Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo šta piše na 17 track
ScreenHunter 05.png
Ovde piše da je u Srbiji.
Nije mi jasno ako već nema statusa na našoj pošti o prispeću kako je zaključio da je pošiljka u Srbiji.
I zbog samog vremena mi deluje da je u pitanju generički status.
Ali sačekaću dan-dva pa javljam šta se događa.

Tvoj paket je stigao u Srbiju sinoc. On je na aerodromu! Tek danas ga salju u carinu i danas bi trebalo da se pojavi status prispece.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ne mora da znaci da ce se pojaviti na sajtu poste. Neki tracking brojevi se ne pojave. Ovo je prilicno brzo stiglo, reklo bi se da je normalan tracking, pa bi trebalo, ali nemas garancije za takve stvari.

4PX Singapore Post OM Pro - S00002xxxxxxx posiljke nemaju pracenje u Srbiji.
Singapore Post - RBxxxxxxxxxSG imaju pracenje.

Sa aerodroma u Singapuru do aerodroma u Beogradu najcesce stizu za 2-10 dana ( from SG/SIN to RS/BEG )

Jesu li i vama zakovale posiljke vec 7 dana se apsolutno nista ne menja u Kini su dve obe idu ka Pekingu i zakovanije se desava. Ili je ogromna guzva u Penkingu ili je pracenje pobrljavilo ?

Ja oborio rekord, KingDian SSD porucen 10.07. danas stigao, 9 dana, nije isao na carinu. Singapur posta, zavrsava na SG.

Za Singapursku postu to je stvarno rekord, mada bi i meni stigla posle 10 dana da nije otisla na carinu. Evo sad gledam, sutra mi stize, na carini od subote.

Ja oborio rekord, KingDian SSD porucen 10.07. danas stigao, 9 dana, nije isao na carinu. Singapur posta, zavrsava na SG.

Stizalo je meni za 8 dana preko Hongkong-oske poste a i kada se salje iz Pekinga to jest ako je prodavac iz Pekinda stize redovno ispod 10 dana.

Jesu li i vama zakovale posiljke vec 7 dana se apsolutno nista ne menja u Kini su dve obe idu ka Pekingu i zakovanije se desava. Ili je ogromna guzva u Penkingu ili je pracenje pobrljavilo ?

Apropo ovoga, track checker mobile aplikacija ne radi, ne azurira kretanje paketa iz nekog razloga, tacnije odjedared je prestala da radi cekam update da ispeglaju ovaj bug.

Ja kupio sigurno 10 kartica od jednog lika iz HK i uvek za 7-10 dana. Mada mi iz HK uvek stize brze nego sa SG poštom. Inače, cini mi se da sam na sajtu HK poste procitao da tn mora da se pojavi u roku od 48h, ili paket nije ni poslat. To i jeste najveci problem kod procene vremena, sto oni online prijave paket, dobiju broj odmah i kupcu ga proslede javljajuci da je paket poslat. A u stvarnosti ga predaju tek posle nekoliko dana. Dok ovaj lik od koga sam kupovao kartice ocigledno zaista posalje odmah, jer mi je prosto neverovatno da kod njega nikad ne putuje duže od 10 dana, dok kod ostalih skoro pa nikad 10 ili manje.

HK ima najbrzu postu do nas, e sada sve zavisi odakle se salje i u kojem dobu godine, kao i to sto si naveo dzaba ako ti dobijes broj odmah koji je prodavac dobio elektronskim putem jer je prijavio da ima paket a on paket fizicki dostavi tek posle 5-7 dana...

Uzgred pa ja sam sada nesto gledao znam da je stiglo brzo nisam obracao paznju ja sam imao skoro preko SG poste posiljku za 7 dana do mene !

Naruceno 5 jula a 12 uruceno, ajde ovo pobedite :d

sLMPUFb.jpg

Z50VpSw.jpg

DixLFJN.jpg

Aj stvarno da organizujemo takmičenje, ja se prijavljujem za sudiju:), ne sećam se da mi je sa SG stiglo za manje od 10 dana. Jel se računa i dhl:D

Turci ( PTT Turkey ) su isto veoma brzi - posiljke uglavnom stizu za 10-ak dana ( iz Kine )

Evo primera za isporuku iz sredisnjeg dela Kine - pokrajina Henan
( vazdusnom linijom oko 700km od Pekinga i 3800km od Singapura )
Isti trgovac - stiglo je vec par posiljki u roku od oko 15 dana od dana narudzbine.

4PX Singapore Post OM Pro - S00002xxxxxxx
2018-06-30 - Accepted by carrier
2018-07-04 - Hand over to airline
2018-07-05 - SG/SIN to RS/BEG
2018-07-08 - Arrive at destination country
10.7 - isporuceno

China Post Registered Air Mail - RY16xxxxCN
2018-06-04 - Waiting for pick up
2018-06-05 - Shipment at country of origin warehouse
2018-06-10 - Departed country of origin
2018-06-12 - Shipment with local shipping company RS
2018-06-13 - Delivery successful

Da li neko zna sta se desava sa onom internacionalnom JAMAICA postom u USA (mislim da je u Njujorku),tj posti gde pristizu svi paketi koji krecu ka Evropi iz USA (valjda i u druge delove sveta)?

Ranije sam cesce kupovao stvari preko americkog EBAY-a,i uvek,ali uvek kada kaket stigne do te Jamajce,nakon 2-3 dana kasnije bude u Srbiji....a sada,vec par puta mi paketi stoje po 7-10 (i vise) dana u toj Jamajci,pre nego sto se pojave u Srbiji.......(?!)

Da li su i tamo odmori?....strajk neki?.....poceli da lice na srpsku carinu?...:)

Da li neko ima informaciju za brojeve UB x x x SG da li imaju pracenje samo do Srbije ili imaju i u Srbiji ?

samo do izlaza iz kine, sg i sl.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

A RY XXX CN?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

svi R se prate to je preporučena pošiljka

Moze li samo neko da mi potvrdi, posto nisam milion godina porucivao nesto preko poste.

Da li je za paket koji stigne preko Aliexpress-a u postu obavezno licno preuzimanje?

Ne mislim kada dodje dostavom na adresu, vec kada bude u posti pa treba da se preuzme.

da sem ako odvedeš nekoga u poštu i ovlastiš ga da može da podiže u tvoje ime. ovlašćenje traje do kraja kalendarske godine

Zvanicno da, u praksi i ne moras ti da preuzmes, moze drugi, bez ovlascenja, ako je neko manje mesto, pa znas se sa postarom i slicno [emoji6]

Zvanicno da, u praksi i ne moras ti da preuzmes, moze drugi, bez ovlascenja, ako je neko manje mesto, pa znas se sa postarom i slicno [emoji6]

Ovo ti je najtacniji odgovor, moze komsija da ti preuzme ono bez ikakvih problema ako ste dobri sa postarom i salterskim sluzbenicima...
A kada ti dolazi na adresu a nema pracenje to jest ne zahteva potpis prilikom urucenja, moze da ti ga pljesne na ledinu, tacnije ostavio kao sto ti ostavlja racun za struju ili vodu itd, i to ti je to ne mora nikome da uruci samo da ga ostavi u sanduce ili pored itd..

Nisam vec davno narucivao nista sa Alija, pa me interesuje ovo, da li je poslato za Suboticu?

Prilozi

• Screen Shot 2018-07-30 at 9.15.38 PM.png
    Screen Shot 2018-07-30 at 9.15.38 PM.png
    32 KB · Pregleda: 121
pa piše. šta sad očekuješ da ti mi odgovorimo?

Ocekuj paket, mozda vec sutra (danas) bude kod tebe.

pa piše. šta sad očekuješ da ti mi odgovorimo?

Vidim da pise, ali ne mogu da verujem da je vec proslo carinu, pa zato pitam. :0 Bukvalno nije ni dan prosao, posto je bio vikend kad je stigao paket.

Nije otvaran, zato je prosao brzo. Na njemu ce biti pecat "Ne podleze carinskoj kontroli". To ti je cuvena odokativna metoda jer nema sanse da pregledaju sve pakete.

Da li se na kucnu adresu dostavljaju svi paketi?

Nisam odavno porucivao nesto preko poste, ovo je prvi put da porucujum malo glomazniji artikal, tezina je oko jednog kilograma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno