Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
???
i šta će u pošti? to nije ni stiglo do njegove pošte. To raznose poštari iz glavnih pošta pa kad ne isporuče tj ostave papiriće onda se šalje u lokalne pošte.

Nikad to nije tako funkcionisalo. Čak se i sa praćenja vidi da je kod njega u pošti u Borči paket trenutno.

Paket dođe do lokalne pošte, pa zbog nedostatka radnika, "uvale" poštarima sa manjim PostExpress pošiljkama.

Poslednja izmena:
možda u Borči svuge drugde tako se radi

wwww.png

Pa i kod tebe je isto, čak i gore.

Vidiš da putuje do tebe kroz 2-3 pošte. Došlo prvo do Piramide, pa onda prešlo u Jurija Gagarina, pa do Delta Sitija i pošte blizu nje.

Realno, to što su tebi uradili je trošenje resursa i još gore od onoga što si ti napisao. Šetkali su ti paket juče i danas bez potrebe. Obično ide od centralnog poštanskog centra (Zemun, taj 10200 GPC deo na tracking-u) do lokalne pošte u jednom cugu sa ostalim paketima.

edit: tebi se paket sad nalazi ovde.

Poslednja izmena:
U pitanju je kaciga za bajs znači biće malo glomazniji paketić (zauzeće dosta mesta ako uzme moj lokalni poštar na motorčetu) videćemo da li će do 17h doći. Ako ne skoknuću do pošte da proverim.

Zato ti i niko nije doneo. Nisu mogli. Ima Pošta neko vreme probleme sa radnicima - loše plaćeni, puno posla... Šteta, jer imaju najbolju kurirsku službu.

Idi bolje do pošte posle 17 jer takav paket (glomazniji) donose radnici PostExpress-a, ali ako ne mogu da stignu, ostavi poštar ceduljče da se dođe u tu i tu poštu po paket.

Pozdrav ljudi,kakva su vam iskustva sa Belgijskom postom

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka

I ja se to pitam, a posto cekam jedan paket preko njih od 10.12, vidim da ide kilavo. Na sajtu belgijske poste pise da paketu treba 14-18 dana da dodje do Belgije. Uplatio sam Aliexpress Standard Shiping I prvo dobijem broj preko holandske poste. Posle par dana stize mi mail sa novim brojem, ali preko Belgijanaca. Ispostavilo se da su mi greskom poslali tracking broj neke druge posiljke (PostNL), narucene takodje 10.12, a koja je, sticajem okolnosti, otisla bas danas, u Staru Pazovu (ostao mi broj u 17track). Moj paket je negde....u Belgiji, stigao 31.12, medjutim, vec par dana status se uopste ne menja, sto opet ne znaci, da se nista ne desava.

Paket porucen 11.11. stigao tek danas preko belgijske pošte, tako da je za izbegavanje...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Paket porucen 11.11. stigao tek danas preko belgijske pošte, tako da je za izbegavanje...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ranije je Aliexpress Standard Shipping podrazumevao slanje preko Singapura, koji je ubedljivo najbolji (danas mi doneta posiljka narucena 25.12, stigla u Srbiju 31.12 I da nije bilo praznika bilo bi jos brze), medjutim, stvari su se promenile. Sada salju uglavnom preko China Post-a ili Holandjana, a ja sam izvukao ..Belgijance

Paketi su mi sesnaesti dan na carini. Vise vremena su proveli na carinskom pregledu, nego sto im je trebalo da "dodju" iz Kine u Srbiju.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ipak ono nije bila greška 17tracka niti pošte. Danas sam dobio paket. Poručene bubice sa ebaya. Nikad ništa brže nije stilgo, poručeno 25. decembra, poslato 29. decembra, dobio danas.

Pa i kod tebe je isto, čak i gore.

Vidiš da putuje do tebe kroz 2-3 pošte. Došlo prvo do Piramide, pa onda prešlo u Jurija Gagarina, pa do Delta Sitija i pošte blizu nje.

Realno, to što su tebi uradili je trošenje resursa i još gore od onoga što si ti napisao. Šetkali su ti paket juče i danas bez potrebe. Obično ide od centralnog poštanskog centra (Zemun, taj 10200 GPC deo na tracking-u) do lokalne pošte u jednom cugu sa ostalim paketima.

edit: tebi se paket sad nalazi ovde.
nikad.

uvek nose iz jedne pošte a ja podižem u lokalnoj. jedno vreme je poštar donosio iz pohorske a ja sam podizao uz papirče u istoj pošti kao i sad.

lokalne pošte nemaju poštare !!!

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Prvi put se susrecem sa brojem za pracenje koji pocinje sa LP i ima jos 14 cifara. Da li se jos neko susretao sa ovakvim brojem?

@bojan0813

Posiljku prati na www.sypost.net
( ima pracenje do poletanja iz Malezije )

Trebala bi da stigne u roku od 2 meseca i najverovatnije ce imati i UC...MY broj za pracenje.

Može sa ovakvim brojem da bude operater SunYou (to je ovaj sajt koji je @sasa022 dao) i onda najčešće ide preko Malezije, a može da bude i Yanwen, u kom slučaju ide ili preko Malezije ili preko Švedske (PostNord).
Moj ti je savet da pratiš u početku na 17track.net ili na TrackChecker aplikaciji, pa ćeš u nekom trenutku dobiti i informaciju pod kojim tracking brojem će stići do Srbije (ima neke svedene informacije u odnosu na pravi tracking, ali često javi kad stigne u Srbiju. Naša pošta ti međutim neće javiti ništa, vodi se kao pošiljka bez praćenja, osim u slučaju Yanwen/PostNord, bar je tako bilo pre par meseci...) Može da stigne i za mesec dana, dva meseca je najgora varijanta.

Prvi put se susrecem sa brojem za pracenje koji pocinje sa LP i ima jos 14 cifara. Da li se jos neko susretao sa ovakvim brojem?

SanYou je to, barem prema broju. Imao ga prosle godine. Pracenje samo do izlaska iz Kine.

Hvala na odgovorima.

Baš htedoh da pitam kako stoji SunYou pošta? Trebalo bi do 13.02. da mi stigne paket, namenjen kao poklon, danas je stigao status shipped.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Evo kako treba da izgleda pracenje za LPxxx,SYxxx ili UC...MY posiljku :

Pre Alert to SERBIA
CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to SERBIA
CHINA, SHENZHEN, Departed Sunyou Facility
HONG KONG, Departed Hong Kong Airport
GMTC, Arrived in transit country
GMTC, Departed transit country [MY]
Iz Kine do Malezije stigne za 10-15 dana,posle tog statusa vise nema pracenja ,
a posiljka posle toga najcesce stigne u Srbiju za oko 20 dana ( 15-35 )

Upravo tako !
Sa izuzetkom kad je u pitanju Yanwen Logistic (tretira se kao AliExpress Standard Shipping) i ako pri tome ne ide preko Malezije nego preko Švedske, u tom slučaju imaće praćenje do Srbije, kao u ovom primeru:

yanwen.jpg

LP oznaku koristi vise kurirskih sluzbi koje vrse transport iz Kine

Yanwen se uglavnom oslanja na ChinaPost i bili su prilicno nepouzdani.

Ova UI...CN Yanwen je stigla pre par dana.

ywcn.jpg

evo jedne LP - UC..MY narucene 1.1.2019

lpmy.jpg

jedno pitanje: pratim posiljku i na posta.rs izbaci
08.01.2019 01:00:00 CN-51001020 Prijem ne kontam pošto ne piše prispeće, a posleto je tek pre 5-6dana, da li je ovo
oznaka za neki aerodrom pa sad treba odatle da krene za Srbiju? ili je već vo Serbiya?

jedno pitanje: pratim posiljku i na posta.rs izbaci
08.01.2019 01:00:00 CN-51001020 Prijem ne kontam pošto ne piše prispeće, a posleto je tek pre 5-6dana, da li je ovo
oznaka za neki aerodrom pa sad treba odatle da krene za Srbiju? ili je već vo Serbiya?

OMG

piše ti CN prijem
znači da je pošta u kini primila informaciju o paketu !!!

Sta na DHL-u znači ovaj status "Shipment information received" nije poslato još uvek ili?

Sent from my MI 6

Pretpostavio sam, znači kradu vreme. Pozdravicu ih u komentarima kada stigne posiljka

Sent from my MI 6

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno