Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle 31 promene statusa kinez (izgleda) poslao pošiljku :D:D:D

2018-11-29 08:08 Shipped by airline
2018-11-28 23:31 Arrive at "Beijing Terminal"
2018-11-28 21:58 Leave "Beijing Wangjing", the next stop "Beijing domestic aviation Reservoir area processing Center"
2018-11-28 21:54 Arrive at "Wangjing, Beijing"
2018-11-28 14:08 Leave "Beijing Wangjing", the next stop "Beijing domestic aviation Reservoir area processing Center"
2018-11-28 03:06 "Beijing Interchange Bureau" has been exported directly seal
2018-11-27 22:14 "Beijing Interchange Bureau" has been exported to open and demolished
2018-11-27 21:16 Leave "Beijing Wangjing", the next stop "Beijing Exchange Bureau"
2018-11-27 20:19 Arrive at "Wangjing, Beijing"
2018-11-27 17:46 Leave "Postal mail forwarding Bureau", next stop "Beijing Wangjing"
2018-11-27 17:41 Leave "Beijing distribution", the next Stop "Beijing Mail line huangcun Transshipment Center"
2018-11-27 03:25 Arrive at "Beijing distribution"
2018-11-26 11:16 Leave "Shenzhen Center", Next stop "Shenzhen Center"
2018-11-26 11:06 Arrive at "Shenzhen Center"
2018-11-25 17:49 Leave the "Guangzhou terminal", the next Stop "Beijing Post mail distribution processing center"
2018-11-25 14:18 Leave the "Guangzhou terminal", the next stop "Guangzhou terminal"
2018-11-25 14:16 Arrive at "Guangzhou Interchange Bureau"
2018-11-25 03:08 Leave the "Guangzhou terminal", the next stop "Guangzhou"
2018-11-25 01:31 Arrive at "Guangzhou terminal"
2018-11-24 22:00 Departure from "Shenzhen Center", Next stop "Guangzhou terminal"
2018-11-24 02:37 "Shenzhen Interchange Bureau" has been exported to each other seal
2018-11-23 09:40 "Shenzhen Interchange Bureau" has been exported to open and demolished
2018-11-23 06:13 Ready to be sent
2018-11-16 07:37 "Shenzhen Interchange Bureau" has been exported to open and demolished
2018-11-16 00:19 Leave the "Shenzhen Center", The next stop "Shenzhen Exchange Bureau"
2018-11-16 00:16 Arrive at "Shenzhen Center"
2018-11-15 22:08 Departure "Postal Shenzhen International Bulk Mail", Next stop "Shenzhen International"
2018-11-15 21:55 Departure "Postal Shenzhen International Bulk Mail", Next stop "Shenzhen International"
2018-11-15 20:22 Departure "Postal Shenzhen International Bulk Mail", Next stop "Shenzhen International"
2018-11-15 20:15 "Postal Shenzhen International Bulk Mail" has been collected and sent
2018-11-11 12:08 Logistics orders have been created (fast selling platform)

Poslednja izmena:
Čestitam i tebi i njemu! [emoji38]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

"exported to open and demolished" :d:d:d

@ road_runner

Kakvu si to "visoko skupu tehnologiju" porucio kad su posiljku toliko puta morali da "demoliraju" :D ???

Пошиљка ми стоји 3 дана у пошти...
Нико ништа није доносио, а они се праве луди и пребацују лопту на другог кад дођем да узмем пакет

Чари домаће поште :smoke:

Paket kupljen 11.11 preko NL stigao danas na BG carinu i već prosleđen za Pančevo, sutra kod mene. Neverovatna brzina, uopšte se nisu apdejtovali statusi, tek danas kad je stigao svuda se pojavio timeline. Inače stajao zaglavljen na "NL processing centar...". Nisu ga ni carinili, android box je u pitanju, doduše jeftin.

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Pa to i nije nesto brzo, ja sam istog dana narucio paket i dobio ga na ruke jos 26.11 ujutru.

@ sasa022: čak tri puta 'OPEN AND DEMOLISHED' visoko tehnološki QC punjač za mobilni, ~8$, moralo ministarstvo trgovine da odobri izvoz ;)

Poslednja izmena:
Sviđa mi se ovo što šalju mejl obaveštenje "Order Id 96001967354200 - Package arrived in destination country".

To nešto od skoro tako?

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa mailboxde forward servisom.Poslali mi jos pre 4 nedelje iz Nemacke nekom ceskom postom i jos ga nema(nema treking)

Da li neko ima iskustva sa mailboxde forward servisom.Poslali mi jos pre 4 nedelje iz Nemacke nekom ceskom postom i jos ga nema(nema treking)

Ja sam dva puta poručivao preko njih, odlična usluga.
Oba puta sam išao na opciju preko Češke pošte (pošto im je magacin na granici CZ/DE), i oba puta je stiglo za par dana. Čuvaju manje pakete do 90 dana u magacinu, pa može sve zajedno da se šalje ako nije hitno.
Dakle, manji paket i koverat, vrednost oko 50e bez carine (bez mogućnosti praćenja, jer je to najjeftinija opcija, al ionako stiže za 3-4 dana).

Ja sam dva puta poručivao preko njih, odlična usluga.
Oba puta sam išao na opciju preko Češke pošte (pošto im je magacin na granici CZ/DE), i oba puta je stiglo za par dana. Čuvaju manje pakete do 90 dana u magacinu, pa može sve zajedno da se šalje ako nije hitno.
Dakle, manji paket i koverat, vrednost oko 50e bez carine (bez mogućnosti praćenja, jer je to najjeftinija opcija, al ionako stiže za 3-4 dana).
Ne znam u cemu je onda problem.Mali paket oko 200 grama.Pisao sam im da nisam dobio i ne odgovaraju.Mislim kakva im je to podrska.Malo me buni da kad su mi poslali umesto Serbia pise na adresi RS samo al to je valjda ono medjunarodna skracenica.

Može mala pomoć oko statusa pošiljke. Nije mi se valjda vratio paket u Kinu?! [emoji50] Na sajtu SG pošte piše otprema u poštu. Ništa mi nije jasno...
f05bd741c5b2d64a877ced125688ebea.jpg
0d660a712d4550b3bd34b048d1a6424c.jpg

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Imam dve posiljke iz Kine. Poslate isti dan u isto vreme ali prva i dalje drzi status "HK, Posted" a druga je stigla i prosla carinu (NS) u roku od tri dana. U cemu moze biti problem? Prva ima 150g a druga 3x vise.

@ ubabic

Do sada si vec mogao da naucis pravila :mad::mad::mad::mad::mad:

@ vladafkv

Nista neobicno - postavljali smo vec par puta takve primere.

Idi lično u poštu sa brojem za praćenje i preuzmi danas pre nego što je vrate. U praćenju piše da je poštar ostavio izveštaj, iako verovatno nije i meni se dešavalo pogotovo kada se menjaju poštari.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ništa idem sad do pošte, samo mi recite jel do glavne ili one iza limanske pijace?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Rešio sam u glavnoj pošti, hvala na pomoći. Sutra bi ga poslali nazad.

Poslednja izmena:
Narucio sam dve iste stvari odjednom preko aliekspresa. Stigla mi je jedna. Sta mi preporucujete da uradim. Da otvorim dispute ili da posaljem poruku toj radnji?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Jos se nije raščistila gužva izgleda, sad mi bio kolega koji je naručio neki telefon i ja mu proverio gde je stigao, poslat 14.11 stigao 22.11 u Srbiju i od tada svaki dan ima status podnošenje na carinski pregled

Narucio sam dve iste stvari odjednom preko aliekspresa. Stigla mi je jedna. Sta mi preporucujete da uradim. Da otvorim dispute ili da posaljem poruku toj radnji?

Da li su obe stvari išle spakovane zajedno, sa jednim brojem za praćenje?
Ako je tako onda možeš da kontaktiraš prodavca, neki će ti poslati ponovo sa novim brojem i produžiti zaštitu, neki će te zavlačiti... Ako je išlo sa registrovanom pošiljkom onda možeš da tražiš da šalje ponovo, ako nije išlo registrovanom onda otvori dispute, jer kod neregistrovanih pošiljki nemaš praćenje van Kine i može da ti da bilo čiji broj.

Hvala na odgovoru. Obe stvari sam narucio u isto vreme i pod istim id order i dobio jedan tracking number. Pratio sam posiljku, od kako su je poslali do moje poste. Poslao sam poruku prodavcu i odgovorio mi je da je druga stvar jos uvek u tranzitu. Ponovo sam mu poslao da su obe stvari pod istim id oreder i jednim tracking number. Cekam odgovor. Da li postoji takva mogucnost da su poslata dva paketa sa istim tracking number?

Jedan broj za praćenje jedna pošiljka. Ne mogu dve pošiljke sa istim brojem. Otvori dispute.

Sacekacu da mi odgovori. Sada je noc u Kini, pa ako mi ne odgovori do sutra otvoricu dispute, iako to nisam nikada radio.

Sacekacu da mi odgovori. Sada je noc u Kini, pa ako mi ne odgovori do sutra otvoricu dispute, iako to nisam nikada radio.

Ako je ista stvar od istog prodavca poručena dobiješ jedan tracking number. Ako ti je stigao paket u kojem je samo jedan primerak otvoriš dispute bez razmišljanja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno