Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas je stigla jedna od 4 porudzbine od 30.11, zastitno staklo. Prednje stiglo polusmrskano, WET wipes potpuno suve, DRY skroz vlazne :D

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Na statusu posiljke mi stoji:
Kod:
1/7/2017 11:00 PM - Hand over to airline, HONGKONG, HA
Da li to znaci da je posiljka krenula iz HK?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Danas mi stigla jedna pošiljka narucena 11.11.2016 a druga narucena istog dana još nije stigla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да ли је још неком пошиљка са тракингом само убачена у сандуче, без потписа?
Наручио сам MiBand 2, Сингапурска пошта. Први статус се појавио тек кад је пакет стигао код нас. Изменична пошта - за царину - 61200 царина - 10200 - 11073 моја пошта - уручење.

Послато са 8070 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Poručio sam telefon sa Geekbuying, paket poslat na vreme ali na trekingu mi pokazuje Hrvatsku kao zemlju destinacije a navedena je adresa u NS, čak paket mogu da pratim preko HR pošte. Proverim porudžbinu, stvarno piše Novi Sad, Croatia.
Mislim da je bilo ovde takvih slučajeva ali ne mogu da nađem u temi, interesuje me da li će neko uvideti grešku i proslediti paket ovamo ili trebam nešto da preduzimam?

^Posiljke iz Singapura cesto idu preko Hrvatske i to je ok. Ali ako je pogresna adresa mozes samo da se nadas da ce da proslede ovamo.

Jeste, preko Singapura, nadam se da je to.
Šta može da se desi u najgorem slučaju? Paket se vraća pošiljaocu?

Da. Ja sam pre oko 5 godina imao dobra iskustva sa slovenackom i grckom, a pre 10-ak sa BiH postom koje su bez problema prosledjivale pakete za Srbiju. Ne znam kako sada postupaju. Znam samo da hrvatski DHL vraca posiljke koje imaju neispravne adrese. Mada to ne mora znaci da tako postupa i njihova obicna posta.

Da li status "Prijem" na sajtu Pošte Srbije označava prijem u SRB ili može da važi i za drugu lokaciju, recimo prijem na aerodromu u Kini?
Ako je prijem u SRB šta radi do danas?
kina prijem.png

^ U pravu si. Na 17track stoji za isti datum:
2017-01-06 19:04 Canton international parcel has been accepted
Dakle prijem na Canton međunarodni aerodrom. Hvala!

Usput, zašto se neke pošiljke vide na track17 (makar prvi unos), dok na sajtu naše pošte stoji da ih nema u sistemu?

Poste ne razmenjuju (ili barem ne prikazuju) sve statuse. Recimo one nase cuvene "Otpreme" se vide samo na sajtu nase poste.

Да ли је још неком пошиљка са тракингом само убачена у сандуче, без потписа?
Наручио сам MiBand 2, Сингапурска пошта. Први статус се појавио тек кад је пакет стигао код нас. Изменична пошта - за царину - 61200 царина - 10200 - 11073 моја пошта - уручење.

To je stvar tvog postara , oce li da radi po propisu ili ne (verovatno je potpisao u tvoje ime )

Treba mi infomacija za prijatelja, nesto iz USA mu stize pa ga zanima da li moze da se prati, a ja nikada nisam nista imao iz USA pa nemam pojma.
Uglavnom dobio je neki broj u formatu : LC*********US
Trackchecker mobile ga registruje kao validan ali ne pokazuje nista, ista stvar i sa drugim aplikacijama ili sajtovima za pracenje, poslato pre oko 20-set dana...

To je stvar tvog postara , oce li da radi po propisu ili ne (verovatno je potpisao u tvoje ime )
To je uobicajena procedura,vecina postara to radi.Jer cim se nije carinilo,smatraju da je posiljka male vrednosti.Sto nije uvek tako..Nekad se desi da ne ocarine posiljke vredne I vise stotina evra.

Sent from my IRON using Tapatalk

Screenshot_20170114-154509.png
Napokon, posiljka narucena 30.11. Samo sto nemam srece da stigne danas :D

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

To je uobicajena procedura,vecina postara to radi.Jer cim se nije carinilo,smatraju da je posiljka male vrednosti.Sto nije uvek tako..Nekad se desi da ne ocarine posiljke vredne I vise stotina evra.

То сам и ја помислио, познајем поштара и раније је доносио разне пакетиће са и без тракинга, али је увек пакете са праћењем доносио на врата. Прошли месец ми је стигла картица из мтс-a преко пост-експеса са праћењем али њу није xтео да остави ни мојима, иако је све досадашње пошиљке остављао мојима на потпис кад год нисам био кући, било да су пакети из Кине или писма државниx институција( пио, здравствено...).

Skoro mi je poslata neka baterija preporucenom postom. U Srbiji narucena,uplaceno unapred. Dosao postar I kaze moras da potpises.Za ovo nam traze potpise,a za posiljke iz Kine ne.

Poslednja izmena:
Ja sam svaku pošiljku iz Kine morao da potpišem. Doduše za svaku sam i platio neki dolar ili dva za tracking broj pri naručivanju...

sent from plastique

Komsinicu je tako zeznuo postar, pa je ispalo da je preuzela poziv iz suda :)

Pre 5 dana Gearbest mi poslao broj za praćenje i sliku pošiljke ali i dalje nema nikakvih dešavanja u praćenju. Da li da ih cimam, nisam do sada naručivao kod njih?

Uobicajeno je da se ceka nekoliko dana dok ne udje u sistem. Skini program trackchecker za android,svaku promenu dobijaces u roku od par minuta

Tu app i inače koristim, nego dali broj pa sve mislim krenulo a nigde ništa.

Bice ,bez brige. Azurni su oni,to sad zavisi od poste njihove. Jel si placao registrovanu postu?

Je li neko koristio SG postu u zadnje vreme? Kakva su iskustva?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednjih par puta SG posta, oko 10-ak dana, evo ujutru vec donosi postar paket i bice 11 dana od slanja(uhvatio vikend...:D).

Мени нешто баш брзо прошао пакет, овај статус претпостављам значи да ће ми данас доставити. Можда и без наплате пдв-а с обзиром да је прошло само 5 дана од приспјећа. НС пошта/царина је у питању.

http://prntscr.com/dwoq5b

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno