Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je,a ne da ove Niske Osmanlije za parce plastike od 2 dolara otvaraju,naplacuju pdv,piskaraju i samo prave haos

Dosao mi paket 25 septembra i jos "ceka" obracun

Napravio sam dve porudžbine 07.10., do sada nisu mrdnule sa Kineske carine. Poslednji status im Shipment accepted by airline I to je bilo 08.10. Kontaktiram prodavnice, obe pričaju priču kako je u tranzitu i da će stići. Tracking number je ispravan, 17track ga uredno prijavio. Da li je to zastoj zbog prethodnog praznika u Kini, pa sad ne mogu da postignu?

Sent from my Redmi Note 3 Pro [kenzo] using Tapatalk

Ja sam nešto naručio 5.10, Kinez poslao 6.10, iz Kine krenulo 10.10, na Nišku carinu stiglo 12.10.

Napravio sam dve porudžbine 07.10., do sada nisu mrdnule sa Kineske carine. Poslednji status im Shipment accepted by airline I to je bilo 08.10. Kontaktiram prodavnice, obe pričaju priču kako je u tranzitu i da će stići. Tracking number je ispravan, 17track ga uredno prijavio. Da li je to zastoj zbog prethodnog praznika u Kini, pa sad ne mogu da postignu?
Kakve to veze ima? Ti i dalje ocekujes da ce ti sve izaci iz Kine za 2 dana, stici za 3, a onda cekati arinu 4?
Ne, nekada moze i mesec i po sedeti U KINI.

Permutovao si sa refund-om. Izbrisao sam potpis, pa ne mogu da te podsetim? ;) Zar te još boli? Dao sam ti zelenu zvezdicu ,smiri se.

Pitanje je bilo na temu @dve različite prodavnice, bilo mi sumnjivo da nije 'clog' zbog prethodnih praznika.

@gadafi, hvala, nema pravila, očigledno.

Pricas o dve posiljke? Napravljene 7.10. jos nije posla iz Kine? Tj. "accepted by airline" su tek?
O tome i pricam, nemoj da te cudi da nekada i "lete" 40 dana.

.

Pošiljka od 10.10 danas prošla Nišku carinu. Nešto se ubrzali.. sad kad mi procene led diode na 30$

:cool:

Treba da uzmem neku multimediju za auto sa AliExpressa. Prodavac salje samo DHL-om. Zna li neko da li ima dodatnih troskova preko njih zbog spedicije?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ima, ako je vrednost pošiljke mala, ne isplati se nikako.

Ako je vrednost posiljke ispod 50€ ne placa se ni spedicija ni PDV. Ako nije velika DHL postarina mozda nije uopste losa varijanta. Jedino proveri da li salje DHL Expressom (kurirska sluzba) ili DHL Global i sl. (sto je u principu obicna posta).

Vrednost je oko 90usd a poštarina 11usd. Na sajtu pise samo DHL. Znači ako je global ne naplaćuju špediciju?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ne. Kad izadje iz drzave prodavca ide obicnom postom. Ja bih rekao po ceni da to nije kurirska sluzba ali proveri sa prodavcem.

Ja sam nešto naručio 5.10, Kinez poslao 6.10, iz Kine krenulo 10.10, na Nišku carinu stiglo 12.10.

Samo da potvrdim da su pošiljke stigle. Ukupno 15dana za obe, iz dve različite prodavnice.
Iz nekog razloga 17track mi nije ažurirao ,nekada se zaglupi pa ažurira ceo proces tek na kraju, kad mi prispe sve na adresu.
Do sada sam imao sreće, ili zato što sam A2, nisam čekao duže od 15tak dana.

TI i dalje pricas kao da je samo tvoje iskustvo merodavno.... tako nisam razmisljao ni kada sam imao 3 godine. Ako nista drugo video sam da ne prave svi istu kolicinu njesra ;)
EDIT: Mislim cemu pitanje kada na kraju uvek smao dodjes i tvrdis kako nije kako su ti ostali rekli da uglavnom bude?

Poslednja izmena:
Gospodine Alfa, zaista mi je žao što svaki moj post izaziva tako veliku dozu gneva i netrpeljivosti.
Zaista, obećavam, ubuduće, prvo ću Vama, uz..podrazumeva se, prethodnu molbu da Vam se obratim, lično uputiti svaki moj post na Vaš cenjeni sud, čisto da Vas ne bih ubuduće uznemiravao, time pravio manje ******* po temama koje Vi lično držite pod kontrolom.
Zaista, izvinjavam se još jednom :(

***, mnogo ti ovo dugačko da staviš u potpis :D

Poslednja izmena:
jer zna neko sto pokazuje na 17 track inace paket je stigao u srbiju:Item held by Customs Retained by customs for unspecified reason a na pracenje posta rs se ovo ne vidi vec ovako izgleda status
21.10.2017 08:10:53 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
21.10.2017 09:32:53 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
u pitanju je paket koji je poslat preko malezijske poste ali sa pravim trackingom i koji je kostao 3evra
pozdrav

Pa imaš sve objašnjeno na OP u ovoj i u Carina na pošiljke temi.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

jer zna neko sto pokazuje na 17 track inace paket je stigao u srbiju:Item held by Customs Retained by customs for unspecified reason a na pracenje posta rs se ovo ne vidi vec ovako izgleda status
u pitanju je paket koji je poslat preko malezijske poste ali sa pravim trackingom i koji je kostao 3evra
pozdrav

Druze posta ubacuje posiljku u sistem tek kada prodje carinjenje.
Meni nije ni stiglo obavestenje a paket je stigao, tj stigao istog dana cim je prosao carinu.

Druze posta ubacuje posiljku u sistem tek kada prodje carinjenje.
...
Ovo je apsolutno netačno. Pošiljka je vidljiva na sajtu pošte od momenta kada pošta dobije informaciju o pošiljci, što se neretko dešava dok je pošiljka još u inostranstvu.
Pozdrav

pozdrav

U principu se vidi da je prosao carinu

Niska carina,sedam dana ceka posiljka

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
01.10.2017 14:21:00 CN-21002500 Prijem
15.10.2017 11:28:07 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
15.10.2017 13:38:45 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Samo da potvrdim da su pošiljke stigle. Ukupno 15dana za obe, iz dve različite prodavnice.
Iz nekog razloga 17track mi nije ažurirao ,nekada se zaglupi pa ažurira ceo proces tek na kraju, kad mi prispe sve na adresu.
Do sada sam imao sreće, ili zato što sam A2, nisam čekao duže od 15tak dana.

Meni ne azurira i dalje, nijedan servis za pracenje ne moze da vidi ista sem zadnjeg statusa 14.10. da je u Sendzenu i tako stoji, do sada je trebalo uveliko da bude u Pekingu i da poleti, da ga ocekujem ove sedmice sto dolazi...
Da je problem samo sa njim, nego i drugi isto, dobio par statusa i zakucao i on stoji 5 dana, nesto se definitivno desava, kontao sam da ne rade nesto nemam pojma, ali vidim da su tebi stigli i da nisi imao statuse.
Kako su ti se tacno statusi azurirali kada je sletelo kod nas na aerodrom dobio si status od poste jel ?

Ovo je apsolutno netačno. Pošiljka je vidljiva na sajtu pošte od momenta kada pošta dobije informaciju o pošiljci, što se neretko dešava dok je pošiljka još u inostranstvu.
Pozdrav

Nikada mi se to nije desilo. Prvi put kada sam imao dilemu nazvao sam postu i objasnili su mi da informacije za pracenje posiljke ne ubacuju dok god ne prodje carinu. Kada sam zvao carinu oni su mi rekli da je paket prosledjen u NS inace ne bih ni znao gde je, jer je poslednja informacij bila da je uslo u SRB. Tako da je to info iz poste i iz iskustva.

Nikada mi se to nije desilo. Prvi put kada sam imao dilemu nazvao sam postu i objasnili su mi da informacije za pracenje posiljke ne ubacuju dok god ne prodje carinu. Kada sam zvao carinu oni su mi rekli da je paket prosledjen u NS inace ne bih ni znao gde je, jer je poslednja informacij bila da je uslo u SRB. Tako da je to info iz poste i iz iskustva.

To bio prvi april kada si zvao i kada su ti dali info :d
Salim se, desava se kod vas u NS da nemate one statuse kao u BG recimo ''otprema - podnosenje na carinski pregled'', pa onda nemas pojma nista ali bi trebao da ti izbaci status kada sleti na aerodrom bar je tako bilo kada sam jednom pratio jedan kod koji ide za NS carinu. U BG uvek imas cim sleti i sta se desava svaki dan, mozda se nekada desi da zabaguje ali uglavnom u ogromnoj meri ima.

Poslednja izmena:
I kod mene je neki problem da Šenženom. Pošiljka se vraća pošiljaocu. Da li se to desilo još nekome?
12.10.2017 06:59 - Track added
12.10.2017 11:30 - Electronic information received
14.10.2017 16:23 - CN-51810302, Prijem,
14.10.2017 20:09 - Acceptance, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center
14.10.2017 20:16 - Departure, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center
14.10.2017 20:35 - Departure to Shenzhen Center, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center
15.10.2017 00:44 - Arrival at exchange office, Shenzhen International Mail Exchange Office
15.10.2017 09:22 - Departure from exchange office (domestic transit), Shenzhen Exchange Office
22.10.2017 15:09 - Return to sender, remark (48), Shenzhen International Mail Exchange Office
22.10.2017 15:09 - Departure from exchange office (domestic transit), Shenzhen Exchange Office

Jeste meni jednom za neke naocare pre godinu, godinu i po, prodavac nije imao pojma zasto se posiljka vratila.
Ali nevezano za to vracanje posiljaocu nekih problema sa pracenjem ima sigurno ili kasne debelo.

Meni ne azurira i dalje, nijedan servis za pracenje ne moze da vidi ista sem zadnjeg statusa 14.10. da je u Sendzenu i tako stoji, do sada je trebalo uveliko da bude u Pekingu i da poleti, da ga ocekujem ove sedmice sto dolazi...
Da je problem samo sa njim, nego i drugi isto, dobio par statusa i zakucao i on stoji 5 dana, nesto se definitivno desava, kontao sam da ne rade nesto nemam pojma, ali vidim da su tebi stigli i da nisi imao statuse.
Kako su ti se tacno statusi azurirali kada je sletelo kod nas na aerodrom dobio si status od poste jel ?
17track prikazuje da još stoji na carini u Kini CN-51887636, Prijem. AE aplikacija zakucana na Shipment accepted by airline. Po priči nekih, ispada da ću paket dobiti tamo negde pred N.G :D Paket, u međuvremenu, (15dana ukupno) stigne na kućnu adresu, 17track ažurira kompletnu pitanju tek posle prispeća. Isti scenario mi se desio pre par meseci, 17track je ažurirano statuse tak na kraju. Ne proveravam ga često, jer svakako dobijamo notifikacije od 17track o novim statusima.

Nikada mi se to nije desilo, ali nikada. Zato i jeste malo neobicno, ali evo koliko vidim ljudi se zale da im ne radi placanje na ebay preko PP, ja probao da kupim neku zicu i nece, morao karticom, tako da za sve ima prvi put. Nista cekacu da vidim dalji razvoj situacije, mada i to mi je neobicno ako je zakucalo pracenje u kini i na 17track, track checker i slicnima ne vidim razlog da kada prispe kod nas na posti se ne promeni status... Sto se tice cekanja do ng i to je bilo verovao ili ne preko mslezijske poste cekali ljudi i preko 6 meseci, ukljucujuci i mene par puta 3-4 meseca.

Ti i ja nismo nikakvi parametri sigurnosti, default-a, ili čega već..kao ni onaj treći, sveznajući, što uvek tvrdi suprotno ;) Da, nešto se dešava, negde postoji nešto što ne funkcioniše. Mogu da dokumentujem pošiljku ,koja još uvek nije stigla, a ista je situacija sa 17track. AE aplikacija isto prikazuje da je parcel prihvaćen od strane Airline-a, ali nema sledećeg statusa 'Departed country of origin' . Kinez kaže da je tracking number ispravan, kada ga ukucam na sajtu Pošte, za praćenje pošiljki, stoji status CN-518*****, Prijem. Taj status vidi i 17track.
Tracking number bi trebalo da je ispravan, kada sam ga ukucao u 17track, odmah je sve uredno ažurirano i prepoznao origin I destination countries.

Jutros kontaktiram Kineza, kaže da je zvao China Post, rekli mu da je pošiljka odletela za Srbiju 2017.10.08.

Dakle, ne kukam što mi pošiljka nije stigla, (da se gospodin ne uvredi), već imam pravo da znam zbog čega nijedna aplikacija ne ažurira status. Do sada mi je sve uredno stizalo do max 15dana, a naručivao sam svašta nešto.

Isti scenario se odigrao sa prethodne dve pošiljke (iz dve različite prodavnice) identično sve kao sa ovom poslednjom pošiljkom. Ove prve dve stigoše neki dan na vrata, poštar doneo, je gledam mislim..otkud na vratima, kad su u Kini :D
Tek posle toga je 17track ,onako djuture, sručio iz rukava kompletnu ažuriranu listu svih statusa.

Moguće da imam sreće sa stizanjem pošiljki do 15dana jer uvek biram ili official prodavnice ili one sa najvećim rating-om. Mada to nije nikakvo pravilo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno