Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
PJ, to u stvari znaci da necu morati da platim: ''Usluga carinjenje za fizička lica putem DHL špedicije i posredovanje u carinskom postupku iznosi 3.300,00 rsd + PDV ( 3960,00rsd).'', nego ce paket da zavrsi na nasoj carini kao i drugi paketi koji se ne salju DHL-om, cekacu vjerovatno jos 15 dana da on dodje na red i onda cu platiti carinjenje i PDV jer paket kosta 59eura.
Jesam li to dobro skontala?
I hvala puno na brzom odgovoru!
Kao sto su ti vec rekli
Dhl je nemacka drzavna posta, a samo dhl expres je ono drugo.
Tvoj paket ide u nasu postu u redovnu proceduru od 14 dana.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pitaj onda prodavca da li su oni napravili gresku u adresi, ili su ti mozda dali pogresan broj za pracenje.

Desi se ponekad da i 17track pogrešno protumači podatke a neka i pošiljka ide čudnim putevima, ja sam imao pošiljku koja je prvo otišla za rusiju a onda kod nas, valjda je tako išao taj avion, ko će ga znati.
Ako je kupljeno na aliexpresu onda i prodavac oće da mulja i da ti broj za praćenje od nekog drugog kupca, često iz neke geografski bliske zemlje jer misli da će tako biti manje sumnjivo a sve zbog toga što on u trenutku naručivanja nije imao dati proizvod (naročito ako je taj proizvod bio na akciji pa je mnogo prodao) na stanju pa nije mogao da ga pošalje pre isteka vremena koje ima da pošalje porudžbinu te je dao tuđi broj za praćenje kako bi izgledalo da je poslao paket a on će kasnije kad nabavi taj proizvod da se izvini kupcu uz neko glupo objašnjenje i da kaže kako će ga odma poslati...

Pre neki dan mi je poslata neka orpema preko TNT, transport kopnom. Stiglo za 1 dan. Pogledam gde se zaustavljao i shvatim da su poslali avionom. Kad ono međutim, TNT zeznuo stvar i neke kutije poslao redovno, a neke avionom. Koliko paketa preture, greške se mogu nazvati retkim.

60395e1dbfb49d0bae7205c396483a57.jpg

Jel ako piše podnošenje na carinski pregled, sigurno se carini? Zato što mi se to fon vraća sa popravke i već sam platio dažbine kada sam ga kupio.

Sent from my Nokia 3310

Ako ti budu poslali uplatnicu za carinu, nosi papire koji su ti ostali od slanja, a ponesi i carinski račun od prvog carinjenja. Često pomaže da poneseš odštampanu mail prepisku sa prodavce oko reklamacije, da se vide datumi.

Čekaj, ako sam te skapirao... Tu uplatnicu će mi doneti sa fonom ili ranije? Zato što ne znam ako dodje poštar i kaže da treba da platim, dal da platim ili kako da se ponaša ...

Sent from my Nokia 3310

Uplatnica će doći za jedno 10-12 dana zajedno sa telefonom i da bi dobio telefon moraćeš da platiš to što traže (PDV + Carina+neki poštanski troškovi).
Ako planiraš da se žališ (što, prema ranijim iskustvima članova, može da produži vreme dobijanja telefona od carine i do 60 dana) onda ne treba ništa da platiš niti da preuzimaš telefon već dokaze koje je pidžej pomenuo dostaviš zajedno sa žalbom (koja se plaća nekih 500 din). Ako platiš šta traže i preuzmeš telefon nemaš više osnova za žalbu.

Ono što je trebalo da uradiš je da, kad si slao telefon na popravku, uz njega pošalješ i Uvozno carinsko-poštansku deklaraciju za građane koju si dobio od carine prvi put kad si dobio taj telefon i platio PDV+carinu na njega jer u toj deklaraciji sve piše što treba da znaju. Prodavcu si trebao više puta da napomeneš da taj papir spakuje ponovo sa telefonom kad ga bude slao kako ne bi platio dažbine ponovo i kad bi na carini otvorili paket i videli tu deklaraciju znali bi o čemu se radi a dodatno si mogao da slikaš (ukoliko nisi dobio kopiju dokumenta) izvoznu carinsku deklaraciju koju si popunjavao kad si slao telefon za kinu ili već gde si ga slao i u njoj si napisao da šalješ neispravan telefon na popravku i sliku ili sken ako imaš hard copy dokumenta pošalješ na email pošte carinjenja sad kad vidiš da je isti u procesu otvaranja na carini...

Mislim da u ovom trenutku imaš dva izbora, da platiš ponovo carinu i PDV (za jedno 12 dana kad ti donesu paket) čime će te verovatno taj telefon koštati više nego da si ga kupio kod nas ili
da se žališ, izgubiš 500 dinara koliko košta žalbe i čekaš i do 2 meseca da bi konačno dobio telefon i nadaš se da će ovaj put isti raditi kako treba...

Tough choice...

Poslednja izmena:
Retko poručujem pakete kao fizičko lice, ali poslednje za šta sam plaćao carinu, dobio sam paket, carinski račun i popunjenu uplatnicu. Mislio sam da su nešto menjali u pošti. Ne znam sta bi se desilo da nisam platio račune.
Ja od preko naručujem samo ono što nema kod nas da se kupi ili je neka nenormalna razlika u ceni.

Pre neki dan mi je poslata neka orpema preko TNT, transport kopnom. Stiglo za 1 dan. Pogledam gde se zaustavljao i shvatim da su poslali avionom. Kad ono međutim, TNT zeznuo stvar i neke kutije poslao redovno, a neke avionom. Koliko paketa preture, greške se mogu nazvati retkim.

Da li si platio spediciju? Planiram da narucim nesto iz britanije vrednosti do 50e.

Paket je za pravno lice, prilično velike vrednost. Em je obavezno, em se više isplati platiti špediciju.

11ef172b833c468e6ae505a983b87b59.jpg

Šta bi trebala da znače ova dva na kraju?

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

da li ima neko iskustva sa pracenjem posiljaka LK...US ? to bi trebalo biti "USPS First-Class Package International Service - Small Packet "

na usps sajtu stoji da je stiglo u srbiju 28juna, a na sajtu poste nema podataka za tu posiljku..

https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction?qtc_tLabels1=LK004716391US
Your item is being processed by customs in SERBIA at 5:20 pm on June 28, 2016.

Poslednja izmena:
neće ni biti, neki genije je smislio da se USPS paketi ne mogu pratiti preko izvornog koda već se pri dolasku u Srbiju dodeljuje novi RRxxRS broj. Zovi kontrolore na 011/3643-059, izdiktiraj USPS kod i zamoli ih da ti daju info koji je RRxxRS kod dobila posiljka.

Samo da javim da sam danas preuzela paket koji je poslat preko DHL-a iz Njemacke. Ovdje ga je preuzela nasa posta i eto cekala sam 6 dana sveukupno od momenta kada je poslat iz DE.

Danas mi je prošla pošiljka sa datumom prispeća na carinu 24. jun. BG carina.

Kako inače napreduju sa datumima ovih dana? Jel' striktno dan za dan?

Otprilike, juce su poceli 24. ali ce ga zavrsiti danas i poceti 25.

Koja je fora sa ovim brojevima za pracenje na ebay-u koji imaju samo brojeve, bez slova? Recimo ovo je broj koji sam dobio uz jedan kupljeni predmet - 71215821970. Koja je to posta? Kako se to prati?

Koja je fora sa ovim brojevima za pracenje na ebay-u koji imaju samo brojeve, bez slova? Recimo ovo je broj koji sam dobio uz jedan kupljeni predmet - 71215821970. Koja je to posta? Kako se to prati?

To su brojevi koji su samo za pracenje posiljke u drzavi iz koje se salje, kada izadje nema vise informacija. Eventualno, u zavisnosti od poste, moze da se dobije informacija kada stigne u drzavu u koju se salje, nista dalje od toga. Nasa Posta to ne prati.

Znaci isto ko brojevi nase poste u inostranstvu. :/ Hvala.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Brojevi nase poste se normalno prate na sajtu poste drzave u koju saljes.

U poslednje vreme sam poslao desetak paketa i ni jedan nisam uspeo da ispratim nakon sto je izasao iz Srbije. Mislio sam da ce makar po Evropi raditi, ali prevario sam se. Da ne bi bilo da pricam napamet, evo ti poslednja dva broja. Jedan je za Belgiju poslat, a drugi (dopisao sam crvenim slovima), za Kanadu. Probaj da im udjes u trag nakon izlaska iz Srbije. Ja nisam uspeo.

111.jpg

Ova paketi izgleda jos nisu ni izasli iz Srbije. Ja sam uvek imao status tipa "22.01.2016 23:12:01 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema" kao poslednji kod nas. Mozda najbolje da ih pozoves pa da vidis u cemu je problem.

Nema problema. Paketi su stigli. Problem je u nasem broju za pracenje, koji ne znam cemu sluzi.

Eto vidis. Ja ni ovaj za Belgiju nisam uspeo da ispratim. Ali eto, bar to znaci radi. Ovaj za Kanadu i ostali koje sam slao su nakon izlaska iz Srbije nestali bez traga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno