Posta.rs ukucaj na pracenje kod i prati kada ce bitiStigao mi je mail da je posiljka stigla u Srbiju. Kad mogu da je ocekujem na adresi?
Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Posta.rs ukucaj na pracenje kod i prati kada ce bitiStigao mi je mail da je posiljka stigla u Srbiju. Kad mogu da je ocekujem na adresi?
Od 3 do 30 dana.
Ne mora da znači. Ne skeniraju se svi bar-kodovi, iako izgledaju (skoro) potpuno isto. To sto si dobio je OMP, opšta međunarodna pošiljka bez praćenja i zavođenja.Juce iznenada stigao paket koji ima regularan broj za pracenje medjutim nije evidentiran na ulasku u zemlju i nisam imao pojma da stize. Paket nije male vrednosti niti malih gabarita...ako nekom znaci informacija.
Hajde da napišem i u ovoj temi. Redovno mi stižu po 2 neregistrovane (OMP) pošiljke iz Holandije nedeljno. Prosečno vreme isporuke 5-10 dana.
Od kako je počeo štrajk u pošti (25.marta) nisam dobio ni jednu pošiljku, a trebalo je već pet.
Ovo je uhodano, stalno stiže, nikad do sad se nije zagubilo, uvek isto putuje. Zabrinut sam jer više od 20 dana ništa ne stiže, a ne mogu ništa da uradim jer su bez koda za praćenje.
Inače carina ne otvara. Da li je to u nekom budžaku GPC-a i ide na kašičicu, što je neko rekao? Mogu li bilo šta da uradim? Znam da postoji potražnica, ali nikad koristio.
Kad bi covek znao da onda posiljke nece stajati u posti vec isporucivane odmah sutra,slozio bih se da harac bude i 100 dindzara.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
I onda ti naplate otvaranje paketa tj lepljenje trakom 100 din i za uplatu carine daš harač 45 din za opštu uplatnicu. I dođeš da pošalješ Post Express - zaštitne kese nemaju, kutije nemaju, traku da zalepi nemaju... Kako li ne nestane te trake tamo na carini. A i mislim da nije lepo cepati kutije (meni jesu) pa lepiti tom trakom a unutra sadržaj preturati i ne vratiti kako je Kinez zaštitio. Otvoriti lepo i pregledati da, ali cepati kutije i zaštitnu foliju unutra nije fer.
Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
Ne znam koji je razlog frustracije koja se vidi iz prethodna 2 tvoja posta @sasa022 ali bi bilo korektno da pre komentarisanja pažljivije pročitaš šta je neko, u ovom slučaju ja, napisao. Ako to nije slučaj, poslednji tvoj post je u najmanju ruku zlonameran.@zokce
Sta nisam pazljivo procitao ?
Gomila neregistrovanih posiljki koje su stigle za vreme strajka se veoma sporo prosledjuje iz GPC-a , pa je ukupno vreme cekanja preko 60 dana , plus ko je na podrucju Carinarnice NS....
Zato bi bilo preporucljivo da se za posiljke za koje pretpostavljamo da su stigle krajem marta malo strpimo i da ako na AE istice zastita trazimo produzenje , a ne da istog momenta pokrecemo Dispute.
Za to sam i prokomentarisao da je nama bolje da pokrenemo dispute a kinezi neka pokreću naplatu štete.@Ovi sto cekaju neregistrovane za vreme strajka rekao sam vec da ja cekam isto 2 preko Turske poste koje su 20.03. prosledjene iz Istambula za Beograd, znaci vec 21, 22 su bile ovde nisam jos dobio, kao ni mnogi ljudi, kako sam rekao jako usporeno to odradjuju namerno a meni se namece glavno pitanje da li cemo dobiti uopste ne znam jel GPC pod kamerama i sta se desava mozda neko namerno moze pobacati nesto i slicno, daj boze samo da dobijemo pa kad tad.
Za to sam i prokomentarisao da je nama bolje da pokrenemo dispute a kinezi neka pokreću naplatu štete.
Kinez ne moze da naplati nista za posiljku koja nije registrovana ali moze da prekine poslove sa Srbistanom .Naplatu stete od koga ?
I meni 2 od 5 OMP stigla danas u poštu, dobio slip, sada video. Nisam išao da podignem. Da vidim baš da li idu po redu stizanja (sa iste adrese) ili su stigli svežiji, dok stariji čame negde u GPC.Krenuli su i OMP, danas dva.
To je mala pošiljka. Imao sam i ja takvu i stigla je. Ova moja je veće vrednosti i trebala je da bude sa početnim slovom R... Zato me i buni koji su ovo brojevi.I ja imam nešto slično [emoji16] prvi put vidim...![]()
Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari