Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Moj je na niškoj od 8. juna. Ne mogu da tvrdim, ali da 15 dana stoji na carini, to mi se do sada nikada nije desilo.

Mozda koriste stari godišnji.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Ni meni se nikada nije desilo da mi vec 14 dan stoji na carini....ma kakvi odmori neka zaposle onda jos ljudi? 15 dana da ti nek pregleda paket je sumanuto...nego kad ne mozemo nista da uradimo, pa mogu da nam posalju i za novu godinu...

Zasto zaposljavat kad ih u administraciji ima po njih 5 na 2kv metra povrsine koji kradu bogom dana, da nisu valjda svi prekvalifikovani da budu na salterima i barem jednom i zivotu osete sta je rad?

Džaba što ih ima 5-ro na 2kv metra kad niko neće da fizikališe sa paketima a svi bi u klimatizovane kancelarije sa, koliko toliko, udobnim foteljama gde je najveće opterećenje podići i lupiti pečat...

prvi put sam sada stavio dispute,prosto prodavac nije poslao robu,pa me interesuje sta dalje.On je odbio da vrati novac nego kao da ga cekam da posalje,a da ja zatvorim dispute,sto naravno nisam uradio.Pokazuje mi da imam jos 2 dana da se dogovorimo i onda ce alibaba da odluci o refundu,mene zanima da li ja treba nesto pre toga da kliknem ili je dovoljno sto sam samo uradio dispute?

Da li bi nekome bilo od koristi da se ovde, ili u odvojenoj temi, pise o tome dokle nasi brojevi za pracenje "dobacuju"? Dakle u poslednje vreme sam slao vise paketa u razne zemlje preko nase poste i uz nase TN i mogao bih da pisem dokle se paketi mogu pratiti. Ideja je da svi koji su slali isto pisu, kako bi imali neki uvid sta da ocekujemo pre slanja.

Ja cu svakako napisati za sada, tri destinacije, a vi se nadovezite ili preumerite u posebnu temu.

-Tajvan - samo do izlaska iz nase zemlje
-Australija - samo do izlaska iz nase zemlje
-Kanada - samo do izlaska iz nase zemlje

Iskreno, moje dosadasnje iskustvo je bas iritirajuce. Ne razumem cemu uopste sluze brojevi za pracenje, ako mozes da pratis paket samo do izlaska iz zemlje...Valjda je ideja da se paket isprati do urucenja, posebno ako se radi o nekoj kupoprodaji. Bas me zanima da li ovo radi makar po Evropi, ili bilo gde u svetu, da se moze paket pratiti makar do ulaska u zemlju, ako ne vec do samog urucenja primaocu? Ovo sto sam ja slao su uglavnom neke prodaje preko ebay-a. Imao sam srece da sam prodavao normalnim ljudima. Ali sta ako kupac kaze da mu paket nije stigao ( a jeste)? Kako ja da dokazem da je stigao, kada mi broj za pracenje ne sluzi nicemu?

Poslednja izmena:
Sutra šaljem preporučenu pošiljku za Kinu pa ću ti javiti kako se ponaša TN u tom slučaju.

Kako si ti slao pakete?

Ja sam slao za kinu tj. vraćao proizvod sa greškom, na pošti sam tražio najjeftiniju verziju sa praćenjem u inostranstvu, davno bilo, ne sećam se kako je izgledao broj, uglavnom mogao sam da pratim paket celim putem i kad je preuzet pisalo je i to...

Mene više interesuje kakve su opcije i koliko bi koštalo slanje nečega po evropi, hteo bi da prodam neke delove koje sam napravio ali ne znam koliko bi to koštalo, pitao na pošti ali tamo samo gledaju da što pre završe sa klijentom, ispalo kao ~400 dinara mada ja na sajtu pošte putem kalkulatora dobijam samo iznose od preko 2000din!!!

Sirius9, zavisi šta šalješ. Ako su sitni proizvodi, koji idu u koverat, ne znam granicu težine, slanje bude nekoliko stotina dinara, ima valjda neke zone, jer nekada bude malo preko 300, nekad skoro 400. Imaš tracking broj do isporuke. Nekada se desi da ti tracking ne odštampa, već napiše rukom, pa obavezno proveri pre nego što odeš, jer evo sada imam jedan tracking broj koji sam jedva protumačio.

Kada šalješ popunjavaš CN23, nekada mi daju 1, nekada dva primerka, a šalterski radnik popuni CN22, ti samo potpišeš.

Da li i u kom slučaju ide na carinski pregled, stvarno ne znam.
Neki poštanski službenik pravi dramu oko takvih paketa, te carinski pregled, te obrasci, samo govoriš dobro, dobro, dobro, popuniš, platiš i pošalješ.
A neki su skroz OK, bez mnogo pitanja, daju ti papire, eventualno pitaju "Šta je ovo?" :d

Na CN23 čekiram gift, a vrednost je uvek bila mala (ispod 50€), pa sam upisivao realnu vrednost.

Hvala na odgovoru.
U pitanju su neki aluminijumski čepići/komponente težine 16 grama (bez koverte) a ovo za švrakopis službenika u pošti mi je jako poznata situacija koja se često ponavlja sa post express pošiljkama :/
Zapravo, nije toliko bitna ni cena isporuke (ako je skupo neću slati ako nije poslaću, jednostavna stvar) već bi ja pre svega hteo da izbegnem situaciju da mi se neko javi iz Danske recimo i pita koliko je isporuka pa ja idem na poštu da proverim pa onda sutradan neko iz Poljske pita isto pitanja a ja opet pali pravac pošte i isto to za Francusku ili Holandiju itd. a ako napravim listu od tipa 10-tak država i pitam da mi napišu troškove transporta za svaku ponaosob verujem da bi zvali obezbeđenje da me izbaci iz pošte :d ili bi rekli da dođem za koji dan i bacili papirić u kantu čim se ja okrenem...

Poslednja izmena:
E, to su otprilike te cene. Izabereš pismonosna pošiljka i izgleda da uvek mora da se izabere "avionski".
Imam ovde jednu pošiljku na kojoj piše rukom 368,00 i platio sam 368 dinara, a kalkulator kaže 328 dinara. Verovatno je 40 din neka dodatna usluga.

Pogledao sam, probao, zaista izađe ispod 400 dinara, pitaj boga šta sam ja prošli put izabrao pa mi je izbacivalo preko 2000:lupko:

Pogledao sam, probao, zaista izađe ispod 400 dinara, pitaj boga šta sam ja prošli put izabrao pa mi je izbacivalo preko 2000:lupko:
Verovatno si birao paket a ne pismo, koje je inače sve do 2kg...

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Ima li neke razlike u kontekstu broja za pracenje, da li je pismonosna posiljka obicna avionom, ili preporucena, isto avionom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li bi nekome bilo od koristi da se ovde, ili u odvojenoj temi, pise o tome dokle nasi brojevi za pracenje "dobacuju"? Dakle u poslednje vreme sam slao vise paketa u razne zemlje preko nase poste i uz nase TN i mogao bih da pisem dokle se paketi mogu pratiti. Ideja je da svi koji su slali isto pisu, kako bi imali neki uvid sta da ocekujemo pre slanja.

Ja cu svakako napisati za sada, tri destinacije, a vi se nadovezite ili preumerite u posebnu temu.

-Tajvan - samo do izlaska iz nase zemlje
-Australija - samo do izlaska iz nase zemlje
-Kanada - samo do izlaska iz nase zemlje

Iskreno, moje dosadasnje iskustvo je bas iritirajuce. Ne razumem cemu uopste sluze brojevi za pracenje, ako mozes da pratis paket samo do izlaska iz zemlje...Valjda je ideja da se paket isprati do urucenja, posebno ako se radi o nekoj kupoprodaji. Bas me zanima da li ovo radi makar po Evropi, ili bilo gde u svetu, da se moze paket pratiti makar do ulaska u zemlju, ako ne vec do samog urucenja primaocu? Ovo sto sam ja slao su uglavnom neke prodaje preko ebay-a. Imao sam srece da sam prodavao normalnim ljudima. Ali sta ako kupac kaze da mu paket nije stigao ( a jeste)? Kako ja da dokazem da je stigao, kada mi broj za pracenje ne sluzi nicemu?

Nikako

Za USA takodje nema pracenja

vracao sam neku robu za Hong-Kong,Vietnam,Koreju,Japan,Cile,Finsku,Indiju,svuda radi pracenje bez problema,izgleda da posta nema ugovor sa postama drzava gde nema pracenja

Kako ste svi danas? :p
Narucila sam paket iz drage nam Germany. Oni su mi naknadno rekli da salju DHL-om. Nisam bila pretjerano odusevljena, ali reko ajde kad sam vec platila. Rekli su mi da koriste DHL Premium.
Paket je poslat 24.06. i ovo je status:

DHL.JPG

Kada odem na sajt poste, pise samo ovo:

DHL 2.JPG

Moje pitanje - da li je moguce da oni korite DHL samo dok ne udje u drzavu, a posle toga nasa posta preuzima? Jer da je paket i ovdje preuzeo DHL, kontam da bi me vec kontaktirali - nije mi jasno kod koga je sada paket. Malo mi je ovo zbunjujuce i nisam 100% sigurna sta sve podrazumijeva taj DHL Premium.

Ne znam šta im je oznaka za Premium, ali da, pakete poslate preko DHL smo u više slučajeva dobijali preko Poste. I da, kada izađe iz Nemačke, nismo više imali tracking broj preko DHL, već samo preko naše pošte.
Pose DE-DENUEB, računaj okvirno 3 dana da stigne do naše pošte.

PJ, to u stvari znaci da necu morati da platim: ''Usluga carinjenje za fizička lica putem DHL špedicije i posredovanje u carinskom postupku iznosi 3.300,00 rsd + PDV ( 3960,00rsd).'', nego ce paket da zavrsi na nasoj carini kao i drugi paketi koji se ne salju DHL-om, cekacu vjerovatno jos 15 dana da on dodje na red i onda cu platiti carinjenje i PDV jer paket kosta 59eura.
Jesam li to dobro skontala?
I hvala puno na brzom odgovoru!

To ne znam. Meni je sve preko DHL išlo na pravno lice, pa sam carinio kroz Post Šped. Najverovatnije će biti tako kao sto kažeš, redovna carina kroz carinsku iapostavu pri Pošti.

DHL Premium iz Nemacke za Srbiju je avionski. Mozda posiljku budu tretirali za dostavu preko PE i to bi ubrzalo postupak. Moji su bili ispod 50€ i to je dolazilo odmah (stampani materijal).
Dobro bi bilo da nancy92 napise kad dobije paket jel islo preko PE ili postara...

Sent from my ME173X using Tapatalk

Na sajtu poste je i dalje potpuno isti status. Javicu ako se desi nesto novo, posto mi trenutno uopste nije jasno kod koga se nalazi paket i kada da ga ocekujem

Edit:

Wed, 29.06.2016 09:36 a.m./p.m. Serbia The shipment has arrived in the destination country

Poslednja izmena:
Ja sam pošiljku poslanu DHL-om iz Nemačke primio veoma brzo preko naše pošte. Mislim da su takve pošiljke većeg prioriteta i da se brzo carine. Mislim da se jedan dan zadržala na carini. Carina i PDV su uredno bili naplaćeni.

Kad carinjenje radi špediter (kurir DHL, UPS, FedEx etc.), a ne naša carina i pošta (kurir USPS, državne pošte itd.), špediteri imaju prioritet tako da sve bude gotovo za dan-dva. Sve ostalo se čeka, pa evo trenutno 13 dana za BG carinu.

Poslednja izmena:
Zasto posta.rs vise nije u mogucnosti da prati tracking preko holandske poste ?

PJ, to u stvari znaci da necu morati da platim: ''Usluga carinjenje za fizička lica putem DHL špedicije i posredovanje u carinskom postupku iznosi 3.300,00 rsd + PDV ( 3960,00rsd).'', nego ce paket da zavrsi na nasoj carini kao i drugi paketi koji se ne salju DHL-om, cekacu vjerovatno jos 15 dana da on dodje na red i onda cu platiti carinjenje i PDV jer paket kosta 59eura.
Jesam li to dobro skontala?
I hvala puno na brzom odgovoru!
Da citiram samog sebe

To je tzv. DHL Paket International usluga koju koristi standardna nemačka pošta (koju je kupio DHL, pa otud to ime) i nema veze sa Express uslugom DHL-a i njihovom kurirskom službom.
Takav paket iz Nemačke stiže na našu carinu, pa zatim u našu poštu, čiji je poštari i uručuju. Znači, isto kao da vam neko šalje paket preko USPS-a, HK Post i ostale obične pošte. I, naravno, putuje mnogo sporije.

Za ovakvu pošiljku dobija se dvanaestocifreni broj za praćenje (za razliku od desetocifrenog DHL Express broja) i može da se prati samo na sajtu nemačke pošte, a ne na globalnom i našem DHL sajtu, jer nema veze sa njima. Na taj dvanaestocifreni broj dobija se i odgovarajući UPU code / matchcode u formi CLxxxxxxxxxDE, i onda može da se prati i na sajtu naše pošte.

Druže, citiraću te da ubace ovo u prvi post u temi za carinu, da se ne ponavljaju pitanja :)

Ljudi jel moze ko da mi rastumaci ovo,izgleda da su mi omasili i adresu a boga mi i drzavu...Snap1.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno