Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima načina, ja sam kontaktirao Poštu preko sajta i na mejl su mi poslali novi broj za praćenje koji su dodelili paketu po ulasku u Srbiju.

024c336b93cf6baf6fc80a3ff169b5fd.jpg

sent from plastique

Poslednja izmena:
Verovatno je to u pitanju. Poslao sam reklamaciju preko poštinog sajta i valjda će uskoro stići odgovor. Hvala puno na informaciji.

Ovo je odgovor PTT nakon poslatog mail-a

"Поштовани,
oбавештавамо Вас да сви поштански оператори, имеђу осталих и Пошта Србије, за претрагу статуса пошиљака користе универзалну међународну апликацију (International Postal System-IPS), те је потребно да бројеви пошиљака буду прилагођени истој, односно у формату: две словне ознаке-девет цифара-две словне ознаке.
Пошиљке чији се статус може проверити у наменској апликацији, линк: http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp су вредносно писмо (прво слово V, друго у распону од А до Z), пакет (прво слово С, друго у распону од А до Z), препоручена пошиљка (прво слово R, друго у распону од А до Z), ЕМС пошиљка (прво слово Е, друго у распону од А до Z).
С обзиром да је број пошиљке основни параметар за њихову претрагу (на основу скенираног броја пошиљке, иста бива евидентирана у бази података пошиљака), нажалост, не постоји други начин (рецимо, на основу адресних података примаоца и/или пошиљаоца пошиљке), да се утврди да ли је нека пошиљка приспела у Републику Србију.
Имајући у виду наведено, још једном напомињемо, потребно је да формат броја пошиљке који је доделио поштански оператор пријемне земље, буде прилагођен универзалној међународној апликацији за претрагу статуса пошиљака, те нисмо у могућности да Вам пружимо информацију о пошиљци са наведеном ознаком.
Такође напомињемо да информације о статусима пошиљака пружамо само на основу наведене апликације и наравно уз додатне провере у поштанским центрима.
Уједно Вас обавештавамо да не пружамо тумачења података о статусима пошиљака са иностраних сајтова (нпр. са сајтова страних поштанских оператора, са сајтова кинеских трговаца или посредника у трговини путем интернета).

С поштовањем,
Пошта Србије "

Pošto ni na ovaj način nisam uspeo da saznam, zna li neko na koji način i koga da jurim da saznam šta je bilo sa pošiljkom? Broj pošiljke je TW680350004VN

Je l se nekome desavalo ovako nesto LINK? Zvao sam carinu jutros i javila mi se neka zena koja me je prvo ubedjivala da se LH paketi ne mogu pratiti uopste, pa zatim da sajt americke poste ne radi iz sigurnosnih razloga (a radi najnormalnije) i na kraju da posiljka nikad nije ni prispela u Srbiju nego da samo pise da je na otpremi za let za Beograd.

Pošto ni na ovaj način nisam uspeo da saznam, zna li neko na koji način i koga da jurim da saznam šta je bilo sa pošiljkom? Broj pošiljke je TW680350004VN
Koliko vidim stiglo je u srbiju:

Your parcel is in transit

TW680350004VN

Destination
Unknown

Origin
Vietnam
VietNam Post

Arrived its destinationRS

2016-10-27 09:32:00

CT Closed go-Departure from outward OE

2016-10-25 08:41:00

B-Have to post Foreign Service (ITEM PROCESSED READY FOR EXPORT)

2016-10-24 07:32:00

O - ITEM READY FOR EXPORT ORIGIN

2016-10-22 17:05:00

O-ITEM READY FOR EXPORT ORIGIN

2016-10-22 05:09:00

To sam i ja utvrdio ali mi nije jasno sta se dalje desava jer ga nema u sistemu nase poste vec 2 nedelje

Послато са HTC One_M8 уз помоћ Тапатока

U zadnjih par meseci pracenje posiljaka preko NL poste gubi svaki smisao. Prvi status "The item is pre-advised"Posle toga nista jedno 8-10 dana i onda se pojavi kod nas na carini.Status od 6.11 "11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu" njima ko da je i ponedeljak neradni dan kakva smo mi banana drzava.
Ranije kad se pojavi u holandiji odmah na sajtu nase poste moze da se vidi sada je sve potpuno beskorisno :(
Zna li neko koliko se sad ceka na carinjenje u BG i NS carini?

To nasi izgleda ne updatuju status odmah. Nije ponedeljak neradni dan, ali kao da namerno ne updateuju istog dana, sem ako nisu finalni statusi. Vec koji mesec.

Od juče mi na sajtu pošte stoji status isporučeno i moje ime i prezime. Naravno pošiljaka nije stigla do mene i sad verovatno moram da se mlatim po šalterima za reklamacije

sent from SM-G900F

Vidi da nije kod nekog u zgradi ostavio sa istim prezimenom?
Kod mene cesto ostavljaju paket za komsiju, koji ima isto prezime.

A tek Jovanovic ko se preziva - jadan prvi Jovanovic u zgradi, on za sve Jovanovice dobije pakete :)

Nadam se da je ovo u pitanju!

Od juče mi na sajtu pošte stoji status isporučeno i moje ime i prezime. Naravno pošiljaka nije stigla do mene i sad verovatno moram da se mlatim po šalterima za reklamacije

sent from SM-G900F
Idi u poštu u žali se, jer je poštar morao da ti lično uruči i uzme tvoj potpis.
Ako ne rešiš to sada očekuj i u budućnosti ove probleme. A za pakete bez broja za praćenje i da ne govorim...

U kući sam nisam u zgradi i uvek mi postar donese na vrata nikada ne ubacuje u sanduče koje je na ogradi dvorišta. Ok je za sada pa nisam hteo da dižem veliku frku u posti i pre 15 min se pojavio na vratima uz izvinjenje kako nije stigao juče da ostavi.

sent from SM-G900F

Nakon koliko dana mogu smatrati da je posiljka zagubljena,
poslato ems-om u Spaniju 31.10, 1-og napustilo zemlju, jos uvek nista ?

posta.rs
31.10.2016 17:50
Accepted from sender
Beograd 3 11102

31.10.2016 18:50
Accepted from sender
Serbia RS11102

31.10.2016 19:15
Left postal office
Beograd 3 11102
10200 Gpc Beograd

01.11.2016 04:39
Left postal office
Gpc Beograd 10200
10200 Gpc Beograd

01.11.2016 18:13
Send item abroad (Export)
Beograd Ems
Spain

Correos.es
31.10.2016 00:00
Accepted from sender
01.11.2016 00:00
Send item abroad (Export)

Zna li neko šta može biti u pitanju? Čekam paket iz Amerike.
2ec1ff75f8f471c096ee7ef55103e925.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Verovatno je neka greska u procesuiranju informacija, jer za tako kratko vreme da stigne iz Srbije do Meksika i bude procesuiran je nemoguce (nece ici direktno sigurno, vec preko Nemacke/Amerike/Engleske, po tome pretpostavljam, ali sam prilicno siguran)

U prevodu, kod nas je na carini verovatno, nego se pogresno nesto podaci prosledjuju/procesuiraju na tom sajtu za proveru.
USPS paket ili nesto drugo?

USPS paket. Zvao sam carinu i kao ne znaju nego jedino da cekam. Jos su mi rekli da nigde nije zavedeno da je paket stigao u zemlju vec samo da je bio na avionu za Beograd. :D Ja se nadam da je sve greska neka sto mi je jedino i logicno al vidim da ljudi pisu da se za BG carinu ceka 4 dana a ovde je vec vise proslo.

@hon1g poručeno kao Air parcel ili Air mail?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pitaj brata, možda bezveze tražiš paket(parcel) a u pitanju je pismo(mail). Pismo može da bude svaka pošiljka do 2kg i čij zbir dužine, visine i širine ne prelazi 900mm.

Za mene, tebe je nevažno da li je pošiljka paket ili pismo. Ja sam to naučio na teži način tražio paket na moje ime u pošti... kažu nema paket... Malo kasnije me zove poštar na mob. da mi uruči pošiljku, ja ga pitam pa jutros sam bio i pitao rekoše da nema paket i tad mi objasnio da ove šalteruše vole da se prave pametne i da su se smejale kada sam otišao, kako sam ispao glup... Pa mi objasnio razliku pošto smo ok tj. uvek ga častim, pa mu nije teško da meni prvo donese, pozove me da vidi gde sam...

Poslednja izmena:
Kako misliš bezveze? Da nema praćenja? Ok sve to al je svejedno trebalo da stigne do sada, a buni me ovo što piše da je u Meksiku. :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Koliko znam pošiljke iz Amerike nemaju praćenje tj. imaju dok ne krenu ka nama. Osim ako se nešto nije promenilo u neko skorije vreme. Zato sam ti i napisao ovo gore. Moja sa kojom sam ti opisao situaciju je bila zadnji put na praćenju na Jamajci i od tada ništa. Naravno uredno je stigla.

Poslednja izmena:
Tada uopste nema informacija van Amerike, a ne skroz off informacije.

Meni je paket stigao u zemlju u petak, danas kod mene a naplacen pdv. Vezano za moj prethodni paket (koji je navodno u Meksiku), dobio sam danas izmenicnu postu konacno i rekli su mi da paket nije skeniran kod nas u zemlji i da ne znaju odakle usps-u informacija da je bio u Beogradu jer je navodno broj koji imam samo za unutrasnji saobracaj u Americi. Kad sam ih pitao da li hoce da kazu da iz USPSa lazu, rekli su da nece to da kazu al da im nije jasno odakle im to uopste. Takodje su mi rekli da je nemoguce da paket nestane kod nas jer je sve pod kamerama. :)

Na jednom od paketa za koji imam pun kod za pracenje mi pise da i je paket urucen juce i moje ime i prezime.
Istina meni je postar juce doneo paket ali ne taj sa tim kodom.

Sta mi predlazete? :d

Poslednja izmena:
Na jednom od paketa za koji imam pun kod za pracenje mi pise da i je paket urucen juce i moje ime i prezime.
Istina meni je postar juce doneo paket ali ne taj sa tim kodom.

Sta mi predlazete? :d
Paket bio u sanducetu danas. Nemam pojma sta je uradio postar..

Inace sta mogu da ocekujem sa ovim paketom? Da li ce stici ili je "izgubljen slucaj"? :p
MDo7x6.jpg

Meni je status za odlazak iz Pekinga bio "Beijing, shipment", a pre njega je bio ovaj "left hand navigation", 3 dana izmedju ta dva status. Sad, vec ti je proslo vise od nedelju dana, kontaktiraj prodavca i pitaj sta je, sta se desava. Mada tesko da se izgubilo, to ce ti i prodavac reci, usput i da imas strpljenja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno