Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Već je bilo pominjano par puta, država im subvencioniše slanje tj. izvoz.

i ja sam uvek na to ogovorio da im drzava ne subvencionise nista jer sam pitao nekoliko kineza i tako mi je receno

Naravno da ti kinez neće reći da mu je šiping besplatan a tebi ga naplaćuje...
Nedavno (pre 3-4 dana) sam baš gldao video od nekog ko godinama živi u kini i redovno izbaci video na YT, jedino se ne sećam da li je serpentza, strange parts, laowhy86, baš su pomenuli kako je osnovni, onaj jeftini tip slanja pošiljki skoro pa besplatan i subvencionisan.

Šta je istina, znaćemo tek ako odemo u Kinu ali ja bi pre verovao ovim jutjuberima koji nemaju nikakvih interesa da lažu kada su u pitanju troškovi slanja.

On nema razloga da laze i svaki ima svonu prodavnocu na aliju. Za svaki proizvod je uracunata cena u shiping.

gde je kinez nasao racunicu da mi za 1.24$ narudzbinu da pravi traking do srbije?

@ vanbasten

Moras da shvatis da gomila prodavaca radi za velike distributere i da uopste nemaju predstavu kakav dil distributeri
imaju u okviru sistema Alibaba !!!

Da li mozes da shvatis koliki je sistem Alibaba i kolike resurse vezuje za sebe ???

Samo 11.11 promet na AliExpressu ( koji je samo deo sistema ) je bio oko 30 MILIJARDI dolara.

I neka su u dilu sa nacionalnom postom kalkulisali trosak od samo pola posto za besplatnu postarinu

Koliko je to miliona $ i koliki broj posiljki ???

Ја сам углавном поручивао ствари које су јефтиније од од слања нашом поштом у Кину, неке су јефтиније и од оног пуцкетавог коверта.

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Ja sam bio u Kini poslovno od novembra 2015 do juna 2016. Znam da je onda bilo da im država subvencioniše slanje za inostranstvo ali samo za one koji su registrovani da se bave prodajom, za fizička lica ne subvencionišu i kada šalješ kao fizičko lice onda je prilično skupo.
Bratu sam slao telefon iz Kine i znam da sam platio oko 220 renminbia, što je bilo onda oko 30 usd.
Kinezima koje ne poznaješ ne treba mnogo verovati, oni imaju izreku "ako nekoga možeš prevariti za novac, onda prevari", to su mi rekli Kinezi sa kojima sa se družio dok sam boravio u Šenženu.
Većina kineza će te radije zavrnuti za 50 usd danas nego da za nedelju dana zaradite 1000 usd.
A posebnu draž im prestavlja kada stranca zavrnu za novac.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

@ vanbasten

Moras da shvatis da gomila prodavaca radi za velike distributere i da uopste nemaju predstavu kakav dil distributeri
imaju u okviru sistema Alibaba !!!

Da li mozes da shvatis koliki je sistem Alibaba i kolike resurse vezuje za sebe ???

Samo 11.11 promet na AliExpressu ( koji je samo deo sistema ) je bio oko 30 MILIJARDI dolara.

I neka su u dilu sa nacionalnom postom kalkulisali trosak od samo pola posto za besplatnu postarinu

Koliko je to miliona $ i koliki broj posiljki ???

aliexpress prodavci nemaju nikakve veze sa alibabom, oni otvaraju svoje prodavnice na aliju za koji daju svoj kes kao depozit

Zdravo ljudi, da li neko moze da mi pojasni sta znaci status

Consignment received at the PostNL Acceptance Centre

Da li znaci da je stigao u Holandiju, ili je tek prosao neku njihovu kancelariju ili sta vec, u Kini?

Hvala

Da pitam i ovde. Mozda je neko vec pitao, ali nisam uspeo preko search-a da nadjem, pa da pitam.

Da li je nekom carinjena zamena pod garancijom? Konkretno Logitech treba da mi posalje MX Master 2S, posto je moj u garanciji, a izgleda ne moze da se popravi. Cim su culi odakle sam, pitali odmah mogu li da nadjem neku EU adresu, pa tu da posalju, ali posto trenutno nemam, moraju da posalju ovde. Uredjaj ce pretpsotavljam biti nov, ali nemam pojma da li ce pisati na paketu da je "replacement".

Ako si platio carinu na miš kada si kupio, onda kada im šalješ na reklamaciju pošalješ original carinskog izveštaja u kutiji sa uređajem a jednu fotokopiju carinskog izveštaja lepiš na paket sa spoljnje strane.

Kada ti oni šalju novog miša kao zamenu, u paket moraju da ubace original carinskog izveštaja koji si im poslao.
Tako dokazuješ da si već platio pdv ili carinu na uređaj i da je ovaj koji ti stiže popravljen u garanciji ili zamenski.

Ako nisi poslao original carinskog izveštaja ili si poslao a oni ga ne ubace u paket koji ti šalju nazad onda će ti naplatiti pdv ili carinu ako ti otvore paket.

@vodka_commando Hvala na odgovoru. Nisam platio carinu, jer sam mis kupio na nemackom amazonu dok sam poslovno bio u Holandiji. Ako sam razumeo dobro support rep-a, prvo oni meni salju zamenski mis, pa onda ja njima preko prepaid label-a vracam stari, tako da nemam nikakav carinski izvestaj.

Sad me podseti da sam se zeznuo, trebao sam poslati na drugu adresu, da ide preko beogradske carine. Ovako sam poslao u NS, ima sigurno da ga otvore...

@ vanbasten

AliExpress je deo Alibaba grupe

ab.jpg

U svakom poslovanju imas trosak poslovanja , pa tako i prodavci / distributeri na AE uracunavaju troskove
Kao sto odredjenu kolicinu posiljki koje se izgube ili budu ostecene racunaju u rashod
tako verovatno i odredjen broj komada nekog proizvoda i troskove postarine racunaju kao trosak poslovanja

@ Perkan

Posiljka je u Kini

@ optical

:( :(

Pre slanja si trebao da se obratis carini
[email protected] - uvek odgovore

@sasa022 ali nisam nista slao. Treba da posaljem tek nakon sto dobijem paket od logitecha.

NS će sigurno otvoriti, uvek je bolje ići na BG jer je veća gužva pa se možda i provuče, mada je meni BG carina otvarala Rapoo MT750 miš i uredno naplatili.

Ma uvek i saljem da ide preko Bg, nego se sad uopste nisam setio toga, jer sam bio u pozivu sa njihovim supportom i mahinalno rekao svoju adresu u NS. Mislim ne bi bio problem da platim, da sam zaista kupio mis, ali ovako mi je glupo da mi carine zamenu, jos plus je naduvana cena na logitech sajtu u odnosu na amazon.

Paket kupljen 11.11 preko NL stigao danas na BG carinu i već prosleđen za Pančevo, sutra kod mene. Neverovatna brzina, uopšte se nisu apdejtovali statusi, tek danas kad je stigao svuda se pojavio timeline. Inače stajao zaglavljen na "NL processing centar...". Nisu ga ni carinili, android box je u pitanju, doduše jeftin.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Narucio sam sa Alija masinicu i strunu od KastKinga 11.11 i dobio 26.11, naravno free shipping, bez carine

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk

KastKing nekom magijom stiže brzo, izgleda da su mnogo jaki tamo ili imaju neki dobar ugovor sa poštom i sl. I meni je struna uvek brzo stizala.

Paket kupljen 11.11 preko NL stigao danas na BG carinu i već prosleđen za Pančevo, sutra kod mene. Neverovatna brzina, uopšte se nisu apdejtovali statusi, tek danas kad je stigao svuda se pojavio timeline. Inače stajao zaglavljen na "NL processing centar...". Nisu ga ni carinili, android box je u pitanju, doduše jeftin.

A kada ti je poslat paket? Meni je na paket "nl processing centar" porucen 11.11 al poslat tek 19-og...

Zdravo ljudi, da li neko moze da mi pojasni sta znaci status

Consignment received at the PostNL Acceptance Centre

Da li znaci da je stigao u Holandiju, ili je tek prosao neku njihovu kancelariju ili sta vec, u Kini?

Hvala

U Holandiji u postanskom centru. Ceka sortiranje i posle slanje.

@xejtep Ovi nasi prodavci su nekako povezan, sve nam je isto. Jel ti stiglo u postanski centar u utorak?
Na https://www.1tracking.net moze da se prati i kineski deo isporuke, dok na sajtu holandske poste tek kada stigne kod njih(ne racunam ona prva dva statusa).

Poslednja izmena:
A kada ti je poslat paket? Meni je na paket "nl processing centar" porucen 11.11 al poslat tek 19-og...
Dobio je status shipped i TN bukvalno 8-9 sati posle kupovine. Posle je jedno 7-8 dana stajao neki bzvz status, i onda se pojavio u NL center, tu je promenio par statusa i ostao isti do danas. Skroz čudno.

Steta nismo upali u ovu grupu sto je stigla pre koji dan. Meni je od juce ujutru "The item is at the PostNL sorting center", sledeci status je kad proslede na slanje(sto moze brzo da prodje, a moze i posteno da se otegne).

Sta se ovde desava, stoji tako 15 dana.
39c540865229509b6b486b44dcb6b83e.jpg

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

@rade74

UN...CN su China Post Ordinary Small Packet Plus i imaju pracenje samo do prvog eksportnog centra u Kini

Za UN421904166CN - https://postal.ninja/en/track/JK9y7q

Nov 9, 2018 11:43 PM Leave postal Foshan City Letters and Posts Bureau , next stop Guangzhou
Dalje nece biti dostupnih podataka !!!

Izgleda da su istrosili UN...CN , sada dele UI...CN ali u sistemu ih predstavljaju kao TNT

tnt.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno