Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Захваљујем, тек се упознајем са овим па сам помислио да је враћено а оно прослеђено даље. Све у свему, прва још није на видику док је ова за коју сам посумњао јуче стигла на гпц царину а данас поподне у гпц Ниш, иде у наредној достави.
13.09.2019 16:02:37 18106 Niš 6 Uručenje Naredna dostava

UBXXXXXXXXXLV

Sep 4, 2019 16:02 Aliexpress-Cainiao
Arrive at destination country
-----------------------------------------------------------------------
UHXXXXXXXXXXTR

İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country
Sep 3, 2019 19:00

Kasne bas dosta, od zadnjeg statusa do sad 11 dana, posto je vikend ... idu obe na 15 dana.
Nadam se da ce stici do mene.

Da li je mozda nekom stigla neregistrovana UR XXXXXXXX CN, vidim da je ''Sasa022'' stiglo ali je on narucio od 10 do 20og?
Narucena je 21og, kontam da ona nece jos, da ce tamo tek pri kraju meseca

UD...NL

Kapiram da je neregistrovana itd ali me zanima da li ovo znači da je stigla u holandiju i da sad čekam da odande dođe u Srbiju? Da li ima svrhe da odem povremeno do pošte (moja najbliža ili ona što prvo stigne pa je sutradan prebace u moju?) da vidim na ime i prezime da li je stiglo? Promenili su tri poštara u poslednjih par meseci, ko zna da li će da ostavi cedulju uopšte.

2019-09-10 17:42
The Item is processed at PostNL (no further tracking available)
2019-09-10 17:41
The item has arrived in the country of destination
2019-09-10 14:43
Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
2019-09-04 02:24
The item is ready for shipment
2019-09-02 01:32
The item is pre-advised to PostnL

@ qwerty96

Ako izuzmemo sve one posiljke koje su ostale zaglavljene u podrucju koje je pogodilo nevreme ,
ostale u vecini slucajeva stizu u roku od mesec dana.

Koliko pratim , vidim da su bas proredili slanje preko Malezije jer je prilican broj paketica dosta kasnio ili nije stigao.

Ux..CN u odnosu na pre par meseci sada stizu prilicno brzo

TR su sa 2-5 dana na relaciji Turska-Srbija otisli na 10-15 , ali opet stizu u roku od mesec dana.
LV i oni su malo usporili , ali takodje stizu u roku od mesec dana.

Mada , uvek je bilo i bice izuzetaka.
Pojedine posiljke stignu za 8-10 dana , a neke posle 3 meseca.

@ giovanni

Ako cesto narucujes , proveri jednom nedeljno u obe poste da li je nesto stiglo na tvoje ime.Ako postoje problemi sa dostavom , mozes da dogovoris da tvoje paketice izdvajaju , pa da ih licno preuzimas jednom nedeljno.

Poslednja izmena:
Stigla danas jedna kolicina RP****CN i RV****CN posiljki, usputna stanica im bila Guangzhou, doduse one koje su poslate u drugoj polovini avgusta.

@sasa022
Hvala. Provericu u pošti.

@miccosmo

Meni jedna RV..CN juče stigla na carinu, naručena 28.8.
Evo kako je putovala :

Number: RV.........CN
Package status: In transit
Country: China -> Serbia
Destination:
2019-09-14 08:17, RS, 11003 ALTERNATIC MAIL, for customs
2019-09-14 07:25, RS, 11003 ALTERNATIC MAIL, Prispeće
2019-09-02 09:47, CN, CNFYSA, Prispeće
2019-08-29 18:48, CN, Roger
Origin:
2019-09-14 10:18, Belgrade, Overseas Import Customs Remains Pending Inspection
2019-09-14 10:17, Belgrade, Sent to Import Customs
2019-09-14 09:25, Belgrade, arrived at the place of arrival
2019-09-03 04:31, Beijing, delivered to air transport
2019-09-02 22:51, Beijing, delivered to air transport
2019-09-02 19:52, Beijing, leaving the Beijing Exchange Station, the next stop ,Beijing Exchange Station (via)
2019-09-02 19:51, Beijing, arriving at beijing exchange station (via transfer)
2019-09-02 10:13, Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-08-29 23:36, Foshan, leaving the International Small Pack Processing Center, the next stop , Guangzhou International
2019-08-29 18:48, Foshan, "International Small Bag Processing Center" has received, agent: agency administrator
2019-08-28 09:36, Logistics order created
2019-08-28 09:36, Logistics order created
======================================
Powered by www.17track.net

Da li ima praćenje pošiljki sa ibeja?

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Ako prodavac posalje takvu posiljku onda da

...riding on 720p...

Ma stiglo je nekoliko, jedna krenula 20.08. RV****CN, druga RP****CN krenula 24.08., treca RV****CN krenula 27.08., cetvrta RP***CN krenula 27. 08.

Od registorvanih ima jedna koja se ne pomera iz Guangzhoua od 28.08. dok je vecina prosla kroz Guang i stigla ili ceka sledeci let.

Stigla jos jedna tura Singapurcana. RB****SG poslato 06.09., 12.09. otpremljena za SRB.

Stigle danas i Turske i UR****CN. Ne mogu ovog trenutka da proverim od kog do kog datuma su slate. Kasnije...

I ja imam problem nema ga nijedan do danas

UB002946349LV
Parcel Status In transit at destination country
Destination

Serbia

Origin

China

Accepted by Last Mile Carrier

2019-08-13 17:01:40 [GMT+300]

Shipment arrived at country of origin post office

2019-08-12 13:46:38 [GMT+300]

Airline handover failure

2019-07-30 10:57:47 [GMT+8]

Shipment accepted by airline

2019-07-29 14:36:48 [GMT+8]

Shipment left country of origin warehouse

2019-07-28 11:28:27 [GMT+8]

Shipment at country of origin warehouse

2019-07-27 22:14:36 [GMT+8]

Shipment dispatched

2019-07-27 21:44:36 [GMT+8]

-------------
a tek ovaj UB002964016LV
Arrived in destination country; awaiting customs clearance
Destination

Serbia

Origin

China

Arrive at destination

2019-08-11 00:30:00 [GMT+8]

Handover to airline

2019-08-06 12:39:30 [GMT+8]

Received in Shenzhen

2019-07-30 14:39:53 [GMT+8]

Order information received by carrier

2019-07-30 00:20:00

Outbound in sorting center

2019-07-30 00:19:48 [GMT+8]

Inbound in sorting center

2019-07-27 23:00:20 [GMT+8]

Accepted by carrier

2019-07-27 22:30:20 [GMT+8]

Order information received by carrier

2019-07-27 09:20:53
--------------------
neke UR......CN 2 kom uopste nisu stigle
od 29.06

sta se ovo desava nista mi nije jasno a posiljke nema Screenshot_16.jpg
a ova je nema nigde
UR677016555CN

a na ove refund sam dobio
UR598219043CN
UR598036765CN

ove izgleda sve sa cn na kraju ne idu uopste.
a ove mi covek 3 puta isto poslao i isti problem
UB003222307LV,UB002946349LV,UB003581675LV

strasno

Poslednja izmena:
2019-08-08 19:26
Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop "Guangzhou International"

Meni to stoji jace od mesec dana, dobio sam refund. U poslednje vreme mi sve kasni ili ne stize

gzlv.jpg

@athlon87

next stop "Guangzhou International"

zaglavila negde u haosu posle nevremena :(

@mcnie7

UR......CN - proveri da li su iz podrucja koje je pogodilo nevreme

i ove 2 su bile u tom podrucju

UB002946349LV - vidi se da u Kini nije imala standardnu putanju , ali pise da je stigla u Srbiju
UB002964016LV - nije prosledjena za Srbiju

primeri statusa UB..LV

ublv.jpg

Kod mene sve sto je RP....CN ide na refund jere mi se čini da nijedna neće stići.

Sada šalju preko RU.....NL Svesni su i oni a i mi koje je sra**

Данас је покушана достава препоручене пошиљке што се уклапа у причу о доласку пакета у локалну пошту. Да ли је то могућа варијанта или то ипак стиже на неки други начин а ово је нека друга препоручена пошиљка? Да ли те пакет(ић)е доносе поштари или курири?
Пакет RC....MY је ваљда Малезија и писао сам како је обрађен у локалу.

Meni ona pošiljka što je stajala u Guangzhou mjesec dana i dobila par security returna ipak izgleda stigla u lokalnu poštu. Vjerovatno će mi sutra poštar donijeti.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kao nastavak predjasnjih poruka, stiglo danas ukupno 8 paketica, sto registrovanih sto neregistrovanih. Narucenih i poslatih u drugoj polovini avgusta. E sad neki od pristigli primera radi prosle nedelje su poruceni kasnije od pojedinih paketa koji su stigli danas. Sve naravno zavisi i od lokacije prodavnice, prevoznika, itd itd.

Sto se tice onih zaglavljenih u sustini prodavci mi sami nude refund, iako jos nije proslo 60 dana (rok isporuke je bio 20-40 + produzen rok zastite), cak mi jedan od prodavaca nudi refund za jednu porudzbinu koja ima nekoliko statusa security return a koliko vidim danas ipak otisla na utovar u avion. Verovatno malo zavisi i kako se mi sami postavimo u konverzaciji sa njima, ja bar gledam da budem maksimalno korektan sa moje strane i da razumem i njih. A onda se i oni postave korektno, pa primera radi ubace neku sitnicu kao poklon.

Cak i jedna dispute koji sam pokrenuo za prozivod koji ne odgovara opisu prodavac nakon nekoliko poruka koje smo razmenili prodavac ne osporava.

U sustini za veliku vecinu posiljki moze da se proceni kad je stigla u Srbiju, na kraju krajeva zato postoji i ovaj tema, samo nije na odmet da i mi sami budemo strpljiviji pogotovo sto ima i primera da nesto stigne a lezi u posti... Naravno ne sporim da kad je ocigledno da nesto nece stici ili kad prodju svi rokovi da je red i da se dobije refund, no opet sto se mene tice red je i da ako opet nesto stigne sa zakasnjem ali na kraju stigne da se prodavcu ipak nadoknadi ako je u medjuvremnu vratio novac ili posalo drugu posiljku.

Zna li neko da li je u Suzhou-u bilo nevreme isto?
Tamo mi stoje dve pošiljke RP...CN i ne mrdaju vec 18 dana.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Zna li neko da li je u Suzhou-u bilo nevreme isto?
Tamo mi stoje dve pošiljke RP...CN i ne mrdaju vec 18 dana.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
Meni su stajali 45 dana, pa su pre 10-tak dana nešto krenuli, pa opet stali.

Verovatno je bilo pitano, ali ne uspevam da nadjem preko search-a. Ostavljaju li postari za ove posiljke bez pracenja papirice u sanducetu da je pokusana dostava? Narucio sam na adresu stana, ali svakako sam na poslu, a tek pre par dana sam primetio da sam slucajno pogresio broj mobilnog. Jedina mi je opcija taj papiric.

Preko Guangzhoua sada vecina posiljki ide normalno.

Ono sto nije unisteno u oluji , polako se sortira i krece dalje.

Zastoj je bio od sredine jula do sredine avgusta.

Pratite sve ove primere , pa mozete da zakljucite kakva je situacija.

@ optical

Idi u lokalnu postu - mozes da dogovoris da izdvajaju posiljke i da ih u odredjenim rokovima preuzimas licno.

Hvala Sasa, ima li to poente raditi sada kad za jednu posiljku pise da je napustila neki centar, ali ne i da je poslata u Srbiju. Za drugu pise da je stigla u Srbiju jos 11og valjda.

Moguce je da je stgla u SRB jedna kolicina Letonskih danas ili je pak U letoniji (mada bi trebalo da su 13og stigle u LT a danas u SRB)

17Track u poslednje vreme ne azurira statuse za pojedine posiljke, pa se posle vise dana pojavi da je paket stigao na destinaciju ili cak ni to. Ne vidim nikakvu logiku posto, nema veze dal je registrovana ili ne ili preko kog preznika ide.

Poslednja izmena:
Kontaktirao prodavca sa očevog naloga za burgije od $0.88, rekao da su stigle, držane u pošti i vraćene. Nudi refund, nisam ga cimao zbog 100 dinara. Fin neki prodavac, mada kako ne bi bio kada šalje registrovano u Srbiju for Free za pošiljke ispod dolar. Mada šta vredi što nisam tražio refund kada na mene jednog ide 9 Srba koji će u istoj situaciji tražiti refund i onda ovaj prodavac registrovanu promeni u neregistrovanu a free u 3 dolara ili tako nešto.

Kućište za SSD koje sam ja poručio negde zaglavljeno već dva meseca, danas bi istekla zaštita ali je prodavac mimo mene produžio još 30 dana. Sačekaću.

Turci bili u Istanbulu 10.09. još ih nema u pošti. Bitne pošiljke su pitanju, $30 i $13, nisu sitnice. Ne piše jel odoše na carinu ili ne. Još nisu sletele, pitam se gde su.

Kupio sam neki ranac, 23 dana prošlo od slanja, danas status za carinu. Wifi adapter preko Singapurćana, stigao nakon 6 dana, očekujem ga sutra kod mene..

@ tv serija To sto je stiglo 10.09. u Isanbul jos nije krenulo za Srbiju a dali ce na carinu ili nece znaces kad je dobijes ili ako stigne iz te ture nekome od nas a tebi bude kansila nekoliko dana. Svakako stize mozda vec za vikend.

@ optical Postar za neregistorvanu posiljku nije duzan da ostavi cedulju

@ sasa22 Na Cainiao su redovni statusi a i Ninja sljaka, al se razlikuje recnik a bogami i dani kad je nesto stiglo do te i te tacke, poletelo i slicno. koliko sam primetio za oko 1 dan znaju da se razlikuju kad je nesto stiglo na destinaciju, usputnu ili krajnju. Palo mi je na pamet da se koriste i neki algoritmi na osnovu upita i potvrdi da je posiljka isporucena pa se onda generisu statusi (na to mi najvise lici ovo pracenje na mobilnoj aplikaciji Aliexpressa - sa ovim procenama od kog datuma do kog datuma se ocekuje isporuka, i cesto potpuno promasenim tackama) Ili jedni registruju poletanje a drugi sletanje aviona, a prevede se i jedno kao rpispelo na destinaciju.

Videcu kolko vec tokom prepodneva dali jedna posiljka ulazi u Ginisovu knjigu na proputovanju ping pong relacijom Beijing Post International security return - Beijing, delivered to air transport. Jedan dan je vrate, drugi dan posalju na avion i tako ukrug da ne mogu da prebrojim. A prodavac se sam javio da mu je posljka vracena i zatrazio mail za paypal da mi vrati novac. :)
A mozda se i on smorio od tih silnih ping pong statusa.

Pravilo je da nema pravila, ove SG stizu prilicno brzo al ima i tu da se pojavi samo status da je posiljka preuzeta od prodavca i onda nista danima i samo stigne da je stigla u Srbiju.

@ optical Postar za neregistorvanu posiljku nije duzan da ostavi cedulju

I ja sam do skoro bio ubedjen da je to tako , ali nije.....

Pravilnik o opstim uslovima za obavljanje postanskih usluga

Clan 56

Ako se postanska posiljka iz bilo kog razloga ne moze uruciti, primaocu se ostavlja izvestaj o
prispecu posiljke, s naznakom gde, kada i u kom roku posiljku moze preuzeti u prostorijama
postanskog operatora.

Pitanje je samo koliko se ovo postuje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno