Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da su postali strožiji, meni neka sitnija igračka za dete već 12 dana čeka da je pogledaju. Verovatno su dobili neku normu koju moraju da ispune.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Čitao sam da će od Nove godine da budu strožiji, tj. da će više robe da ide na pregled. A to znači naplata pdv, otvaranja paketa i carine ako treba. I primećujem da se to obistinilo. Ranije mi svaki šesti paket išao na carinu, a sada 95 osto. Problem je u tome što zadržavaju na carini puno dana.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Upišes ovde broj pošiljke ukoliko ima praćenje i piše ti sve kad pošiljka udje u Srbiju, ako na to misliš...

A na 17track imaš praćenje od pošiljaoca do primaoca...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
4cceffd1f0de16da8b90c7081af236e4.jpg

Poslednja izmena:
E, hvala, to sam tražio. Koristio sam ovaj 17 raker, ali ovo praćenje u Srbiji mi nije bilo poznato.

ma meni nije problem da platim svaki paket kolko treba...pdv carina otvaranje, traka, wc papir lazi miki djoki...ali da ne odugovlače....

Ja uzeo drugi telefon, cekajuci mobilni koji mi je na carini. Treca nedelja sa "podnosenje na cariski pregled" i jos nema statusa od subote.
Mislim da se vise necu zezati sa "skupljim" stvarima. Samo neke sitnice od dolar-dva.

31. decembra sam poručio nešto na JoyBuy i još nije stiglo. Na JoyBuy stoji Shipper 13.01.2019, a na sajtu pošte piše sledeće:

U1INyWd.png

Ništa ne kapiram. Prvo, kako je moguće da je stiglo za 4 dana u Beograd, i to usred praznika. Drugo, ako i jeste to to, šta radi tri nedelje na carini, kad je reč o malom paketu od 5 evra.

Kada ide na carinski pregled u Beogradu svaki dan izbacuje status Podnošenje na carinski pregled. Može da bude da ovo još nisu prosledili carini već stoji negde u Izmeničnoj pošti. Možda je i na carini pa čeka na red. Jedino da zoveš poštu i da se raspitaš.

Nisu normalni na carini (NS). Vise paket kod njih stoji nego što je bio u transportu. Od 24.01. Čekam... I to još neka sitnica. Drugi paket danas stigao, znaci krajem februara da ga očekujem.

Da li je neko imao posiljku sa oznakom LP.............70 stoji vec skoro deset dana ready for shipment moguce da ce to krenuti tek nakon 10 februrara..

Ja takvu isporuku čekam od 30.12. i nikako da stigne.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Imao sam vise takvih posiljki od 14 do 50 dana za isporuku je moja statistika

Praznici....

Evo primer , 2 narudzbine od 25.01

ae02.jpg

Ovo sto je poslato , paketic je krenuo 28.01 iz Kine , 2.2 je krenuo iz Hong Konga za Maleziju - LP... tj. UC..MY
Druga narudzbina ce najverovatnije biti obradjena tek posle 11.2.

Pracenje za SunYou Logistics

www.sypost.net

jel ovi kuriri iz pošte imaju obavezu da zovu na tel. pri dostavljanju? kao pri PostPexpress usluzi, ili ne?
pošto bi na pošiljci trebalo da piše broj koji ostavljamo na aliexpress sajtu
ovaj jutros me je lagano iskulirao, nije ni zatrubio, niti zvao na mobilni, samo elegantno ostavio papirče da dodjem da preuzmem u poštu od 17h... jel barem sigurno da će u pošti biti od 5, tj. da se ne iscimam da odem tačno na vreme, a ono kurir i dalje voza paketic? znam da PE dostavljaju do 19 pa zato...

Nije to kurir, to ti je poštar ostavio info. Nema dovoljno ljudi, pa poštari ostavljaju te ceduljice u ovakvim situacijama jer moguće da paket nije ni imao sa sobom, a treba nešto da se plati ili ima tracking broj.

Meni su dva paketa ostavljena u sanduce juce. Jedan je bio sa trackingom, jedan bez. Case za telefon i drugi su bile led trake.

Običan poštar koji dostavlja ove pakete iz kine nema obavezu da zove, službeni telefon im služi samo da mogu da ih iz firme pozovu, oni ne mogu da zovu ljude službenim telefonom.
Ako ima vremena, zvoni ili ako je paket bio mali pa je poneo onda ubaci u sanduče (i ako može da prođe kroz otvor na sandučetu).
Verovatno ovo zavisi od grada do grada ali kod mene poštari imaju svoje reone i ne menjaju se često pa ovaj što je kod mene već zna koga može da nađe kući a koga ne i gde može da prebaci paket preko ograde a gde ne (ja dok sam živeo u kući, objasnio sam poštaru da uvek može da ostavi iza ograde čak i kad nema nikog) jedino kad treba nešto platiti onda uvek ostavlja ceduljicu...

Uglavnom, poštar nema obavezu da zove čak ni ne sme službeni telefon da koristi za to...

Posle 16 dana na carini, paket napokon stigao. Deracina od 5000din, na vrednost 150$. U zivotu mi nece pasti napamet da narucim tehniku iz kine.

A koliko si platio telefon? Ja to nekako pod obavezno računam carinu u glavi čim je nešto preko 55 dolara. Moglo i gore, mogao si negde drugo da kupiš a oni pošalju DHL-om ili Fedex-om. Da vidiš onda šta je deračina.

E sad, sigurno ima onih nazovi legalista kojima je 32% carine i pdv normalno i tako treba. Juče proveravam igrom slučaja uvoz robe u Ameriku. U suštini, ako ne kršiš zakon i ne uvoziš nešto što je specifično ili zabranjeno a šta je to je jasno naznačeno a ne naše tumačenje koje zavisi od volje carinika, sve ispod 1000 dolara prolazi bez troškova. Zavisi od američke države u koju uvoziš i tipa robe pa se to kreće u rasponu ali ima i slučajeva gde je 1600 dolara limit ispod kog nema troškova. Evropa je birokratizovana smaračina poput naše sprdnje od države ali nije nefer. Ali tamo govorimo od 150 do 500 evra, zavisi opet od robe i države. Pritom u praksi slabo smaraju za sitnice. Na kraju imamo Srbiju koja na sve naplaćuje pdv i ima bedni limit od 50 evra. Pritom za razliku od zapada mi zaista imamo potrebu za uvozom robe jer je ovde ponuda kriminalno loša.

To ti je to, 32% od 150 usd ti je 48 usd što izađe 4980 din. Nisi imao sreće procenili su na tačnu vrednost. Jedino ako nisi telefon platio manje pa ako su precenili.

Meni paket bleji u Kini od 17.01. Pise Leave the "Shenzen Center", The next stop "Shenzen Exhange Bureau". Valjda ce posle vikenda da krene...

@el_patron

Meni je bio zadnji taj status 16.01 ,nije se nista menjalo posle toga. Maska za telefon, bez pracenja. I stiglo mi juce.

Ja sam porucio par stakala za telefon. Bas cu da proverim u sanducetu ima li nesto od poste.

Zavisi koja su, ja sam uzeo nillkin, mislim da je kutija bila jedno 2cm debela, to bi samo uporan poštar progurao u sanduče :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno