
2019-10-25 19:26, Yingtan City, leave the Post Yingtan City Mail, the next stop " Nanchang Center" (via transfer)
2019-10-25 16:37, Yingtan City, arriving at The Post Yingtan City Mail (via transfer)
2019-10-25 04:58, Shanghai, leaving the Shanghai Central Bureau Mail Processing Center, the next stop , Post Yingtan City Mail (via transfer)
2019-10-24 08:56, Shanghai, arrival at the International Mail Processing Center (via transfer)
2019-10-23 19:32, Nanchang City, leaving the Nanchang Center, the next stop , International Mail Processing Center (via transfer)
2019-10-21 11:53, Jiujiang City, leaving the "Yuyang District Express Package Center", the next stop , Nanchang Post District Central Bureau
2019-10-19 06:14, Nanchang City, to Nanchang Center (via transfer)
2019-10-18 23:35, Yingtan City, leave the Post Yingtan City Mail, the next stop " Nanchang Center" (via transfer)
2019-10-18 21:03, Yingtan City, arriving at The Post Yingtan City Mail (via transfer)
2019-10-18 00:43, Shanghai, leaving the Shanghai Central Bureau Mail Processing Center, the next stop , Post Yingtan City Mail (via transfer)
2019-10-16 12:50, Shanghai, arrival at the International Mail Processing Center (via transfer)
2019-10-15 20:20, Nanchang City, leaving the Nanchang Center, the next stop , International Mail Processing Center (via transfer)
2019-10-15 15:25, Nanchang City, to Nanchang Center (via transfer)
2019-10-14 18:53, Jiujiang City, leaving the "Yuyang District Express Package Center", the next stop , Nanchang Post District Central Bureau
2019-10-13 18:20, Jiujiang City, "Yuyang District Express Package Center" has received, pitcher: Xiong Lazhi
2019-10-08 12:20, Logistics order created
======================================