Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista cudno... 5 paketa sam imao od proverenog prodavca ove godine kojima je vise trebalo da izadju iz Kine nego da dodju kod nas i prodju NASU CARINU!
A nije cudno da se ne dobije status i nekoliko dana od kada udje kod nas, sada, kao da carina voli da malo odleze ti paketi, da ne izgleda da je kod njih zastoj.
Isti paketi koje sam pomenuo su skoro 10 dana prosli od "Beijing and left" dok nisu dobili status sa nase carine.

Tako da - sacekaj 25 novembar barem.

Kako mi je prvi put da vidim ovaj status, koliko ces jos da se ponavlja?
808de596c1d6ed6a254aec969b2db29a.jpg

Ово је послао 6п!

Zna li neko šta može biti u pitanju? Čekam paket iz Amerike.
2ec1ff75f8f471c096ee7ef55103e925.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Konačno mi stigao i odgovor na mail iz pošte i kažu da paket još nije stigao u zemlju i upućuju me na sajt pošte i da tamo pratim šta se dešava.

Meni je status za odlazak iz Pekinga bio "Beijing, shipment", a pre njega je bio ovaj "left hand navigation", 3 dana izmedju ta dva status. Sad, vec ti je proslo vise od nedelju dana, kontaktiraj prodavca i pitaj sta je, sta se desava. Mada tesko da se izgubilo, to ce ti i prodavac reci, usput i da imas strpljenja.

Nista cudno... 5 paketa sam imao od proverenog prodavca ove godine kojima je vise trebalo da izadju iz Kine nego da dodju kod nas i prodju NASU CARINU!
A nije cudno da se ne dobije status i nekoliko dana od kada udje kod nas, sada, kao da carina voli da malo odleze ti paketi, da ne izgleda da je kod njih zastoj.
Isti paketi koje sam pomenuo su skoro 10 dana prosli od "Beijing and left" dok nisu dobili status sa nase carine.

Tako da - sacekaj 25 novembar barem.

Vazi. Hvala ljudi!

Inace u poslednje vrememi svi paketi stizu ispod mesec dana, a ako ne dodje za mesec dana nikada se ni ne pojavi.
Imao sam novi rekord u dostavi. Paket poslat 29.10.2016, a stigao juce :d

@Zulu Mislim da ce uskoro doci na red za carinjenje i za koji dan ti stize.

Hvala, vec 3-4 dan pise isti status.

Ово је послао 6п!

Ja sam prosle nedelje cekao 4 dana carinu. Neko je danas napisao da je danas radjeno carinjenje paketa koji su stigli 10.

Konačno mi stigao i odgovor na mail iz pošte i kažu da paket još nije stigao u zemlju i upućuju me na sajt pošte i da tamo pratim šta se dešava.

pa kakav TN imaš (koliko znakova i raspored slova i cifri :-devil -:) ? meni je juče stigla pošiljka koja je za razliku od tvoje izašla iz USA 01.11.2016.g. poslata USP (ne USPS i ima broj koji se ne može pratiti na poštinom sajtu (18 cifara) tj prati se samo do izlaska i USA i koliko me sećanje služi mislim da su i prešli na te brojeve sa nekim glupim objašnjenjem). Ova pošiljka je došla kao obična pošiljka ne kao preporučena.:wave:

Po meni proveri sa prodavcem da ti nije slučajno dao pogrešan TN od druge pošiljke

Normalan je br, 2 slova, 9 cifara, 2 slova al je neka jeftina pošta koja ne bi trebalo da može da se prati van Amerike ali ima nekih informacija na usps sajtu. Pisao sam već, brat mi je poslao, da je neki prodavac lako bih pokrenuo dispute ili nešto.

Dobio sam broj posiljke u sledecem formatu sa ebaya: RS9cifarabrojaNL.
Kako da proverim gde je paket u Srbiji?
Kad proveravam holandsku postu, stoji mi da je negde pre 8-9 dana stiglo u Srbiju.

Ali kad samo unesem tu ovaj broj, izbaci mi: Ne postoje podaci o ovoj posiljci.
Mozda zato sto na kraju stoji NL. A kad izbacim NL, pise morate uneti ispravan broj posiljke. Kad stavim i na kraju RS isto pise ne postoj podaci. :p

Onda nije još stigla u Srbiju...

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Normalan je br, 2 slova, 9 cifara, 2 slova al je neka jeftina pošta koja ne bi trebalo da može da se prati van Amerike ali ima nekih informacija na usps sajtu. Pisao sam već, brat mi je poslao, da je neki prodavac lako bih pokrenuo dispute ili nešto.

nista onda opusteno stici ce

proveri na samom USPS
https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction_input

ne vidim jeftiniju sa tom kombinacijom :)

SERVICE SAMPLE NUMBER
USPS Tracking® 9400 1000 0000 0000 0000 00
Priority Mail® 9205 5000 0000 0000 0000 00
Certified Mail® 9407 3000 0000 0000 0000 00
Collect on Delivery 9303 3000 0000 0000 0000 00
Global Express Guaranteed® 82 000 000 00
Priority Mail Express International™ EC 000 000 000 US
Priority Mail Express™ 9270 1000 0000 0000 0000 00

EA 000 000 000 US
Priority Mail International® CP 000 000 000 US
Registered Mail™ 9208 8000 0000 0000 0000 00
Signature Confirmation™ 9202 1000 0000 0000 0000 00

probaj i na www.trackitonline.ru da vidis rutu po meni često daje bolje info od 17 ali nema za mobilni :smash:

Poslednja izmena:
nista onda opusteno stici ce

proveri na samom USPS
https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction_input

ne vidim jeftiniju sa tom kombinacijom :)

SERVICESAMPLE NUMBER
USPS Tracking®9400 1000 0000 0000 0000 00
Priority Mail®9205 5000 0000 0000 0000 00
Certified Mail®9407 3000 0000 0000 0000 00
Collect on Delivery9303 3000 0000 0000 0000 00
Global Express Guaranteed®82 000 000 00
Priority Mail Express International™EC 000 000 000 US
Priority Mail Express™9270 1000 0000 0000 0000 00

EA 000 000 000 US
Priority Mail International®CP 000 000 000 US
Registered Mail™9208 8000 0000 0000 0000 00
Signature Confirmation™9202 1000 0000 0000 0000 00

probaj i na www.trackitonline.ru da vidis rutu po meni često daje bolje info od 17 ali nema za mobilni :smash:
Znam ja sve to. :) Prevrti par strana, pisao sam već da ne tražim post sad da sam sebe citiram. Po usps i trackitonline.ru paket je iz Beograda produžio za Meksiko a po našima nikad nije ni stigao u Srbiju...

Skroz neki trip s ovim. Pise da je 5.11. bio u centru za sortiranje paketa u NL, 7. da je poslato za Srbiju iz Holandije, tri cekiranja u toku dana i cetvrti cek stoji da je u pola 10 uvece stiglo u Srbiju. Onda 8.11. pise da je poslato za zemlju u koju se dostavlja, i pored stoji Serbia. To je poslednje sto pise.
Posto sam na ovom ruskom sajtu izabrao zemlju Srbiju, stoji mi i PTT posta i tu pise 18.11.2016 15:29*
Обновление данных отправления - On route (Serbia).
I ovo iznad: Извините, запрашиваемый номер отсутствует в базе данных транспортной компании (перевозчика). В случае, если отправление было выслано менее 2х дней назад, возможно его еще не добавили в базу данных. Пожалуйста, проверьте снова позже.
Google translate: "Жао ми је, тражени број није у података (носач) транспортног предузећа. Ако је пренос био послат пре мање од 2 дана, можда још није додат у базу података. Молимо вас да проверите поново касније."

Jel moguce da putuje iz Holandije 10 dana do Srbije?

Skroz neki trip s ovim. Pise da je 5.11. bio u centru za sortiranje paketa u NL, 7. da je poslato za Srbiju iz Holandije, tri cekiranja u toku dana i cetvrti cek stoji da je u pola 10 uvece stiglo u Srbiju. Onda 8.11. pise da je poslato za zemlju u koju se dostavlja, i pored stoji Serbia. To je poslednje sto pise.
Posto sam na ovom ruskom sajtu izabrao zemlju Srbiju, stoji mi i PTT posta i tu pise 18.11.2016 15:29*
Обновление данных отправления - On route (Serbia).
I ovo iznad: Извините, запрашиваемый номер отсутствует в базе данных транспортной компании (перевозчика). В случае, если отправление было выслано менее 2х дней назад, возможно его еще не добавили в базу данных. Пожалуйста, проверьте снова позже.
Google translate: "Жао ми је, тражени број није у података (носач) транспортног предузећа. Ако је пренос био послат пре мање од 2 дана, можда још није додат у базу података. Молимо вас да проверите поново касније."

Jel moguce da putuje iz Holandije 10 dana do Srbije?

Prebaci sajt na engleski, imas gore pri vrhu opciju. :) Isto to i meni pise, to ti znaci samo da nije u sistemu nase poste tj da paket nije skeniran do sada.

Hvala ti puno. Moze i na srpski, sad vidim. Onda u ponedeljak cenim da ce biti nekih novosti. :p

Untitled.png
jer zna neko koliko dana treba ovo da stigne posto od juce nema nikakvih promena

Nece ni biti promena do ponedeljka. Ako je neki mali paket, tj. ako ne podleze carini, stize ti najverovatnije u utorak, a ako mora da se carini, onda moze duze da traje. Sad ne znam koliko se zadrzava na Bg carini, to mozes da proveris u drugoj temi.

Kako je moguce da mi stoji da mi je posiljka stigla u Srbiju 20.11.2016 u 16:58 po tracking broju a to vreme jos nije ni doslo..Tako stoji vec 2 dana

Mozda racuna rusku vremensku zonu...
Mada ne bi trebalo dva dana da ide unapred.

Stizu posiljke i nedeljom , posta na aerodromu je jedina koja radi non stop

Prosli put kada mi je na pracenju pisalo da je posiljka urucena i moje ime i prezime pre nego sto sa video paket u sanducetu(bio je naguran do pola u sanduce posto ceo nije mogao da udje) sam mislio da je neka greska, a postar je dosao dan kasnije i doneo mi jos jedan paket(koji nema pracenje) i trazio da se potpisem.

Juce mi je komsinica dala 2 paketa. Kaze bili pored sanduceta naredjani..
- USB kabala (2$ - Nije mi previse bitan)
- Ekran za mobilni (35$ - Cekam ga vec 2 meseca posto u BGu niko nema ekran za ovu Xperiu)
Na sajtu poste sam proverio kod za pracenje za Ekran i pise da je uruceno i moje ime i prezime.

Koliko sam ja shvatio kada pise Uruceno - Pera Peraic.
Taj Pera mora da se potpise na onom papiru kod postara i to ostaje u posti? Sto znaci da postar vec nekoliko puta falsifikuje moj potpis i ostavlja pakete van sanduceta?

Tebi je ovo cudno, jer...?

On ocigledno uzima to sebi...idi i zali se u posti, to su lopovcine teske

Sta uzima kada ostavi pakete samo?:)

Sve je to lepo dok postar nije počeo sudske pozive da popisuje kao što je drugaru uradio

sent from SM-G900F

E to je vec ozbiljan propust i problem!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno