Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je realno da pake porucen 11.11 jos nije stigao
3f20a8fe97c764b5312692f58f74a7a6.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Jeste. Meni je zaostao jedan neregistrovani paket jos od 16.oktobra (od 8 neregistrovanih koliko sam ih ukupno imao, ostali stigli odavno). Rok zastite kupaca istice negde sredinom januara. Cekacu do tada a onda dispute, pa povracaj para ili slanje ponovo.

Trenutno mali paketi preko china post kasne poprilicno mada dobio sam par paketa u nekih 30ak dana ..

Od poslednjih deset paketa, osam je otislo na carinu.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

@daimy2017

Posto si iz NS , moze to da se otegne i duze :S::mad:

Da li moze lazirati traking Kinez,vec mu davali negativne zbog "not update tracking"
Mozda ima neku foru za fake pocetni status

Tracking number:
UF058979192SG
Shipment type:
4PX Express → Serbia
Deadline:
not set
Date Status and location (eng+auto )
Dec 16, 2018 1:26 AM 4PX Express
Parcel information received

@Sasa38

Ako posle 10 dana od trenutka dobijanja broja za pracenje nema stvarne potvrde da je posiljka
krenula na put mozes otvoriti Dispute.

U Kini je sistem drugaciji - prodavci unapred preko aplikacije "rezervisu" broj za pracenje.
Oni dobiju broj , ali to ne mora da znaci i da su poslali posiljku.
Kod nas broj dobijes tek kad posiljku stvarno predas posti/kurirskoj sluzbi.

Statusi
- prvi znaci da je napravljena rezervacija
- tek drugi znaci da je posiljka krenula na put

ChinaPost i Yanwen Logistics
1. Logistics order has been created ili Waiting for pick up
2. Accepted by carrier ili Inbound in sorting center

SingPost - 4PX

1. Shipment information received
2. Shipment arrived at facility ili PX pick up shipment

PostNL

1. Electronic information receive
2. The item is pre-advised - package Center receive

Post Malaysia - SunYou Logistic
1. Pre Alert to SERBIA
2. Acceptance, Sent to SERBIA

EDIT :

Za svaku posiljku koja je stvarno predata kurirskoj / postanskoj sluzbi moraju biti evidentirana i dostupna prva dva statusa.
Neregistrovane posiljke U_ xxx CN ili SG , LPxxx , SYxxx ,Sxxx nemaju pracenje od vrata do vrata.Registrovane imaju i potpisom primalac potvrdjuje prijem.

Takodje ima slucajeva dupliranih brojeva za pracenje ( registrovane posiljke China Post ) , ali i zloupotrebe od strane trgovaca sa brojevima koji nemaju puno pracenje.

Poslednja izmena:
Ne moze se otvoriti na eBay dispute pre isteka roka za dostavu

Estimated delivery Jan 08, 2019 - Feb 06, 2019
Tracking number: Tracking numberUF058979192SG

Moj paket je konacno stigao u Srbiju i pise da je pokusano urucenje 31.12. i da je ostavljen izvestaj. Naravno, ja izvestaj nemam jer postar 100% nije ni dolazio. Sada je paket promenio status i izgleda da ga vracaju nazad. Da li mogu sa tracking kodom da ga pokupim u posti? Ovako izgleda sada status:

Screenshot from 2019-01-03 10-34-58.png

a gde ti vidiš da ga vraćaju nazad???

poštar pokušao (ili nije ) 31.12. i ostavio izveštaj (ili nije? ) a ti danas ili narednih četiri dana odeš u svoju lokalnu poštu sa LK i podigneš paket bez problema.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Moj paket je konacno stigao u Srbiju i pise da je pokusano urucenje 31.12. i da je ostavljen izvestaj. Naravno, ja izvestaj nemam jer postar 100% nije ni dolazio. Sada je paket promenio status i izgleda da ga vracaju nazad. Da li mogu sa tracking kodom da ga pokupim u posti? Ovako izgleda sada status:

Pogledajte prilog 263350

Ja imam dve muke kod prijema paketa. Prva je posta. Pripadam Posti 6, ali sam lokacijski blizi Posti 17. Milion puta mi se desilo da je nakon carine, posiljka za dostavu pogresno preusmerena na Postu 17. Posto mi to nije daleko uglavnom sam odlazio, ukoliko sam bio slobodan i u mogucnosti I podizao paket uz licnu kartu. Ali to I nije bas tako jednostavno. Prvo sto vam kazu na salteru je: "to nije kod nas" (a pise da jeste i jos rano izjutra je, tako da nikako nije moglo biti vraceno u centralu za prebacivanje na Postu 6). Na moje insistiranje "da provere", nakon toga kazu: "kolega zavodi postu, ima jako puno, dodjite za dva sata". Dodjem za dva sata i nekako dobijem paket. Druga muka je sto mi se odnedavno pojavio covek u zgradi sa istim prezimenom (ne navodeci ime). Kada radi postar koji redovno donosi postu, nema problema. Kada radi neka njegova zamena, da ti se kosa digne na glavi. Srecom sto se paketa tice, jednom je pogresio, ali ga je stari postar uputio sta da radi, pa tu i nije bilo nekih problema, ali...zato su pisma (iako eksplicitno pise pored imena i prezimena i broj stana) zavrsavala kod drugih komsija. Glavni postar kaze radio neko preko studentske zadruge, jer nisu imali koga da posalju. Izgleda da jos nije savladao brojeve, a ni azbuka mu nije jaca strana.

Stavi u postanski broj na Aliju broj tvoje poste, pa nece lutati paket.

Sve to zavisi od poštara, nema drugog rešenja.
Svi koji imaju dodira sa tim pošiljkama samo gledaju što više toga da odrade u jedinici vremena.
Udaš se, uzmeš ženino prezime i rešiš tako stvar :D

@ Jericho

Vec smo pisali o problemima , ali si ti to cesto brisao....
Ako u tvom kraju sve funkcionise normalno , to ne mora da znaci da ostali nemaju probleme.

Jednostavno Posta ne koristi sve resurse koje ima i nece da uvede neke nove sisteme.

PAK postoji vec par godina ali ga ne koriste.

Pojedini delovi vecih gradova su dzungla u kojoj se snalaze samo oni koji su duze na terenu i vec su ga upoznali.

Poslednja izmena:
Ja sam brisao samo off-topic gde ste pisali kako biste vi zeleli da izgleda postanska usluga.

Greska na 17track

4PX tracking je bas los u poslednjih par meseci

Pozdrav ljudi,kakva su vam iskustva sa Belgijskom postom

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Al' kad odem na sajt singapurske pošte opet isto izbaci, znači nije do 17track-a :)

Šta znači ovo "naredna dostava" Screenshot_2019-01-04 Pošta Srbije - Korisni alati - Praćenje statusa pošiljke.png zvuči mi kao da su pokušali dostavu, ali da nisam bio kući...međutim u sandučetu nisam zatekao onaj papir za preuzimanje u pošti.

Poslednja izmena:
Jel moguće ovo ili je neki lažni broj? :D Pogledajte prilog 263410
Ne nije lazni broj. Ja sam bas takav slucaj imao nekoliko puta, a poslednji nedavno (sredinom decembra). Singapur objavi da je paket stigao, a nasa posta tek posle dan ili dva. Iz kog razloga I zasto je to tako ne znam, ali se desavalo. U tvom slucaju, zbog nastupajuceg praznika I zato sto je petak, moze se desiti da objave prispece danas (kasnije u toku dana kada se azurira baza), sutra (moguce), a najverovatnije tek u utorak. Ako objave danas ili sutra, naznacice da je za carinu I to ce tako da ceka do utorka. Ako je manji paket dobices ga u sredu., a ako ide na carinu, onda slobodno mozes na god. odmor od 10-tak dana a mozda I vise, pa ces ga dobiti kada se vratis :)

Poslednja izmena:
Šta znači ovo "naredna dostava" Pogledajte prilog 263430 zvuči mi kao da su pokušali dostavu, ali da nisam bio kući...međutim u sandučetu nisam zatekao onaj papir za preuzimanje u pošti.

loše ti zvuči.

naredna dostava znači da je poštar poneo ali nije taj dan stigao da ti isporuči tj nije stigao ni da ti ostavi papir ni paket, pa će sledeći dan to uraditi u narednoj dostavi :)

Idi do pošte, najlakše ti je (čak iako zapravo nije najlakše) i raspitaj se gde ti je paket, pa pokupi ako je tamo.

Znaju kod nas svašta da rade, posebno što daju poštarima sada da nose i PostExpress/strane pošiljke, a napolju klizavo, poštari na bajsu/motoru...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno