Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ sasa022 - Iskreno ne zelim vise da cekam,narucio sam memorijsku karticu koja mi je potrebna sto pre,tako da bih otvorio dispute i povrat novca pa kupio karticu kod drugog prodavca.
Ako ne želiš da čekaš otvori dispute 1 dan pred istek prvobitne zaštite od 60 dana.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Hvala na odgovoru, izabrah ipak Yanwen pa sad da vidimo 2 posljike za koliko ce stici :D

Ma Alijev sajt malo prsao.. U shopping chartu umesto dosadasnjih 100 ima samo mesta za 60 orders. U tabu My Aliexpress/Logistics Information ne vde se sve naručene stavke pa je otežano pracenje.
Ubacili neka China slova..a vec sada za neke predmete mi istice rok isporuke i moram da otvaram dispute
ne znam sta se dešava

Za Tursku zadnji status koji znaci da je paket poslat u Srbiju glasi: Turkey, ISTANBUL, item was uplifted to flight to destination country.
Svi status pre toga (item arrived to destination country...) znace prosto da je, obzirom da je Turska posta prevoznik, odredisna zemlja Turska. Kad stugne u Tursku onda oni to prepakuju pa posalju nekim letom za Beograd (to mu dodje to uplifted to flight).
Sad statusi se razlikuju od serrvisa do servisa za pracenje - kako ioh oni prevode i tumace sa jezika na jezik. Koliko ja razumem kod registrovanim posiljki se odmah zna krjnja destinacija tj Srbija, Beograd i tu je jel uvek destination country Srbija. Kod neregistrovanih destination country je zemlja odakleje prevoznik (Letonija, Belgija, Holandija, Turska...) Lat mile moze da bude zadnji u nizu prevoznika koji je prezueo posiljku da je isporuyci do Srbije ili druga opcija da je to nasa posto koja je prezula paket da ga isporuci do krajnje destinacije. E sad zabuna jel pravi sto ni mi ne pricamo istim jezikom, tj ja pratim na 17track, neko prati na postalninja, nekoi na cainiao itd... a statusi se razlikuju od servisa do servisa...

Ma Alijev sajt malo prsao.. U shopping chartu umesto dosadasnjih 100 ima samo mesta za 60 orders. U tabu My Aliexpress/Logistics Information ne vde se sve naručene stavke pa je otežano pracenje.
Ubacili neka China slova..a vec sada za neke predmete mi istice rok isporuke i moram da otvaram dispute
ne znam sta se dešava
Na 17track imaš prevod...

I meni neka security glupost. Paket koji je stajao 10ak dana u Guangzhou , napokon je stigao u Shenzen i vraća se nazad u isti Guangzhou i to security return!? Tri narukvice za sat su u pitanju!!!?
7e9d922f98c7793803862c431024442f.jpg

Znaci istog dana 15.08. zakovale u Guangzhou i ista security glupost i meni. Znaci od toga datuma su otvarali ili sta vec.

Odmah pisite propalo... nema nista od toga.
Trazite povrat novca jer to nece nikad stici.

NE mora da znaci pre 2 dana mi je stigla posiljka koja je imala 2 puta security return. Sve zavisi od toga da li ce agent progurati opet. U svakom slucaju ako se ne promeni ova informacija znaci da se zaista vratlio posiljaocu. Ja sad kopam koji od kineza mi je rekao da njihova shipping kompanija progurava vise puta dok ne prodje, da od njega narucujem.

Ja imam za jednu pošiljku oko 40-tak statusa iz Guangzhou-a.
Već sam digao ruke od te pošiljke i više mi ni ne treba, jer sam morao ovde kod nas da kupim.
Dešava se. Nikome ne ide u korist ovo.
Da li vam se dešava da vam stigne poruka na ali expresu, udjete u nju direktno iz obaveštenja i odjednom je nema. Nigde u sandučetu ne može da se nadje?

Poslednja izmena:
Skroluj do kraja i klikni "View chat history"

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

17Track ne prepoznaje S000... Za UH..TR prikazuje statuse
Ninja prikazuje koji kod posle S000 posiljka dobije i prikazuje statuse
Za UH...TR i 17Track i Ninja i zvanicni gonderitakip.ptt.gov.tr/en/ prikazuju status Item Forwarded to Destination Country

Taj status znaci da je posiljka prosledjena ka terminalu za utovar na jedan od letova koji idu za BG , ali ne i da je poletela iz Turske.

Do pre 20-ak dana posle tog statusa je trebalo 2-5 dana da posiljka bude urucena u Srbiji ( ako ide i ne bude zadrzana na BG carini ).Sada ima primera da to traje i duze od 10 dana.

Za UB..LV
Airline arrive at destination country je znacio da je posiljka stigla u Letoniju.
Ako ide preko Cainiao Super Economy onda postoje statusi o tranzitu preko Rusije
Ako ide preko YANWEN Logistics statusi su malo drugaciji
ali
Arrive at destination country je znacilo da je posiljka stigla u BG i za 2-4 dana je stizala na kucnu adresu

medjutim imam primer od pre par dana da je od dve UB..LV za koje je isti status ( isti datum i vreme ) Arrive at destination country ,
jedna isporucena , jedna nije.
Treca isto kasni u odnosu na uobicajenih 2-4 dana.

17Track - S000000******** Ne vidi se prvih nekoliko dana dok ne preuzmu paket, status izlaz i kad predje na UH**TR do item forwarded, UH**TR tek moze da se prati kad Turska posta preuzme

2019-08-09 14:10
Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.

2019-08-06 19:23
İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country

2019-08-04 13:35
Destination Country, Item arrived to destination country.

2019-08-04 07:13
Origin, Item departed from origin

2019-08-03 17:22
Origin, Item is at agent warehouse

2019-08-02 12:26
Origin, Item Is Ready for Ship

2019-08-01 19:44
Last mile=> Destination country post, number UH*********TR

2019-08-01 17:44
Despatched from yanwen sorting center.

2019-08-01 14:53
Process completed in yanwen sorting center.

2019-08-01 11:25
Yanwen Acceptance.

Poslednja izmena:
17track UB*********LV, Letonska posta

2019-08-14 21:44
Parcel has arrived in last mile

2019-08-13 14:02
Parcel has arrived in last mile

2019-08-12 14:06
Parcel sent to last mile

2019-08-12 10:55
Parcel has arrived at transit location

2019-08-12 10:55
Parcel collected at transit location

2019-07-30 11:00
Parcel bag & parcel data received

2019-07-29 04:15
Parcel notify received

Poslednja izmena:
10-tak posiljki sa LV trackingom, par sa TR, ove LV stigle u Srbiju u periodu 5-10 avgusta, TR krenule iz Turske za Srbiju oko 2-3 avgusta, sve preuzeto tek danas u posti. Imao jos par "regularnih" paketa iz CN, bez pracenja, sve u svemu 17 paketa odjednom. Ovi iz poste ima da zakljucaju vrata kad se pojavim sledeci put.

17Track LP************** Yanwen, dobija se i kod DDUA************** kad prezume Belgijska posta

Statusi za LP**

2019-07-30 20:58
Despatched from yanwen sorting center.

2019-07-30 16:35
Process completed in yanwen sorting center.

2019-07-30 14:23
Yanwen Acceptance.

Statusi za DDUA**

2019-08-14 18:16
Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.

2019-08-13 08:26
Departure to country of destination

2019-08-13 04:48
Parcel is handled

2019-08-08 13:00
Arrival at export hub

2019-08-07 06:54
Item is ready for transport

2019-08-07 05:54
Item is announced / bpost received the information

Poslednja izmena:
@miccosmo

Da li su ovaj status poceli da izbacuju u poslednjih mesec dana ???

Nisam ga primetio do sada

Evo recimo primer gde 17Track ne prepoznaje S00.... , dok je nindza prikazao i UH..TR kod cim je dodeljen.

p1.jpg

Mozda je postar donese direktno iz Turske kada krene kuci sa letovanja :d :D

@miccosmo

Da li su ovaj status poceli da izbacuju u poslednjih mesec dana ???

Nisam ga primetio do sada

Evo recimo primer gde 17Track ne prepoznaje S00.... , dok je nindza prikazao i UH..TR kod cim je dodeljen.

Pogledajte prilog 274187

Mozda je postar donese direktno iz Turske kada krene kuci sa letovanja :d :D

Screenshot_2019-08-30 ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING 17TRACK.png
Screenshot_2019-08-30 ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING 17TRACK(1).png

izaberes za carrier Yanwen i prikaze - mislim da za S0000**** ima vise varijanti carrier-a primera moze biti Cainiao, Yanwen ili neko treci... Kad jedanput skonta ko je prevoznik nadalje izbacuje statuse. Uporedi ova dva skrinsota pa ce ti biti jasno da ovaj zadnji (uplifted) postoji kad ukucas UH**TR a nema ga za S0000****, inace paket je uredno isporucen na krajnju adresu cini mi se u ponedeljak 12og posto je stigao u BG za vikend.

Poslednja izmena:
Inace tvoja sa screenshota je krenula 13og a stigla 17og u tursku i forvardovana 22og. Imam jednu koja je krenula 12og, stigla u tursku 14og a forvardovana 15og. :)
Suma sumarum mojoj trebalo 2 dana od preuzimanja od prodavca do Turske, tvojoj 4. Mojoj 2 dana da je sortiraju u Turskoj za Srbiju, tvojoj 5. A obe nase i kolko jos drugih sad cekaju negde da ih konacno natovare na neki od letova. Svakako je raumljivo da nikom nije isplativo da salje male kolicine pakete i male po obimo i tezini, nego cekaju da se nakupi.

Kupjeno 21.08.krenula 24 08.upravo, sad atize na carinu. RV... nije preko Guangzhou, vec preko Beijing direktno.

Da li je bolje izabrati TNT ili Hong Kong poštu? Hong Kong je ranije bio brz, ne znam kakvi su TNT, da li je neko naručivao preko njih?

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

10-tak posiljki sa LV trackingom, par sa TR, ove LV stigle u Srbiju u periodu 5-10 avgusta, TR krenule iz Turske za Srbiju oko 2-3 avgusta, sve preuzeto tek danas u posti. Imao jos par "regularnih" paketa iz CN, bez pracenja, sve u svemu 17 paketa odjednom. Ovi iz poste ima da zakljucaju vrata kad se pojavim sledeci put.

Jel su te zvali da podignes ili kako? Imam i ja LV posiljki u slicnom periodu kao i ti i nista jos mi nije stiglo.

Jedna posiljka upravo usla u Guangzhou internarional, sad ce da vidimo da li ce da prodje.

@ jocar96

Ako mozes idi u lokalnu postu i raspitaj se ko vodi evidenciju i rasporedjuje posiljke za isporuku.
Zamoli da pogleda sta ima za isporuku.

Procitaj PP

Da li je uobičajeno za NL poštu da im treba baš dugo vremena da paket bude primljen u avion?
Već nekoliko dana mi stoji status da je paket spreman za dostavu i ništa se ne dešava.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Evo meni je od 2 posiljke juce, jedna danas dobila broj za pracenje nesto tipa S000000xxxxx :D, valjda se nece zagubiti.

@Rax032

Imali smo primere i za "holandjane" , ponekad su prilicno spori :(

@tequila

:S: :S:

"turci" se ne gube tako lako :d , jedino su se nesto ulenjili pa sporo stizu

MP sada koristi "'olandjane" za slanje, i iako je EMS posiljka (za 2 dana prodje od pristizanja u Srbiji dok dodje meni na vrata), treba joj po 7-20 dana uspud.

@Rax032

Imali smo primere i za "holandjane" , ponekad su prilicno spori :(

@tequila

:S: :S:

"turci" se ne gube tako lako :d , jedino su se nesto ulenjili pa sporo stizu
Holanđani vrte u suštini iste statuse, ali pošiljka ne mrda nigde. Jeste nešto skuplja pošiljka, ali ne mogu da se žalim ipak je bio free shipping.

Inače, za Yanwen sam danas nakon deset dana od poručivanja dobio status "accepted by Last Mille Carrier", pa ću javiti kad mi stigne kući.
Singapurćani takođe na nivou, 8-9 dana od naručivanja, 4 dana nakon izlaska iz Kine pošiljka stigla u Srbiju.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Danas stigao u Srbiju jedan paket RBxxxxxxxxxSG 10 dana tacko od statusa despatched to overseas.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Dobro je znati imam takav jedan paket od danas videcemo da li ce to biti toliko ..to znaci da su usporili malo ali nije cudo zbog ovih desavanja po Hong kongu ..A posiljke u Guangzu blokirane i dalje ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno