Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Shipment № LP0012xxxxxx

Unesite na https://postal.ninja/en/ i vidite koji jos kod ima

Ako je SunYou Logistics onda ima i UC..MY oznaku

Pracenje na https://www.sypost.net/

2019-03-09 Departed transit country
2019-03-08 Arrived in transit country
2019-03-06 HONG KONG, Departed Hong Kong Airport
2019-03-05 CHINA, SHENZHEN, Departed Sunyou Facility
2019-03-04 CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to SERBIA
2019-02-28 Pre Alert to SERBIA

Da li neko moze pomoci u tumacenju ovih statusa, kada ce ovaj paket biti kod mene i da li je prosao carinu? Nije mi se desavalo da ovako izbaca
0bc4a58eba0c26e345c29752fd218ae6.jpg

Juče stigla posiljka sa Alija (bez praćenja) posle ravno 60 dana ostalih 16 će valjda uskoro [emoji4]

Sent from my MI MIX 3

Hoće baš da podižu na taj nivo zbog 0.01% posto prometa koji im mi pravimo. Samo će da nas blacklistuju kao i neki sa zapada i ćao.
Mene to kao kupca uopšte ne treba da zanima. Sami su ukinuli praćenje pošiljki. Ako već hoće da budu konkurentni sa cenom, onda i prihvataju taj rizik, niko ih ne tera da se bave tim poslom.

Apsolutno tačno i pretačno!!!
Niko ih ne tera da prodaju srbima, šta misliš koliki pazar im napravimo svi mi iz Srbije a koliko iz neke zemlje što ima 5x više stanovnika i 5x veći standard?
Mnogi ne šalju u Italiju (bar je ranije tako bilo) zbog duge isporuke tj. zastoja u samoj Italiji. A Italija je daleeeko veća od Srbije i još plus imaju malo bolji standard tj. prave im sigurno mnogo veći pazar od nas, pa se nisu cimali oko Italije... jednostavno napisali ne šaljemo u Italiju i ćao!
Što se slatko nasmejem kad neko kod mene na poslu ima stav sličan ovome: "Mene kao kupca to ne zanima" i sl. Pa ni mene kao prodavca, oćeš - nećeš ovo što je u radnji kad kupuješ za 100 din, a onaj ko kupuje za 100 000, za njega ću se iscimati i naručiti da stigne što pre, pa makar imao i manju zaradu procentualno. Da sedim i ništa ne radim iscimao bi se i za 100 din, ali pošto je uvek neko cimanje za veće poslove normalno da neću gubiti vreme za nešto sitno. Tako i kinezi, šalju Amerima, Nemcima, Rusima... šta ovi srbi imaju neki problem? Daj da vidimo o čemu se radi ... ili misliš da bi podigli to na neki diplomatski nivo zato što smo povlašćena nacija sa njima:D

Mi smo za Kineze beznacajno trziste , jednostavno smo i suvise mala zemlja. Plus na sve to smo paranoicni, uvereni da svako hoce da nas pokrade i prevari. Nikako necu da branim Kineze, ko je radio sa njima zna da oni "sitne" prevare u poslovima ne smatraju za nesto lose i neposteno, naprotiv, ali sigurno nece da se ovajde tako sto nas zakinu za slanje stvarcica od po par dolara. Sistem refundiranja i davanja ocena na Aliju radi, cak se pre veruje kupcu nego prodavcu, tako da im nije u interesu da se bave tako providnim stvarima. Ne mogu da kazem da stav "Mene kao kupca to ne zanima" nije legitiman, ali posledica toga bice samo zaostravanje uslova i cene slanja proizvoda za Srbiju. Kinezi ce slati za Srbiju samo dok imaju ekonomskog interesa, cim se procuje da se tu gube pare (postoje forumi prodavaca na Aliexpressu), bice "Can not deliver to Serbia". Licno jos cekam 5-6 stvari koje sam narucio pre dva meseca, bez pracenja, i verujem da su zbog nedavnog strajka nase poste verovatno zavrsili u djubretu. Pokusacu da sa prodavcima nadjem neko resenje, delimicni refund, mozda i nesto sitno prezalim. A kao i dosada, na kraju uvek napomenem da cu ih, ako paket na kraju ipak stigne, kontaktirati da im ponovo platim isporucene proizvode.

Poslednja izmena:
I meni 2 od 5 OMP stigla danas u poštu, dobio slip, sada video. Nisam išao da podignem. Da vidim baš da li idu po redu stizanja (sa iste adrese) ili su stigli svežiji, dok stariji čame negde u GPC.
Javljam sutra kada preuzmem.
Podigao pošiljke, sve su OMP, bez praćenja, iz Holandije.

poslato / primljeno:
18.3 --> STIGLO pre štrajka
(posle toga od 21.3. do 15.4 nijedna pošiljka nije stigla)
22.3 --> STIGLO 15.4. (juče)
25.3 --> nema (još?)
29.3 --> STIGLO 15.4. (juče)
1.4. --> nema (još?)
4.4. --> nema(još?)

Čikica koji izdaje pakete (proveo vek u pošti) i koji me zna rekao mi da odem lično u GPC, odnosno u Carinu, javim se i da će oni da me upute. "Ne časi časa, ko zna gde je to", rekao je. Ne znam šta on zamišlja da ja uradim tamo, da sam tražim, prebiram po magacinu? :D
Ovo mi je veliko cimanje, kapiram da može samo pre podne. Ovo ne ide na carinu.
Čudi me da još nisu stigli paketi poslati u aprilu, putuju prosečno 10 dana.
Da li mi savetujete možda još da čekam ili uradim što čikica kaže? ;)

Singapurska posta leti, narucio SD karticu 02.04. stigla danas, posle 2 nedelje.

Evo i meni danas sleteo smartwatch preko Singapurcana za 14 dana i prosao carinu bez zadrzavanja. Sutra je kod mene...

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Evo i meni danas sleteo smartwatch preko Singapurcana za 14 dana i prosao carinu bez zadrzavanja. Sutra je kod mene...

Kog datuma su ti poslali, pošto su i meni singapurćani i isto sat?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

01.04 sam ga porucio sa Alija,06.04 poleteo iz Kine po 17track-u. Ispada da je 10 dana leteo...

01.04 sam ga porucio sa Alija,06.04 poleteo iz Kine po 17track-u. Ispada da je 10 dana leteo...

Hvala. Ja sam poručio 31.03., 04. preuzeli i još nije stigao.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Poceli su da stizu i UR...CN ( porudzbine kraj februara i pocetak marta ) - GPC BG

Kakvo je stanje u NS ???

Danas stigle dve posiljke preko Turske ( pracenje do poletanja iz Istambula ), koje su trebale da stignu 21-23.03 najdalje.
Tako da posiljke su u GPC-u i polako se razvrstava i salje, predlazem da produzite sa prodavcem vreme zastite ukoliko je moguce posto ce ocito svima stici samo sa zakasnjenjem.

Ja ocekujem dva paketa preko singapur poste koliko vidim na aliexpressu i na 17 tracking oni su danas stignu u Srbiju i posle toga pise Accepted by Last Mile Carrier ali na sajtu poste kada ukucam broj za pracenje pise ne postoje podaci o ovoj pošiljci i tako za obadva paketa da li neko zna o cemu se radi?
Unapred hvala na odgovoru

Зта значи овај статус? Обично су ми пошиљке после 11003 ишле у 1200 и у 61200 а сад право из 11003 у 11200. Обично су ми пошиљке после 11200 сутрадан биле кући. Хоће ли се ово враћати на царину или не?
de2659710e45b75bcdd657f9314220f8.jpg

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Danas stigla porudžbina od 21.3. Imala broj za praćenje bez slova (samo u Kini). Stigle su mi još neke iz marta, ali te su bile registered, jedino ova jedna neregistrovana je stigla, očekujem još nekoliko neregistrovanih, a poručenih u periodu 15-30. mart.

Ja ocekujem dva paketa preko singapur poste koliko vidim na aliexpressu i na 17 tracking oni su danas stignu u Srbiju i posle toga pise Accepted by Last Mile Carrier ali na sajtu poste kada ukucam broj za pracenje pise ne postoje podaci o ovoj pošiljci i tako za obadva paketa da li neko zna o cemu se radi?

Ja sam 23 februara naručio malu baterijsku lampu, pa zatim još jednu preko ženinog naloga. Oba su poslata kineskom neregistrovanom poštom i imala početne statuse skoro identične. Ženin paket je stigao posle dve nedelje. Ovaj moj sam već prežalio, kad danas posle 52 danas stigao i on. btw ženina bat. lampa je već odavno crkla.

Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока

Ja imam porudzbine od pocetka februara, koje verovatno nece nikad ni stici. 2 puta trazio od prodavaca da produze, ali izgleda da ne vredi.
I nisu problem samo posiljke iz Kine, vec sve posiljke koje stizu leže na carini, vise nego sto putuju. NS je prvo bilo 18dana, pa 25dana, sad je izgleda 31+. Katastrofa....

Ohohohohoooo Singapur dosao u red, nakon katastrofalnih zakasnjenja sada samo 4 dana od statusa Despatched to overseas do pristizanja kod nas !

Ponovo brzi Singapur, ponovo brzi Singapur :D

^ Mogu da potvrdim za Singapur. Vrlo iznenađen. [emoji1360][emoji3]

Kad proverim treking broj na dojche posti dobijam ovo:"It was not possible to reach the recipient; the item was scanned on 16.04.2019. The item is either being delivered in Serbia or being held for pick-up."Treking pocinje sa LA i ne moze da se prati na nasoj posti.Negde je pisalo ranije da ovi brojevi koji pocinju sa L ne mogu da se prate kod nas.Po ovom nemacko trebalo bi da je proslo carinu ali nije postar nista ostavio u sanduce.

Poslednja izmena:
Ohohohohoooo Singapur dosao u red, nakon katastrofalnih zakasnjenja sada samo 4 dana od statusa Despatched to overseas do pristizanja kod nas !

Ponovo brzi Singapur, ponovo brzi Singapur :D
Јел то било проблема са Сингапур поштом? Мени овај пакет који је свима стизао за две недеље ево месец дана како путује.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Imam i ja jedan SG, 26.03 despatched to overseas i od tad ništa. M

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno